Görüşmeden sonra Pakistan ve Türkiye arasında enerji, bilimsel araştırmalar, ekonomi gibi konularda ortak anlaşmalara imza atıldı.
İmza töreni sonrasında konuşma yapan Navaz Şerif Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin ekonomi, iletişim, ulaşım, enerji, kültür turizmi gibi konularda imzalanan anlaşmalarla giderek güçlendiğini vurguladı. Konuşmasında Charlie Hebdo saldırısını kast ederek ifade özgürlüğü adına İslam’ın adını kötüye çıkarmaya çalışanların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Şerif, Türkiye ve Pakistan’ın İslamofobi’ye karşı terörizmin bütün biçimlerine karşı olduğunu söyledi.Pakistan Başbakanı Navaz Şerifiki ülke arasındaki ilişkilerin benzersiz olduğuna dikkati çekerek Peşaver'deki okula düzenlenen saldırısonrasında Türkiye'nin kesintisiz desteğine ve dayanışmasına şahit olduklarınıbelirtti. Şerif, Türk halkına ve yöneticilerine Pakistan'ın bu oldukça zor anında gösterdiği destek için teşekkürlerini iletti.
Başbakan Davutoğlu ise Pakistan’ın ikinci hatta ilk evi olduğunu ve Pakistan’a gelmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Davutoğlu şunları kaydetti: Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantımızda bölgesel ve uluslararası ve ikili birçok konuyu ele aldık. İkili ilişkilerde terörizme karşı güvenlik, ticaret, enerji, ulaşım ve diğer birçok alanda önemli kararlar aldık. Gelecek aylarda serbest ticaret anlaşmasını mümkün olan en kısa sürede sonuçlandıracağız. Çünkü 2 yıl içinde en az 3 milyar dolar ve gelecek yıllarda 5 ila 10 milyar dolar olması gereken ticaret hacmimizin düşüş gösterdiğini fark ettik. Daha etkileşim ve işbirliğine ihtiyaç duyduğumuz ticari ilişkilerimizde çok iyi bir potansiyele sahibiz. Türkiye ile Pakistan birbirine komşudan da öte yakındır ancak coğrafi uzaklık nedeniyle daha etkili ulaşım yollarına ihtiyacımız var. Bu nedenle Pakistan Uluslararası Hava Yollarının yanı sıra Türk Hava Yolları'nın bu iki ülkeye daha çok sayıda sefer yapmasını istiyoruz. Sivil havacılık anlaşmaları, demiryolu bağlantıları ve deniz taşımacılığı konuları da çalışacağımız önemli ulaşım alanları. Enerji ve afet yönetimi gibi konularda beraber çalışmaya hazırız."
Türkiye ve Pakistan’ın yüzyıllardır güçlü tarihsel ve kültürel bağları olduğunu vurgulayan Başbakan, "Afganistan'ın barış ve istikrarı Pakistan ve Türkiye'nin barış ve istikrarı anlamına gelir. Bu yüzden biz Türkiye-Pakistan ve Afganistan arasında üçlü mekanizma yürütüyoruz" dedi.
“Pakistan ne zaman sorunla karşılaşsa o Türkiye’nin sorunudur. Türkiye ne zaman bir sorun ile karşılaşsa biz her zaman Pakistan’ın desteğini gördük ” diyen Davutoğlu, Terör ve enerji, kriz yönetimi konularında önemli anlaşmalara imza attıklarını belirtti.
Terör ve güvenlik, ticaret ve enerji konularında stratejik anlaşmalara vardıklarını açıklayan Davutoğlu, önümüzdeki aylarda yeni bir ticaret anlaşması imzalayacaklarının haberini de verdi. Davutoğlu, Türkiye ve Pakistan’ın gelecekte daha sıkı ilişkiler içinde olacağını belirtti.
Pakistan ve Türkiye’nin bölgede aynı hedeflere sahip olduğunu belirten Davutoğlu şunları kaydetti:
“Dünyanın farklı yerlerindeki İslamafobik girişimlere ve terör olaylarına karşı Pakistan’la ortak tutuma sahibiz. Geçtiğimiz günlerde Paris’teki teröre karşı yapılan gösteriye katıldım. Amerika’da Müslümanlar öldürülmesi ve Avrupa’da camilerin yakılmasıyla ilgili aynı dayanışmayı ve desteği Avrupa ülkelerinden ve Amerika’dan bekliyoruz. Bugün insanlığın terörizme karşı, ırkçılığa karşı ve İslamofobik eğilimlere karşı omuz omuza mücadele etmesinin zamanıdır. Uluslararası arenada Türkiye ve Pakistan Asya’daki iki önemli demokratik lider ülke olarak aynı amaçlara sahiptir. Biz birbirimizi destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.”