Deepfake içerikleri izleme şirketi Sensity, salı günü aralarında reşit olmayan kızların da bulunduğu bazı kadınların çıplak görüntülerini oluşturarak kullanıcılara gönderen bir bot sistemi olduğunu keşfetti. Şirketin yayınladığı rapora göre 680 binden fazla kadının fotoğrafını oluşturan uygulama kullanıcıların istediği kadınların fotoğrafını para karşılığı oluşturuyor.
Dijitalleşen dünyada veri ihlalleri büyük bir tehdit haline geldi. Siber suçlular Deepfake teknolojisiyle sahte video ve ses dokümanlarından yararlanarak kişilerin, ticari kuruluşların ve hatta ülkelerin operasyonlarını riske sokuyorlar.
Facebook Küresel Politika Yönetimi Başkan Yardımcısı Monika Bickert: - "Manipülatif içerikleri tespit etme amacıyla 50'den fazla küresel uzmanla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu iş birlikleri sonucunda manipülatif videolara yönelik politikamızı güçlendirerek, belli kriterlere sahip videoları platformumuzdan kaldıracağız" - "Seçmene baskı yapma, nefret söylemi gibi standartlarımızı ihlal eden içerikler, deepfake olsun ya da olmasın Facebook'tan kaldırılacak. Manipülatif içeriklere yönelik yeni politikamız, parodi, mizah amacıyla düzenlenmiş videoları etkilemeyecek"
Mona Lisa'nın "konuşturulduğu" yapay zeka temelli "Deepfake" teknolojisinin, sinema sektöründe işleri kolaylaştırması beklenirken yüksek gerçekliğe sahip sahte videolar üretilmesini sağlamasıyla risk ve tehlikeleri de beraberinde getirdiğine işaret ediliyor - TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe: - "Deepfake'in toplumlarda algı yönetimi ile kaos yaratılması ve toplumsal olayların tetiklenmesi amacıyla da kullanılabileceğini değerlendiriyoruz"