Dunyanin En Yaygin Enfeksiyonu Haberleri

Adeta şifa deposu: Vücuttaki tıkanıklığı açar, iltihabı söker atar! Enfeksiyonu bitiren doğal antibiyotik

Udi hindi, alternatif tıp alanında uzun yıllardan beri vazgeçilmez bitkiler arasında yer alıyor. Uzak Doğu Asya'dan dünyaya yayılan bu bitki adeta şifa deposu özelliği taşıyor. En çok yağ şekliyle kullanılan bu faydalı bitki, özellikle üst solunum sorunu yaşayn kişilerin bir numaralı tercihi.

Haber 2024-03-12 10:44:34

Vakalar arttı! Prof. Dr. Tevfik Özlü uyardı: 'Bu semptomlar varsa okula göndermeyin'

Son zamanlarda okulların açılmasıyla birlikte hastanelerde solunum yolu enfeksiyonları hastalıklarında artış yaşandığını belirtildi. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Bir kişi hasta olarak okula geldiğinde bu 40-50 kişi oluyor. Daha sonra hastalık okullardan evlere taşınıyor. Bu sürecin en az hasarla atlatılması için bu zincirin kırılması lazım. Solunum yolu enfeksiyonu semptomları olan öğrencileri ne olur okula göndermeyin” dedi.

Haber 2023-09-23 09:40:22

Ayak mantarı nasıl geçer, ne iyi gelir? Ayak başparmak tırnak mantarı tedavisi nasıl yapılır, doğal yöntemler nelerdir?

Ayak mantarı, isminden de anlaşıldığı üzere ayaklarda görülen bir deri hastalığıdır. Bu rahatsızlığa sebep olan ana unsur ise mantar enfeksiyonu olarak tanımlanan bir enfeksiyon türüdür. Ayaklar insan vücudunda en kapalı kalan bölgelerden biridir. Dışarıda ya da iş yerinde uzun süre zaman geçiren kişilerde bu enfeksiyon daha sık görülebilir. Bunun nedeni ayakların ayakkabı içerisinde uzun saatler kalması ve hava alamamasıdır. Peki, ayak mantarı için doğal yöntemler nelerdir?

Haber 2023-05-22 10:04:54

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu bebeğe zarar verir mi, belirtileri nelerdir? Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu neden olur?

Hamilelikle birlikte fiziksel ve psikolojik birçok değişim meydana gelir. Genel olarak hamilelik döneminde farklılaşan vücut sistemi çeşitli rahatsızlıklara yol açmaktadır. Hamilelik döneminde yaşanan en yaygın rahatsızlıklardan biri idrar yolu enfeksiyonudur. İdrar yolu enfeksiyonu hamilelik döneminde dikkate alınması gereken bir süreçtir. İdrar yolu enfeksiyonu için gerekli olan tedavinin uygulanması ile oluşabilecek sorunların önüne geçebilir. Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu neden olur?

Kadin 2023-03-03 17:07:12

HIV virüsü nedir, nasıl bulaşır? HIV enfeksiyonu nasıl kapılır?

HIV virüsünün son zamanlarda karşılaşılan en büyük hastalıklardan birisi olduğu belirtiliyor. Açılımı Human Immmunodeficiency Virus olan bu hastalık, bağışıklık yetmezliğine yol açıyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Türkiye’de HIV tanısı artmış durumda. Peki HIV virüsü nedir, nasıl bulaşır? İşte merak edilenler...

Haber 02-12-22 16:20

Yaprağı da kendisi kadar faydalı: Kanı temizler, enfeksiyonu önler, kansere kalkan olur

Binlerce yıldır şifa kaynağı olarak kullanılan incirin yaprağı da en az kendisi kadar faydalı. Antik Yunan ve Roma döneminde sıklıkla kullanılan incir yaprağı, o dönemde her derde deva olarak görülürdü. İncir yaprağının faydaları arasında bağırsakları çalıştırması, kalp hastalıklarını önlemesi ve cilt sorunlarını iyileştirmesi yer alıyor.

Haber 18-11-22 06:57

Sarımsağın işe yaramadığı hatta kötüleştirdiği hastalık! Mantar enfeksiyonunda kesinlikle kullanılmaması gerekenler

Ortalama her dört kadından üçünün yaşamları boyunca en az bir kere maya enfeksiyonu geçirdiği tahmin ediliyor. Rahatsız edici bir durum olan maya enfeksiyonu vajinal mantar olarak da bilinir. Kadınlarda ağrı, kaşıntı, akıntı ve kötü koku gibi birçok olumsuz semptomaneden olur. Maya enfeksiyonlarına yönelik ev ilaçları arasında Lactobacillus içeren probiyotikler veya fermente gıdalar bulunur. Ancak mantar için asla kullanılmaması gereken doğal besinler de var. Bunlardan biri de sarımsak...

Haber 05-10-22 23:10

Çocuklarda boğaz ağrısı ve enfeksiyonu nasıl geçer? Boğaz enfeksiyonundan korunmanın yolları

Çocuklarda boğaz ağrısının geçirecek yöntemler merak edildi. Çocukluk dönemlerinde en sık karşılaşılan hastalıklardan biri de boğaz yolu enfeksiyonları ve beraberinde getirdiği boğaz ağrısı olmaktadır. Çocukların aileleri doktor tedavisinin yanında evde yapılabilecek çözümleri arıyorlar. Çocuklarda boğaz ağrısı ve enfeksiyonu nasıl geçer? İşte boğaz enfeksiyonundan korunmanın yolları.

Haber 29-09-22 00:59

Görmezden gelmeyin! Yaşadığı kulak çınlamasını enfeksiyon sandı ama gerçekler bambaşkaydı...

Kulak çınlaması en sık rastlanan günlük rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Oldukça sık rastlandığı ve kolayca geçtiği için görmezden gelinin kulak çınlamaları tehlikeli olabiliyor. Michelle Francis yaşadığı kulak çınlamasını sinüs enfeksiyonu sandı ancak yapılan testler sonucunda beyninde tümör olduğu anlaşıldı.

Haber 11-09-22 15:20

Uzmanlardan Kovid-19 sonrası Post Kovid Sendromuna ilişkin uyarı

Bayındır İçerenköy Hastanesi ve Bayındır Levent Tıp Merkezi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Timur Timurkaynak: - "Post Kovid Sendromu'nda kardiyovasküler açıdan en sık görülen şikayetler ritim bozuklukları ve çarpıntı şikayeti oluyor. Kovid-19 enfeksiyonu geçirildikten sonra mutlaka kardiyoloji uzmanına başvurulması gerekiyor" - Bayındır İçerenköy Hastanesi ve Bayındır Levent Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Pınar Dönmez: - "Hastalık atlatıldıktan sonra aniden başlayan yorgunluk, eklem ve kas ağrıları, günlük performansının düşmesi gibi şikayetlerin başka nedene bağlı olmadan ortaya çıkması bize Post Kovid Sendromu'nu düşündürüyor"

Yurthaber 26-08-22 13:40

Yaşadığınız grip değil Kovid-19 olabilir uyarısı

Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Necla Tülek: - "Şu an Kovid-19 kaynaklı en sık gördüğümüz tablo, neredeyse bir nezle ya da hafif üst solunum yolu enfeksiyonu gibi ilerlemesi" - "Grip benzeri semptomları yaşayanların kesinlikle Kovid-19 ihtimalini düşünmeleri, PCR testi yaptırmaları gerekiyor, 7-10 gün kadar maske kullanımının sürdürülmesi çok önemli"

Haber 24-07-22 11:05

Çocuklarda boğaz ağrısı ve enfeksiyonu nasıl geçer? Boğaz yolu enfeksiyonu olan çocuklar nasıl tedavi olur? Boğaz enfeksiyonundan korunmanın yolları

Çocukluk dönemlerinde en sık karşılaşılan hastalıklardan biri de boğaz yolu enfeksiyonları ve beraberinde getirdiği boğaz ağrısı olmaktadır. Çocukların aileleri doktor tedavisinin yanında evde yapılabilecek çözümleri arıyorlar. Çocuklarda boğaz ağrısı ve enfeksiyonu nasıl geçer? İşte boğaz enfeksiyonundan korunmanın yolları.

Haber 23-07-22 12:07

Akciğer kanserine birebir, cinsel gücü, sperm sayısını artırıyor, enfeksiyonu önlüyor! Cumhurbaşkanı başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’ndan mucize kür!

Akciğer sağlığını korumanın birçok yolu var. Bunlardan ilki ve en önemlisi sigara tüketmemek ve sigara dumanına maruz kalmamaktır. Vücudun temel organlarından biri olan akciğeri koruyarak genel sağlığınızı da koruma altına alabilirsiniz. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’nun tarifini verdiği mucize kür ile akciğerinizi toksinlerden arındırarak temizleyebilirsiniz.

Haber 29-06-22 11:46

Hastane enfeksiyonu ne demek? Hastane enfeksiyonu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler yardımcı fiillerle, sıfat fiillerle ya da zaman kipleriyle oluşturulabilir. Aynı zamanda bir araya gelirken dilbilgisi kurallarına uygun olacak şekilde değişimler de geçirebilirler. Bu durumlar, birleşik kelimelerin en ince detayına kadar ele alınarak süzgeçten geçirilmesine neden olur. Her biri ayrı ayrı analiz edilen birleşik kelimeler arasında Hastane enfeksiyonu birleşik kelimesi de bulunur. Hastane enfeksiyonu birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:09

350 milyon yıllık virüs: Kişiden kişiye nasıl bulaşıyor, nelere dikkat edilmeli?

HPV enfeksiyonu, dünyada cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalıktır. En sık görülen belirti; virüs bulaştıktan 2-6 ay sonra ortaya çıkan siğillerdir. Genital siğil kadınlarda; vulva, vajen, serviks ve/veya anüste, erkeklerde; penis, skrotum ve/veya anüste düz lezyonlar, küçük saplı veya karnabahar benzeri çıkıntılar, şişlikler şeklinde görülebilmektedir.

Haber 22-04-22 09:46

Bacaklarını karnına çekip ağlıyorsa, dikkat: Hemen ağrı kesici vermeyin!

Karın ağrısı çocukluk döneminde en sık yaşanan sorunların başında geliyor. Genellikle idrar yolu enfeksiyonu, kabızlık ve ishal gibi sorunların belirtisi olsa da bazen hayati tehlikeye neden olabilecek apandisitin de ilk sinyali olabiliyor.

Haber 10-03-22 09:59

5 Yaş Altı Hastane Yatış Oranı En Yüksek Seviyesinde

ABD’de 5 yaşın altındaki çocukların Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle hastaneye yatma oranı pandeminin başından bu yana en yüksek seviyesine çıktı

Haber 08-01-22 03:44

En büyük çalışma ortaya koydu! Cerrahi maskeler koronavirüsün yayılmasını önlüyor

ABD’de maske kullanımının corona virüsü engelleme üzerindeki etkileri üzerine yapılan ve bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük çalışma ortaya konuldu. Buna göre maskelerin Covid'in yayılmasını yüzde 9 oranında önleyebileceği, 60 yaş ve üzeri kişilerde enfeksiyonu yüzde 35 oranında azaltabileceği tespit edildi.

Haber 02-09-21 15:38

Fatma Girik kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Fatma Girik sağlık durumu nasıl?

Türk televizyonlarının en tanınan oyuncularından Fatma Girik'in göğüs hastalıkları enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Girik'in sevenleri usta oyuncunun sağlık durumuna ilişkin araştırma yapmaya başladı ve Girik'in adı kısa sürede Twitter'da en çok konuşulanlar arasında yer aldı. Peki Fatma Girik Kimdir? İşte ayrıntılar...

Haber 20-07-21 15:43

Rusya'da Corona Ölümleri Bu Yılın En Yüksek Rakamına Ulaştı

Rusya’da 2021 yılının Corona virüsü enfeksiyonu kaynaklı en yüksek can kaybı yaşandı. Yeni vaka sayılarının hızla artışa geçtiği ülkede son 24 saat içinde 619 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Haber 26-06-21 18:30

Böbrek hastalarına koronavirüs uyarısı: Ölüm riski çok yüksek!

Covid-19 salgını nedeniyle dünyada 3 milyona yakın kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Arıcı, her yıl bu sayıya yakın insanın yalnızca böbrek hastalığı nedeniyle öldüğüne dikkat çekti. ' Böbrek hastaları hastalık kategorileri açısından Kovid-19 enfeksiyonu için en yüksek riskli gruplardan bir tanesini teşkil ediyor. Bir insan hem yaşlı hem de böbrek hastasıysa Kovid- 19 kaynaklı ölüm riski çok artıyor' diyen Arıcı, böbrek hastalarına uyarıda bulundu.

Haber 21-03-21 10:50

Almanya'da Maske Satışı Skandalı ve Aşı Krizi Büyüyor

Bazı Birlik Partileri milletvekillerinin maske satan firmalardan yüzbinlerce euro komisyon aldıklarının ortaya çıkması üzerine patlak veren skandalın ve buna bağlı siyasi krizin büyüdüğü Almanya'da 22 Ocak'tan bu yana en yüksek günlük Corona enfeksiyonu vaka sayısı kayda geçti

Haber 18-03-21 14:43

Uzmanlardan kulak ağrısı uyarısı: Sakız çiğnemek enfeksiyonu önlemez

Kulak ağrısı nedenlerinin altında farklı sebepler yatabileceğini söyleyen Op. Dr. Özgül Gergin Tinay, kulak ağrılarında en sık görülen nedenin enfeksiyon olduğuna dikkat çekti. Yetişkinlerde dış kulak enfeksiyonu daha sık görülürken çocuklarda orta kulak enfeksiyonu daha çok gözleniyor.

Haber 15-02-21 11:28

Pandemide hamilelere özel 7 önemli öneri

Pandemi nedeniyle hepimiz olağanüstü günler yaşıyoruz; günlük rutinlerimiz, alışkanlıklarımız, normallerimiz değişti ve bu hepimizi elbette ki olumsuz etkiliyor. Bu sıkıntılı süreçte en çok stres yaşayan gruplardan birisi de, bebeğini sağlıkla kucağına alabilme konusunda kaygı yaşayan anne adayları. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Gülay Beydilli Nacak, hamilelikte Covid-19 enfeksiyonu ve pandemi sürecine yönelik önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Haber 06-02-21 17:31

Bilim insanlarından Nipah virüsü uyarısı!

İngiliz The Guardian'ın haberine göre, bilim insanları Nipah adlı virüse dikkat çekti. Uzmanlar, "Salgının nerede meydana geldiğine bağlı olarak yüzde 40 ila 75 ölüm oranına sahip" uyarısında bulundu. Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Dünyanın en bulaşıcı 10 enfeksiyonu' listesinde yer alan Nipah virüsün her an patlayabileceği vurgulandı.

Haber 29-01-21 14:57

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Taşova: Herkesin aşılanması rahat bir nefes almamız için imkan sağlayacaktır

"Pandemiyi sonlandırmanın en önemli noktası, toplumun yüzde 60-70'inin enfeksiyonu geçirmesi ya da aşıyla bağışık hale gelmesi. Birçok aşı çalışması var. Herkesin aşılanması rahat bir nefes almamız için imkan sağlayacaktır"

Yurthaber 17-01-21 11:03

DOKTORLAR KOVİD-19'LA SAVAŞI ANLATIYOR - Hastalar, koronavirüsün basit enfeksiyon olduğunu düşünüyor

Nöroloji Uzmanı Dr. Attila Kara: - "Kovid enfeksiyonu pıhtılaşmaya zemin hazırlıyor ve değişik organlara pıhtı atmaya sebep oluyor. Beyin damarları da bunlardan bir tanesidir. Hastalar, koronavirüsün basit enfeksiyon olduğunu düşünüyor" - İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Akın Çam: - "Vatandaşlar başkalarının yanlış bilgilendirmelerine inanmasın, en güçlü ilaç izolasyon"

Yurthaber 14-12-20 11:01

“Pandemide Hareketsizlik Kas Kaybına Neden Olur’’

Fiziksel hareketsizliğin insan vücuduna verdiği rahatsızlığın en az Corona virüsü enfeksiyonu kadar tehlikeli olduğunu söyleyen uzmanlar, özellikle pandemi sürecinde fiziksel aktivitenin insan sağlığı açısından önemine dikkat çekiyor

Haber 08-12-20 18:52

Remdesivir Dahil Dört İlaç Corona Tedavisinde Etkili Değil

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Corona virüsü enfeksiyonu tedavilerine ilişkin yürütülen dünyanın en büyük randomize kontrollu denemesinin, antiviral ilaç remdesivirin ağır Corona enfeksiyonu vakalarının tedavisinde çok az etkili ya da tamamen etkisiz olduğunu "kesin kanıtla" ortaya koyduğunu açıkladı

Haber 16-10-20 20:26

Corona Virüsü Vakaları 36 Milyonu Aştı

Johns Hopkins Üniversitesi'nin rakamlarına göre, dünya genelinde en az 36 milyon 166 bin 500 kişiye Corona virüsü enfeksiyonu teşhisi konuldu, 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybetti

Haber 08-10-20 18:20

PCR ve antikor testleri hangi sonuçları veriyor?

Koronavürüs ile ilgili en çok merak edilen konuların başında PCR ve Antikor testlerinin arasındaki farklar geliyor. Toplumda hala bu testlerin hangi durumlarda kimlere yapılması gerektiği tam olarak bilinemiyor. Antikor testinin atlatılmış enfeksiyonu gösterdiğini, bireyin o anda enfeksiyonlu olup olmadığına dair bilgi vermediğini belirten uzmanlar, virüs kapıldığı yönünde şüphe ve belirtiler var ise PCR testi yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Haber 01-07-20 17:22

Dünyada Corona Vakası Sayısı 10 Milyona Yaklaştı

Dünya genelinde Corona virüsü enfeksiyonu vaka sayısı 10 milyona yaklaştı. Amerika 2 milyon 400 bin vakayla salgından en fazla etkilenen ülke konumunda bulunuyor. 1,2 milyon vakayla ikinci sırada Brezilya yer alırken, Rusya 600 bin vakayla en fazla etkilenen üçüncü ülke oldu

Haber 27-06-20 21:23

‘‘ABD’de Hastanelerin Kapasitesi Beklenenden Önce Dolacak’’ 

Amerikan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Başmüfettişlik Dairesi'nin yayınladığı rapora göre Corona virüsü enfeksiyonu vaka sayısının en üst seviyeye çıkmasının beklendiği Nisan ayı ortasından önce bile Amerika'daki her dört hastanenin üçü Corona vakalarını tedavi ediyor

Haber 27-04-20 14:44

‘‘ABD’de Hastanelerin Kapasitesi Beklenenden Önce Dolacak’’ 

Amerikan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Başmüfettişlik Dairesi'nin yayınladığı rapora göre Corona virüsü enfeksiyonu vaka sayısının en üst seviyeye çıkmasının beklendiği Nisan ayı ortasından önce bile Amerika'daki her dört hastanenin üçü Corona vakalarını tedavi ediyor

Haber 27-04-20 14:43

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpașa'dan koronavirüs bilgilendirme raporu:

"Enfeksiyonu önlemenin en iyi yolu bu virüse maruz kalmaktan kaçınmaktır. Hastalar kalabalık ortamda bulunmamalı, kalabalık ortamda bulunmaları gerekiyorsa basit cerrahi maske kullanmalıdır" - "Solunum yolu hastalığı belirtileri (öksürük, hapşırık, nefes darlığı gibi) olan hastalarla maskesiz yakın temastan kaçınılmalıdır. Öksürürken ve hapşırırken ağız ve burun mendille kapatılmalı, ardından mendil çöp kutusuna atılarak eller yıkanmalı, mendil yoksa ağız ve burun dirseğin ön yüzüyle kapatılmalıdır" - "Sık kullanılan nesneler ve yüzeyler temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. Hasta kişilerin havlu gibi kişisel eşyaları ortak kullanılmamalıdır"

Haber 31-01-20 20:40

Balgam söktürücü doğal kür

Kış aylarında en çok karşılaşılan sorunlardan biri de balgam sıkıntısıdır. Üst solunum yolu enfeksiyonu sonucu oluşan balgam üretimini azaltmak için doğal yollara başvurabilirsiniz. Balgam söktürücü ilaç kullanmadan önce doğanın bizlere armağan ettiği şifalı besinlerden faydalanın. İşte balgam söktürücü doğal tarif.

Yemek 26-12-19 15:45

Çocukların 9 kış hastalığı

Kış mevsiminin etkisini artırdığı bugünlerde uzmanlar aileleri uyardı. Çocuklarda en sık görülen kış hastalıklarının soğuk algınlığı, grip, orta kulak iltihabı, bademcik enfeksiyonu, farenjit, sinüzit, larenjit gibi üst solunum yolu ile bronşit ve zatürre gibi alt solunum yolu enfeksiyonları olduğunu belirten uzmanlar, el yıkama hijyeninin önemini vurguladı.

Trend 25-12-19 09:42

Grip enfeksiyonu mevsimi başlıyor peki nasıl korunacağız?

Son günlerde pek çok insan yüksek ateş, halsizlik, boğaz ağrısı ve öksürük şikayetleri yaşıyor. Özellikle kış aylarında salgınlara sebep olan influenza enfeksiyonu, genellikle solunum yoluyla bulaşıyor. İnfluenza A ve B, insanlarda en sık hastalık yapan tipleri olduğunu belirten Hastane Derindere Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Selda Kömeç, influenzadan nasıl korunmamız gerektiğini anlattı.

Kadin 27-11-19 15:28

İdrar yolu enfeksiyonu böbrekleri iflas ettirebilir

Çocuklarda üst solunum yolundan sonra en çok görülen enfeksiyon türü olan idrar yolu enfeksiyonu, ciddiye alınmaması halinde böbrek kaybı gibi ciddi sonuçları beraberinde getirebiliyor.

Trend 12-11-19 12:52

Uzun süreli ağız gargarası kullanımı mantara sebep oluyor

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Murat Akkocaoğlu: - "Uzun süreli ağız gargarası kullanımı ağız içinde rutin olarak yaşayan mikroorganizmaların oranlarında değişikliğe sebep olur. Bu durumda orada yaşaması gereken mikroorganizmaların belli bir kısmının kolonisi azaldığı için zamanla fırsatçı bakteriler ortaya çıkar. Bu da özellikle mantar enfeksiyonu oluşumuna sebep olabilir" - "Ülkemizdeki mantar enfeksiyonlarının en önemli nedeni aşırı ve gereksiz antibiyotik ile antiseptik yani ağız gargaraları kullanımıdır. Uzun süre kullandığınızda gereksiz yere florayı değiştiriyorsunuz"

Haber 14-09-19 11:07

Uzun süreli ağız gargarası kullanımı mantara sebep oluyor

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Murat Akkocaoğlu: - "Uzun süreli ağız gargarası kullanımı ağız içinde rutin olarak yaşayan mikroorganizmaların oranlarında değişikliğe sebep olur. Bu durumda orada yaşaması gereken mikroorganizmaların belli bir kısmının kolonisi azaldığı için zamanla fırsatçı bakteriler ortaya çıkar. Bu da özellikle mantar enfeksiyonu oluşumuna sebep olabilir" - "Ülkemizdeki mantar enfeksiyonlarının en önemli nedeni aşırı ve gereksiz antibiyotik ile antiseptik yani ağız gargaraları kullanımıdır. Uzun süre kullandığınızda gereksiz yere florayı değiştiriyorsunuz"

Yurthaber 14-09-19 11:05

Hastalıkların ilk hedefi aşısız, el yıkamayan iyi beslenmeyen çocuklar

Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Doğru: - "Okul döneminde soğuk algınlığı, grip, zatürre, bronşit, sinüzit, krup ve orta kulak enfeksiyonu hastalıklarının ilk hedefi aşısız, ellerini yıkamayan ve iyi beslenmeyen çocuklar" - "Bir hastalığı oluşmadan önlemenin, tedavi etmekten daha öncelikli. Bunun için de en etkili yöntem aşılardır. Aşılama sayesinde çiçek hastalığı gibi bir enfeksiyöz hastalık ortadan kaldırılmıştır. Bunun dışında birçok önemli hastalığın yol açtığı ciddi komplikasyonların önlenerek yaklaşık 3 milyon ölümün önüne geçilmiştir"

Haber 10-09-19 11:08

Kadınlar yazın bu sorunlarla çok sık karşılaşıyor! Vajinal mantar enfeksiyonu bunlardan sadece biri

Yüzmek, yaz aylarının en keyifli aktivitelerinin başında geliyor. Yüzmek için deniz suyunu tercih etmek sağlık açısından çok daha uygun olsa da, yüzme havuzları da serinleme ihtiyacını karşılamak için iyi bir alternatif olabiliyor. Fakat bu keyifli aktivite için seçilen havuzun hijyeni oldukça önem taşıyor. Aksi takdirde birçok bakteri, virüs ya da mantar, çeşitli enfeksiyonlara yakalanmak mümkün olabiliyor.

Kadin 27-08-19 16:48

BNV'nin en korkulan komplikasyonu beyinde enfeksiyon geliştirmesidir

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Ceylan: - "Batı Nil Virüsü enfeksiyonunun en korkulan komplikasyonu beyinde enfeksiyon geliştirmesidir. Neyse ki bu durum virüsün bulaştığı insanların 1/150-1/250'sinde gelişir ve bu olguların da yüzde 10'u ölebilir" - "Beyin tutulumu yaşlılarda, kanserli hastalarda, organ nakli hastalarında ve erkeklerde daha sıktır. Beyin tutulumu gelişen vakalarda saçma konuşmalar, uyku hali, koma, kollarda kasılmalar, Parkinson hastalığı benzeri belirtiler ve felç tabloları görülebilir" - "Yaz aylarında grip benzeri yakınmalar gelişen hastalarda, özellikle cilt döküntüsü de varsa Batı Nil Ensefalit virüs enfeksiyonu muhakkak akla gelmelidir. Çoğu olgunun yakınmasız olması ve semptomatik olanlarında gribal bulgular göstermesi nedeniyle belki de ülkemizde bu enfeksiyona sahip olanlar doktora bile gitmeyi ihmal etmektedir"

Haber 25-07-19 11:51

Şenel Yediyıldız'dan Batı Nil Virüsü uyarısı

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız: - "Batı Nil Virüsü enfeksiyonu kapsamında özellikle dış ortamda çalışan veya açık hava aktivitelerine katılanlar, sivrisinek saldırısına daha fazla maruz kalacakları için en yüksek bulaşma riski altındalar" - "BNV enfeksiyonundan korunmak için böcek kovucular kullanın, sivrisineklerin pek çoğunun en aktif olduğu akşam karanlığında uzun kollu giysiler ve pantolon giyin"

Haber 24-07-19 11:09

Batı Nil Virüsü, griple karıştırılabilir

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kenan Keskin: - "Batı Nil Virüsü enfeksiyonu, yaz aylarında görülüyor. Ender de olsa yaşamı tehdit edebilen virüs, kişide sivrisinek maruziyetinden sonra ateş, halsizlik, baş ağrısı, kas ve vücut ağrısı gibi şikayetlere yol açtığı için bulgular griple karıştırılabiliyor. Bu tablonun ortaya çıkması durumunda vakit kaybetmeden uzmana başvurulması önem taşıyor" - "Hastalığın bulaşmasını önlemenin en etkili yolu sivrisinekten korunmaktır. Dışarı çıkıldığında sinek kovucular kullanılmalıdır. Doğal yöntemlerden lavanta yağı, limon-okaliptus ağacı yağı gibi bitkisel çözümler denenebilir. Bunların yanı sıra da devletimizin ve yerel yönetimlerin sivrisinekle mücadele için gerekli önlemleri alması gerekir"

Haber 23-07-19 11:26

Sjögren sendromu nedir? Sjögren sendromu belirtileri nelerdir? Sjögren sendromu tedavisi nasıl olur?

Sjögren sendromu yüzde 80-90 oranında kadınlarda görülüyor. En önemli belirtisi ise gözlerde ve ağızdaki kuruluk. Gözde yanma ve batma hissini daha sonra ağız kuruluğu takip ediyor. Ağızdaki tükürük salgısı yeterli olmayınca, diş çürükleri ve diş eti sorunlarıyla birlikte mantar plaklar oluşmaya başlıyor. Hastalık vajinal kuruluğa da yol açıyor. Sonrasında ağrılı ilişki, mantar ve idrar yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Cilt kuruluğu da enfeksiyon yerleşimini kolaylaştırıyor.

Trend 15-03-19 14:13

Çocuklarda işitme kaybı nedenleri nelerdir? Çocukta işitme kaybı nasıl anlaşılır?

Çocukluk döneminde en sık görülen rahatsızlıkların başında kulak enfeksiyonları geliyor. Genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra yaşanan kulak enfeksiyonları, gerekli şekilde tedavi edilmediğinde işitme kaybı dahil çok ciddi sorunlara yol açabiliyor. Çocukların televizyonu yakından ve yüksek sesle izlemesi, konuşmaları tekrarlatması veya içine kapanık davranışları kulak enfeksiyonu sonrası işitme kayıplarından kaynaklanabiliyor.

Trend 28-02-19 10:04

Hamilelikte geçirilen klamidya enfeksiyonu bebeği nasıl etkiler?

Gebelik döneminde en ufak bir üşütme bile kadınların büyük kabusu olurken Klamidya gibi bir enfeksiyonun gebeyken ortaya çıkması psikolojik açıdan oldukça zor bir durum. Kadın Hastalıkları ve Doğum & Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Fatih Şendağ, gebelik döneminde meydana gelen klamidya enfeksiyonu hakkında oldukça sağlıklı bilgilerde bulundu.

Kadin 22-02-19 10:16