HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diş eti çekilmesi tedavisi nasıl olur? Diş eti çekilmesine ne iyi gelir?

Diş eti çekilmesi farklı nedenlerle ortaya çıkan ağız sağlığı sorunlarından biridir. Şeker hastalığından yanlış diş fırçalamaya diş taşı temizliğine kadar pek çok faktörün neden olduğu diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Konu ile ilgili bilgi veren Estetik Diş Hekimi Dr. Efe Kaya, diş eti çekilmesi tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Dişler çene kemiği içerisinde bulunur. Dişler çene kemiğine dişler etrafında bulunan lifler ile bağlanır. Bu lifler aynı zamanda bir amortisör görevi görerek dişlerin çiğneme hareketleri sırasında ufak hareketlerine izin verir.

Öğünler sonrası dişler üzerinde kalan besin artıkları doğru temizlenmez ise vücut içerisinde bu plaklara karşı reaksiyon başlayacaktır. Ağız içerisinde bulunan bakterilerin besin kaynağı, dişler üzerinde bulunan plaklardır. Bakteriler bu plaklar içerisindeki glikozu kullanarak asit açığa çıkarırlar ve bu asit sonucu dişler etrafındaki kemik erimeye başlar.

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİNİN EN BÜYÜK NEDENİ BAKTERİLERDİR

Dişler ve diş etleri çene kemiğinden kaynak alan kılcal damarlar vasıtasıyla beslenirler. Kemik erimesi sonrası beslenemeyen diş etleri diş etrafından çekilirler. Diş eti çekilmesinin temel sebebi dişi saran çene kemiğinin bakteriler kaynaklı erimesidir.

Çene kemiği dişlerimizi ağızda tutan mukavemet kaynaklarıdır. Kaybedilen her kemik dişin ağızda kalım süresini direk etkileyeceği gibi dişin ağız içerisinde sallanmasına da neden olacaktır.

Mynet Youtube

Sadece diş taşı temizliği yeterli değildir

En Çok Aranan Haberler