HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

GTO nitelikli eleman yetiştirecek

GTO ile UNHCR iş birliğinde "Triko Sektörüne Nitelikli Eleman Yetiştirmeye Yönelik Mesleki Eğitim" projesi kapsamında atölye açıldı - UNHCR Kıdemli Saha Koordinatörü Zabalawi: - "Sığınmacılara ve yerel halka eğitim sağlayacağız" - GTO Başkanı Hıdıroğlu: - "Usta çırak ilişkimiz var ama bilimin, teknolojinin, sanatın, görselliğin ve giyilebilir teknolojinin işlenmesi gerekiyor. Her zaman 'Güney Kore mucize yarattı' diye örnek veriyorum. Bizler de kendimizi ilerletmeliyiz"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliğinde "Triko Sektörüne Nitelikli Eleman Yetiştirmeye Yönelik Mesleki Eğitim" projesi kapsamında atölye açıldı.

UNHCR Kıdemli Saha Koordinatörü Hanna Zabalawi, Haci Sani Konukoğlu Meslek Lisesinde düzenlenen açılışta yaptığı konuşmada, proje kapsamında hem lisenin kapasitesinin artırılacağını hem de nitelikli elemanların yetişeceğini söyledi.

Proje kapsamında Suriyeli sığınmacılara da iş kapılarının aralanacağına dikkati çeken Zabalawi, "Sığınmacılara ve yerel halka eğitim sağlayacağız. GTO'nun göstermiş olduğu destekten dolayı çok mutluyuz. Atölye, Suriyeli mülteci krizinin etkilerini hafifletmek için Türkiye’deki ulusal kurumların desteklenmesi projesi çerçevesinde AB ve Türkiye Cumhuriyeti finansal desteğiyle kurulmuştur. Gelecekte de bu projelerle hem Türkiye’ye hem de Suriyeliler'e desteğin artmasını temenni ediyorum. Bugün çok güzel bir başlangıç yaptığımıza inanıyor, projelerin artması temennisinde bulunuyorum." dedi.

GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, meslek liselerinin önemine değinerek, Gaziantep'te triko üretimine dikkati çekti.

Hıdıroğlu, "Bunun alt yapısının olması gerekiyor. Usta çırak ilişkimiz var ama bilimin, teknolojinin, sanatın, görselliğin ve giyilebilir teknolojinin işlenmesi gerekiyor. Her zaman 'Güney Kore mucize yarattı' diye örnek veriyorum. Eğitime verdiği önemi görüyoruz 1970’lerden beri teknoloji alanında kodlama yaptı. Bizler de kendimizi ilerletmeliyiz. Üniversitelerimizde kıymetli arkadaşlar yetiştiriyoruz. Staja önem verin, naylon istemiyoruz. Bunun için sürekli uyarıyoruz." diye konuştu.

- "Staj ücretlerini devlet bize geri ödüyor"

Öğrencilere verdikleri ücretin üçte ikisini geri aldıklarını vurgulayan Hıdıroğlu, şunları kaydetti:

"Daha önceleri staja gelenlere ücret ödemiyorduk. Son iki yıldır bizden asgari ücretin üçte biri oranında para isteniyor. Bundan imtina eden arkadaşlarımız var. Bunun vatana, millete olan hayrını bilseler inanın üstüne para verirler. Yani biz size verdiğimiz ücretlerin üçte ikisini geri alıyoruz. Lütfen bunları kullanın staja önem verin. Gittiğiniz yerlerde işi öğrenmeye çalışın."

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile GTO arasında okul sanayi iş birliği protokolü imza töreninin ardından, triko atölyesi gezildi.

Açılışa, Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler