HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hangi uygulama ne kadar veri tüketiyor

Her gün kullandığınız uygulamalar internet kotanızı ne kadar tüketiyor biliyor musunuz? İşte Whatsapp'tan Facebook'a, Instagram'dan Twitter'a internet kota tüketim rakamları...

Hangi uygulama ne kadar veri tüketiyor

Her gün kullandığınız uygulamalar internet kotanızı ne kadar tüketiyor biliyor musunuz? İşte Whatsapp'tan Facebook'a, Instagram'dan Twitter'a internet kota tüketim rakamları...


Whatsapp

Dakikadaki veri tüketimi:

WhatsApp, şaşırtıcı derecede az veri kullanıyor. Tabi ki videolar gibi büyük dosyalar gönderirseniz, veri kullanımınız artıyor.


Temple Run

Dakikadaki veri tüketimi: 0.9KB

Kolayca bağımlısı olabileceğiniz Temple Run, verinizden az bir miktar beslenmeden duramıyor.


Viber

Dakikadaki veri tüketimi: 58.7KB

Wi-Fi ve 3G üzerinden ücretsiz sesli aramalar yapmanıza izin veren Viber, HDSPA üzerinden yaptığımız testte şaşırtıcı derecede az veri kullandı.


V-Navi

Dakikadaki veri kullanımı: 107KB

Çevrimdışı navigasyon uygulaması, verileri bir kez indirdikten sonra internetsiz çalışabiliyor. Ancak yine de arama işlevi veri tüketebiliyor, bunun yanında arka planda az da olsa veri alış verişi devam ediyor.


Mailbox

Dakikadaki veri tüketimi: 113KB

Gmail'e alternatif bir e-posta uygulaması olan Mailbox, Gmail'e göre biraz daha az veri kullanıyor. Uygulama, sezgisel ve modern arayüzüyle öne çıkıyor.


GMail

Dakikadaki veri tüketimi: 115KB

iOS'taki Gmail uygulaması, modern ve sezgisel bir kullanıcı arayüzüne sahip. E-postalarınızı etiketlere göre ayırabilen uygulama, onları kolayca bulmanızı sağlıyor.


Yahoo Mail

Dakikadaki veri tüketimi: 257KB

iOS'ta oldukça modern bir görünüme sahip olan uygulama, zengin işlevleriyle öne çıkıyor. Yahoo Mail, push uyarılarını da destekliyor.


Line

Dakikadaki veri tüketimi: 321KB

Metin ve ses mesajlarını ücretsiz olarak göndermenize izin veren Line, fotoğraf ve video göndermenize de izin veriyor. Testimiz sırasında gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmelerinde uygulama, dakikada 300KB'tan fazlasını tüketmedi.


Foursquare

Dakikadaki veri tüketimi: 605KB

Restoranları, barları ve diğer mekanları Foursquare ile puanlandırmanız ve bulunduğunuz konumu arkadaşlarınızla paylaşmanız mümkün.


Google+

Dakikadaki veri tüketimi: 681KB

Google'ın sosyal ağı Google+, Facebook'tan az veri kullansa da bu konuda çok tutumlu olduğunu söylemek güç.


Skype

Dakikadaki veri tüketimi: 887KB

Farklı platformlarda hizmet veren Skype, yüksek kalitede sesli ve videolu görüşmelere izin veriyor.


Twitter

Dakikadaki veri tüketimi: 964KB

160 karakterlik mesajlar yazabildiğiniz Twitter, herhangi bir konu hakkında fikrinizi dünyayla paylaşmanızı sağlıyor. Tüm takipçileriniz bu mesajlarınızı okuyabiliyor ve "retweet" edebiliyor, yani tekrar paylaşabiliyor.


Instagram

Dakikadaki veri tüketimi: 1.3MB

Bir süredir Facebook'un bir parçası haline gelen Instagram fotoğraf ve video paylaşmanıza izin veriyor. Dakikadaki veri kullanımı 1.3MB'a ulaşan uygulamayı mobil ağda çok fazla kullanmamaya dikkat etmelisiniz.


GPS Navigation 2 + Blitzer (skobbler)

Dakikadaki veri tüketimi: 1.6MB

iPhone için iyi bir navigasyon çözümü olan Skobbler GPS Navigation 2'yi çevrimdışı kullanmamanız halinde dakikada 1.6MB tüketebiliyor.


Facebook

Dakikadaki veri tüketimi: 2.1MB

Facebook, dakikada 2MB'tan fazla veri tüketebiliyor. Onu bir saat boyunca yoğun bir biçimde kullanmanız, 100MB'tan fazla veri tüketmenize neden olabilir.


Facebook Messenger

Dakikadaki veri tüketimi: 2.9MB

Facebook Messenger, Facebook'tan farksız ve testimizde dakikada yaklaşık 3MB tüketti.


Google Maps

Dakikadaki veri tüketimi: 3.1MB

Yolunuzu Google Maps ile buluyorsanız, dakikada 3MB'tan fazla verinizi feda etmeniz gerekiyor.


YouTube

Dakikadaki veri tüketimi: 7.9MB

Bir numaralı veri canavarının YouTube olması kimseyi şaşırtmamış olsa gerek. Normal bir YouTube videosu, testimizde dakikada 8MB tüketti. Veri planınız size GB'larca veri tüketim hakkı tanımıyorsa, YouTube'dan uzak durmalısınız.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler