HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nazım Hikmet doğumunun 113. yılında anılıyor

Edebiyatımızın en önemli isimlerinden Nazım Hikmet, doğumunun 113. yılında anılıyor. Nazım Hikmet için İstanbul'da çeşitli anma etkinlikleri düzenleniyor.

Nazım Hikmet doğumunun 113. yılında anılıyor

15 Ocak 1902'de Selanik'te doğan Nazım Hikmet, doğumunun 113. yılında İstanbul'da yapılacak bir dizi etkinlikle anılacak. Nazım Hikmet'in anısına yapılacak etkinliklerde Nazım Hikmet'in şiirlerine, tiyatrolarına, eserlerine ve hakkında yapılan belgesellere yer verilecek.

SARIYER BELEDİYESİ VE NAZIM HİKMET KÜLTÜR VE SANAT VAKFI'NDAN ORTAK ETKİNLİK

Nazım Hikmet'in doğum gününün 113. yılında Sarıyer Belediyesi ile Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ortak bir etkinlik düzenleyecek. Yapılacak etkinlik Nazım Hikmet'in memleketten ayrıldığı Tarabya Rıhtımı'nda başlayacak. Tarabya Rıhtımı'ndan kalkacak tekneyle boğazda Nazım Hikmet anılacak ve denize karanfiller bırakılacak.

TİM MASLAK SHOW CENTER'DA CAN DÜNDAR'IN NAZIM HİKMET BELGESELİ

Nazım Hikmet'i anma etkinliklerinden biri de TİM Maslak Show Center'da gerçekleştirilecek. Can Dündar'ın hazırladığı Nazım Hikmet belgeseliyle başlayacak etkinlikte, daha önce yayımlanmamış belge, fotoğraf ve filmlerle Rusya, Azerbaycan, Bulgaristan, Fransa ve Türkiye’de çekilen, şairin yaşamına tanıklık eden 50’den fazla isimle görüşülen 105 dakikalık belgeselin 15 dakikalık kısa bir gösterimi izleyenlere sunulacak. Yine bu etkinlikte Enver Aysever'in tek kişilik "Aykırı Kumpanya" adlı gösterisine yer verilecek.

ALTAN ERKEKLİ VE IŞIK YENERSU, NAZIM HİKMET ŞİİRLERİNİ SESLENDİRECEK

Altan Erkekli ve Işık Yenersu, Nazım Hikmet'in şiirlerini müzik eşiliğinde seslendirecek. Ayrıca Hülya Aksular tarafından sahneye konulan, Sibel Sürel'in dansıyla performans sergilediği ve Tenor Ali Murat Esengül'ün seslendirdiği "Karıma Son Mektup" adlı dans gösterisi de izleyicilerle buluşacak.

Levent Ülgen, yıllar önce Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz'in rejisörlüğünü yaptığı "Yolcu" adlı oyundan bir bölüm ile izleyicilerin karşısına çıkacak. Ayırca Nazım Hikmet'in müzik, belgesel, tiyatro, şiirleri ve dans gösterileriyle anılacağı gecenin sonunda ise sanatçı Leman Sam sahne alacak. Leman Sam, Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelenen şarkıların da yer aldığı repertuvarı ile konser verecek.

NAZIM HİKMET KÜLTÜR MERKEZİ'NDE ETKİNLİKLER

Nâzım Oyuncuları ve NHKM tarafından yapılan ve 14. yılına giren Okuma Tiyatrosu ise bu sene kendi evinde NHKM Kadıköy’de etkinliklerde bulunacak. Her yıl Nazım Hikmet'in fazla bilinmeyen tiyatro metinlerinin sahlendiği geleneksel etkinliklerde bu yıl "İnek" adlı oyun sahnelenecek. Oyunda Gülsen Tuncer, Şebnem Gürsoy, Ali Gül, Ayşegül Alpak, Erkan Akbulut, Cansu Fırıncı ve Nevzat Süs oyuncu olarak sahnede yer alacaklar.

BAŞKENT'TE NAZIM HİKMET ETKİNLİĞİ

Nazım Hikmet'in 13. yaş etkinliklerinin son günü olan 16 Ocak’ta Nâzım Oyuncuları Ankara Çankaya’da Çağdaş Sanatlar Gösteri Merkezinde Ankaralı Nâzım dostlarıyla “Onlar ki” adlı şiirli-şarkılı gösteri ile buluşacaklar. Etkinlik saati 19.00’da.

BEŞİTAŞ BELEDİYESİ, USTALARA SAYGI'DA NAZIM HİKMET'İ ANACAK

Beşiktaş Belediyesi, Ustalara Saygı etkinlikleri kapsamında Nazım Hikmet'i anacak. Akatlar Kültür Merkezi, Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde yapılacak etkinliğin moderatörlüğünü Faruk Şüyün üstlenecek. Yapıtlarıyla edebiyat, tiyatro, sinema, müzik ve resmi de besleyen Nâzım Hikmet, gecede sanatın farklı dallarından örneklerle anılacak. Nâzım Hikmet’in yaşamından görüntülerin gösterileceği, kendi sesinden şiirlerin dinletileceği gecede Vedat Sakman, şairin şiirlerinden bestelediği 5 yapıtıyla mini bir konser verecek.

Nâzım Hikmet’i ve dostlarını yakından tanımış Hıfzı Topuz’un anılarını anlatacağı gecede Edebiyatçı Osman Şahin, ustanın “Kadınlarımız” şiirini seslendirecek. Gecede, M. Melih Güneş, Atilla Birkiye, Göksel Aymaz, Işık Öğütçü, Turgay Fişekçi de Hikmet’i anlatacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler