Cocukluk Cagi Kanserleri Haberleri

'Umut vadeden bir takviye' Uzmanlardan çocukluk çağı kanserlerine karşı propolis önerisi

Çocukluk çağı kanserleri arasında en çok görülen kanser türünün lösemi olduğuna dikkat çeken uzmanlar, löseminin çocuk çağı kanserlerinin yüzde 30’unu oluşturduğunu belirtti. Uzmanlar güncel bilimsel çalışmaların, propolisin çocukluk çağı kanser tedavilerine destek olabilecek değerli bir arı ürünü olduğunu belirtti.

Kadin 2024-02-21 17:38:11

İzmir'de Uluslararası Ağız Kanserleri Kongresi yapılacak

2. Uluslararası Ağız Kanserleri Kongresi, 5-8 Ekim'de İzmir'de gerçekleştirilecek.

Yurthaber 2023-10-02 10:15:03

Bu seks alışkanlıkları sizi kanser yapabilir

Bazı davranışlar, HPV ile ilişkili kanser geliştirme olasılığınızı dört kat artırabilir. Ağız ve boğazı enfekte edebilen insan papilloma virüsü (HPV), orofaringeal kanserin (Ağız kanserleri) en büyük risk faktörlerinden biridir. Önceki çalışmalar, oral seks yapmanın HPV ile ilişkili orofaringeal kanserin yanı sıra HPV'ye yakalanma olasılığını artırabileceği ortaya çıktı.

Haber 2022-10-14 21:31:58

Baş ve boyun kanserini faranjitle karıştırmayın uyarısı

Avrupa Baş ve Boyun Kanserleri Cemiyeti Genel Sekreteri Prof. Dr. Şefik Hoşal: - "Üç haftadan uzun süren kanlı burun akıntısı, ağızda yara, ses kısıklığı, boyunda şişlik, yutma güçlüğü, geçmeyen boğaz ağrısı, kulağa vuran tek taraflı ağrılar varsa mutlaka hekime gidin. Faranjitte de boğaz ağrısı oluyor ama baş ve boyun kanserinde belirtiler üç haftadan uzun sürüyor" - "Baş ve boyun kanserlerinde bir numaralı faktör sigara kullanılması. Özellikle gençlerin sigaradan uzak tutulması gerekiyor çünkü çok ciddi sorun haline geldi"

Haber 2022-09-28 11:40:33

Erken tanı baş ve boyun kanserlerinden kurtulma imkanı sağlıyor

Avrupa Baş ve Boyun Kanserleri Cemiyeti Genel Sekreteri Prof. Dr. Şefik Hoşal: - "Erken evrede başvuru olduğunda baş ve boyun kanseri tedavisindeki başarımız yüzde 80-90 ama ileri evrede gelen hastaların maalesef 5 yıl içinde yüzde 66'sını kaybediyoruz" - Gırtlak kanserini yenen Mehmet Daldal: - "Tedavim çok zorlu geçti, bir yıl sonra küçük çocuklar gibi zorlayarak tekrar konuşmayı öğrendim"

Yurthaber 20-09-22 14:13

Bir şeyim yok diye düşünmeyin! Doğru bilinen yanlışlar tehlike yaratıyor

Ülkemizde meme kanserinden sonra kadınlarda en sık görülen jinekolojik kanserleri rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanseri oluşturuyor. Jinekolojik kanserler son derece sinsi olduğundan teşhis edilmesi zor oluyor. Kanser türlerinin çoğunda olduğu gibi kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor. Uzmanlar jinekolojik kanserlerde doğru bilinen yanlışlara karşı uyarıyor.

Haber 02-09-22 11:49

Jinekolojik kanserlerin teşhisinde tarama testlerinin önemi nedir?

Jinekolojik kanserlerde tarama çok önemli bir konudur. Jinekolojik kanserler arasında en sık gördüğümüz kanser türü endometrium (rahim zarı) kanseridir. Bunun yanı sıra; rahim ağzı kanserleri, yumurtalık kanserleri ve dudak kanserlerini sayabiliriz. Ancak, bunlar içerisinde maalesef rahim ve yumurtalık kanserleri için herhangi bir tarama yöntemi net olarak bulunmuş değildir.

Kadin 05-07-22 12:06

Her 5 kanserden biri... İyileşme süresini hızlandırıyor!

Yemek borusu, mide, on iki parmak bağırsağı ve kalın bağırsak tümörleri… Sindirim sistemi kanserleri dünyada ve ülkemizde en sık görülen kanser türleri arasında yer alıyor. Öyle ki Türkiye’de her yıl yaklaşık 175 bin kişide yeni kanser teşhis ediliyor. Tüm kanser türlerinin yüzde 20’sini de sindirim sistemi kanserleri oluşturuyor. Bu kanserler ayrıca ülkemizde kanser kaynaklı ölümlerin de önde gelen sorumluları arasında ilk sıralarda görülüyor.

Haber 02-06-22 11:29

Başka hastalıkları taklit edebiliyor! Yumurtalık kanseri hakkında mutlaka bilmeniz gerekenler

Yumurtalık kanseri ülkemizde her yıl yaklaşık 4 bin kadında görülüyor. Başka hastalıklarla karıştırılabilen yumurtalık kanseri belirtilerine karşı çok dikkatli olunması gerekmektedir. Dünyada kadın kanserleri arasında 7. sırada yer alan yumurtalık kanseri, özellikle gelişmekte olan ülkelerde, 40 yaş üstü kadınlarda meme kanserinden sonra 2. sırada görülüyor.

Haber 06-05-22 10:30

Türkiye’de en sık görülen kanser türü! Erkekler kadınlardan daha çok yakalanıyor

Tüm kanser türleri arasında görülme oranı yüzde 10 olan baş ve boyun kanserleri Türkiye’de en çok erkeklerde rastlanıyor. Baş ve boyun kanserlerinin başta gırtlak olmak üzere, ağız boşluğu, dudaklar, dil, burun, geniz, yüz kemikleri içindeki sinüsler, yutak, kulak kepçesi ve dış kulak yolu, tiroit bezi, yemek borusunun giriş kısmı ve tükürük bezleri kanserlerini kapsıyor.

Haber 16-03-22 10:51

Uzmanından kanser hastalığının belirtilerine dikkat edilmesi tavsiyesi

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Onkoloji Cerrahisi'nden Prof. Dr. Mustafa Öncel: - "Deri ve meme kanserleri ciltte veya memede kitle, yeni gelişen bir kızarıklık, şişlik, yara, akciğer kanserleri öksürük, kanlı balgam, nefes darlığı, mide kanseri yeme güçlüğü, kusma, jinekolojik kanserler vajinal kanama gibi şikayetlerle ortaya çıkar" - "Muhtemelen gelecekte kanserleri daha yakından tanıyarak kişilerdeki hastalığı çok daha ayrıntılı analiz edebileceğiz. Böylece daha etkin tedaviler yapabileceğiz"

Yurthaber 07-02-22 11:35

Sıradan bir hastalık zannediliyor! Yılda ortalama 3 bin 500 çocukta görülüyor

Çocukluk çağı kanserleri arasında en sık görülen kanser türünün lösemi olduğunu belirten Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Birol Baytan, Türkiye’de yılda ortalama 3 bin 500 çocuğa çocukluk çağı kanseri tanısı konulduğunun altını çizdi. Baytan, “Çocukların günlük yaşantılarında sıradan gibi görülen yorgunluk, halsizlik gibi belirtiler aslında kırmızı kan hücrelerinin üretilememesinden kaynaklanıyor olabilir” dedi.

Kadin 12-11-21 12:29

Rahim ağzı kanserinde erken teşhis için smear testi önemli

Medipol Esenler Üniversite Hastanesi Kadın Doğum Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emine Zeynep Yılmaz: - "Erken teşhis açısından birkaç saniyede tamamlanan smear testini cinsel hayatı başlayan tüm kadınların yaptırması hayat kurtarıcı" - "Kadınlarda kanser ölümlerinin en sık sebeplerinden rahim ağzı kanserleri yüzde 99 oranında HPV virüsü nedeniyle oluştuğu için mutlaka HPV aşısı ihmal edilmemeli" - "Tarama ve tedavi sayesinde neredeyse tüm rahim ağzı kanserleri önlenebilir"

Yurthaber 31-08-21 10:17

Kolon kanserinde erken teşhis büyük önem taşıyor

İçerenköy Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kemal Gürbüz: - "Batılı toplumlarda 50 yaşın üstünde olan gruplarda, 5 yılda bir yapılan kolonoskopik takip programlarına alınmış vakalarda kolon kanserinden ölüm oranının yüzde 85 düzeyinde azaldığı defalarca kez saptandı" - "Tüm organ kanserleri arasında önlenebilen tek tür kolon kanseri"

Yurthaber 19-08-21 10:13

Ülkemizde her 4000 kadın bu hastalıkla tanışıyor! Pandemi, yumurtalık kanserinin erken tanısını engelliyor

Sinsice ilerlediği için genellikle geç dönemde fark edilen yumurtalık kanseri, ülkemizde kadın kanserleri arasında sekizinci sırada yer alıyor. Özellikle pandemi döneminde erken tanı hayat kurtarıyor. Bu nedenle uzmanlar, yılda bir kez düzenli jinekolojik muayeneyi aksatmamasını tavsiye ediyor.

Kadin 06-05-21 10:40

Kansere karşı erken teşhis en güçlü silah

Bayındır Söğütözü Hastanesi Tıbbı Onkoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ece Esin: - "Meme kanseri, kolon kanseri, rahim ağzı kanseri, prostat kanseri, cilt kanseri, bazı akciğer kanserleri için geliştirilen ve tüm risk grubu topluma uygulanabilen tarama yöntemleri ile erken teşhisi mümkün olabiliyor"

Yurthaber 09-04-21 11:46

15 Şubat Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserleri Günü

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof.

Yurthaber 14-02-21 16:28

Aşıyla önlenebilen tek kanser türü ’rahim ağzı kanseri’

Tüm dünyada kadınlarda görülen kanserler arasında dördüncü sırada yer alan rahim ağzı kanserleri, aşı ile önlenebilen ve erken tanı ile tam tedavi edilebilen bir hastalığa dönüşüyor.

Yurthaber 29-01-21 11:00

Rahim ağzı kanseri aşı ile önlenebiliyor

Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar, "Erken aşamada tanı alan rahim ağzı kanserleri küçük müdahalelerle tedavi ediliyor. Ancak ileri aşamalarda hastalık ölümcül hale gelebiliyor" dedi.

Haber 22-01-21 09:20

Bilim insanları asbest temasıyla ortaya çıkan akciğer zarı kanserine neden olan geni buldu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi akademisyenleri ile ABD'li ve Japon bilim insanlarından oluşan ekip, 5 yıl süren çalışma sonunda "BLM+/-" adlı gen mutasyonu olanlarda asbest temasıyla akciğer zarı kanserinin gelişme riskinin daha yüksek olduğunu belirledi - ESOGÜ Akciğer ve Plevra Kanserleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Metintaş: - "BLM+/- adlı genin mutasyonunun asbest temaslılarda mezotelyoma (akciğer zarı kanseri) hastalığına yatkınlığı artırdığı, hastalığa yakalanmayı kolaylaştırdığı sonucuna varıldı"

Yurthaber 18-12-20 11:01

Her beş dakikada bir kadına jinekolojik kanser teşhisi konuyor! Kadın kanserleri belirtileri

Her beş dakikada bir kadına jinekolojik kanser teşhisi konuluyor. Her yıl 33.000'den fazla kadın savaşı kaybediyor. Erken teşhis hayat kurtarır. Bu 6 belirtiye dikkat!

Kadin 21-09-20 12:33

Kadınlara jinekolojik kanser uyarısı: Yılda 1 kez muayene yaptırın

100’den fazla türü ile sık görülen kanser, günümüzün korkulan hastalıklarının başında geliyor. Ama tıptaki gelişmeler, erken tanı oranını artırıyor. Erken tanı ise tedavi oranını yükseltiyor. Bu şansı yakalamak için kanser türleri hakkında toplumsal farkındalığın artırılması gerekiyor. İşte bu nedenle 20 Eylül, Dünya Jinekolojik Kanserler Farkındalık Günü olarak ilan edildi. Bu güne sahip çıkan Pİ Kadın Kanserleri Derneği, yaptığı kampanyayla kadınlara sesleniyor: Yılda bir kez muayene yaptırın!

Haber 19-09-20 12:37

Çocukluk çağı kanserin 7 önemli belirtisi

Çocukluk dönemi kanserleri kuşkusuz her anne babanın korkulu rüyası… Ancak önemli olan bu durumu korkulu rüya haline getirmek yerine belirtileri erken evrede fark etmek. Çünkü belirtiler erken evrede fark edilip tanı konulduğunda tedavi imkanı artar. Çocukluk dönemi kanserlerinin belirtilerini ve anne babaların nelere dikkat etmeleri gerektiğini şöyle sıralayabiliriz.

Haber 18-09-20 07:59

Çocuklar ve ergenlerde ultraviyole tehdidi

Çocukluk ve ergenlik dönemindeki güneş yanıklarının, ileriki yaşlarda gelişebilecek deri kanserleri açısından çok riskli olduğunu dile getiren Dermatoloji Uzmanı Burak Sezen, güneşten korunmanın yollarını anlattı.Yaz aylarında maruz kalınan güneş ışınlarının deri kanserine kadar yol açabileceğini anlatan İzmir Özel Ata Sağlık Hastanesinde görevli Dermatoloji Uzmanı Burak Sezen, açık tenli kişilerde güneş yanığı ihtimalinin daha fazla olduğunu ve özellikle çocukluk çağında güneş yanıklarına çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Yurthaber 01-09-20 10:54

Sarıkamış’ta LÖSEV’den Kurban bağışı çağrısı

LÖSEMİLİ Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Kurban Bayramı öncesi vakıf olarak kurban bağışlarını bin 250 lira bedel ile alacak.LÖSEMİ ve diğer çocukluk çağı kanserleri tedavisi gören çocukların vücut direncinin oluşması ve artması için, tedavi süresince taze et ve et ürünleri, süt vb.

Yurthaber 10-07-20 15:13

Kolon ve rektum kanserine dikkat!

Kolon ve rektum kanserleri ile ilgili risk faktörlerini açıklayarak bilinmesi gerekenlere dikkat çeken İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, kolorektal kanserlerin ülkemizde en sık görülen 3. kanser türü olduğunun altını çizdi.

Haber 03-06-20 14:16

Pembe Rota ile 10 bin kadına ücretsiz muayene

Pembe Rota ile 10 bin kadına ücretsiz muayene imkanı sağlayan Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği, kanser sürecinde kadınların yanında yer alarak tedavi süreci konusunda bilgilendirme yapıyor ve tedavi imkanı bulamayan kadınlara destek oluyor.

Haber 14-05-20 17:03

Uşak Üniversitesi’nin iki projesi TÜSEB tarafından kabul edildi

IHAAW150114-GEN/14-05-2020 - Uşak Üniversitesi’nin iki projesi TÜSEB tarafından kabul edildi (Fotoğraflı) Mine Tatay UŞAK (İHA) - Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ‘Bireysel ve Dönüşümsel Tıp Alanı Uygulamalı Proje İşbirliği Çağrısı’ kapsamında, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Tiroid Kanserleri ve Polikistik Over Sendromu (PCOS) alanında TÜSEB ile işbirliği içinde olacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Doç. “Sağlık alanında önemli adımlar atmaya devam ediyoruz” Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. (GC-GC) 14.05.2020 15:02:29 TSI NNNN

Yurthaber 14-05-20 15:09

Uşak Üniversitesi’nin iki projesi TÜSEB tarafından kabul edildi

IHAAW150114-GEN/14-05-2020 - Uşak Üniversitesi’nin iki projesi TÜSEB tarafından kabul edildi (Fotoğraflı) Mine Tatay UŞAK (İHA) - Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ‘Bireysel ve Dönüşümsel Tıp Alanı Uygulamalı Proje İşbirliği Çağrısı’ kapsamında, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Tiroid Kanserleri ve Polikistik Over Sendromu (PCOS) alanında TÜSEB ile işbirliği içinde olacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Doç. “Sağlık alanında önemli adımlar atmaya devam ediyoruz” Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. (GC-GC) 14.05.2020 15:02:29 TSI NNNN

Yurthaber 14-05-20 15:09

Düzenli kontroller kadın kanserlerinden koruyor

Rahim, rahim ağzı, yumurtalık, tüp kanserleri, kadınlarda en sık görülen kanser türleri arasında yer alan ve erken teşhis edildiğinde tedavisi mümkün olan hastalıklar.

Yurthaber 09-03-20 17:40

Baş boyun kanserlerinde 8 belirtiye dikkat! En büyük düşman sigara

Baş-boyun kanserleri tiroit, gırtlak, dil ve dudak bölgelerinde görülen kanser türleri olarak kendini gösteriyor. Dünyada her yıl 55 bin yeni vaka görülüyor. En önemli sağlık sorunları arasında yer aldığı düşünülen baş-boyun kanserleri tüm vücut kanserlerinin yüzde 9'unu, yaşam kaybına neden olanlar arasında ise yüzde 4'ünü oluşturuyor.

Haber 10-02-20 14:56

İnanılmaz keşif! Tüm kanserleri tedavi edebilir

Kanser tedavisi için yürütülen araştırmada, insanın bağışıklık sisteminin yeni bulunan bir özelliğinin tüm kanser türlerini tedavi etmek için kullanılabileceği belirtildi. Araştırmacılar, "Elimize her bir hastayı tedavi edebilme şansı geçti" diyor.

Haber 21-01-20 05:24

Sindirim sistemi kanserleri gençlerde de görülüyor

Yemek borusu, mide, safra kesesi ile safra yolu, karaciğer, pankreas, ince bağırsak, kalın bağırsak ve anüs kanserlerini içeren sindirim sistemi kanserlerinin görülme yaşının 20’lere kadar düştüğünü söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Erdem Akbal, erken evredeki kanserlerin ESD işlemi ile ameliyatsız tedavi edilebileceğini dile getirdi.

Trend 24-12-19 10:22

Türk gastrologlardan mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde büyük başarı

Türk Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Sezgin: - "Türk gastrologlar, kalın bağırsak ve midedeki kanserleri erken tespit ederek ameliyat etmeden endoskopik ve kolonoskopik yöntemle çıkarabiliyorlar" - "Tüm mide, bağırsak hastalıklarının tedavisinde önemli gelişmeler var. İltihaplı bağırsak hastalığı dediğimiz ülseratif kolit ve crownda biyolojik ajanlar dediğimiz ilaçlar bir çığır açmıştır"

Yurthaber 22-12-19 11:10

(Özel) Resim tutkusu ile 4 kez kanseri yendi, azmi ile örnek oldu

Esenler’de yaşayan 57 yaşındaki 2 çocuk annesi Fatma Balcı, 5 yılda 4 kez çeşitli türlerde yakalandığı kanserleri yenerek azmi ile kanser hastalarına örnek oldu.

Haber 13-12-19 09:35

Tüm kanserlerin yüzde 20'sini sindirim sistemi kanserleri oluşturuyor

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Medikal Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şuayib Yalçın, "Tüm kanserlerin yüzde 20'sini sindirim sistemi kanserleri oluşturmaktadır. Bu kanserler, ülkemizde de kanser ölümlerinin de önde gelen nedenlerinden birisidir." dedi.

Trend 06-12-19 16:25

Meme ve yumurtalık kanserinde babanın prostat kanseri öyküsü de etkili

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Ayşegül Kuşkucu, ailesel geçiş gösteren meme ve yumurtalık kanserleri için baba ve yakın erkek akrabalardaki prostat kanseri öyküsünün de önem taşıdığını belirterek, "Genlerdeki mutasyonlar babadan ve babanın tarafından da geçebilir" ifadesini kullandı.

Kadin 28-11-19 12:15

Ağrılı kemik metastazlarının tedavisinde yeni yöntem

Kansere bağlı kemik metastazlarının başta prostat, meme, akciğer ve böbrek kanserleri olmak üzere birçok kanserde gelişebildiğini söyleyen Nükleer Tıp uzmanı Prof. Dr. Ahmet Fırat Güngör, radyoaktif elementlerin kanser tedavisinde kullanıldığı “radyonüklid tedavi” sayesinde bu metastazlara bağlı ağrıların azaltılabildiğini ve hasta konforunun önemli ölçüde artırdığını söyledi.

Trend 21-11-19 12:53

1. Hematoloji Eğitim ve Araştırma Kongresi

HEAD Başkanı Prof. Dr. Burhan Turgut: - "Özellikle kanser tedavisinde çok yeni ilaçlar çıkıyor. Bu kanserler yeni biyolojik ajanların en çok etkili olduğu kanser grubu olan kan ve lenf kanserleri diye ifade ettiğimiz hematolojik kanserler" - "Bu ilaçların hemen üretildiği anda piyasaya sürülmesi söz konusu değil. Hastalarında bu ilaçlara üretildiği ilk yıllarda ulaşma imkanı yok. Bir ilacın piyasaya sürülmesi 3-5 yılda gerçekleşiyor. Bu süre bazı ilaçlarda 10 yıl sürebiliyor"

Trend 17-11-19 11:41

Her yönüyle HPV çalıştayı

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Çalıkoğlu: - "Kadınlarda rahim ağzı kanseri, kadın kanserleri sıralamasında ve kadın kanserlerine bağlı ölümlerde 4'üncü sırada yer alıyor. Dünya genelinde 2 dakikada bir kadın, rahim ağzı kanserinden hayatını kaybediyor" - Verenoloji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Kenan Aydoğan: - "HPV aşıları HPV virüsü ile karşılaşmadan önce 9-12 yaş grubunda yapılmalıdır. Bu yaş grubunda aşı yapılmamışsa, aşının yakalama yaşı olarak kızlarda 13-26, erkeklerde 13-21 yaş arasında olmalıdır"

Trend 15-11-19 14:41

AGÜ’de Lösemili Çocuklar İçin Anlamlı Panel

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) ’Lösemili Çocuklar Haftası’ faaliyetleri kapsamında AGÜ’nün geleneksel eğitim ve araştırma misyonlarına ek olarak toplumsal etki misyonuna önemli katkılar yapan Küresel Sorunlar derslerinden ’GLB201 Gıda ve Sağlık’ dersinde ’Çocukluk Çağı Kanserleri ve Kemik İliği Nakli’ konulu panel düzenlendi.Kayserili hayırseverler tarafından yaptırılan Türkiye’nin en büyük Çocuk Hematoloji-Onkoloji Hastanesi ve Kemik İliği Nakli merkezi, Erciyes Çocuk Hastanesi’nin tanıtıldığı panel, AML tanılı eski bir lösemi (Kan Kanseri) hastası ve aynı zamanda Abdullah Gül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi olan İlker Karacaoğlan tarafından yönetildi.

Yurthaber 13-11-19 14:45

Kadınlar her gün 170 kimyasalı cildine uyguluyor

KİLİS 7 Aralık Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, kadınların her gün 12 farklı kozmetik ürünü kullandığını belirterek, "Bunların içerisinde 170 farklı kimyasal var. Genç yaştan itibaren yoğun kimyasal kullanan insanlarda cilt kanserleri, ciltte iritasyon, iltihaplanmalar ortaya çıkıyor. Bunlar hep bu kimyasallardan" dedi.

Kadin 08-11-19 11:26

Rahim ağzı kanseri hakkında doğru bilinen 7 yanlış

Kadın kanserleri arasında ilk sıralarda yer alan rahim ağzı (serviks) kanserinin görülme sıklığı dünya genelinde tüm kadınlar arasında giderek artıyor. Her yıl dünya genelinde 35-55 yaş arasında yaklaşık 570 bin kadın rahim ağzı kanseri teşhisi alıyor.

Kadin 05-11-19 11:21

Kadınlara önemli uyarı: Jinekolojik kanserlerin görülme sıklığı 45’ten sonra artıyor

Türkiye’de görülen jinekolojik kanserlerin rahim, rahim ağzı, yumurtalık, vulva ve vajina kanserleri olduğunu belirten Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ceyhun Numanoğlu, bu kanserin en sık 45-50 yaş aralığında görüldüğünü söyledi. Numanoğlu, erken evre tedavilerin önemine dikkat çekerek, “Erken evre ve çocuk isteği olan hastalarda rahmi koruyan ameliyat alternatifleri oluşturulmuş ve başarıyla kullanım alanına girmiştir” dedi.

Kadin 25-10-19 14:01

Kadınlara önemli uyarı: 45’ten sonra görülme sıklığı artıyor

TÜRKİYE’DE görülen jinekolojik kanserlerin rahim, rahim ağzı, yumurtalık, vulva ve vajina kanserleri olduğunu belirten Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç.

Haber 25-10-19 09:39

Meme kanseri erken evrede belirti vermeyebilir

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Kanser Birimi Uzmanı Dr. Şeniz Kavak: - "Erken evrede meme kanserleri diğer kanser çeşitlerinde olduğu gibi ileri dönemlere gelene kadar belirgin bir belirti vermeyebilir. Erken teşhiste en önemli faktör, kişinin bu konuda bilinçlendirilmesidir. Bu nedenle, meme kanserinin erken tanısı için önerilen kontrol programlarını uygulamak çok önemlidir" - "Normalde 20 yaşından sonra meme muayenesi ve yılda bir kez doktorda meme muayenesi yaptırmak önerilir. Bu nedenle, erken dönemde hastalığın yakalanması için kadınların bilgi sahibi olması gereklidir"

Haber 04-10-19 13:22

Kanser hastası kadınlar doktorlarla voleybol maçı yaptı

Avrupa Jinekoloji Kanserleri Hasta Dernekleri Birliği üyesi ülkeler tarafından ilan edilen ve dünyada ilk kez bu yıl kutlanan "Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü" kapsamında, kanser hastaları ve hekimler, voleybol müsabakasında kıyasıya mücadele etti - Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde renkli görüntülere sahne olan voleybol maçında, kanser hastası kadınlar galip geldi - Avrupa Jinekolojik Onkoloji Derneği Kanser Önleme Grubu Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin: - "Bugünün önemine dikkat çekmek için hastalarımızla şeref maçı yapıyoruz. Hastalarımız, maça çok iyi hazırlanmışlar. Onlar, ameliyat ve kemoterapi sürecini yendiler ve bizi yenmeleri hiç zor değil"

Haber 20-09-19 13:55

Kanser hastası kadınlar doktorlarla voleybol maçı yaptı

Avrupa Jinekoloji Kanserleri Hasta Dernekleri Birliği üyesi ülkeler tarafından ilan edilen ve dünyada ilk kez bu yıl kutlanan "Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü" kapsamında, kanser hastaları ve hekimler, voleybol müsabakasında kıyasıya mücadele etti - Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde renkli görüntülere sahne olan voleybol maçında, kanser hastası kadınlar galip geldi - Avrupa Jinekolojik Onkoloji Derneği Kanser Önleme Grubu Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin: - "Bugünün önemine dikkat çekmek için hastalarımızla şeref maçı yapıyoruz. Hastalarımız, maça çok iyi hazırlanmışlar. Onlar, ameliyat ve kemoterapi sürecini yendiler ve bizi yenmeleri hiç zor değil"

Yurthaber 20-09-19 13:54

20 Eylül Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü ilan edildi

Avrupa Kadın Kanserleri Hasta Dernekleri Birliği Eş Başkanları Esra Ürkmez ve Doç. Dr. Murat Gültekin tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, jinekolojik kanserlere dikkati çekmek için 20 Eylül Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü ilan edildi - Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Kanser Teşkilatı tarafından desteklenen Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü kapsamında 24 ülkede etkinlikler düzenlenecek - Etkinliklerin Türkiye ayağında, 20 Eylül Cuma günü hastalar hekimleriyle voleybol maçı yapacak, paneller düzenlenecek ve Avrupa'nın 10 ülkesinde yapılan araştırmanın sonucu ile DSÖ'nün rahim ağzı kanserine yönelik önemli çalışmasının detayları açıklanacak

Yurthaber 19-09-19 10:16