"(Türkiye'nin) KKTC ile yapılan anlaşmalar ve ruhsatlandırma faaliyetlerinden sonra Libya ile yapılan anlaşma ve bunun meclisler tarafından onaylanması (Doğu Akdeniz'deki) meseleye çok önemli bir boyut getirmiştir" - "Yaşanan gelişmelere ve uluslararası temayüllere bakıldığında böyle bir bölgede (Doğu Akdeniz) en fazla söz sahibi olacak olan Türkiye'dir" - "KKTC, 2020'nin ilk 3 ayı seçimlere odaklanacaktır. Partiler ve adaylar meydanlarda ve ekranlarda kendi düşüncelerini anlatacaklardır"
Cezayir Cumhurbaşkanı'ndan seçim uyarısı
Kays Said: - "Bizim Yahudilerle ilişkilerimiz olur ancak İsraillilerle kesinlikle ilişkimiz olmaz. Onların Tunus'a girişine karşıyım. Tunus Filistin halkını süründüren gaspçı oluşumla (İsrail) savaş halindedir" - Nebil el-Karvi: - "Tunus'un Filistin yönetimi konusunda tavrı tek olacaktır. İsrail'le normalleşmeyi ve siyonist oluşumla ilişkiye geçmeyi suç sayan kanunun yanındayım"
Başbakan Yusuf Şahid liderliğindeki Yaşasın Tunus Partisi, seçimde hiçbir adayı desteklemediklerini duyurdu - Tunus İşçi Partisi ise destekçilerine seçimleri boykot etmeleri çağrısında bulundu
Geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Nasır: - "Ülkenin içinde bulunduğu durumun, demokratik süreç ve seçimlerin güvenilirliğine ilişkin tehlikeli yansımaları var" - "Seçim süreciyle ilişkili zorlukların aşılması için Seçim Kurulu ve yargı kurumlarıyla iletişime geçtik"
Demokratik Akım Partisi, cumhurbaşkanı seçimlerinde ikinci tura kalan Nebil el-Karvi aleyhine, seçimlerde destek sağlamaları amacıyla "ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşme ayarlaması için eski bir İsrail istihbarat subayının yönettiği reklam şirketiyle anlaştığı" iddiasıyla dava açtı
Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına itirazlar reddedildi
Genelkurmay Başkanı Ahmed Kayid Salih: - "Yüksek Seçim Komisyonu oluşturulduktan sonra sağlanan şeffaflık ve güven ortamında seçimlerin yapılması için tüm şartların uygun olduğunu teyit ediyoruz"
Tunus Cumhurbaşkanı adayı Kays Said: - "Herkes, coğrafi konumumuzu ve tarihimizi bildiğimiz konusunda emin olsun. Halka saygı duyulmasını ve onların egemen olmasını istiyoruz. Kendi devletimizin efendileri olmak istiyoruz. Hiç bir kimseye düşmanlık yapmayacağız. Ülkenin tüm bileşenleri ve çeşitlilikleriyle Tunus için çalışacağız. Tunus dünyaya açık kalacak"
Tunus'ta Cumhurbaşkanlığına yeniden aday olan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, seçimleri kazanması durumunda ilk icraatının "yolsuzlukla mücadele" olacağını söyledi - Muhammed Munsif el-Merzuki: "Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi'nin göreve geldikten sonraki ilk icraatı, yolsuzluk yapanlarla uzlaşı oldu. Seçilirsem benim ilk yapacağım iş, yolsuzlukla mücadele için parlamentoya yasa tasarısı sunmak olacak" "Elimde bazı yasa tasarıları var. Bunların Tunus'un geleceğini dizayn için hazır olması gerektiğini düşünüyorum. Parlamentonun Tunus'u kurtaracak yasa tasarılarını kabul etmeyeceğini sanmıyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanı'nın kamu malını yönetme konusunda örnek olması gerektiğine inanıyorum" "Tunus halkına ait olan kamu malı yolsuzluk ve savurganlık yapılarak tüketiliyor" "Bizler rejim değişikliği hedefiyle Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) iç işlerine müdahalede bulunmadık. Bilakis BAE’nin kendisi bizlerin yönetim biçimine müdahalede bulundu. Benim üzerime düşen de Tunus’u savunmaktır"
Tunus'ta 2011-2014 yıllarında cumhurbaşkanlığı yapan Muhammed Munsif el-Merzuki, 15 Eylül'deki seçimlerde bir kez daha aday - Merzuki, Fransa'da sürgünde bulunduğu 2000'li yılların başından itibaren İslamcılarla iyi ilişkileri olan az sayıdaki solcu siyasetçiden biri olarak biliniyor - Arap dünyasında da etkin bir isim olarak tanınan Merzuki, Haziran 2015'te Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan 3. Özgürlük Filosu'na katıldı - Merzuki, cumhurbaşkanlığına yeniden aday olurken yolsuzluklarla mücadeleyi ve Tunus'u gelişmiş ülkeler seviyesine taşıma amacını öne çıkarıyor