Kabuklu fındığın kilogramı 23-24 liradan işlem gördü
Kabuklu fındığın kilogramı 23-26 liradan işlem gördü
Fındık ihracatından 3 ayda 557,6 milyon dolar elde edildi
Düzce'den AB ülkelerine 10 ayda 16 bin ton iç fındık ihraç edildi
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan: - "Üreticilerimizin kışlık bakımlarını zamanında ve yeterince yapmaları durumunda artan üretimle kazançları da artmış olacak. Üreticinin yanı sıra bu durumdan ülke de kazançlı çıkacak. Özellikle fındığın bahar ayına daha güçlü çıkması için kışlık bakımı öneriyoruz" - "Dekara 80-90 kilogram alınan bahçelerimizde, bakımların yeterli yapılması durumunda, bu rakam 150 kilograma kadar çıkmaktadır"
İç fındığın kilogramı 45 - 48,50 liradan işlem gördü
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği: - "Tüm olumsuz şartlara rağmen önümüzdeki aylarda mevcut tablonun ülkemiz lehine değişeceği, Türk fındık sektörünün bilinen gücü ve ihracatçılarımızın sorunların üstesinden geleceğine dair umudumuzu ve çalışma azmimizi korumaya devam ediyoruz"
Kabuklu fındığın kilogramı 22,60 - 22,67 liradan işlem gördü
Kabuklu fındığın kilogramı 22,00-25,50 liradan işlem gördü
Kabuklu fındığın kilogramı 22,50 - 25,30 liradan işlem gördü
Kabuklu fındığın kilogramı 21-22 liradan işlem gördü
Giresun'da fındık fiyatı haftaya 26 liradan başladı
Ordu'da serbest piyasada fındık 25 liradan işlem görüyor
Düzce'den AB ülkelerine 15,6 bin ton iç fındık ihraç edildi
OMÜ Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir: - "Dünyada toplam fındık üretiminin yüzde 70'ini karşılayan Türkiye'de kuraklıktan dolayı üretim ve kalite düşebilir" - "Fındığın ürün verme ve irileşme dönemlerinde su stresi yaşamaması için sulama yapılması önemlidir. Engebeli ve eğimli arazilerde ise damla sulama sistemleri kurulmalıdır"
Adıyamanlı kardeşler çiğ köfteyi fındıkla buluşturdu
Hububat ve bakliyatın dışında 2006'de fındıkla başlayıp, 2017 yılında kuru üzümle devam eden müdahale alımlarıyla devreye giren TMO, yıllarca piyasa sorunları yaşayan başta üreticiler olmak üzere pek çok kesimi memnun etti - TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal: - "Fındıkla başlayıp kuru üzümle devam eden müdahale alımlarıyla Türkiye'nin bu ürünlerde yaptığı ihracata ciddi katkı sunduk" - "Alım yaptığımız ürün gruplarının artmasından dolayı hiçbir endişemiz yok. Çünkü fındık, üzüm, incir ve kayısı gibi ürünlerimiz bizim en çok ihracat yaptığımız, dünyada lider olduğumuz ürünlerin başında geliyor"