Enfekte Haberleri

Listeria hastalığı nedir, insana nasıl ve nereden bulaşır? Listeria belirtileri ve tedavisi

Listeria enfeksiyonu genellikle hafif grip benzeri semptomlarla başlar, ancak bazı durumlarda ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Hastalığın belirtileri arasında ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal bulunabilir. Semptomlar genellikle enfekte gıdaların tüketiminden sonra birkaç gün içinde başlar, ancak bazen enfeksiyon belirtisiz kalabilir veya semptomlar daha uzun sürebilir.

Haber 2024-03-21 13:06:36

Kıl kurdu nedir, 3 saatte kıl kurdu nasıl dökülür? Kıl kurdu belirtileri ve tedavisi

Kıl kurdu enfeksiyonu, genellikle ciddi sağlık sorunlarına yol açmasa da kaşıntı, rahatsızlık ve hatta uykusuzluğa yol açabilir. En yaygın belirti enfekte kişinin anal bölgesinde kaşıntıdır, özellikle gece veya erken sabah saatlerinde daha belirgin olabilir. Bu kaşıntı, kıl kurtlarının yumurtalarını bıraktığı zamanlarda artar. Peki, kıl kurdu nedir ve nasıl tedavi edilir?

Haber 2024-03-13 19:23:01

Meyve suyu içen adam hayatını kaybetti! 'Yeni pandemi tehdidi' uyarısı! Beynin şişmesine neden oluyor! Kişilikleri değişti

Covid-19 pandemisinin ardından uzmanlar bir sonraki pandemi tehdidi konusunda uyardı. Bangladeş'te bir adam, çiğ meyve suyu içtikten sonra beyninin şişmesine neden olan Nipah virüsünden hayatını kaybetti. Bulaştığı kişilerin yüzde 75'ini öldüren virüse dair açıklama yapılırken ölen adamın enfekte yarasanın idrarı ya da tükürüğüyle kirlenmiş çiğ hurma suyunu içtiği belirtildi. Virüs bulaşan kişilerin yüzde 20'sinde de kişilik değişiklikleri gibi uzun vadeli nörolojik sorunlar olduğu aktarıldı.

Haber 2024-01-31 12:37:10

Türkiye için korkutan tablo! Yüzde 70-80 oranında arttı! Hangi virüsle enfekte olursanız olun...

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuran günlük ortalama hasta sayısı, son 1 ayda yüzde 80 arttı. Yoğun bakım ünitesindeki yoğunluğun kış aylarında arttığını söyleyen Prof. Dr. Melike Cengiz, “Covid farklı varyantlarla halen devam ediyor. Hangi virüsle enfekte olursa olsun burada genel zatürre tedavisi yapıyoruz" dedi. Öte yandan Kovid-19 etkeni olan SARS-CoV-2'nin de yeni varyantlarının ortaya çıkmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Haber 2024-01-23 09:56:32

Diğer Haber Etiketleri

Uyuz hastalığı neden olur? Uyuz hastalığına ne iyi gelir?

Uyuz, halk arasında yanlış bir şekilde kişisel hijyen eksikliği ile ilişkilendirilebilecek bir hastalıktır. Ancak uyuz temizlikle değil de genellikle enfekte bir kişi ile temas sonucu bulaşan bir parazitin neden olduğu bir enfeksiyondur. Uyuz, doğru tanı ve tedavi ile başarılı bir şekilde yönetilebilen kaşıntılı bir deri hastalığıdır. Belirtileri fark edildiğinde zaman bir doktorla ile iletişime geçmek, uyuzun hızlı bir şekilde kontrol altına alınması için önemlidir. Peki, uyuz nasıl geçer?

Haber 31-12-23 14:38

Kuduz aşısı nedir? Kuduz aşısının yan etkileri nelerdir?

Kuduz genelde kuduz virüsünden enfekte hayvanlardan ısırılma yolu ile bulaşır. Virüs, onu taşıyan hayvan tarafından ısırma, tükürük ya da beyin ile sinir sistemi dokusuna yakın temasta bulunarak bulaştırılır. Eğer ısırılan kişi hızla bir sağlık kurumuna gitmez ve bu durumu ihmal ederse, kısa sürede ortaya çıkan belirtilerden sonra ölüme varan bir sonuç ile karşı karşıya kalır. Kişiyi ısıran hayvanın kontrolde tutulması da önemlidir. Peki kuduz aşısı nedir ve kuduz aşısının yan etkileri nelerdir?

Haber 11-12-23 16:04

Dolama nedir, neden olur? Dolamaya ne iyi gelir?

Paronişi ya da halk dilinde "dolama" tırnakların etrafındaki deri veya tırnak yatağının enfekte olması sonucu ortaya çıkan bir tıbbi durumdur. Bu tür enfeksiyonlar genellikle tırnakların veya parmakların çevresinde kızarıklık, şişme ve ağrıya yol açar. Dolama, her yaş grubundan insanı etkileyebilir ve genellikle basit bir yaralanma veya tırnak bakımının ihmal edilmesi sonucu gelişir. Peki, dolama nedir ve neden olur?

Haber 26-10-23 21:29

İdrar yolu enfeksiyonu bulaşıcı mı? İdrar yolu enfeksiyonu başkasına bulaşır mı?

İdrar yolu enfeksiyonu toplumda sık görülen ve her yaştan insanı etkileyebilen yaygın bir sağlık sorunudur. Bakterilerin idrar yollarına yerleşmesiyle meydana gelen bu enfeksiyon genellikle kadınlarda erkeklere kıyasla daha sık görülür. Bulaşıcı bir hastalık olup olmadığı ve başkasına bulaşıp bulaşmadığı enfekte olan kişinin uygun tedavi ve önlem almasıyla doğrudan ilişkilidir.

Haber 31-07-23 23:10

Kırmızı et tüketirken dikkat! Vücuda zararlarına inanamayacaksınız!

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte kırmızı et tüketiminde zirve yaşanıyor. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekiyor. Kırmızı etin faydası kadar zararı da bulunuyor. İşte Fazla kırmızı et tüketiminin vücuda verdiği zararlar....

Haber 30-06-23 09:42

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte püf noktaları

Kurban eti nasıl saklanır merak ediliyor. Kurban bayramının ikinci gününde kurban kesme ibadetini yerine getiren vatandaşlar kalan etlerini nasıl muhafaza edeceklerini araştırıyorlar. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekli. Peki, Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte tüm merak edilenler...

Haber 29-06-23 15:43

Dudaktaki uçuk nasıl geçer? Dudak uçuğuna ne iyi gelir?

Dudakta çıkan uçuklar ağız bölgesinde en sık görülen virüs kaynaklı lezyonlardır. Herpes Simpleks Virüsü (HSV) adı verilen bir virüsün neden olduğu bu enfeksiyon genellikle dudakların kenarında veya dudakların üzerinde belirir. Uçuklar, küçük kabarcıklar şeklinde ortaya çıkar ve daha sonra yara kabuğuna dönüşebilir. HSV, genellikle enfekte bir kişiyle temas sonucu bulaşır.

Haber 31-05-23 14:01

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer?

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu yaygın bir sağlık sorunudur ve ciddi sonuçlar doğurabilir. İdrar yolu enfeksiyonları idrar yollarının enfeksiyonla enfekte olması sonucu meydana gelir. Bebeklerde bu enfeksiyonlar genellikle bakterilerin neden olduğu bir enfeksiyon türüdür. Bebeklerin idrar yolu enfeksiyonlarına yatkın olmalarının birçok nedeni vardır ancak bu durum önlenebilir ve tedavi edilebilir. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer?

Kadin 30-03-23 17:25

Sosyal medyada kendisini zaman yolcusu olarak tanıttı! 2714 yılından geldiğini söyledi... Kehanetleri endişelendirdi

Sosyal medyada kendisini bir zaman yolcusu olarak tanıtan bir kullanıcının paylaşımı kısa sürede gündem yaratmayı başardı. 2714 yılından günümüze geldiğini ifade eden zaman yolcusu, kutup buzullarından gelen bir virüsün 350 milyondan fazla insanı enfekte ederek bir sonraki küresel salgını tetikleyeceği konusunda uyardı.

Trend 21-03-23 14:02

Yeni bir pandemi mi geliyor? Çok konuşulacak listede Türkiye de var! O hastalık ise...

Covid-19 pandemisi tam olarak sona ermese de bilim insanları bir sonraki pandemi konusunda endişe taşıyor. En büyük 2 tehdit ise enfekte ettiği insanların yüzde 75'ini öldüren Ebola ve Nipah virüsleri. Önlem alınmazsa tüm dünyayı olumsuz etkileyebilecek diğer tehlikeler de kuş gribi, KKKA ve veba hastalığı. Uzmanlar, hastalıkların salgına dönüşüp dünyaya yayılabileceği ülkeleri açıkladı. Hastalıkların incelendiği listede Türkiye de var. Peki, Türkiye'yi tehdit edebilecek salgın hastalık hangisi?

Haber 28-01-23 15:59

Çin'de korkutan tablo! Bir haftada 10 binden fazla kişi Kovid-19'dan öldü

Çin'de geleneksel Ay takvimine göre yeni yıl kutlamasının öncesindeki haftada Kovid-19'a bağlı 10 binden fazla ölüm kaydedildiği açıklandı. CDC Baş Epidemiyeloğu Vu Zunyou yaptığı açıklamada, tedbirlerin kaldırılmasının ardından geçen sürede Çin nüfusunun yüzde 80'inden fazlasının enfekte olduğunun tahmin edildiğini ifade etti.

Haber 22-01-23 16:31

Deve gribi nedir, tehlikeli mi? Deve gribi belirtileri neler? DSÖ'den uyarı!

Katar'da son on senede onlarca insan Orta Doğu Solunum Sendromu'na (MERS) diğer adıyla deve gribine yakalandı. FIFA 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar'da görülen bu hastalık nadir fakat ölümcül bir solunum yolu hastalığı olarak tanımlanıyor. Enfekte ettiği her 100 kişiden 35’ini öldürüyor. Peki deve gribi nedir, tehlikeli mi? Deve gribi belirtileri neler? İşte detaylar...

Haber 26-11-22 00:28

Bu seks alışkanlıkları sizi kanser yapabilir

Bazı davranışlar, HPV ile ilişkili kanser geliştirme olasılığınızı dört kat artırabilir. Ağız ve boğazı enfekte edebilen insan papilloma virüsü (HPV), orofaringeal kanserin (Ağız kanserleri) en büyük risk faktörlerinden biridir. Önceki çalışmalar, oral seks yapmanın HPV ile ilişkili orofaringeal kanserin yanı sıra HPV'ye yakalanma olasılığını artırabileceği ortaya çıktı.

Haber 14-10-22 21:31

Türkiye'de insanları enfekte edebilen kene kaynaklı yeni bir bakteri görüldü

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Orkun: - "Avrupa'da yeni ortaya çıkan ve Avrupa'nın en önemli vektörü olan kene türünün naklettiği bakterinin Türkiye'de daha önce varlığı bilinmiyordu, yeni tespit ettik" - "Bakteriyi taşıyan kene türünü sadece kırsal kesimlerde değil özellikle içerisinde orman ihtiva eden il içi yapılarda yani kentsel bölgelerde de görüyoruz"

Yurthaber 07-09-22 11:04

Balon gibi şişti! Küçük bir ısırık canından ediyordu: Yüzde 90’ını kaybetti

Karavanıyla tatile çıkan Adam Roberts, İngiltere’nin en ölümcül böceği tarafından ısırıldı. İlk başta durumu umursamayan adam parmağının balon gibi şişmesinden sonra hastanenin yolunu tuttu. Doktorlar, adamın enfekte olan parmağını kaybetme olasılığının yüzde 90 olduğunu söyledi.

Haber 27-08-22 08:30

Koronavirüs vakalarıyla ilgili ezber bozacak araştırma! '1 kişi 18 kişiye bulaştırıyor, karantina süresi uzatılsın'

Koronavirüs vakaları yeniden yükselişe geçmeye başlarken, yapılan son araştırma ezber bozdu. Türkiye’de Omicron varyantıyla enfekte olan sağlık çalışanlarının incelendiği araştırmaya göre, canlı virüs vücutta 14 güne kadar kalabiliyor. Bir kişinin çevresindeki 18 kişiye virüs bulaştırabildiğini belirleyen uzmanlar karantina süresinin değişmesini önerdi.

Haber 29-07-22 07:45

Gilead Medikal Direktörü Dr. Serhan Sevgi'den 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü mesajı:

"Ülkemizde 18 yaş üstü her üç kişiden biri HBV ile karşılaşmıştır ve bu kişilerin sadece yüzde 12’si enfekte olduğunun farkındadır. Bu sebeple tanı almış kişilerin zaman kaybetmeden düzenli kontrol ve tedaviye devam etmesi çok önemli" - "En son geliştirdiğimiz hepatit B ve HIV ilaçlarımızı Türkiye’de üretmeye başladık. Yani ülkemizde hepatit hastalarının kullandığı tedavilerimizi Türkiye’de üretiyoruz"

Yurthaber 28-07-22 10:14

İngiliz hükümeti resmen doğruladı! Şimdi de maymun çiçeği virüsü hastalığı (Monkeypox) endişesi

İngiliz hükümeti geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir bildiri ile halkı nadir görülen viral enfeksiyon olan maymun çiçeği virüsü (Monkeypox ya da Monkeypoxvirus) hastalığına karşı uyardı. Fareler gibi enfekte kemirgenler veya hayvanlardan bulaşan hastalık, İngiltere’de tespit edildi. Tespit edilen kişinin yakın zamanda Nijerya’ya gittiği ve hastalığı muhtemelen oradan kaptığı gelen bilgiler arasında. Enfekte kişi, Londra’da bir hastanede izolasyon odasında tedavi ediliyor.

Haber 11-05-22 12:33

Covid-19: İngiltere'de bir hasta, 16 aydan uzun süre enfekte kaldı

İngiltere'de Covid-19 testi pozitif çıkan bir kişinin 16 aydan uzun bir süre boyunca testlerinin tamamı pozitif çıktı. Doktorlar, bunun kaydedilen en uzun Covid vakası olduğunu söylüyor.

Haber 22-04-22 07:27

Şangay’da Enfekte Çocukların Ailelerinden Ayrılmasına Tepki

Batılı diplomatlar Shangay’da, COVID-19 önlemleri kapsamında çocukların, anne-babalarından ayrılması konusunda kaygılarını dile getirdi. 30 ülkeden diplomatlar, Çin Dışişleri Bakanlığı’na mektup yazarak yetkililerden uygulamayı sonlandırmasını istedi

Haber 04-04-22 16:43

15 milyon kişi etkilenebilir! Uzun süren öksürük varsa dikkat

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2013 yılında 9 milyon yeni tüberküloz hastasının olduğunu ve bunun 1,5 milyonunun öldüğünü belirttiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Esra Ekbiç Kadıoğlu, günümüzde hala her gün 4 bin 100 kişinin verem hastalığı nedeniyle öldüğünün ve Türkiye’de 12-15 milyon kişinin enfekte olduğunu, vücutlarında uyur durumda verem mikrobunu taşıdıklarının tahmin edildiğini ifade etti.

Haber 26-03-22 13:57

Yıllar sonra ortaya çıkan Lassa virüsünün korkutan belirtisi! Lassa virüsü nedir, Lassa ateşi belirtileri nelerdir?

İngiltere büyük panik yaşıyor. Lassa ateşi hastalığı uzun zaman sonra tekrardan görüldü. Batı Afrika’dan dönen iki kişide Lassa ateşi tespit edildi. Açıklamalara göre enfekte olan iki hasta aynı ailenin üyeleri, aileye bağlı bir diğer kişi ise yüksek şüphe nedeniyle takip altına alındı. Lassa virüsünün bulaşma nedenleri arasında fare dışkısı yer alıyor. Lassa ateşi bulaşınca sağırlığa neden olabiliyor. Lassa ateşi hastalığı nedir, nasıl bulaşır?

Haber 10-02-22 15:56

Süper bilgisayar tespit etti! Bulaşma hızı ürküttü

Yeni ortaya çıkan omicron mutasyonu herkesi endişelendirdi. Yapılan araştırmalar sonucunda omicron mutasyonunun karşılıklı konuşan kişiler sırasında maske takanların enfekte olma riskinin maske takmayanlara göre yüzde 75 daha düşük olduğu açıklandı.

Haber 03-02-22 13:47

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den umutlandıran açıklama! Omicron bağışıklığıyla salgının sonu gelebilir

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 'Omicron' varyantının hızlı yayılması ve hastane yükünün fazla olmamasının beklentiye yol açtığını belirteti. Özlü, "Yoğun bakım ihtiyacının da çok olmaması, 'Acaba bu hızlı şekilde tüm dünyada herkesi enfekte ederse ve bağışıklık oluşturursa salgının sonunu getirebilir mi' beklentisine yol açtı. Evet, bu mümkün olabilir" dedi. İşte Özlü'nün umutlandıran o açıklamalarının detayları!

Haber 29-01-22 12:17

Çinli bilim insanlarından ‘NeoCov’ uyarısı: “Daha ölümcül, enfekte olan her üç kişiden biri ölüyor”

Dünya koronavirüs pandemisiyle mücadele ederken Çinli bilim insanlarından korkutan bir açıklama geldi. Çinli bilim insanları, Güney Afrika'da keşfedilen NeoCov virüsünün yüksek bulaşma ve ölüm oranıyla ilgili bir uyarı yayınladı.

Trend 28-01-22 15:17

Koronavirüs aşısı olan çok sayıda kişi isyan ediyordu! Sebebi ortaya çıktı…

Koronavirüs vaka sayılarının omicron varyantı ile birlikte pik yaptığı şu dönemde aşılarla ilgili de dikkat çeken bir şikayet gelmeye başladı. Son zamanlarda ‘Aşı oldum, hastalandım’ diyen kişilerin artmasının sebebi ortaya çıktı. Prof. Dr. Şevket Özkaya bu sözlerinin sebebine ilişkin “Şu an ‘aşı oldum hastalandım’ diyenlerin büyük bir kısmı ‘subklinik’ olarak virüsle enfekte iken aşı olan grubu oluşturuyor" diyerek önemli tavsiyelerde bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 18-01-22 14:53

Korkutan gelişme! Japonya'da Omicron'dan ilk ölümler doğrulandı

Türkiye ve dünyada Omicron'a bağlı olarak koronavirüs vakalarında hızlı bir artış yaşanırken Japonya'dan korkutan bir haber geldi. Yapılan açıklamada Omicron mutasyonundan enfekte olan hastalar arasında 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Haber 16-01-22 11:12

Son Dakika: 15 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı

Son dakika haberi: 15 Ocak Türkiye'nin güncel koronavirüs verileri açıklandı. Koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 177 kişi hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 63 bin 967 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Salgının ilk dönemlerine kıyasla, enfekte olanların daha düşük bir oranı hastaneye yatıyor. Oran düşük olsa da, vaka sayısı çok yükselirse, yatan hasta sayımız bundan etkilenecektir. Bu hastalardan biri siz olabilirsiniz. Tedbir ve aşıyla olumsuz ihtimalleri azaltın." dedi.

Haber 15-01-22 19:55

Son Dakika: 13 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı

Son dakika haberi: 13 Ocak Türkiye'nin güncel koronavirüs verileri açıklandı. Koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 153 kişi hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 75 bin 564 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Omicron varyantı ülkemizde de baskın varyant haline geldi. Vaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık 4 kat arttı. Fakat salgının ilk dönemlerine kıyasla, enfekte olanların çok daha düşük bir oranı hastaneye yatıyor. Tedbir önemli bir zorunluluk. Temkinli ve tedbirli olalım." dedi.

Haber 13-01-22 19:36

Koronavirüsle ilgili umut veren açıklama! Omicron detayı: Kendi sonunu getiriyor

Koronavirüsün son varyantı olan Omicron hızla yayılmaya devam ederken, umut verici bir açıklama geldi. Akdeniz Üniversitesinden Prof. Dr. Coşkun Usta, 'Omicron' varyantı ile ilgili, "Hızla yayılıp enfekte ederek aktif bağışıklık sağlıyor. Çok fazla öldürücü değil. Virüs bir anlamda kendi sonunu kendisi getiriyor" dedi.

Haber 12-01-22 10:19

SON DAKİKA | DSÖ'den korkutan Omicron açıklaması: 6-8 hafta içinde...

Omicron varyantıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütünden son dakika açıklaması geldi. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, önümüzdeki 6-8 hafta içinde Avrupa'da nüfusun yüzde 50'sinden fazlasının Omicron ile enfekte olacağını tahmin edildiğini ifade etti.

Haber 11-01-22 15:03

Nasıl bu kadar hızlı yayılıyor? Omicron varyantını farelere enfekte ettiler! İşte ortaya çıkan sonuç...

Koronavirüsün yeni varyantı Omicron konusunda son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Son dönemde özellikle yılbaşından sonra vaka sayısında adeta patlama yaşandı. Omicron'un koronavirüsten çok daha hızlı yayılmasından sonra araştırmalar bu varyantın daha az öldürücü olduğunu gözler önüne serdi. Son olarak farelere Omicron varyantı enfekte edildi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Haber 03-01-22 08:18

Omicron varyantıyla ilgili korkutan Türkiye açıklaması: Tsunami artık ülkemizde, milyonlarca kişi enfekte olacak

Omicron varyantıyla ilgili son dakika haberleri takip edilirken, artan koronavirüs vakaları endişe yaratıyor. Dün açıklanana koronavirüs verilerine göre Türkiye'de vaka sayısı iki buçuk ayın en yüksek seviyesi olan 32,176'ya yükseldi. Uzmanlar Omicron'un bulaş hızına dikkat çekerken, of. Dr. Derya Unutmaz'dan korkutan açıklamalar geldi. Unutmaz, "Milyonlarca insan enfekte olacak, aşısızlar yine hastaneleri dolduracak" ifadelerini kullanırken aşı olanların ise hafif atlatacağını belirtti.

Haber 29-12-21 09:33

SON DAKİKA | Koronavirüs pandemisi ne zaman sona erecek? DSÖ'den açıklama

Koronavirüs pandemisiyle ilgili Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) son dakika açıklaması geldi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge yaptığı açıklamada salgının bitiş tarihiyle ilgili olarak “Salgın, dünya genelinde yüzde 70 aşılama oranına ulaştığımızda, koronavirüs enfekte olan kişilerin tedavisinde kullanılacak etkili ve güvenli ilaçlar geliştirdiğimizde son bulacak” diye konuştu.

Haber 27-12-21 14:24

Bilim Kurulu üyesi Mustafa Necmi İlhan açıkladı! Bulaş kaynağı çocuklar mı?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, okullar ve çocukların bulaş kaynağı olduğu yönündeki algının yanlış olduğunu belirtti. İlhan, "Tüm vaka yükü içinde çocukların sayısı yüzde 10'dan biraz fazla. Çocuklar, her 5 vakadan 1'i bile değil. İnsanlar, 'çocuklar okulda enfekte oluyor, eve getiriyor' gibi düşünüyor. Oysa ki pandemide kaynak çocuklar değil, daha çok aşı olmamış veya enfekte olan bireylerin çocuklarına hastalığı bulaştırdığına şahit oluyoruz" dedi.

Haber 26-12-21 10:55

Koronavirüsün Omicron varyantıyla ilgili dikkat çeken araştırma! Yüzde 50-70 daha az...

Omicron varyantı tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken koronavirüsün yeni mutasyonuyla ilgili önemli bir araştırmadan veriler paylaşıldı. İngiltere'de yapılan araştırmada, Kovid-19'un Omicron varyantıyla enfekte kişilerin hastanede tedavi görme risklerinin diğer varyantlara oranla yüzde 50-70 daha az olduğu belirlendi. Öte yandan Almanya'da ise Omicron varyantı nedeniyle ilk ölümün kayıtlara geçtiği bildirildi.

Haber 23-12-21 22:11

Uğur Şahin'den Omicron varyantı açıklaması: Aşılı kişileri enfekte edebileceği açık

Koronavirüsün Omicron varyantının tüm dünyayı giderek etkisi altına alması korku yaratmaya başladı. BioNTech CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin ise yaptığı açıklamada, varyantın sahip olduğu mutasyonlar nedeniyle aşılı kişileri enfekte edebileceğini ancak aşılanmış kişilerde ciddi hastalığa neden olabileceğinin olası görünmediğini söyledi. Şahin ayrıca, yeni bir Covid-19 aşısına ihtiyaç duyulacağını vurguladı.

Haber 03-12-21 14:14

Omicron varyantı Hollanda'da 'açıklanandan en az 1 hafta önce görüldü'

Oldukça bulaşıcı olduğu gerekçesiyle "endişe verici" olarak görülen koronavirüsün Omicron varyantının, Hollanda'da açıklanandan daha önce görüldüğü belirlendi. Avrupa'da resmî olarak saptanmış en fazla Omicron varyantının görüldüğü ülke olan Hollanda'da, yeni varyantın varlığı ilk kez Pazar günü açıklanmıştı. Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), araştırma sonunda, 19 ve 23 Kasım'da pozitif çıkan Covid hastalarının Omicron varyantı ile enfekte olduklarının belirlendiğini açıkladı.

Haber 30-11-21 16:04

Grip ve zatürreden aşı ile korunmak mümkün

Bayındır İçerenköy Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Fatma Nur Özdoğan: - "Grip riskini ve ciddi komplikasyonlarını azaltmanın en iyi yolu, her yıl aşı yaptırmaktır. 6 aydan daha büyük tüm bireyler, ideal olarak ekim ayı sonuna kadar yıllık grip aşısı olmalıdır" - "Grip; influenza virüslerinin neden olduğu burun, boğaz ve akciğerleri enfekte eden bulaşıcı bir solunum yolu hastalığıdır. İki ana tipten oluşan influenza virüsü ve alt türleri, her yıl mevsimsel grip salgınlarından sorumludur"

Yurthaber 07-10-21 15:43

Samsun'da yurtta kalan üniversite öğrencilerine Kovid-19 aşısı yapılıyor

Aşı biriminde görevli Dr. Zahide Yavuz: - "Gençler sosyal hayatta oldukça aktifler. Bu kişilerin enfekte olması hastalığın yayılmasına maalesef olumsuz bir katkı sağlıyor. Bunun için gençlerin aşılanması bizim için çok önemli"

Yurthaber 03-10-21 16:32

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Bilge, delta varyantına dikkati çekerek aşı çağrısı yaptı:

"Şunu kabul etmeliyiz ki şu andaki Kovid-19, geçen yılki hastalık ile aynı değil. Delta varyantı daha bulaşıcı, daha genç yaştaki insanları etkiliyor ve 3-4 kat daha fazla kişiyi enfekte ediyor"

Yurthaber 22-08-21 11:46

Üniversite kampüs ziyaretlerinde Kovid-19 kurallarına uyum uyarısı

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya: - "Aşılananlar rehavete kapılmamalı. Enfeksiyon geçirenler de aşılananlar da yeniden enfekte olabilir. Bu nedenle başlayacak akademik yılda ve tercih sürecinde tüm önlemler yeniden gözden geçirilmeli"

Yurthaber 31-07-21 11:56

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener vatandaşları aşı olmaya çağırdı:

"Yeni vakalarda karşı karşıya kaldığımız hastaların ciddi bir kesimi ya aşısız ya da birinci doz aşıyı olmuş ikinciyi olmamış grup" - "Türkiye'de çok ciddi bir oran birinci dozu olmuş ama ikinci dozu bir türlü olmamış. Bunun özellikle altını çizmemiz lazım. Yarım kalmış bağışıklama sıfır bağışıklamadır. Hiçbir anlamı yok. 'Hiç olmazsa bir doz aşı oldum' demeyin, o kadar çok hasta görüyoruz ki bir doz olmuş ve enfekte"

Yurthaber 28-07-21 12:17

Ölümcül hastalıklar bulaştırabiliyor! İstanbullulara Asya Kaplan sivrisineği uyarısı

Son zamanlarda İstanbul’da sıklıkla rastlanılan ve pek çok insanda enfekte yaralar oluşturan ‘Asya Kaplan' sivrisineği endişe yaratmaya devam ediyor. Asya Kaplan ve diğer pek çok sivrisinek türlerinin hayvandan insana ve insandan insana pek çok bakteri ve virüs taşıyarak ölümcül hastalıklar bulaştırabildiğine dikkat çeken Öğr. Üy. Mikrobiyolog İpek Ada Alver önemli uyarılarda bulundu.

Haber 27-07-21 10:27

İnsanlık tarihinin en ölümcül salgını! Kara Ölüm'ün izleri bulundu

Bilim insanları, Ortaçağ Avrupa’sını kasıp kavuran Kara Ölüm'e neden olan veba salgınında 'ilk hasta'yı belirledi. Letonya'da 5 bin yıldan daha uzun bir süre önce ölen yirmili yaşlarındaki erkeğin, hastalığın bilinen en eski türüyle enfekte olduğu açıklandı. İnsanlık tarihinin en ölümcül salgını 1300'lerde Avrupa'yı silip süpürdü ve nüfusun yarısını yok etti. Sonraki dalgalar birkaç yüzyıl boyunca düzenli olarak vurmaya devam etti ve milyonlarca ölüme neden oldu.

Haber 02-07-21 07:52