Bagirsak Iltihabi Teshisi Haberleri

Crohn hastalığı nedir? Crohn hastalığı belirtileri ve tedavisi

Crohn hastalığı sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratan, kronik bir iltihabi bağırsak hastalığıdır. Genellikle bağırsakların herhangi bir bölgesinde ortaya çıkabilen bu rahatsızlık, sindirim sistemi boyunca iltihaplanmaya ve dokularda hasara neden olabilir. Crohn hastalığı, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir ve tedavi edilmediğinde komplikasyonlara yol açabilir. Peki, Crohn hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 2024-01-13 17:49:16

Kulak tıkanıklığına ne iyi gelir, nasıl geçer? Kulak tıkanıklığı için evde doğal ve bitkisel çözümler

Kulak tıkanıklığı, birçok sebebe bağlı olabilir. Başka rahatsızlıklara yol açması nedeniyle ciddiye alınmalı ve tedavi edilmelidir. Kulak tıkanıklığı kulak kirinden kaynaklanıyor ya da soğuk algınlığı gibi iltihabi hastalıklar nedeniyle yaşanıyor olabilir. Bu durumda kulak tıkanıklığı nasıl geçer, nasıl açılır diyenler evde uygulayabilecekleri doğal çözümlerden yararlanabilir. Günlük yaşamı etkileyen kulak tıkanıklığına ne iyi gelir? Kulak tıkanıklığı evde doğal yöntemlerle nasıl açılır?

Haber 2022-10-19 23:02:02

Eklem ağrısının altında ciddi bir hastalık yatabilir! İltihabi eklem romatizmasının 5 önemli belirtisi!

Çocuklar günlük aktivitelerini etkilemedikçe bazı fiziksel sıkıntılarını aileleriyle paylaşmayabiliyor. Bu da bazı hastalıkların çok daha karmaşık ve içinden çıkılması zor hale gelmesine neden olabiliyor. İşte, eklem romatizması da bu hastalıklardan biri!

Haber 2022-10-12 16:13:59

Yanlış oturma başınıza iş açmasın! Kıl dönmesi belirtileri nelerdir?

Kılların cilt altında ilerleyerek, iltihabi süreç başlatması sonucu oluşan bir durumdur. Kıl dönmesi olan kıl olan her bölgede oluşabilecek bir hastalık olsa da en sık görüldüğü yer kuyruk sokumudur. Kaykılarak oturmak kıl dönmesi oluşum ihtimalini arttırmaktadır.

Haber 2022-07-02 09:50:16

Astım hastalığı tedavi edilebilir mi?

Astım, akciğerlere giden hava yollarının iltihabi bir hastalığıdır. Nefes almayı zorlaştırır ve bazı fiziksel aktiviteleri zorlaştırabilir hatta imkansız hale getirebilir. Astımı anlamak için nefes aldığınızda neler olduğunu anlamak gerekir. Normalde, aldığınız her nefeste hava burnunuzdan veya ağzınızdan geçer, boğazınıza ve solunum yollarına girer ve sonunda ciğerlerinize ulaşır. Akciğerlerde, havadan kan dolaşımına oksijen verilmesine yardımcı olan çok sayıda küçük hava geçişi vardır.

Haber 20-05-22 12:29

İltihabi ne demek? İltihabi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Türkçe dilini geliştirmek ve bu dil üzerine incelemeler yapmak üzere kurulmuştur. Yabancı kelimelerin Türkçeleştirilmesi için çalışmalar yapan TDK, aynı zamanda kelimelerin kökeni ve anlamı üzerine de incelemelerini sürdürmektedir. Merak edilen kelimelerin anlamında bu nedenle TDK açıklamaları izlenmektedir. Yaygın olarak araştırılan Iltihabi kelimesi ne anlama gelir? TDK’ya göre Iltihabi ne demektir?

Egitim 18-05-22 16:07

Ağrı, şişlik, akıntı... Kıl dönmesi nedir, belirtileri nelerdir? Kıl dönmesi tedavi edilmezse ne olur?

Kılların cilt altında ilerleyerek, iltihabi süreç başlatması sonucu oluşan bir durumdur. Kıl dönmesi olan kıl olan her bölgede oluşabilecek bir hastalık olsa da en sık görüldüğü yer kuyruk sokumudur. Kaykılarak oturmak oluşum ihtimalini arttırmaktadır.

Haber 25-03-22 10:23

Kıl dönmesi belirtileri ve tedavisi nedir? En çok kuyruk sokumunda rastlanıyor, nedeni bakın neymiş

Kıl dönmesi şişlik, ağrı, zonklama gibi belirtilerle fark edilen bir sorundur. Kılların cilt altında ilerlemesi nedeniyle başlayan ve iltihabi bir sürece dönüşmesiyle acı veren kıl dönmesinin en sık görüldüğü yer kuyruk sokumunda olanıdır. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 15-11-21 08:22

Kapya biberin faydaları nelerdir? Kapya biberin içindeki vitaminler neler? Kilo vermeye yardımcı olur mu?

Bir bardak kırmızı biber günlük C vitamini alımının yüzde 200'ünden ve A vitamini alımının %100’ünden fazlasını içerir. Bu iki vitamin güçlü antioksidan özellikleri ile hücreye zarar veren bir molekül türü olan, beraberinde damar sertliği, kalp hastalığı, eklem kireçlenmesi, eklem romatizması ve astım gibi iltihabi durumların oluşmasına yol açan serbest radikalleri etkili bir şekilde nötralize eder.

Yemek 28-06-21 12:07

Koronavirüsün vücuda girmesiyle gelişiyor: İnme riskine dikkat!

Koronavirüs tanısıyla her bin hastadan birinde inme gelişebileceğini söyleyen Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Yakup Krespi, koronavirüsün vücutta iltihabi süreç başlattığına dikkat çekti. İnmenin 65 yaşın üzerindeki kişilerde daha fazla görüldüğünü söyleyen Krespi, daha genç yaştakilerde ise inme risk faktörleri taşıması durumunda gerçekleştiğine dikkat çekti.

Haber 10-05-21 11:09

Crohn Hastalığı nedir? Bensu Soral'ın hastalığı olan Crohn Hastalığının belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Crohn hastalığı, ünlü oyuncu Bensu Soral'ın açıklamalarının ardından tekrar gündeme geldi. Bensu Soral, crohn hastası olduğunu ve kullandığı ilaçların bağışıklığını düşürmesinden dolayı koronavirüs aşısında öncelikli olduğunu açıkladı. Kronik ve iltihabi bir bağırsak hastalığı olan crohn, iştahsızlık, istemsiz kilo kaybı diğer belirtiler ile kendisini gösteriyor. Peki, Crohn Hastalığı nedir? Bensu Soral'ın hastalığı olan Crohn Hastalığının belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Haber 11-04-21 12:28

Çölyak hastalığı nedir? Belirtileri diğer hastalıklarla karıştırmayın

Çölyak hastalığı, vücudumuzun bağışıklık sisteminin ince bağırsağına karşı ortaya çıkardığı iltihabi bir durumdur. Ortaya çıkan bu durum; buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi gıdaların içinde bulunan gluten maddesi ile ortaya çıkmaktadır. Yani glutene karşı ortaya çıkan bir reaksiyon ile ince bağırsak mukozamızın iltihaplanması ve bu nedenle de yiyeceklerden istediğimiz kadar besin alamamamız ince bağırsağımızın besinleri vücudumuza geçirememesiyle ortaya çıkan bir hastalıktır.

Haber 18-01-21 10:11

Dikkat! Fazla baharatlı gıda ve kola tüketiyorsanız...

İltihabi bağırsak hastalığı bulunan hastalarda fazla baharatlı, kolalı gıdaların sıkıntıya neden olabileceğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Enver Avcı, bu kişilerin özellikle ağrı kesicilerden uzak durmaları gerektiğini söyledi. Gerekirse antibiyotik kullanımını da durdurmaları gerektiğini söyleyen Avcı, tedavinin kişiye göre belirlendiğini söyledi. İşte detaylar...

Haber 17-09-20 12:19

Romatizma : Nedenleri, belirtileri,tedavisi

Kemikler, eklemler, kaslar ve bu yapıları birleştiren bağlarda; hareket kısıtlılığı ve ağrıya, bazen de şekil bozukluğu ve şişliğe sebep olan rahatsızlıklara genel olarak romatizma adı verilir. Romatizmal rahatsızlıklar, iltihabi olan ve iltihabi olmayanlar olarak iki başlık altında toplanır.

Haber 24-06-20 10:28

Romatizmal hastalıklar osteoporoz riskini artırıyor

Gazi Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Günendi: - "Romatizmal hastalıklar, osteoporoz gelişimi için bir risk faktörüdür. Yapılan çalışmalarda iltihabi romatizmal hastalığı olanlarda, aynı yaş ve cinsiyetteki sağlıklı kişilere göre osteoporoz görülme sıklığının arttığı gösterilmiştir" - "Romatizmal hastalıklarda osteoporoz gelişiminde en önemli neden, altta yatan iltihaptır. Hareketsiz kalmak da kemik yıkım hızının artmasına neden olur"

Haber 26-10-19 11:14

Romatoid artrit sakat bırakabilir

Halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilenen ve eklemlerde ağrı, şişlik ve kızarıklıkla belirti veren iltihabi eklem hastalığı olan romatoid artritin erken ve etkin tedavi edilmediği takdirde organlarda hasar, fonksiyon kaybı ve sakatlığa neden olabileceği belirtildi.Medical Park Ordu Hastanesi Romatoloji Uzmanı Dr.

Yurthaber 11-10-19 10:40

Kolon kanseri erken tespit edilebilir mi? Kolon kanserinden korunmanın püf noktaları nelerdir?

Kolon kanseri tüm dünyada kanserler içinde en sık görülen 4. kanser türü. Son 10 yılda ülkemizde kolon kanseri görülme sıklığında yüzde 10 oranında artış gözleniyor. Bu artışta kanser tarama programları sayesinde kanserin erken teşhis edilmesinin yanı sıra rafine gıda tüketiminin artması, daha fazla strese maruz kalmak ve iltihabi bağırsak hastalıklarının etkili olduğu belirtiliyor.

Trend 13-03-19 10:46

Kronik Prostatit hastalarında iki etkili tedavi yöntemi nedir?

Prostat her erkekte bulunan yardımcı üreme organıdır. Prostat hastalıklarındaki şikayetlerin bir çoğu içinden geçen idrar yolunun sıkışması ile ilgilidir. Prostat her erkekte olduğu gibi yaş ilerleyince her erkekte prostat büyür. Prostatit ise prostat organının iltihabi hastalığıdır. Kronik prostatit sıklıkla uzun süreli antibiyotik kullanımıyla tedavi edilmektedir. Günümüzde etkili tedavi yöntemiyle bu alanda büyük ilerleme kaydedilmiştir. İşte o yöntemler.

Haber 06-11-18 15:59

Hastaneden yanlış iğne yapıldı iddiasına yalanlama

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği: - "('O Ses Çocuklar' yarışmacısı Nazar Nur Kaya'nın vefatı) Medyada yer alan 'hemşireler tarafından yanlış iğne yapıldığı, doktor veya hastane ihmali' gibi iddialar kesinlikle doğru değildir. Hastaya yapılan tüm müdahaleler uzman ve yetkin hekimlerce yapılmıştır. Sistemik iltihabi yanıtla karakterize bu hastalığa karşı tıbbi tüm olanaklar seferber edilmesine rağmen hastamız vefat etmiştir. Aileye başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz" - "Tüm bu bilgilerin yanında hastamızın vefatı ile ilgili adli ve idari incelemeler de devam etmektedir"

Haber 31-10-18 00:12

Şehir Yaşamı İltihabi Bağırsak Hastalıklarını Artırıyor

Memorial Kayseri Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü Doç. Dr. Alper Yurci, şehir yaşamının ortaya çıkardığı beslenme alışkanlıkları...

Yurthaber 01-08-18 11:05

Sinüzit tedavisi için deniz suyu

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Oysu: - "Deniz suyu tedavisi sinüzit ve kronik rinosinüzit alanlarında sıklıkla tercih ediliyor. Burada iki tip tedavi uygulanıyor. Birincisi, antibiyotik ile bakterilerin yok edilmesi ikincisi ise bakterilerin, iltihabi kabukların veya ifrazatların mekanik olarak uzaklaştırılması" - "Deniz suyunun özelliklerinden bir tanesi de vücuttaki dokulardan daha fazla tuz içerdiği için burun içerisindeki dokulardan fazla olan suyu çekerek enfeksiyona bağlı ödemi kısmen azaltması ve nefes almak için yer açması" -"Polen gibi alerjenlerden dolayı mukus burun içerisinde birikiyor. Bu hastaların nefes almasını zorlaştırdığı gibi alerjenin burun içerisinden uzaklaşmasını da engelliyor. Deniz suyu bunun için de uygun bir tedavi"

Haber 21-07-18 14:26

(Özel Haber) 4 yıl karnından dışkıyı attı, bir yılda hayata bağlandı

Bağırsak rahatsızlığı olan hastaların “kabus” diye tanımladıkları ve dışkının karından açılan bir ağız yoluyla atılmasını sağlayan “kolostomi torbası” ile 4 yıl yaşamak zorunda kalan Gaziantepli 38 yaşındaki hasta Ökkeş Yüksel, bir yıl süren başarılı bir tedavi ile sağlığına kavuştu.“Sindirim sisteminin ağız boşluğu ile kalın bağırsak arasındaki tüm bölümlerini tutabilen iltihabi bir bağırsak hastalığı olarak” tanımlanan Crohn hastalığına yakalanan Ökkeş Yüksel, yaşadığı ızdırap dolu günleri anlatırken kendi durumunda olan hastalara da mesaj verdi.Esnaflık yaparak geçimini sağlayan evli ve bir çocuk babası Ökkeş Yüksel, 2013 yılında şiddetli karın ağrıları, kramp, ishal, ateş, kilo kaybı, şişkinlik gibi şikayetlerle doktora gittiğini ancak, şikayetlerinin azalmak yerine daha da arttığını belirterek, “Tam 4 yıl boyunca Gaziantep ve İstanbul’da yaklaşık 25 sağlık merkezine gittim ama şikayetlerim azalmadı, aksine arttı.

Haber 31-03-18 12:26

Periodontal hastalıkların insan vücuduna etkileri

Hayatın her anında dikkat edilmesi gereken ağız ve diş sağlığının her geçen gün daha da önem kazandığını belirten uzmanlar, ağız hijyeni için yapılması gerekenlerin aksatılması halinde bakterilerin ağızda kolayca üreme imkanı bularak diş çürüklerini arttırabileceğini, hatta pek çok farklı sorunu da beraberinde getirebileceğini söyledi.Zayıf ağız sağlığının sadece diş kayıplarına sebep olmadığını, aynı zamanda kalbi olumsuz etkilediğine dikkat çeken uzmanlar, periodontal hastalıklar denilen diş ve diş eti iltihabi hastalıklarının kalp hastalıkları ile arasında sıkı bir ilişkinin bilimsel olarak kanıtlandığını söyledi.

Haber 11-03-18 11:11

Romatizma artık gençleri de etkiliyor!

Kas-iskelet sistemini etkileyen ama aynı zamanda iç organ tutuluşları da yapabilen romatizma bilinenin aksine gençlerde de sık görülüyor. “Her ne kadar halk arasında romatizma yaşlıları etkileyen etkileyen bir hastalık olarak bilinse de esas olarak iltihabi ve ciddi organ tutuluşları yapabilen romatizmal hastalıklar, gençleri de etkiliyor” diyen Liv Hospital Ulus Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Şenol Kobak bilinmeyenleri anlattı.

Haber 15-01-18 11:19

Diş eti problemleri ciddi hastalıkları tetikleyebilir!

Uzmanlar, İltihabi diş eti hastalıklarının birçok sistemik hastalıkla ilişkisi olduğunu ve kronik hastalığa neden olduğuna özellikle dikkat çekiyor. Yrd. Doç. Dr. Mutlu Keskin, "İltihabi diş eti hastalıkları hem bakteriyel etkenler hem bakterinin oluşturduğu diğer mekanizmalar hem de vücudun kendi ürettiği iltihabi faktörlere bağlı olarak kalp hastalığı, diyabet, solunum sistemi hastalıkları hatta gebelik komplikasyonları gibi birçok sıkıntıya yol açabilir" dedi.

Haber 18-11-17 11:15

Kıl dönmesi genç erkeklerde daha sık görülüyor

Kıl dönmesi inatçı seyreden ve kronik iltihabi bir hastalıktır.

Haber 19-09-16 14:17

8 adımda hepatit’ten korunmak mümkün!

Karaciğerde gerek mikroplara gerekse ilaç veya kimyasallara bağlı gelişen iltihabi reaksiyon olan hepatit dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunları arasında ilk sıralarda geliyor.

Haber 28-07-16 12:31

Seyitgazi’deki Çeşmelerden Şifa Akıyor

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Çukurca mahallesi Doğanlıkale mevkiinde çıkan ve böbrek taşlarını düşürdüğü, iltihabi rahatsızlıklara...

Yurthaber 02-07-16 09:50

Çocuğunuzu Bronşitten Koruyun

Bronşiolit, akciğerlerin küçük hava yollarında tıkanıklığa neden olabilen iltihabi bir durum.. Bronşit ise, daha büyük yaşlarda görülüyor ve daha çok büyük hava yollarının hastalığı olarak karşımıza çıkıyor.

Kadin 07-08-15 18:01

Çocuğunuzu Bronşitten Koruyun

Bronşiolit, akciğerlerin küçük hava yollarında tıkanıklığa neden olabilen iltihabi bir durum.. Bronşit ise, daha büyük yaşlarda görülüyor ve daha çok büyük hava yollarının hastalığı olarak karşımıza çıkıyor.

Kadin 07-08-15 17:13

Bursalı Bisikletçiler Farkındalık İçin Pedal Çevirdi.

Bursalı bisikletçiler "İltihabi Bağırsak Hastalığı" hakkında toplumsal farkındalık yaşatmak ve geçtiğimiz günlerde aracın çarpması sonucu...

Yurthaber 01-06-15 10:21

Şifa İçin Kirazlıoluk Çeşmesine Koşuyorlar

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Yukarı Karacaşehir mahallesinde çıkan ve böbrek taşlarını düşürdüğü, iltihabi rahatsızlıklara iyi geldiği...

Yurthaber 20-06-14 11:53

Grip Aşısı Kalbi Koruyor

Grip gibi basit görünen hastalıklar vücutta iltihabi reaksiyonun artmasına yol açar. Bu yüzden önceden kalp...

Yurthaber 26-09-13 11:38

İltihabi bağırsak hastalığı

İltihabi bağırsak hastalığı

Kadin 11-04-13 09:51

Romatizmal ağrılara bitkisel tedaviler

Romatoid Artrit, tüm eklemleri tutabilen bir kronik iltihabi hastalıktır. Kadınlarda erkeklere oranla 3 kat fazla görülür.

Haber 05-01-13 17:20

Romatizmal ağrılara bitkisel tedaviler

Romatoid Artrit, tüm eklemleri tutabilen bir kronik iltihabi hastalıktır.

Haber 08-12-12 13:14

Diyabet dişleri de etkiliyor

Diş ve çene cerrahisi uzmanı doktor Nihat Tanfer, kontrol altında tutulamayan şeker hastalığının ağızda iltihabi hastalıklara ve mantar enfeksiyonları ile diş kayıplarına yol açabileceğini söyledi.

Haber 02-09-11 11:28

Çocuğunuzu Bronşiolitten Koruyun

Bronşiolit, akciğerlerin küçük hava yollarında tıkanıklığa neden olabilen iltihabi bir durum.. Bronşit ise, daha büyük yaşlarda görülüyor ve daha çok büyük hava yollarının hastalığı olarak karşımıza çıkıyor.

Kadin 18-09-07 07:35

Çocuğunuzu Bronşiolitten Koruyun

Bronşiolit, akciğerlerin küçük hava yollarında tıkanıklığa neden olabilen iltihabi bir durum.. Bronşit ise, daha büyük yaşlarda görülüyor ve daha çok büyük hava yollarının hastalığı olarak karşımıza çıkıyor.

Kadin 18-09-07 07:35

Yağlı balık vücuttaki iltihabı azaltıyor

Bilim adamları, yağlı balıklara dayanan bir beslenme rejiminin vücuttaki artrit gibi iltihabi hastalıkları azalttığını açıkladı.

Haber 13-03-05 11:40

Astım tedavisinde son yöntem

Astım hastalığının tedavisindeki en son gelişmeleri anlatmak için Türkiye'ye gelen Hollanda Leiden Üniversitesi Gögüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Klaus Rabe, astımın kronik ve iltihabi bir hastalık olduğunu belirtti. Konuk Prof. "Fiziksel etkenlerin yanı sıra psikolojik etkenler de astımın şiddetlenmesine neden olabilir" dedi.

Haber 02-07-02 15:08

Diş kayıplarının nedeni dişeti hastalıkları

Erişkinlerde diş kayıplarının yüzde 70'inden fazlasının periodontal yani diş eti hastalıkları nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Türk Diş Hekimleri Birliği'nden (TDB) alınan bilgiye göre, diş eti ve dişleri destekleyen diğer dokuları etkileyen iltihabi hastalıklar olan periodontal hastalıklar, erken dönemde teşhis edildiklerinde başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor.

Haber 30-11-99 00:00