Gogus Cerrahisi Uzmani Prof Dr Ertan Aydin Haberleri

Bir yıl arayla aynı hastalığa yakalandılar! 'Literatürde ilk vaka'

İstanbul'da yaşayan Lilya ve Ela Karan kardeşlere 1 buçuk yıl arayla doğduklarında dışkılarını yapamadıkları için 5 binde 1 görülen Hirschsprung (bağırsak felci) teşhisi konuldu. Tedavilerini üstlenen Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Çelebi, “Hirschsprung (bağırsak felci) hastalığında sinir içeren hücrelerin, iki kız kardeşte birden bağırsakların aynı segmentinde görülmesine litaratürde ilk kez rastladık” dedi.

Haber 2024-04-08 09:17:05

Türk erkekleri dünya birincisi! Ölüm hızı sıralamasında Türkiye 4’üncü sırada... Bu belirtiler varsa vakit kaybetmeyin

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Güven Olgaç, Türk erkeklerinin akciğer kanseri görülme sıklığında dünya birincisi olduğunu söyledi.

Haber 2024-02-23 09:58:04

Tıp literatüründe böylesi yok! Dünyada ilk defa Türkiye'de görüldü

Yalova’da glomus tümörüne yakalanan 10 yaşındaki otizm hastası Rana Akgül, yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, “Dünya literatüründe ilk defa otizmli bir hastada glomus tümörüne rastladık. Ben literatürde tarama yaptım. Glomus tümörünü otizmli hastada ilk kez biz çıkarmışız. Dünyada ilk” dedi. İşte detaylar...

Haber 2023-12-25 11:40:03

Siyami Ersek'te görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan odasında ölü bulundu! Son paylaşımında...

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi görevli Kalp Damar Cerrahı ve Akademisyen Prof. Dr. Gökçen Orhan odasında ölü bulundu. Kapısının kilitli olduğu fark edilen Prof. Dr. Orhan'ın cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Orhan’ın sosyal medya hesabından en son paylaştığı gönderide “Sağlığınızı ihmal etmeyin” yazdığı görüldü.

Haber 2023-08-17 19:54:15

Bursa'da 2 hasta yakını tarafından darbedilen profesör için sağlıkçılardan tepki

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Biçer'in, bir yıl önce vefat eden hastasının yakınları tarafından darbedildiği iddiasına meslektaşları tepki gösterdi.

Yurthaber 04-05-23 14:48

Tıp literatürüne girmişti... O profesöre rezidans yakınında saldırı! Annesinin ameliyatından sonra...

Bursa'da başarılı kalp ameliyatlarıyla tıp literatürüne giren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer, geçen sene ameliyat ettiği bir hasta yakını tarafından annesinin ölümünden sorumlu tutularak silahla darbedildi. Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen olayda, hasta yakını profesörün başına silah kabzasıyla vurdu. Olayda 2 kişi gözaltına alındı. Profesör ise tedavisinin ardından taburcu oldu.

Haber 04-05-23 12:33

Bursa'da profesörü darbettiler! 2 hasta yakını gözaltında

Sağlık çalışanına şiddet haberi bu kez Bursa'dan geldi. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Biçer, vefat eden hastasının yakınları tarafından darbedildi. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince gözaltına alındı.

Haber 03-05-23 23:51

Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden müjdeli haber! Prof. Dr. Mustafa Duman duyurdu

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen kalp ve akciğer nakillerine bir yenisi daha eklendi. Gerekli prosedürleri tamamlanan karaciğer nakline Mart 2023'te başlanılması bekleniyor. Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Duman konu hakkındaki detayları anlattı.

Haber 28-12-22 11:36

Türk beyin cerrahına uluslararası bir ödül daha!

Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, Avrupa Beyin Cerrahisi Dernekleri Birliği’nin en büyük ödülünün sahibi oldu! Dünya Nörolojik Cerrahi Akademisi’nin ilk Türk Başkanı olan, dünyanın sayılı beyin cerrahlarından Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, Nöroşirurji alanında Avrupa Beyin Cerrahisi Dernekleri Birliği’nin (EANS) en büyük ödülü kabul edilen “Üstün Hizmet Ödülü” nün sahibi oldu.

Haber 09-11-22 22:11

Akciğer kanseri bazen tesadüfen tespit edilebiliyor

Acıbadem Adana Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tümer Ulus, günümüzde en çok korkulan hastalıklar arasında ilk sıralarda yer alan akciğer kanserinde bazen hastaların şikâyetleri olmasa da tesadüfen çektikleri filmlerle, patolojik lezyonların erken saptanabildiğini söyledi.

Haber 02-11-22 08:25

Akciğer kanseri farkındalık ayı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, akciğer kanserinin, ülkemizde ve dünyada en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu söyledi.

Haber 01-11-22 09:10

Türk doktor adını tarihe yazdırdı! Bulduğu yöntemle tıp literatürüne girdi

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, bulduğu yöntemle adını tarihe yazdırdı. Kırılmış vidalı kemiğe, vidayı çıkarmadan kapalı yöntemle girerek müdahalede bulunmayı başaran Yücesoy'un bulduğu tedavi sayesinde açık ameliyata girmelerine gerek kalmayan hastalar, 5 dakikalık bir işlemle sağlıklarına kavuşacak. Öte yandan Yücesoy'un bulduğu bu yöntem dünya tıp literatürüne de girdi.

Haber 26-10-22 10:03

Sedef tedavi edilmezse tansiyon ve kalp hastalıklarını da tetikleyebiliyor

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz: - "Sedefin vücudun görünür yerlerinde olması insanlarda ciddi ruhsal yıkımlara, içe kapanma dahil birçok soruna yol açabiliyor. Bunların sonucunda da metabolik sendrom dediğimiz başka hastalıklara tansiyon, kalp hastalığına eğilimler artıyor" - "Moral bozan, günlük yaşamı olumsuz etkileyen sedeften kurtulmak artık mümkün, tedavide çokça seçenek var. Akıllı ilaçlar, haplar, iğneler kullanıyoruz"

Yurthaber 09-10-22 11:05

Medicana Avcılar Hastanesi'nden kalpte görülen risk faktörleri sıralaması

Medicana Avcılar Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Arda Özyüksel: - "Sigara ve tüm benzer ürünler (puro, nargile, ve benzeri) risk faktörleri arasında yer alıyor. Sigaranın damar sağlığı üzerindeki öncelikli zararı 100 trilyon hücrenin devamlılığını bozmak"

Yurthaber 20-09-22 13:14

19. Dünya Fleboloji Kongresi İstanbul'da düzenleniyor

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. A. Kürşat Bozkurt: - "Türkiye için bu toplantının en büyük özelliği uzun yıllardan sonra ilk kez bir dünya kongresinin İstanbul’da yapılıyor olması. Güvenden dolayı biz bu kongreyi Türkiye’ye getirdik"

Yurthaber 14-09-22 14:36

Yemek borusu nefes borusuna yapışık ve kapalı doğan bebeğe hayat operasyonu

Konya'da henüz 4 günlükken bebeğe müdahale eden çocuk cerrahisi ve ürolojisi uzmanı Prof. Dr. Engin Günel: - "Yapılan operasyon, çocuk cerrahisi ameliyatları içindeki en riskli olanlarından. Çünkü hastanın göğüs boşluğunu açarak yani akciğerlerini ilgilendiren sahada yaptığımız bir ameliyat" - Hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Rahmi Örs: - "Ameliyat sonrası bakımla bebeğin beslenmesi yavaş yavaş artırıldı. Sonrasında annenin direkt beslemesine izin verildi. Ameliyattan sonra yaklaşık iki haftalık bir süreci burada geçirmiş olduk"

Yurthaber 08-09-22 11:02

Yapıştırıcı ile yeni nesil varis tedavisi

Medicana Bahçelievler Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökçe Şirin: - "Son yıllarda diğer dokuların yapıştırılmasında kullanılan bu yapıştırıcı artık varis tedavisinde de kullanılmaktadır. Variste, bacakta şişmeye neden olan damarların tespiti yapılarak yapıştırıcı ile kapatılır. Bu sayede varise neden olan damar kapanır ve varisin yol açtığı şikayetler önlenir"

Yurthaber 08-08-22 13:17

İzmir'de kalp nakli yapılan 2 yaşındaki Asel'in durumu iyiye gidiyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özbaran: - "Yeni kalbiyle ona ömür boyu şans diliyoruz. Tüm hocalarım adına bağışı yapan aileye sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum"

Yurthaber 28-07-22 19:55

Erzurum Şehir Hastanesi donanımlı kliniğiyle kalp ve damar hastalarına şifa oluyor

Kalp ve Damar Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Ali Kayğın: -"Uygun hastalara robotik cerrahi yapıyoruz. Meme altından 4-5 santimetrelik küçük kesiyle mitral kapak cerrahisi, yetişkin konjential kalp hastalıkları, aort kapak cerrahisi işlemleri yapıyoruz"

Yurthaber 04-07-22 15:12

Bin bebekten üçü ileri derecede işitme kaybıyla doğuyor

Pamukkale Üniversitesi Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç: - "Ses dalgaları doğrudan kafa kemiğine iletildiğinde, iç kulağın salyangoz kısmındaki sıvıları titreştirerek, beynin duymasını sağlayabileceği uzun zamandır biliniyordu. Ama bunun günümüzde kullandığımız implantlar seviyesine gelmesi 20-30 yıllık büyük bir çalışmanın sonucu"

Yurthaber 26-05-22 09:34

Kalın bağırsağından yemek borusu yapılan çocuk 9 ay sonra ağızdan beslendi

Şanlıurfa'da yanlışlıkla asidik madde içtiği için yemek borusu yanan 3 yaşındaki çocuk, yapılan başarılı operasyonun ardından sağlığına kavuştu - Harran Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Boleken: - "Uzun bir yoğun bakım tedavisinin ardından çocuğumuz doğal yoldan beslenmeye başladı. Şu anda çocuğumuzun durumu iyi"

Yurthaber 25-05-22 12:02

O besinleri sık tüketenler dikkat! Prof. Dr. Ender Dulundu karaciğer kanserinin sebeplerini açıkladı

Karaciğer ve pankreas hastalıklarının tedavi süreci son yıllarda merak edilen konuların başında gelirken, bu organların kanser sürecinde olası tedavisi de merak ediliyor. Konuyla ilgili meslek hayatı tecrübelerini, yaptığı ameliyatları ve karaciğer ile pankreas kanseri tedavisini Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Karaciğer, Safra yolu, Pankreas Cerrahisi Kliniği, Karaciğer Nakil Ünitesi Direktörü Prof. Dr. Ender Dulundu ile konuştuk.

Haber 09-05-22 10:32

Bağırsakları göğüs kafesinde doğan bebek ameliyatla iyileşti

Konya'da diyafram kası yırtık doğan bebeği ameliyat eden çocuk cerrahisi ve çocuk ürolojisi uzmanı Prof. Dr. Engin Günel: - "Bebeğin karnını açarak boşluktan çıkan organları karın boşluğuna çekip, yerlerine yerleştirdik. Ardından da diyaframda var olan yırtığı diktik" - Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Rahmi Örs: - "Bebeğin göğüs kafesinde bağırsakları olduğu için akciğeri gelişmedi. Kademeli olarak oksijen cihazından ayırdık. Beslemeye başladık. Şu an 2 bin 100 grama ulaştı. Beslenmesi iyi, oksijen ihtiyacı kalmadı"

Yurthaber 14-04-22 13:03

Doktorun burnunu kıran profesör rapor alıp eve kapandı! Paylaşımı dikkat çekti: Silah taşıma ruhsatı verilsin

Amasya'da doktorun burnunu kıran profesör elinden yaralandığı gerekçesiyle rapor aldı. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı öğretim üyesi Dr. Ercan Kahraman'ın hastanede tedavisi sürerken, 10 gün rapor alan Prof. Dr. Serdar Başbuğ da evine kapandı. Öte yandan Başbuğ'un dikkat çeken sosyal medya paylaşımı ortaya çıktı. Başbuğ 18 Mart'ta, ''Ciddi önerimdir. Hekimlere silah taşıma ruhsatı verilsin. Hekime şiddet anında biter'' ifadelerini kullandı.

Haber 31-03-22 15:32

Kanser sanılan hastanın soluk borusundan badem zarı çıkarıldı

Nefes darlığı şikayetiyle başvurduğu hastanede akciğer kanserinden şüphe edilen kadın, soluk borusuna yapışan badem zarının çıkarılmasıyla sağlığına kavuştu - SBÜ İzmir Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Can Ceylan: - "Yabancı cisim, soluk borusunu tamamen kapatmış ve sağ akciğerin alt parçasında tahribata yol açacak süreci başlatmış"

Yurthaber 16-03-22 11:27

Türk cerrah 17 ülkede hekimleri eğitip çocuklara şifa dağıttı

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar, Sağlık Bakanlığının görevlendirmesiyle binlerce çocuğa cerrahi operasyon yaparken bilgi ve birikimini de yerel hekimlerle paylaştı - Prof. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar: - "Amacım yalnızca oradaki hastaların sorununu çözmek değil, kalıcı işler yapmak. Dolayısıyla oradaki hekimleri yetiştirmek, tecrübelerini artırmak gerekiyor"

Yurthaber 14-03-22 11:12

Uydu verilerinde ortaya çıktı, alarm veriyor! Trabzon'da stadın bulunduğu dolgu alan çökmeye başladı

Trabzon'da stadyum ve şehir hastanesi inşaatının yer aldığı deniz dolgusu üzerine araştırmalar yürüten Prof. Dr. Ertan Gökalp ile öğretim üyesi Fırat Altıntaş uydu verilerine göre dolgunun yılda 9,7 milimetre çöktüğünü, bazı alanların ise 3,9 milimetreye kadar yükseldiğini kaydetti. Araştırmada zemin çatlaklarına bağlı olarak oluşan deformasyonların dikey yönde ve çökme şeklinde olduğu, en yüksek deformasyonun ise stadyumun batısında görüldüğü belirlendi.

Haber 16-02-22 11:06

Uzmanından anne adaylarına uyarı: Varisiniz varsa tedavi olmayın

Varisin her yaşta görülebilen yaygın bir hastalıkken, özellikle hamilelik dönemindeki kadınlarda varis oluşumuna yatkınlık olduğunu belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bora Farsak anne adaylarına, “Çocuğunuzun sağlığını tehlikeye atmamak açısından variste kozmetik tedavi için bebeğinizi sütten kesmeyi bekleyin ve öyle tedavi olun. Aksi takdirde tedavi süreci sütünüze zarar vererek bebeğinizi etkileyebilir” uyarısında bulundu.

Haber 29-01-22 15:51

Kas güçsüzlüğü hastalığında timus bezinin çıkartılması fayda sağlıyor

Medicana International İstanbul Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan Özyurtkan: - "Myastenia gravis hastalarında timus bezi normalden büyük olabilir ya da timus bezinde kötü huylu tümör gelişmiş olabilir. Bu sebepten hastayı takip eden nöroloji uzmanının mutlaka toraks tomografisi ile bezin durumunu görmesi gereklidir"

Yurthaber 27-12-21 13:01

Kovid-19 damarlarda kalıcı hasara neden olabiliyor

Başkent Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tankut Akay: - "Koronavirüsü atlattıktan sonra kalp sorunları devam eden, kronik pıhtı olan bunlarla ilgili tedavi gören hastalarımız var" - "Aşıların pıhtı oluşturduğuna dair söylemler tamamen spekülasyondur. Kovid-19 pıhtı konusunda çok daha fazla risk oluşturmakta. Onun için aşı olmayı öneriyorum, hatırlatma aşılarını da ihmal etmeyin"

Yurthaber 25-12-21 11:24

Bypass nedir, neden yapılır? Bypass izi kalıcı mıdır? İşte en çok merak edilen sorular

Bypass, kalbi besleyen atardamarların tıkanması sonucu ya da daralması sebebiyle hastanın iyileşmesi ve risk altında yaşaması için yapılan müdahaledir. Bypass cerrahisi ile tedavi, pek çok kişi ve yakını tarafından duyulan bir yöntemdir. Ancak bu terimle ilk kez karşılaşanların kafasında bazı sorular oluşur. Konu ile ilgili bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, bypass ın neden gerekli bir yöntem olduğunu anlattı.

Haber 23-11-21 14:36

En çok hayati risk taşıyan tür: Akciğer kanseri belirtileri nelerdir?

Akciğer kanseri erkeklerde daha sık görülen bir hastalık gibi görülse de son zamanlarda sigara kullanan kadınlarda da sıklıkla görülmeye başlandı. Akciğer kanseri belirtileri hakkında bilgi sahibi olmanın önemine değinen Göğüs Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Adnan Sayar, akciğer kanserinin erken teşhis edilerek hızla tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 10-11-21 12:34

İdrarda yanma hissi sandığınız kadar masum olmayabilir!

İdrarda yanma hissi neden olur diye merak ediyorsanız çikolata kistinden şüphelenmeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Tedavi edilmediğinde böbrek yetmezliğine varan sonuçlara yol açabilen bu durumla ilgili görülen belirtilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Jinekolojik Kanser Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mert Göl konu hakkında bilgiler verdi.

Kadin 07-11-21 16:47

Göğüs kafesi çökük olan Iraklı Ahmed, şifayı İstanbul'da buldu

Medicana International İstanbul Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Murat Başaran: - "Ahmed'in doğuştan gelen Marfan sendromu var. Bu sendromda özellikle kalpten çıkan aort damarı genişler ve bazı hastalarda göğüs kafesinde şekil bozukluğu da görülüyor. Hastamızda göğüs kafesinin içeriye doğru ciddi oranda çökük olmasından dolayı ameliyatı özel bir strateji ve planlamayla yaptık" - Medicana International İstanbul Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan Özyurtkan: - "Ülkemizdeki hekimlerin göğüs kafesi şekil bozuklukları ve kalp damar cerrahisi konusundaki deneyimleri, diğer ülkelerdeki meslektaşlarımıza göre daha üst seviyededir. Bu anlamda Türkiye, sağlık turizmi açısından tercih edilen bir merkez konumundadır" - Hasta Ahmed Zuhair İbrahim Al Aziz: - "Tedavi için Türkiye'ye geldik. İyi ki gelmişiz. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum"

Yurthaber 03-11-21 10:12

Ameliyat olacak hastasından 15 bin TL alan profesör için 10 yıl hapis cezası istemi

Bursa'da ameliyat olacak hastasından 15 bin lira istediği iddia edilen Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Tamer Türk, tutuklanmıştı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlanan Türk'e ‘irtikap’ suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Haber 31-10-21 11:02

Gebelikte tarama testi ne işe yarar?

Gebelik süreci, sağlıklı geçirildiği durumda büyük mutluluk yaşatan bir dönemdir. Ancak anne karnındaki fetusun sağlıklı olmama durumuna karşın gebelikte yapılan tarama testleri önem taşır. Normal kromozom sayısına sahip olmayan genetik bozukluğa sahip bebeklerin sağlık sorunları, tarama testleri ile saptanabilmektedir. Bu nedenle Üreme Tıbbı Cerrahisi Başkanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, gebelikte tarama testlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kadin 19-10-21 08:58

Tekvando kursunda karnına aldığı darbe kanserli tümörün bulunmasını sağladı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde tekvando kursunda karnına isabet eden tekmeyle yaralanan 8 yaşındaki Ahmet Kaya'nın, tespit edilen kötü huylu tümör nedeniyle karaciğerinin üçte biri alındı - DÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hanifi Okur: - "Mesleki hayatımızda tümör patlamasına bağlı olarak kanama yaşanmasını ilk defa gördük. Erken dönemde tespit ettiğimiz için güvenlik sınırını koruyarak tümörü çıkardık" - "İyi ki tekme yemiş, iyi ki böyle bir şey başına gelmiş. Eğer tekme yemeseydi, o tümörü tespit edemeyecektik. Belki hastamız bize o tümör akciğerine, diğer organlarına yayılmış bir şekilde gelecekti"

Yurthaber 18-10-21 11:04

Koronavirüs sanıldı, kalbinin yarısı büyüklüğünde tümör çıktı: Bu kadar uzun süre hayatta kalabilmesi mucize

Giresun'da yaşayan 64 yaşındaki Tevhide Özkaya'nın geçtiğimiz yıl başlayan halsizlik şikayeti önce Kovid şüphesiyle araştırıldı. Aylarca süren şikayetlerinin nedeni bulunamadı. İstanbul'da yapılan araştırmalar sonucunda Özkaya'nın kalbinde, kalbinin yarısı büyüklüğünde nadir görülen bir tümör tespit edildi. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Koray Ak, "Bu büyüklükteki bir tümörle bu kadar uzun süre hayatta kalabilmesi mucize" dedi.

Haber 11-10-21 10:09

Ameliyat için hastasından 15 bin TL isteyen Prof. Dr., suçüstü yakalandı

Bursa'da, ameliyat olacak bir hastasından 15 bin TL isteyen kalp damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. T.T., parayı aldığı sırada suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan T.T., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

Haber 21-09-21 19:36

Konya Şehir Hastanesi hibrit ameliyathanesi ile 0-18 yaş kalp hastalarına şifa oluyor

Hastane bünyesinde yeni açılan Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Kliniğindeki ameliyathane, girişimsel radyoloji ve cerrahi işlemlerin tek ameliyathanede gerçekleştirilmesini sağlayarak yoğun bakım gereksinimini, hasta iyileşme ve hastanede kalış süreleri ile radyasyona maruziyeti azaltıp daha hassas ve daha az travmatik müdahalelere imkan tanıyor - İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç: - "Özellikli bir branş olduğu için çevre illerden de hasta kabulü yapıyoruz. Başka illerimizden uçak ambulans veya helikopter ambulansla gelen hastalarımız var. Şehrimizin, İç Anadolu Bölgesi'nin sağlık hizmetlerinde parlayan yıldızı olmasını hedefliyoruz. Şehir hastanemiz de bu açıdan büyük bir katkı sağlayacak"

Yurthaber 18-09-21 13:28

Konya'da yapılan parmak nakli literatüre girdi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesindeki ameliyatla, 19 yaşındaki gencin yüzük parmağı, iş kazası sonucu kopan baş parmağının yerine dikildi - Operasyonu gerçekleştiren öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bilsev İnce: - "Nakli başarıyla gerçekleştirdik, gayet iyi, fonksiyon görüyor. Hastamız, işine gücüne döndü. Yazı yazmak da dahil bütün ince becerilerini yapabilecek durumda" - "Göreceli olarak daha az kullanılan dördüncü parmak olan yüzük parmaktan nakil yaptık, başarılı oldu. Bu da Journal of Hand Surgery American Volume'de (Amerikan El Cerrahisi Dergisi) basıldı"

Yurthaber 15-09-21 11:35

Türk hekimler, dört farklı ülkeden meslektaşlarına kardiyovasküler hastalıkların tedavisine ilişkin eğitim verdi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Ürdün, İran, Gürcistan ve Mısır'dan gelen hekimlere, tıkayıcı toplardamar hastalığı ve akciğer pıhtısı tedavisinde kullanılan güncel gelişmeleri aktardı - Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şırlak: - "Hibrit ameliyathanede, girişimsel işlemler için üretilen 'kateter' tabanlı tıbbi cihazlarla bu hastalıkların hızlı şekilde tedavisini gerçekleştirebiliyoruz. Tabii eğitim verdiğimiz hekimler de kendi ülkelerinde bizim sistemimizi, kurduğumuz düzeni örnek alacaklar. Bu da ülkemiz ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi adına gurur verici" - Eğitime Ürdün'den katılan Dr. Firas Neshwati: - "Türkiye, iyi bir sağlık sistemine sahip. Hastaneleri, güncel ekipmanlarla donatılmış. Dolayısıyla insanlara, sadece turizm için değil sağlık hizmeti için de Türkiye'ye gelmelerini şiddetle tavsiye ediyorum"

Yurthaber 11-09-21 11:19

Uzmanından salgının çocuklar ve ergenler üzerinde bıraktığı etkiler göz ardı edilmemeli değerlendirmesi

Bayındır Kavaklıdere Hastanesi Pediatri Bölüm Başkanı Uzm. Dr. Nevin Aykol: - "Küresel salgının çocuk ve ergenler üzerinde bıraktığı etkilerin göz ardı edilmemesi ve mutlaka uzmanlardan destek alınması gerekiyor" - Bayındır Kavaklıdere Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yonca Aydın Akova: - "Dijital ekranların çocukların yaşamının ve eğitiminin önemli bir parçasını oluşturduğu için kullanımından kaçınmak çok mümkün değil. Bu nedenle doğru kullanım ve düzenli göz muayenelerine özen gösterilmesi gerekiyor" - Bayındır İçerenköy Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Berna Yayla Özker: - "Duymakta güçlük çeken çocuk, derslerine karşı ilgisiz kalabiliyor. Bundan dolayı okula başlamadan önce ve okul döneminde kulak burun boğaz muayenesi büyük önem taşıyor"

Yurthaber 07-09-21 11:21

Bebeklerde kalp hastalığının anne karnında tanı ve takibi mümkün

Medicana International İstanbul Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Arda Özyüksel: - "Anne karnındaki bebekte doğumsal kalp hastalığı saptanması durumunda aileye verilecek danışmanlık ve sosyal destek de önem arz ediyor"

Yurthaber 03-09-21 13:14

Koroner bypass ameliyatı geçirenlere tavsiyeler

Bayındır Sağlık Grubu, Bayındır İçerenköy Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Noyan Temuçin Oğuş: -"Önerilen ilaç tedavisine aksatmadan riayet edilmeli, varsa şeker ve yüksek tansiyon hastalığının sıkı kontrolü yapılmalı, hangi ilaç gerekiyorsa sonuç alınana kadar denenmeli, şeker hastalarında gerekirse ömür boyu insülin kullanılmalı"

Yurthaber 16-07-21 12:06

Uzman isim uyardı! Bu varis tipleri tehlikeli oluyor

Varis, toplumun büyük bir bölümünde görülen en yaygın hastalıklar arasında yer alıyor. Halk arasında yanlış bir inanışla sadece kozmetik bir sorun olarak algılanıyor olsa da, ileri derece varisler riskli bir hastalık haline gelebiliyor. Tedavi seçeneği ise varislerin şiddetine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Aşkın Ali Korkmaz, varis hastalığında tedavi seçenekleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Kadin 07-07-21 15:28

Solunum cihazına bağlı olan 15 yaşındaki Zeynep, akciğer nakliyle yaşama tutundu

Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel: - "Ekibimizin emekleri sayesinde hastamızın artık yeni bir hayatı, yeni bir akciğeri var. Artık bir buçuk metrelik bir hortuma bağlı yaşamıyor" - "Ne yazık ki ülkemizde insanlara hayat olacak organları toprağın altında çürütüyoruz. Halbuki Diyanet İşleri Başkanlığımızın, bu konuda dini hassasiyet gösteren vatandaşlarımızın evhamlarını ortadan kaldıracak açıklamaları var" - Ankara Şehir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Yekeler: - "Kızımız Zeynep Gülbade'ye yaptığımız nakil, ülkemizde kistik fibrozis olgularında yapılmış ilk akciğer nakli oldu. Kistik fibrozis özellikle göğüs hastalıklarına yol açar ve akciğerin tutulmasıyla birlikte nakil ihtiyacı doğar" - Hastanın annesi Selma Türkaslan: - "Kızım bir yıl boyunca oksijen makinesine bağlı kaldı, evde kendi ihtiyaçlarını bile göremiyordu, yanında mutlaka birisi olması gerekiyordu. Bir yıl sonra çok şükür nakil çıktı"

Yurthaber 03-06-21 11:05

Kahreden detay! Bıçakladığı doktor intiharını engellemiş

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rahmi Kılıç, ortopedi asistanı doktor Ertan İskender'in, kendisini bıçaklayarak ağır yaralayan hastası Bayram N.'nin daha önce intiharını önlediğini söyledi.

Haber 28-05-21 14:54

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - 46 yaşındaki inşaat mühendisi 67 günlük entübe sürecini anlattı

Kovid-19 tedavisi gören Mustafa Öncan, yoğun bakımda gördüğü 83 günlük tedavinin ardından taburcu edildi - Öncan: - "Uzun süre entübe olarak yaşamımı solunum cihazına bağlı sürdürdüm. Hiçbir zaman umudumu kaybetmedim. 'Ben artık iyileşemem' demedim" - Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Cenk Kıraklı: - "Hastamız 67 gün boyunca solunum cihazına bağlı kaldı. İstediğimiz düzelme olmayınca onu son çare olarak 16 gün boyunca da yapay kalp ve akciğer destek cihazına bağladık"

Yurthaber 23-05-21 11:04