---
title: "Arda Turan'lı Shakhtar'ın nefesi final için yetmedi"
date: "2026-05-08 00:06:33"
author: "Mustafa Fidan"
tags: "UEFA Avrupa Konferans Ligi", "Shakhtar Donetsk", "Arda Turan", "konferans ligi"
canonical_url: "https://www.mynet.com/arda-turan-sonunu-getiremedi-uefa-konferans-ligi-nde-finalin-adi-crystal-palace-rayo-vallecano-501521-myspor"
original_url: "https://www.mynet.com/arda-turan-sonunu-getiremedi-uefa-konferans-ligi-nde-finalin-adi-crystal-palace-rayo-vallecano-501521-myspor"
---
# Arda Turan'lı Shakhtar'ın nefesi final için yetmedi
UEFA Konferans Ligi'nde rakiplerini eleyen Crystal Palace ve Rayo Vallecano finale yükseldi. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında yarı final rövanş maçları sona erdi.
İspanya ekibi Rayo Vallecano, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Fransa'nın Strasbourg takımına Meinau Stadı'nda konuk oldu.
Rövanşta da 42. dakikada Alemao'nun attığı golle 1-0 galip gelen Rayo Vallecano, adını finale yazdırdı.
![şieödasa](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/24527248/1200xauto.jpg)
## ARDA TURAN'LI SHAKHTAR DONTESK KONFERNAS'TA FİNAL ŞANSINI KAÇIRDI
Teknik direktörlük kariyerinin yurt dışındaki ilk adımı olan Shakhtar Donetsk ile tarih yazan Arda Turan, UEFA Konferans Ligi'nde çok istediği finale ulaşamadı. 
![weşöfs](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/24527251/1200xauto.jpg)
İngiltere temsilcisi Crystal Palace ise teknik direktörlüğünü Arda Turan'ın yaptığı Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'i Selhurst Park'ta ağırladı.
İlk karşılaşmayı 3-1 kazanan Crystal Palace, rövanşta da 25. dakikada Pedro Henrique (kendi kalesine) ve 52. dakikada Ismaila Sarr'ın golleriyle 2-1 galip gelerek finale kaldı. Konuk takımın golü, 34. dakikada Eguinaldo'dan geldi.
![işdö](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/24527254/1200xauto.jpg)
Crystal Palace ile Rayo Vallecano arasındaki final maçı, 27 Mayıs'ta Almanya'nın Leipzig şehriyle aynı adı taşıyan statta yapılacak.
![AW695118_01](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/24527257/1200xauto.jpg)
## FATİH TERİM'DEN SONRAKİ İKİNCİ TEKNİK DİREKTÖR OLACAKTI
Finale çıkılması durumunda Arda Turan, Fatih Terim'in ardından UEFA organizasyonlarında finale çıkan ikinci Türk teknik direktör ünvanını alacaktı.
