HABER

Altı yılda 21 kez hapse girdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki İlhami Ak, evinin çekmesinde sakladığı kimliğini kaybedince hayatı karardı.

Altı yılda 21 kez hapse girdi

Adına karşılıksız çek, banka hesap numaraları çıkarılan Ak, 6 yılda 21 kez hapse girdi.

Kdz. Ereğli ilçesi Ormanlı beldesinde bir apartmanın kalorifercisi olarak çalışan 50 yaşındaki İlhami Ak'ın dünyası, 2004 yılında evine gelen tebligatla yıkıldı. Sürekli lazım olmadığını düşündüğü nüfus cüzdanının kaybolduğunu mahkemelerde uğraşırken öğrenen talihsiz adam, 6 yıl boyunca mahkeme kapılarından ayrılamıyor.

[

](https://www.mynet.com/kimligini-kaybetti-hayati-karardi-2692254-myvideo)

Kendi ismiyle İstanbul'un Ümraniye Nüfus Müdürlüğü'nden kimlik çıkarılması ile başlayan süreci anlatırken hüzünlenen İlhami Ak, huzursuz geçirdiği altı yılı anlattı. Cezaevi hücrelerinde yaşadıklarını anlatan Ak, şöyle konuştu: "Kimliğimi kaybetmeden önce kalorifer ateşçisi olarak görev yapıyordum. Kimliğim benim sürekli evimde duruyordu, yatak odamda eşiminki ile oradan nasıl kayboldu bilmiyorum. Bu arada kimliğimin kaybolduğunu anlamadım aradan zaman geçtikten sonra mahkemelerden bana ceza yazıları gelmeye başladı. Bu konu üzerine ben savcılığa suç duyurusunda bulundum fakat bir düzelme olmadı. İstanbul Ümraniye Nüfus Müdürlüğü'nden aynı bilgiler ve farklı fotoğrafla yeni kimlik çıkarıldığını öğrendim. Bu kişi Ümraniye'de iş yeri açarak vergi dairesine kayıt yaptırmış, birçok bankadan da çek koçanı alarak aynı semtten bir adresi ikametgah olarak göstermiş. Her defa ceza evine girdiğimde itirazda bulundum ama hiç bir şey değişmedi."

PERİŞAN OLDUK

30 yıllık hayat arkadaşı 52 yaşındaki Ayşe Ak ile hayatlarının karardığını dile getiren İlhami Ak, evliliği süresince hiç çocuğu olmadığını söyledi.

Yeni nüfus cüzdanı çıkarmasına rağmen mahkemelerde ifade verdiğini anlatan Ak, sözlerine şöyle devam etti: "Çeklerin eklerdeki karşılaştırıldığında bunların bana ait olmadığı tespit edilince de serbest bırakıldım. Serbest bırakılmama rağmen daha önümde kaç tane cezam var bilmiyorum her defasında bu son diyoruz ama değişen hiç bir şey yok bir anda ceza geliyor ve kendimi ceza evinde buluyorum. Bu kadar olayın üzerine ben yeni kimlik çıkarttım ama halen ceza çekmeye devam ediyorum 2004 yılından buraya ceza çekmeye devam ediyorum işimden ve kendi üzerime olan evden oldum ne yapacağım bilmiyorum. Hiçbir hak ta iddia edemiyorum bu konuda bana hiç kimse yardım etmedi etmiyor da bu konu üzerine ailemde bende perişan olduk."

RAMAZAN'I CEZAEVİNDE GEÇİRDİ

Her mahkeme sonrası cezaevine atıldığını belirten İlhami Ak, geçen Ramazan ayını cezaevinde geçirdiğini söyledi. Sicilinin karşılıksız çek, banka hesapları açılarak dolandırıcılık gibi bir çok suçla dolduğunu dile getiren Ak, bu nedenle işe de giremediğini belirtti. Altı yıldan bu yana işsiz kaldığını belirten İlhami Ak, şunları söyledi: "Kimse bana iş vermiyor. Bir mahkemeden beraat ediyorum, peşine başka tebligat geliyor. Altı yılda 21 kez cezaevine girdim. En uzun iki ay yatıp çıktım. Evin odasındaki nüfus cüzdanını kaybettiğimi bu olaylarla karşılaşmamla öğrendim. Hayatım karardı. Altı yıldan bu yana sürekli hapse girdiğimden işe giremiyorum. Ailem perişan oldu. İtiraz edip yazı ve imza örneğimi gösteriyorum. Yine mahkeme çıkıyor."

DEVLET YARDIM ETSİN

Zamanında, çalıştığı apartman yöneticilerinin kendisini çarşıya gönderdiğinde kimliğini yanına aldığını hatırlatan İlhami Ak, artık her kapı çaldığında çekindiğini dile getirdi. Adına nüfus cüzdanı çıkartan kişinin bir an önce bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ancak herhangi bir sonuç çıkmadığını anlatan Ak, devletten yardım istedi. Elleri titreyerek nüfus cüzdanını gösteren İlhami Ak, "Bunun sonu gelmiyor. Artık devlet ne olur yardım etsin. Sürekli cezaevine girmekten aileme bile bakamıyorum. Devlet büyüklerim o kişiyi yakalasın" diye feryat etti.

BORÇLA ZİYARET ETTİM

Eşinin sürekli cezaevine girmesi nedeniyle huzurlarının kalmadığını ifade eden hayat arkadaşı Ayşe Ak'ın anlattıklarının ardında ise dram çıktı. Çoğu kez komşularından bulduğu yol parasıyla cezaevindeki eşini ziyaret ettiğini belirten Ayşe Ak, hasta olan anne ve babasına da bakmaya çalıştığını ekledi. Her defasında bir ceza gelip eşini alıp götürdüklerini anlatan Ayşe Ak, sözlerine şöyle devam etti: "Artık buna bir son verilmesini istiyorum. Eşimin kimliğiyle benim kimliğim aynı yerde duruyordu nasıl oldu bilmiyorum tek şüphelendiğimiz bir konu var. Belki ihtiyaç halinde evden alınıp çarşıda düşürüldü. Eşim hiçbir yerde çalışamıyor parasız kaldık neler çektiğimizi bir Allah biliyor bir de biz. Eşimi ziyarete giderken bile komşumuzdan para alarak gidiyorum. Bir yerde çalışmadığımız için kimse de bize güvenerek borç vermiyor. Evde 4 kişiye bakıyoruz ne yapacağız hiç bilmiyorum. Eşimin nüfus cüzdanını çıkarttık ama halen ne zaman ne olacağı belli olmuyor bir sabah kapımız çalınıyor ve eşimi alıp ceza evine koyuyorlar."

En Çok Aranan Haberler