Edinilen bilgiye göre olay, 9 yıl önce merkez Çukurova ilçesi 100. yıl Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 1996 yılında Ziraat Bankası baş müfettişlik görevinden emekli olan Talip Nezih Cankar, 2 yıl sonra kanser hastalığından eşini kaybetti. Tek başına yaşayan Cankar, psikolojik sorunları olduğunu için bir bakıcı aramaya başladı. Bu arada Cankar da akciğer kanseri hastalığına yakalandı.
Cankar'ın bakıcı aradığını öğrenen ve aynı apartmanda oturan Mustafa A.(60), eşi Cevriye'ye bu işi yapabileceğini söyledi. Bunun üzerine Cevriye A., Talip Nezih Cankar'a bakmaya başladı. Cankar'ın durumu bir süre sonra kötüleşti. 2001 yılında iyice fenalaşıp yatalak olan Cankar'ın 2 bin lira emekli maaşına göz koyan Cevriye-Mustafa A. çifti, kararlaştırdıkları anlaşmalı boşanma ve paravan evlilik planını uygulayabilmek için 5 Ekim 2001 yılında boşandı. Çift boşanmalarına rağmen aynı evde yaşamaya devam etti. Eşinden boşanan ve kızlık soyadını alan Cevriye K.'nin evlenmesi için Türk Medeni Kanunun 95'inci maddesine göre "iddet müddeti"ni doldurması gerekiyordu.
Bu engeli aşmanın yolunu da bulan Cevriye K., boşandığı kişiden hamile olup olmadığının ortaya çıkması için gerekli olan 300 günlük süreyi beklememek için bir doğum hastanesinden "iddet müddeti" raporu alıp aynı gün aile mahkemesine başvurarak boşandıktan tam 6 gün sonra 1 Kasım 2001'de kanser hastası Cankar ile evlendi. Üstelik baş müfettiş olan Cankar, evlenirken imza yerine parmak bastı. 2 Kasım 2001'de hayatını kaybeden Cankar'ın öldüğü bildirimini ise Cevriye K.'nin eski eşi Mustafa A. tarafından yapıldı. Cankar'ın çocuğu ve kardeşi olmadığından bütün mal varlığı ve emekli maaşı Cevriye K.'ye kaldı. Çift 9 yıl boyunca Cankar'ın maaşının yüzde 75'i olan bin 500 lirayı aldı.
Ancak 2010 yılında ihbar üzerine harekete geçen SGK'nın yaptığı araştırma, anlaşmalı boşanma ve sahte evlilik olayını ortaya çıkardı. SGK hemen müfettişin maaşının durdurulmasına karar verdi, ardından şahısları çağırarak ifadelerini aldı. Ancak şahıslar suçlamaları kabul etmedi. SGK, Tarsus'un Günyurdu köyünün 2001 yılındaki muhtarı Mustafa A.'ya da ulaşarak ifadesini aldı. Şahıs, ifadesinde böyle bir nikah yapmadığını söyledi.
SGK yaptığı araştırmalar sonucunda yapılanların, "devleti dolandırmak ve evrakta sahtecilik" olduğuna karar vererek çift hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Dava açılıp mahkeme görüldükten sonra 9 yıl boyunca alınan 162 bin lira tutarındaki maaşın faiziyle birlikte tahsil edileceği bildirildi. Çift ise SGK bu olayları ortaya çıkardıktan sonra kayıplara karıştı.