HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mecidiyeköy ile Mahmutbey, metro hattı ile birbirine bağlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye tarafından yapılacak 18 kilometrelik yeni metro hattı ile Mecidiyeköy ve Mahmutbey birbirine bağlanacak.

Mahmutbey'den metroya binen bir kişi Mecidiyeköy'e 27 dakikada gidecek. Sistem diğer toplu ulaşım araçları ile de entegreli şekilde çalışacak.

Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar ilçelerini birbirine bağlayacak olan 18 kilometre uzunluğundaki Mecidiyeköy - Kağıthane - Alibeyköy - Mahmutbey birbirine bağlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "Her yerde metro, her yere metro” hedefi doğrultusunda Avrupa yakasında bir büyük metro hattının daha inşaatına başlıyor. Mecidiyeköy - Kağıthane - Alibeyköy - Mahmutbey Metro Hattı ile kentin dört bir yanında, yerin onlarca metre altında gece-gündüz demeden tüm hızıyla devam eden metro inşaatlarının uzunluğu da 110 kilometre'ye ulaşıyor.

2 METRO VE 1 TRAMVAY HATTI İLE ENTEGRE OLACAK

Mecidiyeköy - Kağıthane - Alibeyköy - Mahmutbey Metro Hattı, Mecidiyeköy'de mevcut metro istasyonuyla entegre olarak başlayarak Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy bölgelerinden geçerek Karadeniz Mahallesi'nde mevcut Topkapı - Edirnekapı - Habibler Tramvay Hattı'na entegre olacak, oradan Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi üzerinden devam ederek Mahmutbey'de yeni hizmete açılan Otogar - Bağcılar Kirazlı - Mahmutbey - Başakşehir - Olimpiyatköy Metro Hattı'na bağlanacak. İş ve yerleşim bakımından yoğun alanlardan geçecek. Metro hattı daha sonra Mecidiyeköy'den Beşiktaş üzerinden geçerek Kabataş'a kadar uzatılacak.

18 KM HAT UZUNLUĞU, 15 İSTASYON, GÜNDE 1 MİLYON YOLCU

18 km uzunluğundaki Mecidiyeköy - Kağıthane - Alibeyköy - Mahmutbey Metro Hattı, 15 istasyondan oluşacak. Kabataş'a kadar uzatılacak hattın 48 ayda tamamlanması hedefleniyor. Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı ile saatte tek yönde 70 bin yolcu taşınabilecek. İşletmeye açıldığında günde yaklaşık "1 milyon” kişinin bu hat ile yolculuk edeceği tahmin ediliyor. 144 araç ile işletmeye açılması planlanan metro hattında, Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy - Sancaktepe Metro Hattı'nda kullanılacak araçlar gibi sürücüsüz olarak hizmet verecek. Metro hattı ile Mecidiyeköy ve Mahmutbey arasındaki yolculuk süresi 27 dakikaya, Çağlayan ve Gaziosmanpaşa arası 13 dakikaya, Mecidiyeköy ve Alibeyköy arası 7,5 dakikaya inecek.

Hat tamamlandığında Mahmutbey'den metroya binen bir yolcu, Yenikapı'ya 39,5 dakikada, Sarıyer Hacıosman'a 45 dakikada, Üsküdar'a 48,5 dakikada, Kadıköy'e 52 dakikada, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 95,5 dakikada ulaşacak.

201 ADET YENİ ERGUVAN OTOBÜS İSTANBULLULARIN HİZMETİNDE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilk uygulamayı daha hayata geçiriyor.Yeni hizmete alınan otobüslerde akülü engelli arabaları için şarj etme üniteleri kuruldu. Engelli vatandaşotobüste seyahate ederken akülü aracını prize takarak şarj edebilecek. Hizmete alınan yerli üretim 201 adet yeni otobüs ile İstanbullulara hizmet veren çevreci, modern ve engelli vatandaşların da kullanımına uygun olan otobüslerin sayısı 973'e ulaşıyor. 201 adet son teknoloji ürünü erguvan otobüsü İstanbul'a kazandıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Otobüs A.Ş. filosundaki otobüs sayısını 1.500 adete çıkarmayı planlıyor. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler