KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Alkol sonrası baş ağrısından nasıl kurtulabilirsiniz?

    Çok fazla alkol tükettiğiniz bir günün ardından hala alkolün etkisinden kurtulamadıysanız mutlaka o gün yiyeceklerinize dikkat etmeli ve B vitamini yönünden zengin gıdalara yönelmelisiniz. Özellikle sık yaşanan bir durum olan alkol sonrası baş ağrısı, baş dönmesi, uykulu ve şaşkın olma durumunun önüne bu tavsiyelerle geçebilirsiniz.

    Akşamdan kalma durumu, günün herhangi bir saatinde meydana gelebilir, ancak etkileri genellikle yoğun alkol alınan gecenin sabahı daha yaygın görülür. Etkileri arasında ise çoğunlukla alkol sonrası baş ağrısı durumudur. Bu yüzden alınan fazla alkolün etkilerini azaltmak için B vitamini yönünden zengin beslenmek gerekir.

    B VİTAMİNİ YÖNÜNDEN ZENGİN BESİNLER

    B vitaminleri vücutta depolanmaz ve günlük alınırlar. Metabolizma ihtiyacı kadarını kullanır, gerisini dışkıyla atar. Alkol B vitaminlerini yok eder, dolayısıyla da yetersizliklerine neden olur. Alkol tüketiminden sonra kaybedilen B vitaminlerini yerine koymak gerekir.

    • B1 vitamininden zengin besinler: Bulgur, yulaf, çavdar, kepek ekmeği, tam buğday ekmeği, bamya, yer fıstığı, dolmalık fıstık

    • B6 vitamininden zengin besinler: Pul biber, sivri biber, kereviz yaprakları, ceviz, dereotu, keten tohumu, tahin, tam buğday ekmeği

    B2 vitamininden zengin besinler: Süt, tavuk karaciğeri, dereotu, pul biber

    B12 vitamininden zengin besinler: Sığır eti, balık, kuzu böbreği ve yüreği, beyaz peynir, yumurta sarısı

    ALKOLÜ MEYVEYLE TÜKETİN

    Alkolle beraber meyve ve sebze tüketilmesi oluşabilecek bir takım rahatsızlıkları önleyebilir. Örneğin; alkolle birlikte limon suyu içinde havuç ve salatalık dilimleri ya da taze soyulmuş meyve tüketilebilir.

    ALKOLÜ SİGARAYLA BİRLİKTE TÜKETMEYİN

    Alkol tüketiminde aşırıya kaçmamanın yanı sıra, alkolü sigara ile birlikte tüketmemeye özen gösterin. Özellikle sigaranın olumsuz etkisi alkolle birleşince daha da artmaktadır.

    ALKOL SONRASI BAŞ AĞRISINI VE KIRGINLIĞI ÖNLEMEK İÇİN...

    Alkol alımından sonra oluşan bas ağrısı ve vücutta ki kırgınlık vücudun susuz kalmasından dolayıdır. Beyin susuz kaldığında bas ağrısına sebep olur. Vücutta susuz kaldığında halsiz hissedilir.

    Önlemenin yolu: İçki içtikten sonra yatmadan 3 bardak su içmek ve yatmadan sulu meyve yemek alkolün ertesi gün vereceği rahatsızlığı önler.

    DİYABET HASTALARI ALKOLÜ AZ VE MUTLAKA TOK KARNINA TÜKETMELİ

    Alkol insülinin etkisini arttırır. Bundan dolayı özellikle diyabetlilerde her zaman hipoglisemi çok ciddi hatta öldürücü olabilir. Diyabet hastaları alkol hiçbir zaman açken tüketilmemelidir. Açken tüketilirse karbonhidrat hızlıca absorbe olur ve hipoglisemi (şeker düşmesi) neden olabilir. Alkol tüketiminden sonra en az 4 saate kadar hipoglisemi riski devam eder. İnsülin kullanmayan diyabetliler diyette yerine hangi yiyeceklerden ne miktarda azaltma yapacaklarını bilerek bir miktar alkol alabilirler. Bütün alkollü içkiler enerji içerir. Ancak daha az enerji veren beyaz şarap, kırmızı şarap gibi içkilerin tercih edilmesi daha doğru olur. Alkolden gelen kalori total enerji alımının %10’unu aşmamalıdır.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler