Lenovo Yoga 720 ile bakışta 14 inç Yoga 710’a çok benziyor. Aluminyum bir kasa sistemine sahip olan Yoga 720, gerek malzeme seçimi gerekse de işçiliği ile ben buradayım diyor. Parmak izi göstermeyen bir yapıda olan Yoga 720, nemli bir bez ile kolayca temizlenebiliyor. Ürünün kenarlarının yuvarlatılmış olması ve ekranın çerçevesine hafif bir eğim verilerek krom kenar görüntüsü elde edilmesi, ürüne ekstra bir güzellik katıyor.
Oldukça hoş bir tasarıma sahip olan Yoga 720, aynı zamanda da oldukça sağlam bir ürün olduğunu söylemeliyiz. Yaptığımız baskı testlerinde hiçbir şekilde ödün vermeyen Yoga 720, çok sağlam bir kasa sistemine sahip olduğunu bize gösterdi. Benzer bir durum ekranı için de söylenebilir. 13 inç’lik ekran birçok baskıya dayanıklı.
Yoga 720’nin önemli bir özelliği 360 derece katlanabilmesi. Yani dizüstü modundan tablet moduna geçebilmesi. Böyle bir durumda ekranın ,360 derece dönmesini sağlayan menteşelerin, çok sağlam olması şart. Yaptığımız denemelerde bu menteşelerin çok kaliteli ve sağlam, ekran kısmını da titretmediğini ve stabil tuttuğunu gördük.
Lenovo Yoga 720, iki adet USB Type C ve bir adet USB 3.0 bağlantısına sahip. Parmak izi sensörü ürüne ekstra bir güvenlik katıyor. Ne yazık ki üzerinde bir bellek kart okuyucusu bulunmuyor.
13.3 inç ekran ise IPS teknolojisini kullanıyor. Yansımalara karşı bir film (AntiGlare) ile kaplı olan bu ekran, her ne kadar 310 cd/m²’lik parlaklık ve 1000:1’lik bir kontrast değerine sahip olsa da, güneşli ortamlarda kullanıcıya rahat bir çalışma sunuyor.
Performans
Lenovo Yoga 720, Intel’in yeni nesil Core i7 7500U işlemcisi ile çalışıyor. Bu işlemcinin avantajı düşük güçte yüksek bir performans sergilemesi. Bu özellik 8 Gbyte bellek ve 256 GByte SSD disk ile birleştiğinde, genel sistem performansı da hatırı sayılır bir şekilde artıyor. Yaptığımız Cinebench testinde, işlemcinin hem tek çekirdek performansı hemde çoklu çekirdek performansının yüksek olduğunu gördük. Benzer bir durum genel sistem performansını ölçen PCMark testinde de yaşadık. Bunda da çok şaşırmamak lazım. Çünkü Lenovo Yoga 720, sahip olduğu yüksek hızlı Samsung M.2-SSD ve Intel’in yeni nesil işlemcisi ile birlikte tam gaza basmış durumda. Bu ürün, günlük kullanımda kesinlikle bir zayıflık göstermiyor.
Unutmadan söyleyelim. Lenovo Yoga 720, bir oyun dizüstü sistemi değil. Üzerinde bulunan Intel HD 620 grafik yongası her ne kadar HD 520’den %30 daha perfromanslı olsa da yeni nesil oyunları oynatmakta zorlanıyor. Sahip olduğu grafik yongası ile anca Battlefield 4 gibi eski oyunları HD çözünürlüğünde oynayabiliyorsunuz.
Bu üründe beğendiğimiz bir özellik kuşkusuz pil kullanım süresi oldu. Lenovo Yoga 720, maksimum parlaklık ve tam yük altında 2.5 saat dayanabiliyor. Bu esasında çok iyi bir değer. Genel kullanımda bu değer 7 saat’e kadar çıkabiliyor. Yani bu ürün ile 3 filmi arka arkaya izleyebiliyorsunuz.