Dusuk Karbonhidrat Haberleri

Yemenin tam zamanı! Diyetisyen özellikle uyardı: Bu dönemde daha çok görülüyor

Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.

Kadin 2024-02-19 13:13:05

Karatay diyeti nasıl yapılır? Karatay diyetinde neler yasak?

Karatay diyeti, sağlıklı yaşam ve beslenme konusunda önemli bir yer edinen Prof. Dr. Canan Karatay'ın benimsediği bir beslenme yaklaşımıdır. Bu diyet, düşük karbonhidrat, yüksek yağ ve orta düzeyde protein içeren bir beslenme düzenini temel alarak metabolizmayı düzenlemeyi ve sağlıklı kilo kaybını desteklemeyi hedefler.

Haber 2023-10-31 23:08:33

Glukoz nedir? Glukoz düşüklüğü neden olur?

Glukoz vücut için kritik bir enerji kaynağı olan bir karbonhidrat türüdür. Genellikle kan şekerinin ana bileşeni olarak da bilinir. Glukoz, hücrelerin enerji üretimi için temel bir moleküldür ve birçok biyolojik sürecin odağında bulunur. Glukoz vücut için temel bir enerji kaynağıdır ve hücresel işlevlerden beyin fonksiyonlarına kadar birçok önemli süreçte kritik bir rol oynar. Kan şekerinin dengeli bir şekilde yönetilmesi, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için önemlidir.

Haber 2023-09-29 18:14:17

İçmeden sarhoş oluyordu... Türkiye'deki ilk vaka olarak kayıtlara geçti! Uzman isim 'Her yerde görülebilir' diyerek uyardı: İşte belirtileri

Tıp literatüründe 'Auto-Brewery Sendromu' olarak bilinen hastalık Türkiye'de ilk defa Giresun'da görüldü. Yediği karbonhidrat ve şekerli gıdalardan sonra 'sarhoş' olan 58 yaşındaki Verda Güniz Atış Azrak, belirtilerin 3 yıl önce başladığını ve yaşadıklarını anlattı. "İçmeden sarhoş olmak" deyimini hayatta yaşayan Azrak "Siz bir şeyin farkında olmuyorsunuz ama çevrenizdekiler fark ediyor" diye konuştu.

Haber 2023-09-07 11:23:06

Bamya tohumu nasıl kullanılır? Eklem ağrıları için bamya tohumu nasıl kullanılır?

Bamya tohumu, bamya bitkisindeki meyvenin içinde bulunan tohumlardır. Bamya bitkisi, sıcak bölgelerde yetiştirilen bir bitki türüdür. Bamya bitkisi yeşil ve uzun lifli meyvelere sahiptir. Bitkinin içinde bulunan bamya tohumları, besin değeri oldukça yüksek ve pek çok besin maddesi içerir. Tohum, lif, protein, yağ, karbonhidrat, vitaminler ( B vitamini) ve mineraller (demir, kalsiyum) bakımından son derece zengindir. Bamya tohumu nasıl kullanılır?

Haber 20-08-23 21:21

Patates kilo aldırır mı? Diyet yaparken patates yenir mi?

Patates dünya genelinde yaygın ve besleyici bir besin olarak tüketilen sebzeler arasında yer almaktadır. Ancak patates ve kilo alımı ilişkisi hakkında zaman zaman merak uyandıran tartışmalar yaşanır. Patates yüksek karbonhidrat içeriğine sahiptir ve bu nedenle bazı insanlar için kilo alımına katkıda bulunabilir.

Haber 31-07-23 14:22

Makarna kilo aldırır mı? Makarna kilo yapar mı?

Günümüzde kilo alımı ve kilo verme konuları, sağlıklı bir yaşam sürdürmek isteyen birçok kişinin odaklandığı önemli bir konudur. Bu süreçte birçok yiyecek ve besin maddesi hakkında yanlış bilgiler ve mitler dolaşırken makarna da bu tartışmalı konuların başında gelir. Makarna yüzyıllardır pek çok kültürde temel bir besin kaynağı olarak tüketilen bir karbonhidrat kaynağıdır. Ancak son yıllarda karbonhidratların kilo aldırdığına dair yaygın bir inanış ortaya çıkmıştır.

Haber 30-06-23 21:59

Egzersizlerinizi daha etkili hâle getirmek için ne yapılır? Egzersiz yaparken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

Egzersiz yapmak için belirli stratejiler kullanarak egzersizlerinizi daha etkili hale getirebilirsiniz. Öncelikle hedef belirlemek önemlidir. Bu hedef kilo vermek, kas kütlesi kazanmak, kardiyo kapasitenizi artırmak veya bir spor dalında başarılı olmak gibi olabilir. İkinci olarak iyi beslenmek de egzersizlerin verimliliği için önemlidir. Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağlar gibi besinleri düzenli olarak tüketmek vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar.

Haber 08-05-23 14:07

Karbonhidrat nedir, sağlıklı karbonhidrat kaynakları nelerdir? Sağlıklı ve kalitesiz karbonhidratlar nelerdir, ne farkları var?

Sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olan karbonhidratlar, vücudun enerji ihtiyacını karşılamak için gereklidir. Ancak tüketilen karbonhidratların çoğu işlenmiş ve rafine edilmiş gıdalardan gelmektedir. Bu da sağlık açısından bazı sorunlara yol açabilir. Bu nedenle sağlıklı karbonhidrat kaynaklarına odaklanmak önemlidir. Peki, sağlıklı karbonhidratlar nelerdir, neden sağlıklı karbonhidrat yemeliyiz?

Haber 08-05-23 14:02

Makarnanın faydaları nelerdir, zararı var mı? Makarna kilo aldırır mı, ne işe yarar, hangi makarna daha sağlıklı?

Tabaklara renk katan hafif ve lezzetli bir yiyecek olan makarna dünya mutfağındaki önemli bir yerini koruyor. Farklı şekilleri, boyutları ve türleriyle birçok yemek tarifinde kullanılır. Makarna, kolay ve hızlı hazırlanabilmesi sayesinde pek çok kişinin tercihleri arasında yer alıyor. Besin değeri yüksek bir gıda olan makarna, doğru şekilde pişirildiğinde sağlıklı bir beslenme için gerekli olan karbonhidrat, protein, lif, vitamin ve mineral içeriğini de sağlayabilir. Makarna kilo aldırır mı?

Haber 08-05-23 13:49

Kuru fasulyenin faydaları nelerdir, diyette kuru fasulye yenir mi? Kuru fasulyenin içinde hangi vitaminler var, sabah aç karnına kuru fasulye yutmak ne işe yarar?

Kuru fasulye, dünya genelinde popüler bir besindir ve özellikle Akdeniz ve Orta Doğu mutfağında yaygın olarak kullanılır. Protein, karbonhidrat, lif ve vitaminler açısından zengin bir kaynaktır. Genellikle et veya pastırma ile birlikte pişirilerek servis edilen kuru fasulye, pilav veya bulgur pilavı gibi yanında tüketilecek bir eşlikçiyle de sunulur. Peki, kuru fasulyenin faydaları nedir, diyette yenir mi?

Haber 28-04-23 15:48

Spirulina faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Spirulina nedir, ne işe yarar, zararı var mı?

Spirulina, tatlı su veya tuzlu su göllerinde yetişen, mavi-yeşil alglerin bir türüdür. Besin değeri oldukça yüksektir ve protein, karbonhidrat, lif, vitamin ve mineraller açısından zengindir. Özellikle B12 vitamini, demir ve omega-3 yağ asitleri gibi besinleri içerir. Spirulina, su kalitesini arttırmak için kullanılan bir çevre dostu üründür. Su yüzeyinde büyüyerek sudan toksinleri ve diğer zararlı maddeleri emer. Sera gazı emisyonlarını azaltmak ve biyoyakıt üretmek için de kullanılır.

Haber 07-04-23 15:33

Yulaf ezmesi faydaları nedir, ne işe yarar? Yulaf ezmesi nasıl yenir, kilo aldırır mı?

Sağlıklı beslenmenin popülerliğini artırmasıyla birlikte pek çok besine karşı olan rağbet de artmıştır. Bu besinlerden birisi de yulaftır. Sağlıklı karbonhidrat olarak diyet listelerine rahatlıkla eklenebilen yulaf hem doyurucu olması hem de farklı tariflere rahatlıkla uyum sağlayabilmesi sayesinde sıklıkla tercih edilir. Sadece kilo vermek ya da almak isteyenlerin değil aynı zamanda sağlıklı beslenmek isteyen kişilerin de bir tercihi olan yulaf ezmesi zayıflatır mı?

Haber 30-03-23 17:14

Sağlıklı sanıyorsunuz ama kalp krizi ve felç riskini iki kat artırıyor

Sağlıklı olduğu düşünülen birçok yiyecek ve beslenme stili çeşitli hastalık risklerinin artmasına sebep olabiliyor. Özellikle oldukça sağlıklı sanılan karbonhidrat içeren beslenmeden uzak olan keto diyetinin kalp hastalıkları ve felç riskiyle bağlantılı olabileceği bulundu.

Haber 07-03-23 09:07

En pratik Mac and cheese tarifi! Herkesin tarifini isteyeceği mac and cheese nasıl yapılır?

Makarna karbonhidrat bombası olmasına rağmen vazgeçilemeyen lezzetler arasında yer alıyor. En sevilen makarna tariflerinden olan mac and cheese bol peynirli sosuyla iştah kabartıyor. Evde pratik mac and cheese yapmak istiyorsanız bu mac and cheese tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 14-02-23 16:15

Düşük karbonhidrat diyeti örnek menü listesi: Düşük karbonhidrat diyeti ile kaç kilo verilir, faydaları ve zararları nedir?

Yaş ve cinsiyete bağlı olarak kişinin beden kitle indeksi ve alması gereken kalori miktarı değişkenlik gösterir. Buna rağmen sağlıklı kilo vermenin en önemli anahtarı alınan kalorinin verilen kaloriden daha az olmasıdır. İstenilen miktarda kalorinin alınması ve fazla kalorilerin verilmesi adına pek çok diyet programı ve egzersiz uygulanır. Low carb olarak da adlandırılan düşük karbonhidrat diyetiyle kaç kilo verilir?

Haber 04-11-22 17:26

Kinoa nasıl tüketilir? Kinoa çiğ olarak yenir mi, kinoa tohumu ile neler yapılabilir?

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz kinoa, pirinç ve makarna gibi yüksek karbonhidrat içeren besinlere muadil olarak ortaya çıkan bir besindir. Sağlıklı beslenmek isteyenler ve diyet yapan bireyler kinoayı sıklıkla öğünlerine bolca ekliyor. Kinoa ile farklı birçok tarif yapmak mümkün. Damak tadına göre kinoayı çeşitli şekillerde tüketebilirsiniz. Peki, kinoa nedir ne işe yarar?

Haber 04-11-22 16:35

Çok dikkatli olun! Herkes çok faydalı sanıyor: Kuru kayısının az bilinen zararı

Birçok gıda, hatta sağlıklı olanlar, tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri düzeylerini artırabilir. Ama onları tamamen hayatından çıkarmak zorunda değilsin. Daha iyi kan şekeri kontrolü için bu gıdalara nasıl yaklaşacağınızı öğrenin. Rafine karbonhidrat oranı yüksek yiyecek ve içecekler kan şekeri seviyelerinin yükselmesine neden olabilir. Bu tarz yiyeceklere karşı mesafeli olmanız sağlığınız için iyilik olacaktır.

Haber 03-11-22 16:16

Sütünüz gerçekten yetersiz mi? Anne sütü hakkında doğru bilinen yanlışlar!

Anne sütü, bebeğin ilk 6 ay boyunca tüm gereksinimleri olan su, protein, karbonhidrat, mineral ve yağları tek başına karşılayabilen mucize bir besin. Zengin içeriği sayesinde bebeğin büyümesini, gelişmesini ve enfeksiyon hastalıklarından alerjiye, kalp ve damar hastalıklarından kansere kadar pek çok sağlık problemlerinden korunmasını sağlıyor. Üstelik bebeğin zeki, mutlu ve özgüvenli bir birey olabilmesinde de önemli işlevler üstleniyor.

Haber 04-10-22 17:28

Çocuklarda obeziteye karşı okul kantinlerinin denetlenmesi uyarısı

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Obezite Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Suzan Tabur: - "Beslenme açısından okullara da büyük görevler düşüyor. Fastfood tarzı yağ ve karbonhidrat olarak zengin gıdalar konusunda dikkatli davranmak gerekiyor" - "Okullarda çocuklara verilecek yemek programlarını buna göre ayarlamaları lazım. Okullardaki kantinler de denetlenmeli"

Yurthaber 08-09-22 11:30

Zonguldak'ta sıcaktan etkilenen hastanın kafa derisinde sıcak ödemi oluştu

Acil Tıp Uzmanı Doktor Abdullah Cüneyt Hocagil: - "Özellikle sıcak ödeminin ciddi tedavisi yok. Bu hastaya da sıcaktan kaçınmasını önerdik, günlük takip ediyoruz. Yapılacak şey bol sıvı tüketmek, sıcaktan kaçınmak, bunun gibi hastalarda karbonhidrat beslenmesine daha ağırlık vermek"

Yurthaber 28-08-22 17:22

Dondurma hakkında az bilinen gerçekler: 2 top dondurma tüketirseniz…

Limonlu, çilekli, kavunlu, çikolatalı ve daha niceleri… Tüm mevsim tüketilebilen dondurma, özellikle yaz aylarında 7’den 70’e hemen herkesin vazgeçilmezi olan bir tatlıya dönüşüyor. Karbonhidrat, protein ve yağ gibi temel besin öğelerinin yanı sıra içerdiği kalsiyum, fosfor, potasyum ve magnezyum gibi önemli mineraller ile A, B, E ile K vitamininden de zengin olması sayesinde aynı zamanda şifa da sağlıyor! Üstelik bir top dondurma yaklaşık 50 gram ve sadece 100 kalori içeriyor.

Haber 26-07-22 16:04

Günlerin olmazsa olmazı: Kısır! Kısır nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Leziz tadıyla ülkemizde sık sık tüketilen kısır, günlerin ve çay saatlerinin bir numaralı tarifi... Sebze ve karbonhidrat karışımı olan kısır aynı zamanda oldukça doyurucu. Peki kısır nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ayrıntılar...

Yemek 27-06-22 22:05

Karbonhidrat ne demek? Karbonhidrat kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız anlam ve ifadelerden oluşan zengin kelime hazinesine sahip bir dildir. Günlük konuşma dilinde kullanılan birçok kelimenin anlamı ise merak konusu. Sosyal hayatta sıkça kullanılan kelimelerin birçoğunun gerçek anlamı bilinenin aksine çok daha farklı olabiliyor. Peki hemen hemen hepimizin çeşitli ortamlarda, yayınlarda maruz kaldığı Karbonhidrat ne demek? Karbonhidrat kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 20:16

Diyabet dostu denilen şerbetli tatlılara aldanmamak gerekiyor

Türk Diyabet Cemiyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Oşar Siva: - "İster rengi mor olsun, yani mor meyvelerden alınan meyve şekeriyle yapılsın, ister fruktozla yapılsın içinde yağ ve un bulunur. Mor meyvelerin şekerinden yapılmış baklavada da şeker vardır. Bunu da diyabetli hastalara kısıtlamak ya da çok ölçülü vermek zorundayız" - "(Klasik baklavayla) Aynı miktarda karbonhidrat, aynı miktarda şeker içerir. Renginin hiçbir önemi yoktur"

Yurthaber 01-05-22 11:06

Her gün tereyağı yediğinizde kalbinize ne olur? Kolesterolü ne kadar etkiler?

Tereyağı ülkemizde çok sık kullanılan yiyeceklerin başında geliyor. Son yıllarda sağlıklı beslenme veya kilo vermek için yapılan bazı diyetlerde tereyağı kullanılması gerektiği belirtiliyor. Özellikle karbonhidrat alımını önemli ölçüde azaltan diyetlerde tereyağı tüketimi yaygındır. Ancak bu kadar tereyağı tüketmek özellikle kalp sağlığı için faydalı mı? Her gün belli miktarda tereyağı yediğinizde kalbinize ne olur?

Haber 02-04-22 11:27

Ramazanda sindirimi daha kolay tatlıların tüketilmesi önerisi

Ordu Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zekai Tarakçı: - "Özellikle baklava hem yağ hem de karbonhidrat yönünden ağır yapıya sahip ama bunu sütle zenginleştirdiniz mi daha yumuşak ve enerji bakımından daha düşük oluyor. Böylece sindirilmesi daha kolay olabiliyor" - "Vatandaşlara sağlıklarını korumaları için sindirimi daha kolay tatlıları tüketmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz"

Yurthaber 28-03-22 13:13

İnsülin direncinde etkili 5 doğal öneri

İnsülin, pankreas adındaki organın, beta hücrelerinden salgılanan bir hormondur. Karbonhidrat içeren bir öğün yediğimizde kandaki şekerin kandan ayrılarak hücre içine girmesini sağlar. Böylelikle kandaki şeker düzeyinin de normal sınırlarda olması sağlanmış olur.

Haber 04-03-22 11:52

İnsülin direnci nedir, nasıl oluşur? İnsülin direnci nasıl anlaşılır? İnsülin direnci olanlar nasıl beslenmeli

İnsülin pankreastaki beta hücrelerinden salgılanan ve vücudumuzda karbonhidrat metabolizmasının düzenlenmesinde rol alan bir hormondur. İnsan vücudu için temel enerji kaynağı olan glikozun (şeker) hücrelere girmesini sağlar. Genel bir ifade ile insülin direnci ise “vücudun ürettiği insülini kullanamaması” olarak tanımlanabilir.

Haber 02-03-22 15:36

Hiç doymuyorum diyorsanız sebebi psikolojik olabilir

Besinlerin yalnızca fiziksel açlığı gidermek için kullanılan bir araç olduğunu düşünenlerdenseniz, yanılıyorsunuz. Özellikle yüksek karbonhidrat, yağ ve şeker içeren besinler, beyindeki ödül mekanizmasını devreye soktuğundan, haz vererek zamanla bağımlılığa dönüşebiliyor. Böylelikle yemek yemek, özellikle de duygularını sağlıklı yönetmekte güçlük çeken kişiler için fiziksel bir ihtiyaç olmaktan çıkıp insanın kaçış alanı haline gelebiliyor.

Haber 12-02-22 13:48

Diyet yapanların düştüğü en büyük hata: Ekmek yememek

En büyük yanlışlardan birisi ekmek yemesem bile kilo veremiyorum veya ekmeği kestim kilo vereceğim cümleleridir. Halbuki vücudumuz enerji ihtiyacını karbonhidratlardan karşılar. Ekmek ise en temiz karbonhidrat içeren besindir. İşte diyet yaparken ekmek yemekle ilgili bilmeniz gerekenler...

Haber 05-02-22 15:09

Mutluluğun formülü kestanede gizli!

Soğuk kış günlerinde ilk akla gelen yiyeceklerden biri olan kestane; kavrulmuş, haşlanmış ve tatlı olarak tüketilebiliyor ya da pilavlara, yemeklere lezzet veriyor. Kalorisi düşük bir besin olan kestane yüksek miktarda lif, protein ve karbonhidrat barındırıyor. Aynı zamanda potasyum, magnezyum, demir ve fosfor içeriğiyle zengin bir mineral kaynağı olarak tanımlanıyor.

Haber 19-01-22 11:18

Pergamon'da yaşayanlar karbonhidrat ağırlıklı beslenmiş

Türk ve Alman bilim insanlarının Bergama Antik Kenti'nde yürüttüğü çalışmalar kapsamında incelenen ve en eskisi 2 bin yaşındaki yaklaşık 300 iskelet, bölgedeki yaşam, beslenme alışkanlıkları ile hastalıkların ipuçlarını verdi - Münih Ludwig Maximilians Üniversitesi Tarih Öncesi Arkeoloji Uzmanı Prof. Dr. Wolf Rüdiger Teegen: - "Karbonhidrat zengini bir beslenme biçiminin yaygın olduğunu görüyoruz. Ekmek ve yulaf lapası gibi. Birçok insanın bitki bazlı beslendiğini anladık. Belirli bir yüzde düzenli olarak et yiyebiliyordu. Çok et yiyen kişi sayısı ise azdı çünkü et yemek sosyal duruma bağlı olarak değişiyordu"

Yurthaber 24-11-21 11:11

Hem pratik hem de bir lezzet şöleni! İtalyanların da favorisi olan carbonara makarna tarifi

İtalya mutfağı deyince aklımıza ilk olarak pizza, daha sonra da makarna gelir. Karbonhidrat açısından oldukça zengin olan İtalyan yemekleri, lezzet yönünden de neredeyse herkesten tam puan alıyor. Fakat bu enfes lezzetlerin içinde öyle bir makarna var ki, yiyenler tiryakisi oluyor! Yediden yetmişe herkesin severek tüketebileceği carbonara makarna tarifi...

Yemek 23-11-21 08:10

Diyabetli kişiler karbonhidrat içeren gıdalar tüketebilir mi?

Diyabet hakkında doğru sanılan yanlışlar hastaların hayatını güçleştiriyor. Bu noktada bilgi karmaşasından uzaklaşmak önem taşıyor. Konu ile ilgili bilgi veren Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İnan Anaforoğlu, erken tanı ile başlanılan tedaviler sayesinde hastaların son derece normal ve komplikasyonsuz bir yaşam sürdüğüne dikkat çekti. Peki diyabetli kişilerin en çok düştüğü hatalar hangileri? İşte bu sorunun yanıtı...

Haber 14-11-21 14:01

Yulaftan tatlı mı olur? demeyin! Kalorisi düşük 3 yulaf tatlısı tarifi

Yulaf, lifli yapısı ve düşük yağa sahip olması nedeniyle özellikle yüksek karbonhidrat diyeti yapanların gözdesi. Aslında yulafın pek çok çeşidi var, biz sadece beyaz yulafı biliyor ve tüketiyoruz. En sağlıklı tahıl çeşitlerinden biri olan yulaf, glüten de içermiyor. Biz de bu mucizevi besinle hazırlayabileceğiniz ve kalorisi düşük 3 farklı tatlı tarifi hazırladık.

Yemek 02-11-21 07:22

Hatalı diyet uygulamaları nedeniyle sağlığınızdan olmayın! İşte doğru diyet için püf noktalar

Beslenmede doğru bilinen yanlışların uygulanması diyet hatalarını beraberinde getirir. Meyve tüketiminde doğru hareket edilerek, porsiyonlarda kontrol sağlanarak, kuruyemiş, içecek, karbonhidrat ve proteinde doğru tercihler yapılarak dengeli beslenmenin sağlanmasıyla diyet hatalarının önüne geçilebilir.

Haber 03-06-21 09:12

Protein diyeti nedir? Protein diyeti yapanlar zararlarına dikkat!

Karbonhidrat ve yağdan uzak durarak yapılan protein diyeti, hızlı kilo verdirdiği için tercih ediliyor. Ancak protein diyetinin zararları da saymakla bitmiyor. Kolesterol yükselmesine, böbrek hastalıklarına ve karaciğer yağlanmasına neden olan protein diyeti, kalıcı kilo kaybı sağlamamasıyla da biliniyor. Peki hızlı kilo vermek isteyenlerin başvurduğu protein diyet listesinde hangi yiyecekler yasaklı hangileri serbest olarak yer alıyor?

Haber 26-05-21 17:21

Anne sütü nasıl artırılır? İşte anne sütünü artıracak öneriler

Anne sütünü artırmak için özellikle protein, karbonhidrat, yeşil sebzelerden zengin oluşan bir menüyle öğün atlamadan beslenmek çok önemli. Yapılan bazı çalışmalarda kimi gıda ve bitkilerin özellikle anne sütünü artırdığını görüyoruz. Bunların başında da rezene geliyor. Rezene dereotugillerden bir bitki ve anne sütünü artırdığı saptanmış. Dereotu, ısırgan otu, fesleğen ve biberiye de anne sütünü artıran diğer bitkiler.

Kadin 04-03-21 17:44

Basen eritme hareketlerini adım adım anlattık: Günde 20 dakikanızı ayırmak yeterli!

Birçok kişinin ortak problemi, zayıf olsalar dahi genetik yatkınlıklardan dolayı geniş basen sorunu yaşamak. Bununla birlikte karbonhidrat ağırlıklı beslenme alışkanlıkları ve hareketsizlik basenlerde yağ birikimi olmasının en büyük nedenleri arasındadır. Peki geniş basenlerden nasıl kurtulacak, en sevdiğimiz kıyafetleri nasıl giyeceğiz? İşin en önemli noktası kuşkusuz düzenli bir şekilde egzersiz yapmak. Size videolu anlatımla basenleri nasıl eriteceğinizi gösterdik.

Kadin 23-02-21 08:49

Gece yeme sendromu engellenebilir mi? Bu belirtiler varsa yapmanız gerekenler

Gece yeme sendromu, gece uykudan kalkıp, buzdolabına gidip bilinçsizce tıkınırcasına yemek yeme şeklinde görülen bir yeme bozukluğudur. Bu bir davranış bozukluğudur. Çünkü uykudan kalkıp buzdolabına giden kişiler genelde ne yediklerini hatırlamadığını söylerler. Sabah uyandıklarında bunu bazen hatırlarlar. Dünden kalan bir pasta, dolma, börek gibi karbonhidrat ağırlıklı, bilinçsizce yenen bir tablo olarak karşımıza çıkar.

Haber 26-01-21 14:12

Vücut geliştirmede beslenme ve antrenman düzeni nasıl olur?

Vücut geliştirme sporu, tamamen plana ve stratejiye uygun olarak yapılır. Bu stratejide ilk önce yarışmacının yarışacağı siklet ve kilo belirlenir. Daha önceki antrenman yapma teknikleri ve stratejisi göz önüne alınır ve hedef ortaya konur. Yarışma süresine 5 ay kala antrenmanlara başlanır, beslenme düzeni ayarlanır, alınacak protein ve karbonhidrat miktarları ölçülür. Bu şekilde beslenme programı hazırlanır.

Haber 20-01-21 14:18

Bağışıklık sistemini çelik gibi yapıyor! Ejder meyvesinin bilinmeyen faydaları

Protein, lif, karbonhidrat, C ve B vitaminlerinin yanı sıra omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan pitaya bilinen adıyla ejder meyvesine olan talep koronavirüs döneminde daha da arttı. Pitayanın besin değeri bakımından çok zengin olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ahmet Kaya pitaya meyvesinin doğru kullanımına dair önemli bilgiler paylaştı.

Yemek 04-01-21 12:33

Hindistan cevizi nasıl yenir? Yağı ve sütü nasıl tüketilir?

Hindistan cevizi günümüzün en sevilen ve en çok tüketilen tropikal meyvelerinden. Yüksek diyet lifi ve karbonhidrat zengini içeriği sayesinde hem uzun süre tok kalmanızı sağlıyor hem de tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılamanıza yardımcı oluyor. Siz de "Hindistan cevizi nasıl yenir, faydaları nelerdir? gibi soruların cevabını merak ediyorsanız, işte Hindistan cevizi ile ilgili her şey.

Yemek 09-11-20 17:14

Hayati önem taşıyor! Her yıl 500 çocuk karaciğer bağışı bekliyor

Toksinleri temizleyen, sindirime yardımcı olan, safra salgısı üreten, protein, karbonhidrat, yağ, vitaminler ve ilaçların vücutta işlem görmesine yardımcı olan, kanın pıhtılaşmasında rol oynayan, daha da önemlisi bağırsaklardan vücuda giren tüm mikropların ilk temizlendiği yer karaciğer, üstlendiği görevlerle hayati önem taşıyor.

Haber 06-11-20 14:04

Tatlı krizini yenmenin 9 yolu!

Bazen mutluluktan ya da üzüntüden, bazen de kendiliğinden gelen tatlı isteği kriz haline dönüşebiliyor. Karbonhidrat ve yağ oranı yüksek besin öğelerinden oluşan tatlı, günlük ihtiyaçtan fazla tüketildiğinde obezite, diyabet ve hipertansiyon gibi kronik hastalıklara yol açabiliyor. Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan, tatlı krizlerini doğru yönetmenin yolları hakkında bilgi verdi.

Haber 07-08-20 11:34

Selülitlere karşı 10 etkili kural!

Koronavirüs ile birlikte 3 aylık bir sürenin evde geçirilmesi sonucu fiziksel aktivitelerdeki azalma ve karbonhidrat içeren gıda tüketimleri nedeniyle kilo alımı da kaçınılmaz oldu. Pastalar, kekler, börekler ve çörekler bizi mutlu etseler de, hareketsizlikle birleşen bol kalorili ve karbonhidratlı beslenme, özellikle kadınların kabusu olan selülit oluşumuna veya var olan selülitlerin daha da belirginleşmesine yol açtı.

Haber 07-07-20 17:59

Karbonhidrat nedir? Karbonhidrat içeren yiyecekler

Vücudumuz için gerekli olan enerjinin büyük bir kısmını karbonhidratlardan sağlarız.

Haber 24-06-20 10:57

Makarna Diyeti

Makarna ile ilgili doğruluğuna inanılan en büyük yanlışlardan biri de karbonhidrat içeriği sebebiyle kilo alımına sebep olduğudur.

Kadin 23-06-20 13:54