İSTANBUL (İHA) - Ekonomistler Platformu (EP) Başkanı Tuna Bekleviç, New York'ta 22 Nisan'da düzenlenecek 5. Ekonomi Politikaları Zirvesi için Devlet Bakanı Ali Babacan'dan destek beklediklerini söyledi.
Bekleviç, Bakan Babacan'a gönderdiği mektupta, Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi adına Türkiye'de önemli adımlar atıldığını yabancı yatırımcılara anlatmak ve ülke riskini tekrar masaya yatırmak üzere Süreyya Serdengeçti, Prof. Dr. Kemal Derviş, Engin Akçakoca, Faik Öztrak, Domingo Cavallo, William Maloney, Prof. Dr. Dani Rodrik, Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nun da katılımı ile dünya finans merkezlerinin başında gelen New York'ta 200 yatırımcıyı bir araya getirerek 5. Ekonomi Politikaları Zirvesi'nin düzenlendiğini bildirdi.
Katılımcıların New York ile ilgili rezervasyonlarını tamamladıklarını ancak sivil toplum örgütlerinin kısıtlı kaynakları sebebiyle yurt dışı faaliyetleri düzenleme konusunda zorlandıklarını ve devletten destek beklediklerini hatırlatan Bekleviç, "Genç ve dinamik bir sivil toplum örgütü olan Ekonomistler Platformu'nun yurtdışında bu boyutta bir faaliyete girişmesi ve bu faaliyetine ek olarak ABD merkezli vakıf kurması ilgili amaç için hatırı sayılır girişimlerdir. Cesaret ile çıktığımız yolda ülkemizin en önemli kurumlarından birisi olan T.C. Hazine Müsteşarlığı'nın da katılım desteğini beklediğimizi ifade etmek isteriz" dedi.
Yabancı yatırımcılara Türkiye'yi anlatmada devlet-sivil toplum birlikteliğinin önemine değinen Tuna Bekleviç, "Katılımcı demokrasiye inancımız çerçevesinde devlet-sivil toplum ilişkisi içerisinde sunmamızın ülkemiz için çok yararlı olacağı kanısındayız. Zirve çalışmalarını denetlemek için ABD'ye gittiğimde görüşmelerimizde yabancıların bir Türk sivil toplum örgütünün New York'ta bu tür bir faaliyet içerisinde girmesinden çok memnun olduğunu sizinle paylaşmak isteriz. Yaratılan bu tablonun bir işbirliği çerçevesinde pekiştirilmesi ve bu işbirliğimizin katılımcı demokrasi anlamında model teşkil etmesini dileriz" ifadelerini kullandı.
Bekleviç mektubunun sonunda dünyada birçok gelişmekte olan ülkenin bu tür mücadeleleri sivil toplum örgütleri ile sürdürdüğünü belirterek, Türkiye'deki sivil toplum örgütlerinin de kendi kabuklarını aşarak küresel anlamda da ilgili oldukları konularda Türkiye'yi tüm gücü temsil etmesi gerektiğine inandıklarını kaydetti. Bekleviç, "Türkiye'ye istihdam ve üretime odaklı orta ve uzun vadeli yabancı yatırımcıların Türkiye'yi tercih etmesi için vereceğimiz bu mücadelede kısa bir süre de olsa hükümeti temsilen yanımızda olmanızdan güç alacağımızı belirtmek isteriz" dedi.