Bursaspor Yönetimi, takıma hem yeni bir stat kazandırmak hem de ciddi gelir sağlamak amacıyla, "Timsah Arena" adlı stat projesi hazırladı.
Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Evsel Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stat projesini hazırladıklarını ve kamuoyuna sunduklarını, şu ana kadar da yüzde 90 oranında olumlu bir yaklaşım aldıklarını söyledi.
Stadı 35 bin kişilik olarak planladıklarını, ancak kapasitenin projede yapılacak küçük değişikliklerle artırılıp, azaltılabileceğini dile getiren Yılmaz, proje çerçevesinde stadın yanında 7 bin 500 veya 10 bin kişilik spor salonu, olimpik ölçülerde yüzme havuzu, atletizm pisti ve diğer sosyal donatı alanlarının bulunacağını kaydetti.
Yılmaz, projeyi sundukları Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile görüştüğünü belirterek, "Başkan Şahin, yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini ve pürüz çıkmayacağını söyledi. Hazırlanacak protokolle Atatürk Stadı'nın arazisi Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek, buna karşılık belediye stadın yapımını üstlenecek" dedi.
Atatürk Stadı'nın bulunduğu yerin ihaleyle bir firmaya verilip, bunun karşılığında yeni stadın ücretsiz yaptırılabileceğine dikkati çeken Yılmaz, şunları söyledi:
"Yeni stadın nereye yapılacağı çok önemli değil. Bu konuda Bursasporlular ortak akılda buluşur. Ancak stat konusunda fazla gecikmemeliyiz. Stat yapıldıktan sonra kulübün kasasına her yıl 15 milyon dolar girecek. Türkiye'de diğer kentlerden geri kalmak istemiyorsak, bu stat projesini bir an öne hayata geçirmeliyiz. Atatürk Stadı'nın yeri iyi bir projeyle değerlendirilirse yaklaşık 100 milyon doları bulacak yeni stadı Bursaspor'a bedavaya kazandırılabilir."
-"TİMSAH ARENA"
Evsel Yılmaz, "Timsah Arena"yı oval olarak tasarladıklarını, tavanın tamamen kapalı veya açılır olabileceğini kaydetti.
Kapalı tavanlı statlarda zeminin 2-3 yılda bir tamamen değiştirilmesi gerektiğine değinen çeken Yılmaz, bu konuda da projeyi, zeminin raylı sistemle güneşli alana kaydırılması konusunda genişlettiklerini belirtti.
Yılmaz, stadın 100 giriş-çıkış kapısının bulunacağını, ayrıca stadın altında kafe, restoran, konferans salonları ve yönetim odalarının bulunacağını bildirdi.
Stadın çevresinde spor salonu, olimpik yüzme havuzu, 2 antrenman sahası ve diğer sosyal donatı alanlarının dışında hem Bursaspor hem de misafir takımın konaklayabileceği 2 butik otel kurulmasının planlandığını ifade eden Yılmaz, projenin genel anlamda büyük beğeni kazandığını vurguladı.
-ATATÜRK STADI'NIN DURUMU
Yılmaz, yeni stadın yapılacağı yerden önce, Atatürk Stadı'nın yerine yapılacak mimari eserin daha önemli olduğuna dikkati çekti.
Düşünülen mimari eserin tüm Bursa tarafından kabul edilmesi gerektiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
"Proje hem kültürel hem ticari açıdan iyi olmalı, Bursa'nın da siluetini değiştirmeli. Bursa ile ilgili kartpostallara baktığınızda hep 600 yıl önce yapılmış Yeşil Türbe'nin olduğunu görüyoruz. Yani Bursa'nın ileri gelenleri 600 yıldır Yeşil Türbe'nin yanına yeni bir eser koyamamış. Bu da önemli bir fırsat bizim için. Atatürk Stadı'nın yerine öyle bir stat koymalıyız ki Bursa'nın silueti değişsin. Kentin tarihi kimliğini rahatsız etmeyecek, modern yüzünü gösterecek ayrıca ticari anlamda da Bursalılar'ın taleplerine karşılık verecek bir proje hazırlanmalı."