Batum Enfeksiyon Hastaliklari Hastanesi Haberleri

Uzmanından kritik uyarı: Tam mevsimi ama çok tüketmeyin! Sonuçları organ nakline kadar gidebiliyor

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber kış çayları tüketimi de arttı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonlarının başlamasıyla birlikte kış çayı mevsiminin de başladığını belirterek, fazla tüketilecek olan karışımların karaciğer yetmezliği, karaciğer zehirlenmesi ve organ nakline kadar sebep olduğunu söyledi. İşte o kritik uyarının detayları...

Haber 2024-02-05 11:15:09

Aman dikkat! 7 saatten az uyuyan bireylerin hastalık oranı 3 kat artıyor! Yatmadan önce...

Gece uykusunun enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde büyük önem taşıdığını belirten Eskişehir Şehir Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Bölümü Uzmanı ve Uyku Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Vural Fidan, “7 saatten az uyuyan bireylerin hastalık oranı 3 kat artıyor” dedi.

Kadin 2024-01-29 11:04:03

Sakın sürmeyin! Yanıklara böyle müdahale ediyorsanız hemen bırakın 'Aşırı şekilde arttırıyor' İşte kaynar su dökülünce ilk yapılması gerekenler

Sivas Numune Hastanesi İlk ve Acil Yardım Uzmanı Dr. Sedat Özbay, yanık vakalarına kişilerin yumurta akı, domates ve diş macunu gibi maddelerle müdahale etmesi durumunda enfeksiyon riski oluştuğunu belirtti. İşte evde oluşan yanıklarda, özellikle kaynar su dökülünce ilk yapılması gerekenler...

Kadin 2024-01-18 11:38:55

'Virüs potpurisi yaşıyoruz' Uzman isim uyardı! 'Hastaların sayısı 2 katına çıktı' İnfluenza virüs, koronavirüs, adenovirüs, rinovirüs...

Kış aylarına girilmesiyle beraber hastalık şikayetleri artarken uzmanlardan da önemli uyarılar geliyor. Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan da üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında artış olduğunu ve acil servise başvuran hastaların sayısının 2 katına çıktığını belirterek, "Virüs potpurisi yaşıyoruz" dedi.

Haber 2023-12-23 10:39:44

Prof. Dr. Şener'den hızla artan kızamık vakalarına karşı göçmen nüfus uyarısı! Masum bir hastalık değil

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de hızla artan kızamık vakalarına karşı uyarılarda bulunup, masum bir hastalık olmadığını söyledi. Türkiye’deki göçmenlerin bulaşıcı hastalıklar açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Şener önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 22-07-23 12:07

Dikkat! Bayram sonrası özellikle çocuklarda görülmeye başladı! Doktorlar 'çok fazla vaka gördük' diyerek anlattı

"Bayram tatili sonrası çocuklarda el, ayak, ağız hastalığı arttı" uyarısı yapıldı. Etlik Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kaman: "Toplu, kalabalık yerler ve otellerde bulunulan uzun bayram tatili sonrası çocuklarda el, ayak, ağız hastalığıyla ilgili yoğun hastane başvurularıyla karşılaşıyoruz. Özellikle bu hafta hem poliklinik hem de yataklı servislerimizde fazla sayıda vaka gördük" ifadelerine yer verdi.

Haber 13-07-23 15:13

62 yaşında hayatının şokunu yaşadı Kör oldum çıktım Ameliyatlar bitmek bilmeyince...

Trabzon'da 62 yaşındaki Sebahattin Aydın, katarakt şikayetiyle bir özel hastaneye gitti ve 4 defa ameliyat geçirdi. Bu ameliyatlarından ardından sol gözünün enfeksiyon kaptığını, görme yetisini kaybettiğini ve gözünden alınan numunelerin de incelenmek üzere başka hasta ismiyle devlet hastanesine gönderildiğini iddia eden Aydın suç duyurusunda bulundu. Hastanelere adli ve idari soruşturma başlatılırken özel göz hastanesi ve devlet hastanesinden açıklama geldi.

Haber 10-12-22 11:29

Üst solunum yolu enfeksiyonları arttı

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süheyla Kömür, pandemi sonrası insanların maske-mesafe-hijyen kurallarına ara vermesi nedeniyle üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını söyledi.

Haber 31-10-22 10:33

Zeytinburnu'nda öğrenciler doğru el yıkama etkinliğine katıldı

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy: - "(Sağlık Elde Başlar) Bu proje sayesinde çocuklarımız doğru el yıkama tekniklerini öğrenerek kendilerine ya da arkadaşlarına mikrop bulaştırma ihtimalini en düşük seviyede tutacak" - Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Süda Tekin: - "Proje kapsamında 6 senedir yaklaşık 20 bin çocuğa ulaştık, temizliğin elde başladığıyla ilgili eğitimler verdik. Bu yıl da 14 okul ziyaret ederek, daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz"

Yurthaber 17-10-22 17:04

Van kedisinin kornea tahribatı nedeniyle görmeyen mavi gözü ışığa kavuştu

Kayseri'de doğumundan 3 ay sonra görme kaybı yaşayan kediyi ameliyat eden ERÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gültekin Atalan: - "Ameliyat gerçekleşmeseydi ülserleşme gözün derin tabakalarına doğru giderdi. Muhtemelen önümüzdeki haftalarda gözle alakalı ciddi bir enfeksiyon durumu söz konusu olur ve gözün tamamen kaybedilmesi gündeme gelirdi"

Yurthaber 10-10-22 11:08

Erken evrede belirti vermeyen prostat kanserinde PSA hayat kurtarıyor

Medicana Çamlıca Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Eren Soner Tekin: - "Normal prostat tarafından da yapılan PSA kana daha az geçerken, tümörlü dokudan oluşan PSA kana daha fazla miktarda geçmektedir. Yüksek seviyelerde PSA prostat büyümesi, enfeksiyon veya kanser gibi bir prostat problemi olduğunu ifade eder"

Yurthaber 19-09-22 16:27

Batı Nil Virüsünde erkekler risk grubunda

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Ceylan: - "Batı Nil Virüsü özellikle yaz ve sonbahar aylarında sık görülür, en ciddi komplikasyonu beyinde enfeksiyon gelişmesidir. Hastalığın bilinen bir tedavisi yok, sivrisineklere karşı korucu önlem alınmalı" - "Risk grubu özellikle yaşlılar, kanserli hastalar, organ nakli hastaları ve erkeklerde daha sıktır"

Yurthaber 05-09-22 10:32

Geçmeyen boğaz ağrısı bel soğukluğu belirtisi

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Duygu Işıl Gencer: - "25 yaşından küçük cinsel olarak aktif kadınlar ve partnerleri bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan bel soğukluğuna yakalanma riski altında. Bakteri pek çoğunda hiçbir belirti göstermeyen bakteri vücuda alındıktan sonra yaklaşık 2 ila 14 gün arasında da belirti gösterebilir"

Yurthaber 25-08-22 10:13

Zika Virüs Hastalığı'na ziyaret edilen ülkede maruz kalınıyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak: - "Zika virüs insanlara esas olarak etkeni taşıyan sivrisineklerin sokmasıyla bulaşmakla beraber, virüs, semen, vajinal salgılar, kan, idrar, amniyon sıvısı, BOS, anne sütü, tükürük gibi vücut sıvılarında, beyin ve spinal kordda saptanmıştır"

Yurthaber 12-08-22 14:39

Uzmanlardan Kovid-19 risk grubundakilere hatırlatma dozu uyarısı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık: - "Üç doz aşısı olsa bile son aşısının üzerinden 6 ay geçen 50 yaş üstü kişilerle, altta yatan kronik hastalığı bulunanlar vaka sayılarının ciddi şekilde arttığı bu dönemde hızla yeni hatırlatma dozunu yaptırmalı" - Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. İftihar Köksal: - "Kovid-19'u hiç geçirmeyen kişilere de hatırlatma dozunu mutlaka öneriyorum. Hastalığı geçirenlere kıyasla geçirmemiş kişilerin antikor yanıtları biraz daha düşük"

Yurthaber 11-07-22 12:30

Uzmanından korkutan 'kene' uyarısı! 'Bu seneki vakalar...'

Kayseri’de 23 yaşındaki Birhan Baş, kene ısırmasına bağlı yakalandığı Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığını 3 günlük yoğun bakım tedavisinin ardından atlattı. Uzmanından ise kene ile ilgili korkutan bir uyarı geldi. Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, "Maalesef bu seneki vakalarımız biraz sıkıntılı ve hızlı seyrediyor. Ölümcül kanama riski biraz daha fazla" dedi. İşte uzman isimden dikkat çeken kene açıklamasının detayları!

Haber 22-05-22 12:07

İlkbaharda çocuklara rinovirüs uyarısı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Mustafa Çakır: - "Rinovirüsler tüm yıl boyunca enfeksiyon özellikleri gösterse de sıklığı en çok ilkbahar ve sonbahar aylarında artıyor. Bebek, okul çağı çocukları ve risk grubundakilerin dikkat etmesi gerekiyor" - "Hastalarda başlıca burun akıntısı, boğaz ağrısı ve tahriş hissi, baş ağrısı, yüzde ve kulaklarda basınç hissi, öksürük, bazen tat ve koku kayıpları gibi semptomlar görülebilmektedir. Bebekler ve küçük çocuklarda diğer belirtilerin yanında ateşle de kendini gösterebilir"

Yurthaber 19-04-22 09:41

Koronavirüsle mücadelenin kadın kahramanları 8 Mart'ta da görev başında

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Şafak Kaya: - "Hem kadın hem sağlıkçı olarak şiddet görmek istemiyoruz. Bütün günlerimizin 8 Mart'ta olduğu gibi mutlu, hatırlanabilir bir şekilde geçmesini istiyoruz" - Kovid-19 yoğun bakım ünitesinde hemşire Berivan Şen: - "Hem hastanede hem evde sorumluk aldığımız için epey yorucu oldu. Kadın sağlık çalışanları olarak tek temennimiz fiziksel ve duygusal şiddet görmediğimiz bir toplumda saygı ve sevgi ile var olabilmek"

Yurthaber 08-03-22 11:08

Sigara Kovid-19 riskini yüzde 45, ölüm riskini 14 kat artırıyor

Bayındır Sağlık Grubu, Bayındır Kavaklıdere Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Serap Bilen Hızel: -"Yapılan çalışmalarla Kovid-19 enfeksiyon riskinin yüzde 45, hastane yatış oranlarının yüzde 60 daha yüksek olduğu, hastaneye yatış ve yoğun bakıma alınma durumunda ölüm riskinin 14 kat daha fazla olduğu biliniyor"

Yurthaber 09-02-22 13:03

Hastalıklar birbirine karıştı! Domuz gribi koronavirüsle yarışıyor... Aciller vakalarla dolup taşıyor

Koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle vakalar artmaya devam ederken, içinde bulunduğumuz kış ayında domuz gribi vakalarında ciddi artışlar meydana gelmeye başladı. Her iki hastalığın da görüldüğü, acillerin test için dolup taştığı bugünlerde insanlar da hangi hastalık belirtilerini taşıdığını merak ediyor. İstanbul Tabip Odası COVID-19 İzlem Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Aykaç ve Pendik Bölge Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Remzi Toprak konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber 05-01-22 16:26

Burun ameliyatı öncesi ve sonrası gribe karşı korunmak önemli

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Erkan Soylu: - "Yazın ameliyat olanlar için tatil, deniz, havuz, güneş gibi unsurlar endişe konusu iken kışın ameliyat olanlarda da soğuklar, üst solunum yolu enfeksiyonları ve gribal enfeksiyonlar endişe konusu olmaktadır" - "Hasta olduğu bilinen kişilerle temastan kaçınılmalı ve son on gün kalabalık ve toplu yerlerden mümkün mertebe uzak durulmalıdır. Aksi takdirde ameliyattan hemen önce kapılmış bir gribal enfeksiyon nedeniyle ameliyatınız ertelenebilir veya iptal olabilir"

Yurthaber 31-12-21 10:57

Kovid-19'un erkeklerde daha ölümcül seyrettiği İzmir'deki araştırmaya da yansıdı

SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi öncülüğünde yapılan ve 3 bin 650 hastaya ait verilerin değerlendirildiği bilimsel çalışmaya göre, hastanede 1 yıl içinde salgın nedeniyle yaşamını yitiren 406 kişiden 255'ini erkek hastalar oluşturdu - Araştırmaya göre, Kovid-19, erkek, ileri yaşlı, hipertansiyon ve kronik böbrek hastalarında daha ölümcül seyrediyor - Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şükran Köse: - "Kadınların daha güçlü bağışıklık sistemi var ve östrojen hormonu mikroorganizmalara karşı koruyuculuk özelliği gösteriyor" - "Erkekler son ana kadar hastaneye gelmek istemiyor, sağlık kuruluşlarına başvurduğunda hastalık çok ilerlemiş oluyor"

Yurthaber 15-12-21 12:37

Saçınız günde 100 tel dökülüyorsa dikkat

Acıbadem Adana Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Deniz Çetinkünar, günde 100 telden fazla saç dökülmesinin önemsenmesi gerektiğini söyleyerek, “Dökülmenin başlıca nedenlerini vitamin eksiklikleri, sıkı diyet, ilaçlar, yüksek ateş, enfeksiyon, doğum sonrası ve menopoz döneminde ortaya çıkan hormonal faktörler ile strestir” dedi.

Haber 03-12-21 11:59

DSÖ 'endişe verici' diye uyarıyor, uzmanlar ''diğerlerinden çok farklı'' diyor! İşte Omicron varyantı hakkında bilinmesi gerekenler

Koronavirüs pandemisi ikinci yılını doldurmaya yaklaşırken, Dünya Sağlık Örgütü’nün ilan ettiği yeni varyant tüm dünyada endişeye yol açıyor. Memorial Kayseri Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, 30’dan fazla mutasyon geçirdiği belirlenen Omicron varyantı ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı. Yeni varyant ile ilgili açıklama yapan uzmanlar, diğer varyantlardan çok farklı olduğunu belirtti.

Haber 30-11-21 10:29

Grip ve zatürreden aşı ile korunmak mümkün

Bayındır İçerenköy Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Fatma Nur Özdoğan: - "Grip riskini ve ciddi komplikasyonlarını azaltmanın en iyi yolu, her yıl aşı yaptırmaktır. 6 aydan daha büyük tüm bireyler, ideal olarak ekim ayı sonuna kadar yıllık grip aşısı olmalıdır" - "Grip; influenza virüslerinin neden olduğu burun, boğaz ve akciğerleri enfekte eden bulaşıcı bir solunum yolu hastalığıdır. İki ana tipten oluşan influenza virüsü ve alt türleri, her yıl mevsimsel grip salgınlarından sorumludur"

Yurthaber 07-10-21 15:43

Yerli aşı TURKOVAC'tan sevindiren haber! Bin 100 gönüllüye uygulandı, yan etki görülmedi

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, yerli aşı TURKOVAC'ın Türkiye genelinde bin 100 gönüllüye uygulandığını ve takip edilen gönüllülerde bir yan etki dönüşünün olmadığını söyledi.

Haber 20-09-21 14:18

Türkiye'nin dört bir yanından Muş'a geliyorlar: Şifa değil mikrop saçıyor

Muş'ta böbrek taşını erittiği ve şifalı olduğu iddia edilen suyun mikrop saçtığı tespit edilmesine rağmen, Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye gelenler içmeye devam ediyor. Muş Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Rıfat Somay "Muş'ta, böbrek taşını erittiği iddia edilen ve halk arasında şifalı olarak bilinen suyun, aslında mikrop ürettiği yapılan analizlerde saptanmıştır" dedi.

Haber 13-09-21 10:59

Erzincan'da hastaneye yatırılan Kovid-19'lu hastaların çoğunluğu aşısız gençlerden oluşuyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Karakeçili: - "Aşıya bağlı ani ölüm veya ciddi bir yan etki yok denecek kadar az. Son dönemlerde yatırdığımız hastaların büyük çoğunluğu genç ve aşısız hastalar" - "20'li yaşlarda 30'lu yaşlarda hastalara 'neden aşılanmadın' diye sorduğumuzda, genellikle 'işlerim vardı', 'birkaç gün sonra olacaktım' yanıtlarını alıyoruz. Ama hepsinin de ortak görüşü, ortak söylediği 'keşke aşı alsaydık çok pişmanız' oluyor ve yakınlarına kesinlikle aşı olmalarını öneriyorlar"

Yurthaber 31-08-21 12:00

Deniz ve havuz suyu kadınlarda enfeksiyon riskini artırabiliyor

Medicana Avcılar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bilal Cengiz Şahbaz: - "Yüzmek yazın yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri ancak doğru önlemler alınmadığında deniz ve havuz suyu kadınlarda enfeksiyon riskini artırıyor" - "Deniz veya havuzdan çıktıktan sonra vakit kaybetmeden duş alınması gerekir. Yüzdükten sonra hemen duş alıp kuru ve pamuklu iç çamaşırları giymek vajinal enfeksiyonları önlemede çok etkili"

Yurthaber 18-08-21 16:25

Uzmanlardan keşke dememek için aşı olun çağrısı

SAÜ Anesteziyoloji Reanimasyon ve Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Fuat Erdem: - "Aşı olmayanların yoğun bakıma gelme ihtimalleri çok fazla. Özellikle yoğun bakıma ve hastaneye yatışları azaltması adına lütfen aşı olalım" - "29, 37, 44 yaşında hiç aşılanmamış, yoğun bakımda solunum sıkıntısı çeken, görüştüğümüzde 'Ah keşke aşılansaydım.' diyen, son çırpınışlarını yapan insanlarla uğraşıyoruz" - BAİBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Fatma Sırmatel: - "Nefes alamayan, ölümcül seyreden vakalarımız yok. Neden? Aşı sayesinde. Aşının tabii ki yan etkileri olacak. Yüzde 100 hiçbir şeyi tedavi edemesiniz"

Yurthaber 14-08-21 11:20

Koronavirüs aşısında 3. doz tartışması! Uzman isimden 'çapraz aşılama' önerisi

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, koronavirüs aşısında çapraz aşılama yönteminin faydalı olacağını söyleyerek, "Daha önce Sinovac aşısı olmuş kişilerin 3. dozda BioNTech aşısını, ilk iki doz BioNTech aşısı olanlar içinde 3. dozda Sinovac aşısını öneriyoruz" dedi.

Haber 02-07-21 13:08

Uzmanından Kovid-19 için tünelin ucundaki ışık göründü değerlendirmesi

Medicana International İzmir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya: - "Geride aşılanmamış kişiler kalsa bile, toplumu tehdit edemeyecekleri bir duruma ulaşacağız. Bu durumda ulaşmamız gereken 80 milyon doz aşılamaya yaz sonunda ulaşmış oluruz. Tünelin ucundaki ışık göründü" - "Ağustos ayı sonunda bu işi bitiririz ve rahat bir kış geçiririz. İlk defa süreçle ilgili olumlu düşünüyorum"

Yurthaber 18-06-21 10:24

Yaz aylarında maskenin daha sık değiştirilmesi önerisi

Medicana International İstanbul Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Uzun: - "Solunum ve terleme ile birlikte sıcak havalarda maske, rahatsız edici olmasının yanı sıra hızlı bir şekilde nemlendiğinden kısa sürede etkisini kaybediyor ve bu nedenle sürekli olarak değiştirilmesi gerekiyor" - "Vaka sayıları yeterince azalana dek açık havada dahi maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami seviyede özen göstermek gerekiyor"

Yurthaber 15-06-21 12:22

İki ilde KKKA tehlikesi! Uzmanlar uyarıyor

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle 1 kişi yoğun bakımda tedavi altında alındı. Öte yandan Yozgat'ta KKKA şüphesiyle tedavi gören 1 kişi ise hayatını kaybetti. Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Zehra Beştepe Dursun, son yıllarda artan kenenin bulaştırdığı Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığıyla ilgili, “KKKA kene yapışmış hayvanlardan ve kenenin ısırdığı bir insandan diğer insana bulaşabiliyor” dedi.

Haber 25-05-21 18:54

Uzman isimden uyarı: Kene ve koronavirüsle yaşamayı öğrenmeliyiz

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Parlak, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nin (KKKA), Covid-19'a göre insanlarda daha ağır seyrettiğini ve bütün vücudu etkilediğini söyledi. Prof. Dr. Parlak, "Depremler var diye evimize gitmemezlik etmediğimiz gibi kene var diye doğadan uzaklaşamayız. Virüs var diye insanlardan kaçamayız. Önlemleri alarak depremler gibi kene ve koronavirüsle de birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz" dedi.

Haber 21-05-21 10:24

Anne sütü bebeği enfeksiyondan koruyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları'ndan Prof. Dr. Nalan Karabayır: - "Yapılan araştırmalar anne sütüyle bir yıl boyunca beslenen bebeklerin diğerlerine göre enfeksiyon geçirme riskinin yüzde 50 daha az olduğunu ortaya koyuyor" - "Kovid-19 enfeksiyonu geçiren annede ortaya çıkan SARS-CoV-2’a karşı antikorlarının anne sütüne de geçerek, bebeği de enfeksiyondan koruduğu biliniyor" - "Annenin Kovid-19 aşısı olması hem anneyi hem de bebeği Kovid-19 enfeksiyonundan koruyacaktır"

Yurthaber 21-05-21 09:31

'Son günlerde başvuranların sayısı arttı' dedi ve açıkladı: Yüzde 80'inin testi negatif

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, burun akıntısı ile hastaneye başvuranların sayısının artığını söyledi. Savaşçı, "Şu andaki burun akıntılarının nedeni mevsimsel geçiş, bahar nezlesi ve başka virüslere bağlı gibi görünüyor. Burun akıntısı ile bize başvuran hastaların yüzde 80'inin testi negatif geliyor" dedi.

Haber 11-04-21 09:46

Salihli Devlet Hastanesine enfeksiyon uzmanı atandı

Manisa’nın Salihli Devlet Hastanesi’ne atanan enfeksiyon uzmanı Uzman Doktor Vural Çetin göreve başladı.Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Gökhan Gürsoy, başhekim yardımcıları Uzman Doktor Cemal Çiftçi ile Uzman Doktor Gülcan Çetinkol ve Hastane Müdürü Niyazi Cengiz, göreve yeni Başlayan Çetin’i ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.1979 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Çetin, Celal Bayar Üniversitesi Farmakoloji, Mikrobiyoloji, Enfeksiyon Hastalıkları ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaptı.Çetin, “Manisa da uzun yıllar kalınca Salihli’yi tercih ettim.

Yurthaber 06-04-21 11:28

Doç. Dr. Ümit Savaşçı: Dördüncü pikin olacağını düşünmüyorum

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, koronavirüste şu an 3'üncü pikin yaşandığını belirterek, "Mart-nisan gibi 3'üncü piki yaşayacağımızı düşünüyorduk, öyle oldu, şu an 3'üncü pikteyiz. Açıkçası hem virüsün yapısı hem bu kadar mutasyon geçirmesi hem de aşılama programlarının hızlıca ilerlemesi neticesinde 4'üncü pikin olacağını düşünmüyorum" dedi.

Haber 05-04-21 11:08

Sprey aşıyla ilgili önemli açıklama: Kaç doz ve kimlere uygulanacağı Faz 2'de belli olur

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, salgını bitirebileceği söylenen ve sprey olarak uygulanan 'İntranazal Covid' aşısında Faz 2 çalışmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Aşının en erken sonbaharda uygulanabileceğini Savaşçı, "Kimlere uygulanacağı, yan etki profilleri, kaç doz uygulanacağı Faz 2 çalışmasında ortaya çıkacaktır" dedi.

Haber 03-04-21 09:46

Cumartesi yasaklarıyla ilgili dikkat çeken açıklama

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, risk haritasında rengi kırmızı olan il sayısının 58'e çıkmasını değerlendirerek, "Cumartesi yasaklarının belirgin bir katkısı olmayacağını düşünüyorum" dedi. Şener, alınabilecek önlemlerle ilgili ise insanlara belli saatlerde gezme sınırı ya da haftalık ve saatlik gibi izinler konulabileceğini ekledi.

Haber 30-03-21 15:06

Prof. Dr. Alper Şener: Bu tırmanış devam ederse, Türkiye tamamen kapanabilir

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, risk haritasında rengi kırmızı olan il sayısının 25'den 39'a çıkması üzerine, "Avrupa'da olduğu gibi Türkiye de çok büyük olasılıkla üçüncü dalganın içerisinde. Bu tırmanış trendi daha devam edecek olursa, Türkiye'nin tamamen kapanması dahi söz konusu olabilir" dedi.

Haber 22-03-21 13:45

'Umut verici' diyerek açıkladı! Koronavirüs mutasyonunda dikkat çeken veri

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Koronavirüste aslında, mevsimsel girip mutasyonlarına doğru olumlu yönde kayışlar başladı. Bu bizim için çok önemli, umut verici bir veri. Yoğun bakım, oksijen ihtiyaçları çok az olmaya başladı, demek ki virüs artık akciğeri çok etkilememeye başladı. 'Olumlu mutasyonlarla virüs etkisini biraz kaybetti' diye yorumlar yapabiliriz" dedi.

Haber 17-03-21 10:10

Prof. Dr. Şener: Türkiye koronavirüste 3'üncü dalganın içinde

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüsle mücadele kapsamında son dönemde artan vaka sayıları sebebiyle Türkiye’nin 3’üncü dalganın içinde olduğunu söyledi.

Haber 16-03-21 14:22

Uzmanı uyardı! 'Konuşurken ıslanan maske hemen değiştirilmeli'

Tokat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Sibel Yavaş, koronavirüs tedbirleri kapsamında takılan koruyucu maskelerin en fazla 3-4 saat kullanıldıktan sonra değiştirilmesi, yüksek sesle konuşma sırasında ıslanan maskelerin ise hemen çıkarılması gerektiğini söyledi.

Haber 15-03-21 09:47

Aşılanmanın yararını görmek için tedbirlere uymak önemli

Türkiye’de devam eden aşılanma ile birlikte Korona virüs (Covid-19) pandemi sürecinde yeni normalleşme dönemini yaşarken, Eskişehir Özel Ümit Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji alanında hizmet veren Uzman Doktor Mehmet Uluğ, aşılanmayla birlikte maske, mesafe ve temizliğin önemini tekrar hatırlattı.Sağlık Bakanlığı’nca planlanan aşı takvimi sürecinde sağlık personellerinin ardından, 1’inci aşamada yer alan vatandaşların da aşılanmasıyla Covid-19’a karşı önemli yol kat edilirken, Uzman Doktor Mehmet Uluğ aşılanma sürecinde yer alan kişiler ve takvimde yer almayan 18 yaş altı çocukların bu süreçteki durumları hakkında bilgi verdi.Koronavirüs enfeksiyonu ve buna bağlı gelişen pandemi sürecini ele alan Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Alanı Uzman Doktoru Mehmet Uluğ, virüs bulaştıktan sonra vücudun ve bağışıklık sisteminin verdiği tepkilerden bahsetti.

Yurthaber 12-03-21 11:03

Koronavirüsle ilgili korkutan açıklama: Mart sonunda vaka sayıları 20 binleri bulabilir

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Mart ayının 15'inden sonra günlük vaka sayılarımız 15 bine, Mart ayı sonu Nisan ayı başında 20 binleri bulabilir. Mart ayının 15'i bizim bu süreçteki rakamlarımız için aslında çok belirleyici olacak" dedi.

Haber 10-03-21 11:35

Kozan Devlet Hastanesine 3 doktor atandı

Kozan Devlet Hastanesine atanan 3 doktor görevine başladı.Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Çağlar Bozkurt, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Birsen Tunalı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.

Yurthaber 03-03-21 15:15

Ateş ve halsizlik orta kulak iltihabı belirtisi olabilir uyarısı

Medicana Avcılar Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Ahmet Kızılağaçlı: - "Orta kulak enfeksiyonunda yaygın olarak görülen diğer belirtiler arasında ateş, halsizlik, işitmenin bir miktar azalması, denge bozuklukları, baş dönmesi, kulak akıntısı yer alıyor" - "Orta kulak iltihabı genellikle ciddi bir soruna yol açmadan hekim tarafından enfeksiyon etkenine uygun olarak reçetelendirilen ilaçların kullanımı ve istirahat ile kendiliğinden iyileşiyor"

Yurthaber 02-03-21 14:51