Heyecanla geçirdiğiniz 9 ayın sonuna geldiniz ve bebeğinizi kucağınıza almanıza sayılı bir zaman kaldı. Her ailenin en çok tereddüt ettiği konu, doğumu hangi hastanede yapacak olmaları…
Bu konuda öncelikle iyi düşünüp en doğru kararı vermek için acele etmemelisiniz. Sakin ve soğukkanlı bir şekilde sizin ve bebeğiniz için en doğru hastane seçimini yapmalısınız.
Doğum için hastane seçiminde dikkat edilmesi gerekenler neler?
• Öncelikle sizi 9 ay boyunca takip etmiş kadın doğum doktorunuzun önerilerine kulak vermeniz gereklidir. Doğumunuza kendisi girecek mi veya kendisinin anlaşmalı olduğu bir hastane var mı? İlk olarak bunları onunla konuşmanızda fayda var, çünkü doktorunuz size fazlasıyla bu konuda ışık tutacaktır.
• Doğum yapmaya karar vermeden önce araştırdığınız hastanelere hesapta olmayan durumlardan dolayı başınıza gelebilecek kötü senaryoları anlatıp bu durumla neler yaptıklarını öğrenin. Örneğin, erişkin ve yoğun bakım üniteleri hastane de mevcut mu en önemli detay aslında budur.
• Eğer doğumunuz özel hastanede gerçekleşecekse odaları gezmeyi talep edin ve istediğiniz odanın olması için konuşun.
• Eşinizin de sizinle birlikte doğuma girmesini isterseniz bunun için hastane yönetiminden ve doktorunuzdan izin almalısınız.
• Doğum fotoğrafçısı için de eğer doğuma girecekse veya hastane içi çekim yapacaksa yine hastane yönetimi ve doktorunuzdan izin almanız ve danışmanız gerekiyor. Artık birçok hastane kendi bünyesinde doğum fotoğrafçısı bulunduruyor. Eğer dışarıdan bir doğum fotoğrafçısı getirmek isterseniz de belli şartları oluyor. Bunları önceden konuşmanız sizin için daha rahat olacaktır.
• Bunların haricinde doğum yapacağınız hastaneden öncelikle hem normal doğum hem de sezaryan doğum için fiyatları öğrenin. Ve doktorunuzu eğer siz dışarıdan getirecekseniz doktor hariç fiyatlarını da almayı unutmayın. KDV hariç ve dahil fiyat ayrımını da mutlaka gözden kaçırmayın. Epidural anestezi, ağrı pompası, normal doğum için 1 sezaryen için gün olarak ücretlendirmeleri, suit oda farklarını ve çıkabilecek muhtemel ekstra masrafların tamamını hesaplatın.
• Ne yazık ki her hastanenin ücretlendirme politikası farklılık gösterir. Bu durumu göz önünde bulundurarak en az 1,5 ay önceden araştırmanızı yapıp kararınızı vermiş olun.
• Verdiğiniz kararınızı doktorunuz ile de paylaşın ve onun yönlendirmelerine kulak verin.
Çiftler doğum fotoğrafçısı seçerken nelere dikkat etmelidir?