HABER

Gümrük operasyonunda tutuklanan olmadı

İzmir polisi tarafından gerçekleştirilen gümrük operasyonunda tutuklanan olmadı.

İZMİR (İHA) - İzmir ve İstanbul olmak üzere toplam 7 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışından kaçak olarak Türkiye'ye getirilen cep telefonlarını klonlama yöntemi ve sahte evraklarla piyasaya sürdükleri iddiasıyla yapılan operasyonla gözaltına alınan, aralarında gümrük memurları ve bir astsubayın da bulunduğu 37 kişi, çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Serbest kalanlar arasında gümrük memuru A.N.'nin evinde yapılan aramada kaçakçılıktan elde edildiği belirlenen ve ayakkabı içerisine gizlenmiş 315 bin dolar ele geçirilmişti. Öte yandan serbest bırakılan zanlılar arasında bulunan astsubayın da İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda görev yaptığı ortaya çıkmıştı.

İzmir Mali Büro Amirliği ekipleri, İzmir'de faaliyet gösteren bazı cep telefonu satış bayilerinin, sahte belgelerle gümrük kaçağı cep telefonlarını piyasaya sürdükleri yönünde istihbari çalışmalar yapmıştı. Mali Büro Amirliği dedektifleri aylardır sürdürdüğü teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basmış ve düzenlediği eş zamanlı operasyonun ardından İzmir, İstanbul, Adana, Antalya, Denizli, Mardin ve Batman'da bine yakın polisin katılımı ile yapılan operasyonda 66 kişiyi gözaltına

almıştı. Çok sayıda sivil ve resmi polislerin katıldığı operasyonda bazı ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 7 bin 83 kaçak cep telefonu, kol saati görünümünde 3 cep telefonu, 670 kameralı kol saati, 4 bin 142 müzik çalar, 898 taşınabilir bellek, 182 cep telefonu ekran kalemi, 275 cep telefonu aksesuarı, bin 527 telefon kulaklığı, 2 bin 113 kablo, 4 bin 516 cep telefonu bataryası, 7 oto şarj cihazı, 160 hafıza kartı, 1 çalıntı cep telefonu ve çok sayıda IMEI kayıt belgesi ele geçirilmişti.

TAMAMI SERBEST KALDI

Aralarında 4 gümrük memuru, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda görevli bir astsubay, bir mali müşavirin de bulunduğu zanlıların sorgulamalarının ardından, 29 kişi savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 37'si ise 'örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgütlü olarak gümrük kaçakçılığı yapmak, elektronik haberleşme kanununa muhalefet, rüşvet alıp vermek, resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişlerdi. Gece geç saatlerde biten mahkemede, adliyeye gönderilen 37

sanığın tamamı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

En Çok Aranan Haberler