ADANA (İHA) - Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın UNİCEF ile ortak yürüttüğü "Çocuk Dostu Okul" projesi çerçevesinde, okul koridorlarının sanat, spor, müzik gibi alanlarda meşhur olmuş ünlülerin posterleriyle donatma projesinin öğrencilerin hem duygusal, hem akademik, hem de sosyal gelişimlerine bir fayda sağlamayacağını ileri sürdü.
Avcı, yaptığı yazılı açıklamasında, projeyi hazırlayan ve bakana sunan uzmanları Televole kültüründen etkilendiğini ve eğitimin asıl sorunlarını gizleyerek şov yapmakla suçladı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni ilköğretim müfretadı ile birlikte okulların fiziki ortamını da değiştirmek üzere geliştirdikleri bu projeyle öğrencileri sıkıcı ortamdan kurtarmaya çalıştıklarını, Sezen Aksu, Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek, Süreyya Ayhan, Cemal Süreyya, Peyami Safa, Rıfat Ilgaz, Orhan Kemal gibi meşhur sanatçıların fotoğraflarını okullara asarak öğrencilere daha sevimli ve sıcak bir atmosfer meydana getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Avcı, "Çok merak ediyorum, Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Yıldırım Beyazıt, Atilla gibi birçok Türk büyüğünün fotoğraflarıyla dolu olan okul koridorlarına Sezen Aksu'nun, Süreyya Ayhan'ın fotoğraflarını nasıl koyacaklar, nereye sıkıştıracaklar?
Nazım Hikmet'in, Necip Fazıl Kısakürek'in fotoğraflarını yan yana koyarak, okula ABC'yi öğrenmeye gelen ilköğretim öğrencilerine barış ve hoşgörüyü mü öğretmeye çalışacak? Öğrencilerin ihtiyacı Sezen Aksu'nun posteri değil, derslik ve öğretmen açığıdır. Öğrencilerin talebi 50 - 60 kişilik dersliklerde, birleştirilmiş sınıflarda, sağlıksız ve ilkel koşullarda eğitim görmekten kurtulmaktır."