Doğan Hızlan Haberleri

38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

Prof. Dr. İlber Ortaylı: - "Tarihçi olmak için önce kronoloji, sonra senkronoloji bilmeniz gerek. Ardından metin okuma, el yazısı okuma... El yazısı bilmediğiniz bir dildeyse o dili öğrenmeniz gerek. Bunlar yapılmadan tez yazılmaz" - Gazeteci ve yazar Doğan Hızlan: - "Cumhuriyet dönemini anlayabilmek için edebiyata yansıyan isimlerinden Şevket Süreyya Aydemir, Yakup Kadri Karaosmanoğlu ve Reşat Nuri Güntekin'in muhakkak okunması gerek"

Magazin 09-11-2019 15:24

10. Antalya Kitap Fuarı açıldı

Fuara, 150 yayınevi ve 205 yazar katılıyor - Vali Münir Karaloğlu: - "Fuar, kitapseverleri farklı kitap ve yazarlarla buluşturacak, okuyup araştırmalarına katkı sağlayacaktır"

Haber 11-10-2019 20:39

RÖPORTAJ - Dijitalleşme edebiyatın içeriğini ve kalitesini etkilemiyor

Gazeteci, yazar, eleştirmen Doğan Hızlan: - "Bilgisayarı kullanıyorum ama uzun eleştirileri evvela dolma kalemle yazıyorum. Sonra bilgisayara geçiriyorum. Günlük yazılarımı bilgisayar başında oturup yazarım" - "Okuyorum, düşünüyorum, beğeniyorum. Bunu başkaları ile de bölüşeyim dedim ve o zaman yazmaya başladım" - "Müzik, bir insanın dünya karşısındaki tavrını, kültürünü, zevkini belirleyen bir unsur. Hiçbir şey onun kadar belirlemez. O yüzden ben müziği de daima ikinci iş olarak tuttum. İnsanın canı sıkıldığında da yazı yazarken de, bir olay karşısında da müzik kurtarıcıdır" - "Antalya’da bir kütüphane kurdular adıma. Mimar Sinan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü'ne adımı koydular. Bazı kitaplarımı verdim. TÜYAP'ta büyük bir kütüphanem var, oraya da verdim. Bir de Fatih’teki evimde, bir ev kütüphane var" - "Okuyor, yazıyor ve dinliyorum. Yani hayatım öyle hareketli, maceralı değil. Bütün gün okuma yazma üzerine kurulmuş bir hayat yani" - "Bir kitabın kapağının fotoğrafı, kağıdının cinsi var. Dokunma duygusu önemli. E-kitapta dokunma duygusunu yaşayamıyorsunuz" - "Bu edebiyatın içeriğini ve kalitesini etkilemiyor. Çabuk haberleşmeyi etkiliyor. Bunun dışında da kitapları rahat indirdiğiniz için genç bir yazar, kaynaklara daha rahat ulaşıyor. Bu büyük bir şey" - "Bir ülkenin bütün kültürel hayatı, acısı müziğe yansır. Yahya Kemal ne diyordu, 'Bizim maceramız şarkılardadır'. Doğru. Onun için de her türlü müziği dinlerim"

Haber 03-10-2019 12:20

Dünya Kitap Ödülleri sahiplerini buldu

Dünya Kitap Dergisi'nin 26 yıldır verdiği "Yılın En İyileri" ödülleri, bu sene Ayşe Sarısayın, Regaip Minareci, Aras Yayıncılık, Suat Duman, Emirhan Dağkan, Ötüken Neşriyat, Nejat Yentürk ve Maximilian Thomae'ye verildi

Haber 29-01-2019 17:05

Diğer Haber Etiketleri

Prestij kalem üreticileri ve koleksiyonerler Penfestte bir araya geldi

"markakalem.com" tarafından gerçekleştirilen festivalde, kalem işleme ustalarının 14 bin doları bulan özel tasarımları sergileniyor - AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı: - "Özellikle hattatlarımızın duymaktan pek hoşlandıkları bir söz vardır, 'Kur'an-ı Kerim Mekke'de nazil oldu, Kahire'de okundu, İstanbul'da yazıldı.' Dolayısıyla İstanbul, hattatlarıyla, yazısıyla maruf bir şehir olmak itibarıyla böyle bir şenliği çoktan beri hak ediyordu"

Haber 02-11-2018 14:15

Eski yapıların kültüre kazandırılmasından yanayım

Gazeteci, yazar, eleştirmen Doğan Hızlan: - "Ben eski yapıların, binaların kültüre kazandırılmasından yanayım. Bütün dünyada da böyle terk edilmiş, bırakılmış binalar kültüre kazandırılır. Hatta savaş zamanında silah deposu olan ve başka şeyler üreten yerler bile barış zamanında kültürel işlere adanır" - "Eski kütüphaneler duruyor ama dijitalize ediliyor. İnternette ulaşıyorsunuz. Bir tane de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılıyor. Külliyede yapılan kütüphane için düzenlenen birkaç toplantıya gitmiştim. Önemli çünkü dışarıdan gelenler de orada kitaplara bakabilecek. Zaten öyle olması lazım" - "Atatürk Kültür Merkezi de çok önemli. Artık oraya gidildiğinde insanlar Devlet Opera ve Balesi'nin doldurduğu plakları, DVD'leri bulmalı. Müzik tarihi ve müzik üzerine yazılmış kitapların bulunduğu koca bir kütüphanesi olmalı"

Haber 23-06-2018 12:36