Gar alanına ve çevresine girmek isteyen grupla polis arasında başlayan "izin tartışması" müdahale ile sonlandı
Ankara Valiliği, 10 Ekim 2015 günü "Barış Mitingi"nde düzenlenen bombalı saldırının birinci yıldönümünde, saldırının düzenlendiği Ankara Garı'nda geniş katılımlı bir anmaya izin vermedi.
Gar bölgesine girmek isteyen birkaç yüz kişilik bir grup, emniyet güçleri tarafından biber gazı ve tazyikli su ile uzaklaştırıldı.
Valilik dün yaptığı açıklamada, toplantı alanına yalnızca, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları ile sivil toplum üyelerinin alınacağı duyurmuştu.
10 Ekim: Ayağım bir şey değil ama canım acıyor
Bu sabah hem gar bölgesinde hem de çevresinde emniyet birimlerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Alana giren yollar demir bariyerlerle kapatıldı.
Bu noktalardan birinden alana giriş yapmak isteyen grupla polis arasında başlayan "izin tartışması" müdahale ile sonlandı.
Gözaltına alınanlar olduToplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile yapılan müdahale sırasında bazı kişiler gözaltına alındı.
Gözaltına alınanların sayısı ise açıklanmadı.
Ankara Valisi Ercan Topaca, sabah saatlerinde anma bölgesine yaptığı ziyaret sonrası, "Bazı riskler olduğunu düşünüyoruz. Sembolik anlamda bu anmayı yapmak isteyen grupların ve şehit yakınlarının alana girişine izin verildi" dedi.
Gar bölgesine girişine izin verilen sınırlı sayıda aile ise katliamda yaşamını yitirenler anısına saldırı noktasına karanfil bıraktı.
10 Ekim 2015 günü düzenlenen ve 103 kişinin hayatını kaybettiği olay, "Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısı" olarak kayıtlara geçmişti.
Saldırıyı IŞİD üyesi Yunus Emre Alagöz ile Suriye uyruklu bir şüphelinin gerçekleştirdiği açıklanmıştı, IŞİD ise saldırıyı üstlenmemişti.
Dönemin İçişleri Bakanı Selami Altınok da saldırı ile ilgili olarak, güvenlik zaafiyeti olduğunu düşünmediğini söylemişti.