Genetik Kurgulama Haberleri

Yaşlanmayı resmen tersine çevirdi! 61 yaşındayım ama 38 yaşında birinin vücuduna sahibim

Yeni nesil Benjamin Button olarak adlandırılan Dave Pascoe, 61 yaşında olmasına rağmen oldukça fit ve sağlıklı görüntüsü sayesinde dikkatleri bir anda üzerine çekti. Amerika Birleşik Devletleri'nin Michigan bölgesinde yaşayan Pascoe, "Emekli bir ağ güvenliği uzmanı olarak artık tam zamanlı bir biyohackerım. Genetik saatimi geri döndürmeye kendimi adadım" dedi.

Trend 2024-04-18 10:10:34

Marfan sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Marfan tanısı nasıl konulur? Marfan sendromu tedavisi

Marfan Sendromu, insan bedenindeki bağ dokusunda meydana gelen bir genetik bozukluk olarak tanımlanır. Bu sendrom bir proteindeki mutasyonlardan kaynaklanır ve birçok fiziksel özelliğe ve sağlık sorununa yol açabilir. Bu durum, nadir görülen ancak karmaşık bir rahatsızlıktır. Peki, marfan sendromu nedir?

Haber 2024-03-30 11:58:15

Progeria (erken yaşlanma hastalığı) nedir, neden olur? Progeria hastalığının tedavisi var mı?

Progeria, bilimsel olarak Hutchinson-Gilford progeria sendromu (HGPS) olarak adlandırılan nadir ve genetik bir hastalıktır. Bu sendrom, çocuklarda yaşlanma sürecinin hızlanmasıyla karakterizedir. Genellikle çocuk yaşta belirtiler gösterir ve yaşlanma belirtileri erken çocukluk döneminde başlar. Progeria, yaşamı tehdit eden bir durumdur.

Haber 2024-03-26 18:21:02

Balık kokusu (trimetilaminüri) sendromu nedir? Balık kokusu (trimetilaminüri) sendromu belirtileri ve tedavisi

Balık kokusu sendromu, bilimsel olarak trimetilaminüri olarak adlandırılan nadir bir genetik bozukluktur. Bu sendromda vücut trimetilamin adı verilen bir kimyasalı normalden çok daha fazla üretir ve bu kimyasalın birikmesi sonucunda kişinin vücudundan, teri, idrarı ve solunum yoluyla balık benzeri bir koku yayılır.

Haber 2024-03-26 12:45:23

Huntington hastalığı nedir? Huntington hastalığı belirtileri ve tedavisi

Huntington hastalığı, zihinsel ve fiziksel sağlığı tehdit eden nadir ve yıkıcı bir nörolojik bozukluktur. Bu hastalık, genetik bir faktörden kaynaklanır ve yaşam boyu süren bir mücadeleyi beraberinde getirir. Ancak, bu zorluğa karşı mücadelede umut vardır ve bilinçli bir yaklaşımla, Huntington hastalığına meydan okunabilir.

Haber 25-03-24 12:07

Akciğer kanseri nedir? Akciğer kanseri belirtileri nelerdir?

Akciğer kanseri, dünya genelinde en yaygın kanser türlerinden biridir. Her yıl milyonlarca insanı etkileyen bu hastalık, genellikle sigara içmek gibi zararlı alışkanlıklarla ilişkilendirilse de, bu sadece bir risk faktörüdür. Akciğer kanseri, zamanla oluşan genetik mutasyonlar, çevresel faktörler ve kişisel sağlık geçmişi gibi çeşitli etkenlerin karmaşık bir etkileşimi sonucunda ortaya çıkabilir.

Haber 23-03-24 10:52

Mardinli bedensel engelli çocuk ender görülen genetik hastalıkla mücadele ediyor

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) Çocuk Hastanesi yoğun bakım servisinde yaklaşık bir yıldır tedavi gören Mardinli doğuştan bedensel engelli 15 yaşındaki Rojhat Öncü, nadir görülen genetik hastalıkla mücadele ediyor.

Yurthaber 21-02-24 13:35

NCL hastalığı (beyincik erimesi) nedir, belirtileri nelerdir? NCL hastalığı ölümcül müdür?

NCL, beyincik erimesi olarak bilinen bir grup nadir genetik bozukluğu ifade eder. Bu hastalık genellikle çocukluk döneminde başlayan ilerleyici bir nörolojik bozukluğu tanımlar. NCL hastalığı beyincik adı verilen bir bölgede anormal bir birikimle karakterizedir. Peki, NCL hastalığı nedir, neden olur?

Haber 29-01-24 15:15

Bu 3 yağ saçları inanılmaz gürleştiriyor! Saçlarınız sürekli dökülüyorsa artık dert değil

Günümüzün yaygın problemlerinden saç dökülmesi genci yaşlısı fark etmeksizin herkesi buluyor. Genetik ve çevresel faktörlerin sebep olduğu saç dökülmesini tetikleyen en önemli nedenlerden biri de stres. Eğer saç dökülmesi için doğal çözüm arayışındaysanız bu 3 yağı mutlaka denemelisiniz. İşte saçları inanılmaz gürleştiren 3 mucizevi yağ...

Kadin 27-01-24 15:13

Göğüslerin sarkmasına neden oluyor! Bunları asla yapmayın... 5 yanlış alışkanlığı değiştirerek kurtulabilirsiniz

Kadınların vücutlarıyla ilgili olarak en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi de zaman içerisinde gelişebilen göğüslerin sarkması durumu. Elbette genetik faktörler ve zamana karşı koyamama gibi gerekçelerle bu durum gerçekleşse de kadınların farkında olmadan yaptıkları bazı rutin alışkanlıkları da göğüslerin sarkmasına yol açabiliyor. Basit alışkanlıklarınızı değiştirerek sarkma durumundan göğüslerinizi koruyabilirsiniz. İşte göğüslerin sarkmasına neden olan o 5 alışkanlık...

Kadin 19-01-24 13:37

Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) nedir? Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) Hastalığı belirtileri ve tedavisi

Ailevi Akdeniz Ateşi ya da diğer adıyla FMF hastalığı, genetik bir kökeni olan ve özellikle Akdeniz bölgesinde yaşayan topluluklarda sıkça görülen bir hastalıktır. Bu rahatsızlık genellikle ailesel öyküsü olan bireyleri etkiler ve belirli bir genetik mutasyonla ilişkilidir. Araştırmalar FMF'nin genetik kökenli olmasına rağmen çevresel faktörlerin hastalığın seyrini etkileyebileceğini göstermektedir. Peki, Ailesel Akdeniz Ateşi hastalığı nedir?

Haber 14-01-24 16:47

Kelebek hastalığı (Lupus) nedir? Kelebek hastalığı belirtileri ve tedavisi

Kelebek hastalığı olarak da bilinen lupus, otoimmün bir hastalıktır ve vücudun kendi hücrelerine karşı saldırması sonucu ortaya çıkar. Bu hastalık genellikle deri, eklem, böbrekler, kan hücreleri, kalp ve akciğerleri etkileyebilir. Kelebek hastalığı nedeni tam olarak bilinmeyen ancak genetik yatkınlık, çevresel faktörler ve hormonal değişikliklerin etkileşimine bağlı olarak gelişen bir durumdur. Peki, lupus hastalığı nedir?

Haber 13-01-24 16:01

Tripofobi (delik fobisi) nedir? Tripofobi olduğumu nasıl anlarım?

Fobiler bireylerin irrasyonel korku ve endişe duydukları nesne, durum veya aktivitelerle ilişkilendirilen anksiyete bozukluklarıdır. Birçok insanın hayatında belirli fobiler bulunabilir ve bu fobiler genellikle kişisel deneyimlere, travmalara veya genetik faktörlere dayanabilir. Ancak tripofobi, son yıllarda popülerlik kazanan ve oldukça ilgi çekici bir fobi türüdür. Peki, tripofobi nedir?

Haber 11-01-24 21:43

Saçlarınız sürekli dökülüyorsa dikkat! Saç dökülmesine son veren en etkili ve doğal yöntem

Saç dökülmesi, pek çok kişi için endişe verici bir durumdur. Mevsim geçişleri, saçı çok sık boyamak, saça çok sık kimyasal uygulamak, genetik faktörler ve stres gibi durumların ortaya çıkardığı saç dökülmesi için evde doğal tedavi yöntemleri araştırılıyor. Saç dökülmesine son vermek için etkili ve doğal yöntemler arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu doğal yöntem saç dökülmesini azaltarak dökülen saçların yeniden çıkmasına ve güçlenmesine yardımcı oluyor. İşte tek malzeme ile saç çıkartan kür...

Kadin 10-01-24 12:01

JN1 varyantı (JN1 virüsü) nedir? JN1 belirtileri nelerdir?

Küresel sağlık arenası, COVID-19 salgınının gölgesinde sürekli olarak bir evrim geçirmektedir. Bu evrimin son örneklerinden biri de JN1 varyantı olarak karşımıza çıkmıştır. Virüsün genetik materyalindeki bu yeni varyant, sağlık uzmanlarını ve bilim dünyasını dikkate almaya yönlendirmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından "endişe verici varyant" olarak belirtilebileceği de düşünülen JN1 virüsü, son derece agresif bir varyant olarak kabul edilebilir. Peki, JN1 varyantı belirtileri nelerdir?

Haber 06-01-24 17:52

Canan Karatay'dan ezber bozan açıklama: Genetik hastalık diye bir şey yok. Asıl tehlikenin neyde olduğunu söyledi

Canan Karatay, halk arasında 'genetik hastalık' olarak bilinen çoğu hastalık hakkında açıklamalarda bulundu. Karatay, çoğu genetik hastalığın çevresel faktörlerin etkisiyle bozulan DNA'lar yüzünden oluştuğunu belirterek, "Annen ve baban şeker hastası diye sen de şeker hastası olacak değilsin" dedi.

Haber 25-12-23 10:02

Faydaları saymakla bitmiyor! Saç dökülmesi ve kepeği bıçak gibi kesiyor

Genetik yapı, mevsim geçişleri, stres ve beslenme alışkanlıkları gibi faktörlerin neden olduğu saç dökülmesi günlük hayatta en sık rastlanan sorunlar arasında yer alıyor. Saç dökülmesi sorunu yaşayanlar öncelikle bir uzmana başvurmalıdır. Fakat dökülen saçların hızlı bir şekilde yeniden çıkmasını sağlayan mucize yöntemler de yok değil. Uzmanlar, saç dökülmesi sorunu için kozmetik dünyasında da yer bulan biberiye bitkisine dikkat çekti.

Haber 06-12-23 13:10

Uzun yaşamın sırrı! Uzmanlar açıkladı, biyolojik yaşı tersine çeviriyor

Sağlıklı ve dinç bir yaşam için sağlıklı beslenmek ve spor yapmak şart. Stres ve genetik faktörlerde bu konuda büyük önem arz ediyor. Hareketsiz yaşamın son derece sağlıksız bir seçim olduğu ise artık bilinen bir gerçek. 53 yaşındaki Harvard Üniversitesi moleküler biyoloğu, DNA testlerinin biyolojik yaşının 43 olduğunu gösterdiğini söyledi.

Haber 05-12-23 13:06

Cildi araştırma konusu oldu! Defne Samyeli'nin Çin'e yolculuk tarihi...

Yıllara meydan okuyan güzelliği ve fit hali ile sık sık gündeme gelen 51 yaşındaki iki çocuk annesi Defne Samyeli'nin güzelliği araştırmalara konu oldu. Samyeli'nin Çin’in önemli üniversitelerinden Xiamen Üniversitesi’nde genetik bilimi üzerine çalışmalarını sürdüren bir grup araştırmacı tarafından incelendiği geçtiğimiz aylarda ileri sürülmüştü. O dönem Çin’e gideceğini belirten ünlü ismin yolculuk tarihi belli oldu.

Magazin 01-12-23 17:17

Saç egzaması neden olur, nasıl geçer? Saç egzamasına ne iyi gelir?

Egzama derinin iltihaplanmasıyla karakterize edilen kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Bu durum ciltte kızarıklık, kaşıntı, kabarcıklar, kuruluk ve pullanma gibi belirtilerle kendini gösterir. Egzama genellikle genetik faktörler, cilt kuruluğu, bağışıklık sistemi sorunları veya çevresel etmenler nedeniyle ortaya çıkabilir. Egzama cildin doğal bariyerini etkileyerek ciltte su kaybına neden olabilir ve bu da kaşıntı ve tahrişin artmasına yol açabilir.

Haber 30-11-23 23:48

Guatr nedir, neden olur? Guatra ne iyi gelir, nasıl geçer?

Guatr, tiroid bezinin anormal bir şekilde büyümesini ifade eden bir terimdir ve genellikle boyundaki şişlikle belirgin hale gelir. Bu durum, tiroid bezinin aşırı miktarda hormon üretmesi veya hormon üretiminde yetersizlik ile ilişkilidir. Guatr, genellikle iyot eksikliği, otoimmün hastalıklar, genetik faktörler veya tiroid bezindeki nodüller gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Peki, guatra ne iy igelir?

Haber 30-11-23 21:49

Aşırı terlemeye ne iyi gelir, nasıl geçer? Aşırı terleme neden olur, hangi doktora gidilir?

Terleme vücudun sıcaklığını düzenleyen doğal bir süreçtir ve fizyolojik bir tepki olarak bilinir. Bu vücudun aşırı ısınmasını önleyerek iç organların optimal sıcaklıkta çalışmasını sağlar. Terleme genellikle sıcak hava, egzersiz, stres veya duygusal tepkiler gibi çeşitli faktörlerle tetiklenebilir. Terlemenin yoğunluğu kişisel faktörlere, genetik yapıya ve çevresel etkenlere bağlı olarak değişebilir. Aşırı terleme durumunda, hiperhidrozis adı verilen bir durum söz konusu olabilir.

Haber 28-11-23 15:34

Bel fıtığı neden olur? Bel fıtığı ağrısına ne iyi gelir?

Bel fıtığı omurganın bel bölgesinde bulunan disklerde meydana gelen bir sorun sonucunda ortaya çıkan yaygın bir rahatsızlıktır. Bel fıtığı genellikle yaşlılık, ağır kaldırma, obezite, genetik yatkınlık, düzensiz omurga duruşu ve uzun süreli oturma gibi faktörlerle ilişkilendirilir. Bel fıtığı ağrısı hastaların günlük yaşantısını olumsuz etkileyebilir. Ancak doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile bu ağrıların hafifletilmesi mümkündür.

Haber 27-11-23 20:44

İstanbul İçin Son Çağrı'nın yıldızı Beren Saat annesiyle paylaşım yaptı! Görenler 'Güzellik genetik' dedi

Aşk-ı Memnu dizisinden tam 13 yıl sonra Kıvanç Tatlıtuğ ile yeniden bir araya gelen Beren Saat, 'İstanbul İçin Son Çağrı' filmindeki cesur sahneleri ile adından söz ettirdi. Netflix'te yayınlanan filmdeki sahneler sosyal medyada büyük yankı uyandırırken güzel oyuncu annesiyle paylaşım yaptı. Beren Saat'in annesi Ayla Saat'i gören herkes 'Güzellik genetik' yorumunu yaptı.

Magazin 27-11-23 15:49

Hametol krem yüze sürülür mü? Hametol cilt bakım kremi nasıl kullanılır?

Cilt vücudumuzun en büyük ve en dış tabakasıdır, bu nedenle ona gösterdiğimiz özen oldukça önemlidir. Sağlıklı ve güzel bir cilt sadece genetik faktörlere değil aynı zamanda düzenli cilt bakımına da bağlıdır. Cilt bakımı sadece estetik bir endişe değil aynı zamanda genel sağlığımızı koruma ve yaşlanma sürecini yavaşlatma konusunda da etkili bir rol oynar. Cilt bakımında öne çıkan hametol krem de cilt bakımında kullanılabilinir.

Kadin 27-11-23 14:56

SMA nedir, ilaçla düzelir mi? SMA tedavisi nasıl yapılır?

SMA genetik bir nöromüsküler hastalık olup omurilikteki motor nöronları etkileyerek kasların zayıflamasına neden olan bir durumdur. Bu genetik bozukluk özellikle bebeklik ve çocukluk döneminde ortaya çıkar ve çeşitli SMA türleri bulunur. SMA'nın belirtileri ve etkileri kişiden kişiye değişebilir, ancak genellikle kas güçsüzlüğü, kas kaybı ve hareket zorluğu gibi belirtilerle kendini gösterir.

Haber 25-11-23 21:44

Leke kremleri ne işe yarar? Cilt leke kremi nasıl kullanılır?

Cilt üzerinde oluşan lekeler birçok kişinin güzellik endişelerinden biri haline gelmiştir. Bu lekeler genellikle güneşin zararlı UV ışınlarına maruz kalma, yaşlanma, genetik faktörler, hormonal değişiklikler veya cilt yaralanmaları gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Ciltte oluşan lekeler bireyin cilt tonuyla uyumlu bir görünüm arayışını etkileyerek öz güveni olumsuz etkileyebilir.

Kadin 25-11-23 17:11

Bipolar hastalığının özellikleri: Bipolar yaptıklarını hatırlar mı?

Bipolar bozukluk duygusal durumların aşırı dalgalanmalarına neden olan bir zihinsel sağlık durumudur. Bu durum kişinin yaşadığı mani (aşırı enerjik, heyecanlı) ve depresyon (aşırı düşük enerji, umutsuzluk) dönemleri arasında gidip gelmesiyle karakterizedir. Bipolar bozukluk her yaş grubunda görülebilir ve genetik, çevresel faktörlerin yanı sıra beyin kimyasındaki dengesizliklerle ilişkilidir. Peki, bipolar hastalarının özellikleri nelerdir?

Haber 22-11-23 12:21

Kalp krizinin 7 sessiz belirtisi: Kalp krizi ne kadar önce belirti verir?

Kalp krizi dünya genelinde ciddi bir kardiyovasküler olaydır. Kalp krizi kalbin bir bölgesine yeterli kan akışının sağlanamaması sonucu meydana gelir ve bu durum, kalp kasının hasar görmesine neden olabilir. Günümüzde hızlı yaşam tarzları, stres, genetik faktörler ve kötü beslenme alışkanlıkları gibi çeşitli etkenler, kalp krizi riskini artırabilir.

Haber 21-11-23 23:07

Karaciğer kanseri belirtileri: Karaciğer kanseri olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kanser dünya genelinde ciddi bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor ve farklı organlarda ortaya çıkabilir. Bu hastalığın bir türü olan karaciğer kanseri özellikle endişe verici bir durum oluşturuyor. Karaciğer vücudumuzdaki birçok önemli işlevi yerine getiren hayati bir organdır. Ancak genetik faktörler, viral enfeksiyonlar, alkol tüketimi ve karaciğer sirozu gibi çeşitli etkenler karaciğer kanserinin gelişimine katkıda bulunabilir.

Haber 21-11-23 22:51

Tiroid kanseri kan tahlilinde çıkar mı? Tiroid kanseri belirtileri nelerdir?

Tiroid kanseri, tiroid bezinde başlayan ve genellikle yavaş büyüyen bir kanser türüdür. Tiroid bezinin vücudun metabolizmasını düzenleyen önemli hormonları üretme görevi vardır. Ancak tiroid hücrelerinde meydana gelen genetik değişiklikler veya diğer faktörler sonucunda kontrolsüz bir şekilde çoğalan hücreler tiroid kanserine neden olabilir. Tiroid kanseri genellikle erken evrelerde teşhis edilebilir ve başarıyla tedavi edilebilir.

Haber 21-11-23 22:43

Saç dökülmesi sorunu için birebir! 1 damlası bile etki ediyor, deneyin farkı görün

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre, günde 50-100 adet saç teli dökülmesi normal sınırlar içerisinde kabul ediliyor. Genetik yapı da dahil olmak üzere; yetersiz beslenme, aşırı boya ve stres gibi faktörler saç dökülmesini tetikleyen unsurlar arasında yer alıyor. Fakat dökülen saçların hızlı bir şekilde yeniden çıkmasını sağlayan yöntemler de var. İşte hayal ettiğiniz daha gür saçlar için mucize yöntemler...

Haber 13-11-23 11:41

Lipödem nedir, kilo vermeye engel mi? Lipödem diyeti nasıl yapılır?

Lipödem, genellikle bacaklarda, kalçalarda, kolların iç kısımlarında ve bazen üst vücutta görülen, aşırı yağ birikimi ile karakterize edilen bir durumdur. Bu durum, özellikle kadınlarda yaygın olarak görülür ve genetik faktörler, hormonel değişiklikler ve obezite gibi etmenlerle ilişkilidir. Lipödem, vücutta dengesiz bir yağ dağılımına neden olarak estetik endişelere ve fiziksel rahatsızlıklara yol açabilir.

Haber 31-10-23 23:43

İnsülin direnci olan kişiler nasıl zayıflar? İnsülin direnci olan kişiler ne yememeli?

İnsülin direnci, günümüzde giderek yaygınlaşan bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Bu durum, vücudun hücrelerinin insüline olan tepkisinin azalması sonucu kan şekerinin normalden daha zor kontrol edildiği bir durumu ifade eder. İnsülin direnci genellikle obezite, hareketsiz yaşam tarzı ve genetik faktörlerle ilişkilidir. Ancak, doğru beslenme stratejileri ile insülin direnci yönetilebilir ve sağlıklı bir yaşam tarzına adım atılabilir.

Haber 31-10-23 23:39

Böbrek kanseri kimlerde görülür? Böbrek kanseri kan tahlilinde çıkar mı?

Böbrek kanseri, böbreklerin içinde başlayan ve zamanla diğer bölgelere yayılabilen tehlikeli bir kanser türüdür. Genellikle böbrek hücreli karsinom olarak adlandırılan hücre tipi en sık görülen türdür. Risk faktörleri arasında sigara içme, obezite, hipertansiyon, aile öyküsü, genetik faktörler ve bazı mesleki maruziyetler bulunur.

Haber 31-10-23 09:56

Mesane kanseri nasıl anlaşılır? Ultrasonda mesane kanseri belli olur?

Mesane kanseri, mesane duvarının iç tabakasındaki hücrelerin kontrolsüz büyümesi sonucu ortaya çıkan bir kanser türüdür. Genellikle ürothelial karsinom olarak adlandırılan hücre tipi en yaygın görülen türdür. Bu kanser, çoğunlukla sigara içme, kimyasal maruziyet, yaş, cinsiyet ve genetik faktörlerle ilişkilendirilir. Erken teşhis, mesane kanseri tedavisinde önemlidir ve tedavi seçenekleri tümörün büyüklüğüne ve yayılma derecesine bağlı olarak değişiklik gösterir.

Haber 31-10-23 09:56

Mide kanseri nedir? Mide kanseri belirtileri nelerdir?

Mide kanseri, mide dokusunda başlayan ve zaman içinde çoğalan anormal hücrelerin neden olduğu bir kanser türüdür. Dünya genelinde mide kanseri, yaygınlığı açısından altıncı sıradadır ve erken teşhis zorluğu nedeniyle genellikle ileri aşamalarda teşhis edilir. Mide kanseri, hastanın yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları, genetik yatkınlık ve Helicobacter pylori gibi enfeksiyonlar gibi birçok faktörle ilişkilendirilmiştir.

Haber 31-10-23 09:52

Saç dökülmesine son! Şampuana eklenen tek malzeme yeni saç çıkarıyor

Saç dökülmesi derdine çözümler aranıyor. Günümüzde genç, yaşlı fark etmeksizin bir çok insanın karşı karşıya kaldığı bir problem olan saç dökülmesi, mevsim geçişleri, saçı çok sık boyamak ve saça çok sık kimyasal uygulamak, genetik faktörler ve stres gibi durumlar sonucu ortaya çıkıyor. İşte saç dökülmesine kesin çözüm getiren tek malzemeli yöntem...

Kadin 28-10-23 09:46

Kemik ağrısı için evde ne yapılır? Kemik ağrısına ne iyi gelir?

Kemik ağrısı birçok insanın hayatında zaman zaman karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunudur. Kemik ağrısı yaş, aktivite düzeyi, genetik faktörler, yaralanmalar veya başka sağlık sorunları gibi bir dizi farklı nedenle ortaya çıkabilir. Bu ağrılar genellikle günlük aktiviteleri olumsuz etkileyebilir ve yaşam kalitesini azaltabilir. Ancak birçok kişi bu tür ağrıları hafifletmek ve yönetmek için evde uygulanabilecek basit yöntemler ve doğal çözümler arayışındadır.

Haber 26-10-23 23:28

Farkında değilseniz belki ama kel kalabilirsiniz! Tercihiniz bu yönde ise dikkat, geri dönüşü olmuyor

Saç dökülmesi sorunu genetik yapının yanı sıra mevsim geçişleri, stres ve beslenme alışkanlıkları gibi faktörlerden kaynaklanabiliyor. Kel kalma korkusu yaşayan bireyler hem sağlık hem de estetik açıdan tedirgin olabiliyor. Saç dökülmesine doğru müdahale edilmemesi kalıcı kelliğe yol açabiliyor. Uzmanlar evcil hayvan besleyen kişileri kalıcı saç dökülmesi hakkında uyarıyor.

Haber 19-10-23 09:41

Saç dökülmesini önleyen tek balık! Mucizevi etkileri saymakla bitmiyor

Saç dökülmesi sorunu çok sayıda vatandaşı olumsuz yönde etkiliyor. Genetik yapı da dahil olmak üzere; yetersiz beslenme, aşırı boya ve stres gibi faktörler saç dökülmesini tetikleyen unsurlar arasında bulunuyor. Saç sağlığına olumlu etkileri nedeniyle sıklıkla tüketilen bir deniz ürünü pazar tezgahlarında yerini aldı.

Haber 17-10-23 15:03

Saç dökülmesini yüzde 40 azaltıyor! Hemen uygulayın, farkı görün

Saç dökülmesi sorunu çok sayıda vatandaşı olumsuz yönde etkiliyor. Genetik yapı da dahil olmak üzere; yetersiz beslenme, aşırı boya ve stres gibi faktörler saç dökülmesini tetikleyen unsurlar arasında bulunuyor. Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre bilhassa kadınların yüzde 40'ı 50 yaşına geldiklerinde saç dökülmesi sorunu yaşıyor. İşte, saç dökülmelerini azaltmak için kullanabileceğiniz 5 doğal yağ...

Haber 03-10-23 13:15

Kanda PCT değeri nedir? PCT düşüklüğü nedir, neden olur?

Prokalsitonin (PCT) bir kan testi sonucunda ölçülen bir proteinin seviyesini ifade eder ve genellikle enfeksiyonların değerlendirilmesinde kullanılır. PCT seviyeleri vücutta inflamasyon ve enfeksiyon durumlarında artabilir. Prokalsitonin düşüklüğü nadir görülen bir durumdur ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. PCT seviyelerinin düşük olması genetik faktörlerden ilaç kullanımına kadar çeşitli etkenlerle ilişkilendirilir. Bu durumun kesin nedeni, bir doktor tarafından değerlendirilmelidir.

Haber 30-09-23 04:05

AB kan grubuna göre beslenme listesi: AB pozitif ve negatif kan grubu ne yemeli?

Kan grupları insan vücudunun genetik yapılarına göre belirlenen önemli bir faktördür. Bazı araştırmalar belirli kan gruplarına sahip bireylerin farklı beslenme ihtiyaçları olduğunu öne sürmektedir. Bu nedenle kan grubuna göre beslenme konusu günümüzde oldukça popüler bir araştırma alanı haline gelmiştir. AB kan grubu hem A hem de B kan gruplarının genetik özelliklerini taşıyan nadir bir kan grubudur. Bu özellik beslenme açısından dikkate alınması gereken bazı faktörleri ortaya koymaktadır.

Haber 30-09-23 01:31

A kan grubuna göre beslenme listesi: A pozitif ve negatif kan grubu ne yemeli?

Kan grubuna göre beslenme Dr. Peter J. D'Adamo tarafından geliştirilen bir beslenme yaklaşımıdır ve insanların kan gruplarına göre hangi gıdaların sağlıklı ve uygun olduğunu belirlemeye odaklanır. Bu teori farklı kan gruplarının genetik yapısının farklı olduğunu ve bu nedenle belirli gıdalara farklı tepkiler verdiğini öne sürer. Peki, A kan grubuna sahip kişiler nasıl beslenmeli?

Haber 30-09-23 01:20

Fosfor nedir? Fosfor düşüklüğü neden olur?

Fosfor, insan vücudu için hayati öneme sahip bir mineraldir ve biyokimyasal süreçlerin düzenlenmesi, enerji üretimi, hücre yapısı ve genetik materyalin oluşturulmasında kritik bir rol oynar. Vücutta fosforun önemi, bir dizi temel işlevle ilişkilendirilebilir. Fosfor vücutta genetik, enerji üretimi ve yapısal bütünlük gibi temel işlevlerde hayati bir rol oynar. Bu nedenle, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek ve vücudun işlevlerini desteklemek için fosfor alımına dikkat etmek önemlidir.

Haber 29-09-23 17:55

Saç dökülmesine iyi geliyor! En pahalı şampuandan bile etkili, denemeden geçmeyin

Saç dökülmesi sorunu genetik yapının yanı sıra mevsim geçişleri, stres ve beslenme alışkanlıkları gibi faktörlerden kaynaklanabiliyor. Kel kalma korkusu yaşayan bireyler hem sağlık hem de estetik açıdan tedirgin olabiliyor. İşte saç dökülmesinin önüne geçmek için dikkat etmeniz gereken püf noktaları...

Haber 28-09-23 13:20

Saç dökülmesi için mucize formül! Haftada sadece iki kez uygulayın, değişimi görün

Saç dökülmesi sorunu çok sayıda vatandaşı olumsuz yönde etkiliyor. Genetik yapı da dahil olmak üzere; yetersiz beslenme, aşırı boya ve stres gibi faktörler saç dökülmesini tetikleyen unsurlar arasında bulunuyor. Patates maskesiyle saçlarınızın uzamasını sağlayabilir ve dökülme sorununun önüne geçebilirsiniz. İşte şampuandan bile etkili saç maskesi tarifleri...

Haber 20-09-23 08:43

26 parmakla dünyaya geldi! Yerel halk onu görmek için adeta birbirleriyle yarıştı... Tanrıça olarak kabul ediliyor

Hindistan'ın Bharatpur şehrinde doğan bir bebek genetik sorundan kaynaklı olarak 26 parmakla dünyaya geldi. Ailesi ve yerel halk çok parmaklı bir tanrıça olan Dholagarh Devi'nin yeniden doğmuş hali olarak yorumladıkları bebeği görebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Trend 20-09-23 08:35