Davranissal Bunama Haberleri

Bu vitamin Alzheimer riskini yüzde 17 düşürüyor! Eğer vücudunuzda eksikse bunama riski yüzde 25 artıyor

İngiltere’de yapılan uzun vadeli bir araştırmaya göre D vitamini eksikliği olanlarda bunama riskinde yüzde 19-25 oranında artış gözlendi. Düzenli olarak D vitamini takviyesi alanlarda ise Alzheimer riskinde yüzde 17 azalma görülürken damar hastalığına bağlı bunama riskinde yüzde 14 azalma gözlendi.

Kadin 2024-04-20 12:10:05

Dünyadaki en sağlıklı ülke İspanya'nın sırrı ortaya çıktı! Hastalık kapılarına uğramıyor, daha uzun yaşıyorlar

Resmi olarak dünyanın en sağlıklı ülkesi olan İspanya'nın sağlıklı yaşam sırrı merak ediliyor. Konuya dair yapılan araştırmalara göre İspanya halkının neden bu kadar sağlıklı olduğu ve nasıl çok daha uzun yaşadıklarına dair sonuçlar ortaya çıktı. Bunama, kalp hastalığı ve kanser gibi hastalıkların en az sayıda görüldüğü halkın en çok önem verdiği şeyin aile ve arkadaşlarla birlikte uzun sohbet eşliğinde yenen yemeklerin olduğu öğrenildi.

Haber 2024-03-09 14:28:17

Uzman isim uyardı! Hemen deneyin, küçük parmağınızla bu hareketi yapamıyorsanız risk altında olabilirsiniz

7. önde gelen ölüm nedeni olarak bilinen bunama (demans) hastalığının en yaygın türü olan Alzheimer, dünya genelinde yaşlı nüfusun artmasıyla büyük artış gösteriyor. Doktor Jay Will, geçtiğimiz yıl TikTok'ta paylaştığı videoda felç ve özellikle Alzheimer hastalığı olmak üzere bunama gelişme riskimizin yüksek olup olmadığını gösterebilecek bir test gösterdi.

Haber 2023-11-30 13:19:40

Bunları yiyorsanız dikkat! Uzman isim uyardı, meğer severek tükettiğimiz o besinler bunamaya neden oluyormuş

Sağlıklı beslenmenin insan vücudu üzerindeki olumlu etkisi bilinen bir gerçek. Öte yandan, yapılan bir araştırma bazı besinlerin beyin sağlığını tehlikeye atarak bunama riskini artırabildiğini ortaya koydu. İşte, yemeden önce bir daha düşünmeniz gereken o yiyecekler...

Haber 2023-09-05 14:31:10

Bu yiyecekler beyin sağlığını yerle bir ediyor! Bunama riskini artırıyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Yapılan araştırmalar günlük hayatta sıklıkla tüketilen yiyeceklerin beyin sağlığını tehlikeye atarak bunama riskini artırabildiğini tespit etti. Uzmanlar beyin sağlığı için uzak durulması gereken yiyecekleri sıraladı.

Haber 15-05-23 15:06

Milyonlarca kişinin kullandığı ilaç sağlığı tehdit ediyor! Bunama riskini yüzde 79 artıyor

Hastalıkları ve gündelik hayatta yaşadığımız bazı problemleri gidermek için kullandığımız birçok ilaç bulunuyor. Bu ilaçlar oldukça fayda sağlasa da çeşitli yan etkileri görülebiliyor. Bazı ilaçların yan etkileri yıllar içerisinde ortaya çıkıyor. Yapılan araştırmalara göre çok sık kullanılan bir ilacın bunama riskini arttırdığı bulundu.

Haber 03-02-23 16:44

Her şey önceden hissediliyormuş! Alzheimer'ın en erken belirtilerine dikkat

Hastalıkların erken teşhisi hastalığın tedavisinde büyük önem taşıyor. Erken teşhis ve doğru tedavi ile hastalığın ilerlemesi önemli ölçüde yavaşlatılabiliyor. Tüm yaşamı etkisi altına alan ve temel ihtiyaçların bile giderilmesinde zorluk yaşatan Alzheimer hastalığının önceden hissedildiği öğrenildi. Bunama hastalıklarının en erken belirtilerine dikkat etmek hastalığın tedavisinde büyük bir rol oynuyor.

Haber 29-12-22 15:12

Dikkat! Bu kan grubuna sahip olanların bunama riski %82 fazla

Demans çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Genellikle yaşlılarda görülen demans tüm yaşamı etkisi altına alarak en temel ihtiyaçları karşılarken bile zorlanmaya neden oluyor. Demans olma riskini artıran birçok faktör bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre belirli kan grubuna sahip olan kişilerin demans olma riski %82 daha fazla.

Haber 02-12-22 09:19

Acı sevenler dikkat! Tüm yaşamı etkileyen hastalığa yakalanma riskini 2 katına çıkarıyor

Acı biberlerin yemeklerin yanında ve içerisinde sıklıkla kullanılıyor. Özellikle ülkemizden en sık kullanılan baharat arasında pul biberler yer alıyor. Biberin her halinin sofralarda bulunması sağlığınız için risk oluşturuyor. Yapılan araştırmalara acı biber yemenin bunama riski ile bağlantılı olabileceğini buldu.

Haber 07-10-22 11:09

Tek başına harikalar yaratıyor: Yıkıcı etkisi birlikte pişince çıkıyor! Yemeğe biber katmanın inanılmaz zararı

Biber, C vitamini deposu salatalarda, közlenerek veya tek başına mükemmel bir lezzettir. Yemeklerde de sıklıkla tercih edilen biberle ilgili bir araştırma endişe yarattı. Uzmanlar, biberli yemek yemenin bunama riskini ikiye katlayabileceğini öne sürüyor.

Haber 27-09-22 19:28

Dişlerinizin bu halde olması sadece ağız sağlığınızı etkilemiyor!

Kötü ağız sağlığına sahip olmak, insanların düşündüğünden daha fazla zarar verebilir. Yeni bir çalışma, bir kişinin ağız sağlığının, bilişsel gerileme ve artan bunama riski de dahil olmak üzere diğer sağlık koşullarıyla doğrudan bağlantılı olduğunu iddia ediyor.

Haber 24-09-22 16:00

50 milyona yakın kişi bu hastalığın pençesinde! Düşük maaş en büyük risklerden biri

Bunama dünya genelinde yaklaşık 47 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 1 milyon kişiyi etkiliyor. 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan uzmanlar, hastalıkla ilgili yapılan son araştırmalardan veriler paylaştı. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda işlenmiş gıdaların bunamayı tetiklediği ortaya çıktı. Uzmanların verdiği son bilgilere göre fakir semtlerde büyüyen ve düşük ücretlerle çalışan kişilerde bunama riskinin daha yüksek. Brezilya’da yapılan çalışmanın sonuçları şaşırttı.

Haber 20-09-22 17:02

Erken bunama ne demek? Erken bunama birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Erken bunama birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Erken bunama ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 23:32

Bunama ne demek? Bunama kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Türkçe dilini geliştirmek ve bu dil üzerine incelemeler yapmak üzere kurulmuştur. Yabancı kelimelerin Türkçeleştirilmesi için çalışmalar yapan TDK, aynı zamanda kelimelerin kökeni ve anlamı üzerine de incelemelerini sürdürmektedir. Merak edilen kelimelerin anlamında bu nedenle TDK açıklamaları izlenmektedir. Yaygın olarak araştırılan Bunama kelimesi ne anlama gelir? TDK’ya göre Bunama ne demektir?

Egitim 17-05-22 21:34

Şaka değil gerçek: 3 veya daha fazla çocuk yetiştirmek, aklınızı kaybetmenize neden olabilir!

Columbia Üniversitesi araştırmacıları, yaptıkları son araştırmayla çok sayıda çocuğu olanların kelimenin tam anlamıyla akıl sağlıklarını kaybetmelerine neden olacağını iddia etti. Özellikle üç veya daha fazla çocuk yetiştirmek, yaşamın ilerleyen dönemlerinde bilişsel gerileme veya bunama başlangıcını tetikleyebileceği belirtiliyor.

Haber 14-05-22 10:55

Temel Reis gibi ıspanak yemek o hastalığa ilaç gibi geliyor

80’li ve 90’lı yıllara damga vuran çizgi film karakteri Temel Reis elinden ıspanağı düşürmemesi ve gücünü ıspanaktan almasıyla hafızalara kazındı. 16 yıl önce başlayan bir araştırmanın yayınlanan sonuçlarına göre ıspanağın inanılmaz bir faydası daha ortaya çıktı. Temel Reis gibi ıspanak yemek sizi bunama riskine karşı koruyabilir.

Haber 05-05-22 10:24

Bunama riskinden korkuyorsanız bunları asla yapmayın

B12 eksikliği vücutta yeterli miktarda B12 vitamini olmamasıdır. Bu önemli vitamin eksildiğinde pek çok ciddi hastalık ortaya çıkabilmektedir. B12 eksikliği özellikle ileriki yaşlar için çok tehlikeli durumlara yol açabilmektedir. Bu sebeple B12 vitaminini arttırmak adına yenilen yemeklere özen gösterilmelidir. Özellikle vejeteryan ve vegan beslenenlerde daha çok görülen B12 eksikliğini başka besinler tüketerek kontrol altına alabilirsiniz.

Haber 16-02-22 10:21

Mucizesini Harvard Üniversitesi açıkladı: Zeytinyağı yemek kanserden ve kalp hastalıklarından koruyor

Dünyanın saygın üniversitelerinden olan Harvard Üniversitesi, 30 yıldır süren zeytinyağı araştırmasından sonuçları yayımladı. 90 binden fazla kişinin katıldığı çalışmada zeytinyağı yemenin etkileri araştırıldı. Çalışmada, margarin, tereyağı veya diğer doymuş yağlar yerine zeytinyağı tüketmenin kanser, kardiyovasküler, solunum yolu, bunama gibi hastalıklardan hayatını kaybetmeye karşı koruma sağladığı açıklandı.

Haber 12-01-22 08:14

Demans araştırması: Dünyada vakalar 2050'ye kadar üçe katlanarak 153 milyona çıkabilir

Uluslararası bir araştırmada dünya genelinde demans (bunama) vakalarının sayısının 2050'ye kadar 57 milyondan 153 milyona çıkabileceği uyarısı yapıldı. Washington Üniversitesi Sağlık Metrikleri ve Değerlendirme Enstitüsü'nün (IHME) araştırmasında Türkiye'de de vakaların bu süre içinde yüzde 277 artarak 3 milyonu geçebileceği öngörüsü yer alıyor.

Haber 07-01-22 13:14

Yapay zeka, demans hastalığını 'bir günde tespit edebilir'

Bilim insanları, demans (bunama) hastalığını semptomlar başlamadan çok önce ve sadece bir beyin taraması ile tespit edebilecek bir sistem üzerinde çalışıyor.

Haber 15-10-21 04:58

Yapay zeka, demans hastalığını 'bir günde tespit edebilir'

Bilim insanları, demans (bunama) hastalığını semptomlar başlamadan çok önce ve sadece bir beyin taraması ile tespit edebilecek bir sistem üzerinde çalışıyor.

Haber 25-09-21 15:02

Erken yaşta önlem alın! 2050 yılında milyonlarca kişi Alzheimer'dan etkilenecek

Hafızayı, düşünmeyi ve davranışı etkileyen bir bunama türü olan Alzheimer hastalığında en büyük risk faktörü insanın yaşı olarak ifade ediliyor. Yaşam süresinin uzamasıyla da her geçen gün görülme sıklığı artan bunama yani demanstan 2050 yılında 2.3 milyon kişinin etkilenmesi öngörülüyor ancak erken yaşta uygulanmaya başlayan pratik önerilerle Alzheimer’ı önlemek bazı hastalarda mümkün olabiliyor. İşte Alzheimer'a karşı alınması gereken önlemler...

Haber 23-09-21 07:57

Yapay zeka, demans hastalığını 'bir günde tespit edebilir'

Bilim insanları, demans (bunama) hastalığını semptomlar başlamadan çok önce ve sadece bir beyin taraması ile tespit edebilecek bir sistem üzerinde çalışıyor.

Haber 02-09-21 19:47

Demans (bunama) hastalığı teşhisinde devrim niteliğinde buluş! Yapay zeka ile 1 günde tespit edilecek

Bunama olarak bilinen demans hastalığının belirtileri başlamadan önce yapılacak beyin taraması ile tespit edileceği duyuruldu. Uzman nörologların bile tespit etmekte zorlandığı benzerlikleri saptayabilen yapay zeka sayesinde gerçekleştirilebilen bunama (demans) teşhisi, bir sistemden yardım alınarak konuluyor.

Haber 10-08-21 21:02

Yapay zeka, demans hastalığını 'bir günde tespit edebilir'

Bilim insanları, demans (bunama) hastalığını semptomlar başlamadan çok önce ve sadece bir beyin taraması ile tespit edebilecek bir sistem üzerinde çalışıyor.

Haber 10-08-21 16:28

İngiltere'de araştırma: 'Her gün 25 gram işlenmiş et tüketmek, demans riskini yüzde 44 artırıyor'

İngiltere'de Leeds Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, her gün işlenmiş et tüketmenin demans (bunama) riskinin yüzde 44 artırdığını gösterdi.

Haber 22-03-21 15:17

Koronavirüs demans hastalarını dört kat daha fazla öldürüyor

ABD’de yapılan ve 62 milyon tıbbi kaydın incelendiği yeni bir araştırma, demans (bunama) hastalarının koronavirüse yakalanma olasılığının iki buçuk kat, Covid-19'dan ölme olasılığının ise 4 kat daha fazla olduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, demans hastalarının başkasının bakımına muhtaç olduğu için sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymakta güçlük çektiğini belirterek, yaştan bağımsız olarak aşılama çalışmalarında en yüksek öncelikli grupta olmalarını tavsiye etti.

Haber 12-02-21 10:08

Bunama (demans) nedir? Bunama (demans) belirtileri mi unutkanlık mı?

Bunama, beynin faaliyetlerini engelleyen bir hastalıktır. Özellikle beyinde bir takım damar hastalıkları ve kanamalar sonucunda oluşabildiği gibi, ailesel olarak da beyinde bir takım plakların oluşmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. En önemli özelliği unutkanlık ve bir takım kişilik değişiklikleridir.

Haber 27-01-21 17:30

Kabuklu yemiş tüketmek bunama riskini azaltıyor

Araştırmaya göre orta yaşlardan itibaren kabuklu yemiş tüketmek bunama riskini azaltıyor.

Haber 21-01-21 16:20

Diş eti iltihabı düşündüğünüz gibi basit değil! Beyne kadar...

Yakın zamanda Güney Kore’de yapılan bir çalışmaya dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Begüm Alkan, “Bu araştırmada ulusal sağlık verileri taranmış (50 yaş üzeri 262 bin 349 kişi) ve şiddetli dişeti hastalığı ile hafıza zayıflığı arasında bir bağlantı olabileceğine dair kanıtlar bulunmuştur. Analiz, dişeti iltihabı olan kişilerin, olmayanlara göre yüzde 6 daha yüksek bunama riskine sahip olduğunu ortaya koymuştur” dedi.

Haber 23-09-20 12:24

Şaşırtan araştırma: Hafıza zayıflığının bir nedeni de diş eti iltihabı

Şiddetli diş eti hastalığı ile hafıza zayıflığının bağlantılı olabileceğini ortaya çıkan araştırmalar, diş eti iltihabı olan kişilerin, olmayanlara göre yüzde 6 daha yüksek bunama riskine sahip olduğunu ortaya koydu. Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Öğr. Üyesi Begüm Alkan, Güney Kore’de yapılan araştırmanın ulusal sağlık verilerine dayandırıldığını ve bu kapsamda 50 yaş üzeri 262 bin 349 kişinin incelendiğini söyledi.

Haber 23-09-20 10:17

Sosyal izolasyonda 'bunama' uyarısı!

Pandemi sürecinde sosyal izolasyona tabi kalan alzheimer ve bunama hastalarının yaşam kalitesinin etkilediği ortaya çıktı. Uzmanlar, bu dönemde kafa karışıklığının ve saldırgan davranışların artabileceğine, anksiyetenin tetiklenebileceğine dikkat çekti. Bu dönemde hastayla sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi büyük önem taşıdığını söyleyen uzmanlar, konu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 19-09-20 14:49

Unutkanlık: Nedenleri, belirtileri, tedavisi

Bazen karşıdan gördüğünüz birini nereden tanıdığınızı çıkarmaya çalışırsınız. Hatta kimi zaman da hatırlamadan sohbet etmek zorunda kalırsınız. Bir şeyi unutmak, aslında yaş almanın normal bir parçasıdır, ancak önlem alınmazsa ileride demansa (bunama) dönüşebilir. Kronik stres, alkolizm, sigara, depresyon ve uyku yoksunluğu bu riski daha da artacaktır.

Haber 24-06-20 10:29

Bunama: Nedenleri, belirtileri, tedavisi

Beynin her bir parçası hayati fonksiyonları kontrol eder. Konuşma, yürüme gibi birçok eylem, beyinden kaslara iletilen sinyaller sayesinde yapılır. Ancak kimi zaman çeşitli nedenlerden dolayı beynin bazı fonksiyonları yerine getiremeyecek hale gelmesi söz konusu olabilir.

Haber 24-06-20 10:15

Davranışsal bunama mı, psikiyatrik hastalık mı?

Psikiyatrik hastalıklarla karıştırıldığı uyarısında bulunan uzmanlar, 'zihinsel yeteneklerin ilerleyici kaybı' olarak tanımlanan bunamanın davranışsal bunama şeklinde ortaya çıktığını söyledi. İlk önce davranışlarda değişiklik ve kişilik değişikliği olarak başlayan davranışsal bunamaya zaman ilerledikçe unutkanlık ekleniyor.

Haber 08-06-20 17:36

En Detaylı Alzheimer Rehberi: Belirtileri, Testi ve Tedavisi

Adını her geçen gün daha sık duymaya başladığımız, giderek kitlesel bir sorun halini almaya başlayan ve filmlere, kitaplara konu olan Alzheimer hastalığı, demansın en yaygın türüdür. Demans ise, genellikle "bunama" olarak isimlendirilen ve benzer belirtilerle seyreden elliden fazla hastalık için kullanılan ortak bir isimdir.

Haber 21-05-20 17:52

İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda'da 12 yaşından küçük çocukların futbol antrenmanlarında topa kafa vurmaları yasaklandı

Futbol federasyonları, topa sık kafayla vurma ile bunama (demans) arasında bağlantı kuran araştırmanın sonucu yasak kararı aldı.

Haber 24-02-20 16:57

Alzheimer'ın belirtileri nelerdir? Alheizmer ile ilgili dikkat çeken açıklamalar

Halk arasında 'bunama' olarak bilinen Alzheimer Hastalığı geri dönüşü olmayan sinsi ve yavaş ilerleyen bir hastalıktır. Alzheimer'ın en belirgin özelliği unutkanlıktır. Zamanla belirtileri artan Alzheimer sadece hastanın değil yakınlarının hayatını zorlaştırmaktadır.

Haber 03-02-20 10:49

REMEM'le alzheimer ve demans hastalarının yaşamı kolaylaşacak

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi tarafından yürütülecek olan 'Unuttuysan Tıkla' projesi kapsamında geliştirilen 'REMEM' adı verilen mobil uygulamayla, alzheimer ve demans (bunama) hastaları ile bakımlarını yapanların hayatları kolaylaştırılacak.

Haber 10-01-20 11:20

Unutkanlık sebepleri ve nedenleri neledir?

Bunama yani demans, çağımızın korkutucu hastalıklarından biri olurken sağlıksız beslenme nedeniyle unutkanlık da çok sık görülüyor. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, unutkanlık sebeplerini anlattı ve unutkanlık için ne yemeli konusuna değindi.

Yemek 10-01-20 10:26

‘Unutkanlık varsa ciğer ve karabiber tüketin’

BUNAMA yani demans çağımızın korkutucu hastalıklarından biri olurken sağlıksız beslenme nedeniyle unutkanlık da çok sık görülüyor.

Haber 09-01-20 10:43

Yaşam süresi uzadıkça demans riski artıyor

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Esen Saka Topçuoğlu, 'demans' (bunama) hastalığında risk faktörleri içerisinde yer alan yaş durumunun önemli olduğunu söyledi. Topçuoğlu, "Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 2050 yılında nerdeyse 13,5 milyon kişinin demans hastası olacağını beklediklerini söylemesi, artan nüfustan dolayıdır. Risk faktörlerini azaltabilirsek, yaşlanmaya rağmen bu hastalıklara olan riskimizi azaltabiliriz" dedi.

Trend 06-12-19 11:21

Demans hasta okulu düzenlendi

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Demans (Bunama) Hasta Okulu düzenlendi.Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanları Prof.

Yurthaber 27-10-19 10:20

Demans Hasta Okulu düzenlendi

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Demans (Bunama) Hasta Okulu düzenlendi.Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanları Prof.

Yurthaber 26-10-19 18:45

SANKO Üniversitesi’nde halka açık konferans

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 26 Ekim 2019 tarihinde saat:11.00’de Demans (Bunama) Hasta Okulu düzenleniyor.Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanları Prof.

Yurthaber 22-10-19 13:40

'Alzheimer ve bunama günümüzün en korkulan hastalığı'

YAŞLILIKTA en sık görülen sağlık sorunlarından birinin alzheimer ve bunama olduğunu söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr.

Haber 23-09-19 16:13

GRAFİKLİ - Dünyada 50 milyon demans hastası bulunuyor

Dünyada "demans" hastalığından muzdarip 50 milyon kişi bulunuyor ve her yıl 10 milyon yeni vaka teşhis ediliyor - Bilişsel bozukluklarla kendini gösteren demans hastalığının en yaygın şekli olan alzaymır, bunama vakalarının yaklaşık yüzde 70'ini oluşturuyor - Demans, dünya genelinde ölümlerin önde gelen 7'inci nedeni konumunda bulunuyor - Demans hastalarının 2050'de 152 milyona yükselmesi öngörülüyor - "21. yüzyılın kabusu" olarak nitelendirilen demansın küresel ekonomiye maliyetinin 818 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor

Haber 21-09-19 11:06

Medeni durum ile demans arasında bağlantı olabilir

Boşanan kişilerin demans (bunama) hastalığına yakalanma riskinin evli kişilerden iki kat fazla olabileceği bildirildi.

Kadin 02-09-19 11:47

Hidrosefali: Alzheimer'la karıştırılan ve tedavisi olan hastalık

John Searle, düşmeye ve hafızasını kaybetmeye başlayınca, demansın (bunama) ilk işaretleri olduğunu düşündü. Ama sonuçta nadir görülen ve çoğunlukla teşhis edilemeyen hidrosefali adlı bir hastalığı olduğu ortaya çıktı. İyi haber ise, bu hastalığın tedavi edilebiliyor olması.

Haber 26-08-19 13:49