HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Erdoğan'ın sesini duyanlar inanamadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van'da miting düzenledi. Ardında da Diyarbakır'a geçti. Erdoğan'ı dinleyenler kulaklarına inanamadı. Erdoğan'ın akşamki programları da iptal edildi.

Erdoğan'ın Diyarbakır ve Van mitingleri öncesinde sesi ile ilgili önlemler alındı. 4 kez iğne oldu, sonra Van'a gitti. Sesindeki rahatsızlığa rağmen Diyarbakır mitingini iptal etmeyen Erdoğan için mikrofonlara özel müdahale oldu. Sık sık ses provaları yapıldı, mikrofona sesi kalınlaştıran aparat takıldı.

Diyarbakır'da halka seslenen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Diyarbakır, kardeşim yol arkadaşım kader arkadaşı Diyarbakır… Şen olasın var olasın Diyarbakır. Sizleri kalpten selamlıyorum.

Sana sonsuz şükranlarımı sunuyorum Diyarbakır. Sen bugün bir başkasıdır. Bugün bir başka coşku var Diyarbakır’da. Demokrasiye sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Mili iradeye sahip çıktığınız için Türkiye’de oynanan oyunu gördüğünüz buna karşı çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum.

Sesimizde bir rahatsızlık var. Bu can bu bedende oldukça durmak yok yola devam diyoruz. 30 Mart seçimleri Türkiye için demokrasimiz için en çok Diyarbakır için hayırlara vesile olsun.

Sizler tuzağı gördüğünüz, çirkinliği gördünüz, oynanan oyunu gördünüz. Ama siz eğilmeden bükülmeden sapa sağlam dimdik Türkiye’nin yanında milletin yanında kardeşin yanında durdunuz. Kısa ifadelerle sizle şöyle bugün 30 Mart ile ilgili ifadelerimi çok açık söyleyeceğim. 17 Aralık darbe girişimine, 25 Aralık’a….

Siz direndiniz taviz vermediniz. Bu kardeşiniz yanında durduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Diyarbakır’a da yakışan bu. 4 ay önce 16 Kasım’da Diyarbakır’a geldik. Tarihi bir gün yaşadık. Diyarbakır’da sizlere seslendim. Ne dediler. Ağlama kardeş ağlama dediler… Diyarbakır o gün yine ağladı. Ama sevinçten umuttan ağladı.

Diyarbakır ile birlikte Trabzon Antalya İzmir ağladı. Diyarbakır ile birlikte Ankara, Erzurum İstanbul ağladı. Erbil sevinç gözyaşları döktü. Bu umut veriri manzaranın ardında ne yaptıklarını sizler de gördünüz.

Göreve geldikten sonra Diyarbakır’a 14 katrilyon yatırım yaptık. Neden bizden öncekiler yapmadı. Yıllardır burada BDP belediyesi var. Soruyorum eyyy Diyarbakır burada BDP belediyesi olarak size hangi hizmeti verdiler. Ben Diyarbakırlı kardeşlerime sesleniyorum Kürt, Zaza Arap kardeşlerimi sesleniyorum. Siz oyunuzu eserlere mi vereceksiniz yoksa ideolojiye mi vereceksiniz.

Tek millet, tek bayrak diyoruz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa topraktır. Bayrağımızın dışında bir bayrak biz bu ülkede tanımıyoruz. Batıda ne varsa doğu da o olacak. Kuzeyde ne varsa güneyde o olacak.

15 sene önce Şırnak’ta Şerafettin Elçi Havalimanı yapılacak deselerdi inanır mıydınız? Burdur’da Ağrı’da Kars’ta Hakkari’de havalimanı yapılacak dense inanır mıydınız? Biz yaptık. Bize orada oy vermiyorlar, orada milletvekilimiz yok demedik. Burası bizim vatanımız. Orada bizim vatandaşlarımız var. Bugün oy vermiyor olabilirler ama gün gelecek onlar da Ak Parti’yi anlayacak.

Şimdi Diyarbakır malum Büyükşehir. Mülki sınırları kapsayacak şekilde büyükşehir olması ve yeni büyükşehirler…Buna kim karşı çıktı biliyor musunuz. CHP,MHP, BDP. Niye? Bunlar belediyecilikten anlamaz. Diyarbakır’da belediyecilik hizmetlerini görüyorsunuz. Nasıl belediyecilik bu?

BDP’nin derdi başka. Bunların adındaki barışa bakmayın. Bunları barışla alakası yok. Demokrasiye bakmayın. Bunları demokrasiyle alakası yok. İşleri güzleri bakıyorsunuz 14, 15 16 yaşındaki çocuklar dağlara kaçırılıyor. Nasıl bir barış, nasıl bir demokrasi bu. Bizim dağlarla, terörle ne işimiz var. Bu vatan bize yeter. Yarın hepimiz öleceğiz. Bizim başörtümüzle uğraştılar mı. İmam Hatipleri, meslek liselerini kapattılar mı. Üniversiteye benim yavrularım da gidemiyordu. Erkek evladım kat sayısından gidemiyordu. Artık başörtüsü sorunu kalktı mı. İstediğin üniversiteye gidebiliyor mu. Bu BDP mi sağladı. Türkiye tarihinde hangi başbakan Kürt kardeşim dedi.

Kendi ana dilinde isterse özel okulunu kursun orada eğitimin versin. Üniversitelerde Kürtçe öğrenebiliyor mu. Ama dert başka.

Ahlaksızlık adilik alçaklık namussuzluk

Biz bir milletvekilimizi Diyarbakır için feda ettik. Ben belediye başkanı tecrübemi yanımdaki arkadaşlarımla birlikte Diyarbakır’da harcamaya hazırız. Ben Galip Ensarioğlu’na danışmanlık yapmaya hazırım. Diyarbakır’ı ayağa kaldırmamız lazım. Diyarbakır turizmi patladığı yer olacak.

‘AHLAKSIZLIK, ADİLİK, NAMUSSUZLUK, ALÇAKLIK’

Bugün Youtube’a bir şey düştü. . Dışişleri Bakanlığı’nda ulusal güvenliğimizle ilgili Suriye’deki Süleyman Şah türbesi ile ilgili bir görüşme yapılıyor. Bu bile Youtube’a düştü. Bu ahlaksızlık, adilik, alçaklık, namussuzluktur. Bunların inine gireceğiz. Şu hale bak. Bu kadar önemli bir görüşmeyi ortam dinlemesi yaparak sen kime servis yapıyorsun.

Bunlar iki de bir çıkıyor “Kürtlerin temsilcisiyiz” diyor. Hadi oradan lafta Kürdün temsilcisi olunmaz.
Benim özellikle siz kardeşlerimden ricam şu. İstiyorum ki Diyarbakır değişsin. Ama Diyarbakır BDP zihniyeti ile değişmiyor. Barış demekle barış sağlanmaz bal demekle ağız tatlanmaz. Hala varsa yoksa dağ. Senin dağla ne işin var. Arkalarında dağ olmasa zaten yoklar. O yüzden diyorum ki korkuyu korkutun.

Kardeşlerim inşallah 2023 projeleriyle Diyarbakır’a daha önemli bir yere taşıyacağız... Şurada iki gün var. İki gün gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız? Ben o zaman Galip Ensarioğlu kardeşimi size emanet ediyorum. Dedim ya Galip Ensarioğlu kardeşimizi siz belediye başkanı yapacaksınız ben de ona danışmanlık yapacağız. Çünkü Diyarbakır’a çıta atlatacağız. Merkezi yönetim olarak yapacağız.

Anlatacağım çok şey var ama sesim nedeniyle bana anlayış göstereceğinizi umuyorum. Galip kardeşimle sadece merkez olmayacak. En ücra köy büyükşehrin hizmetinde olacak.

Efendim bizi tehdit ediyorlar. Var mı böyle bir anlayış. Yarada sığınacağız çalışacağız. Gerçek barış demokrasi budur. Bunu başaracağız.

BAŞBAKAN DİYARBAKIR'DAN ÖNCE VAN'DA KONUŞTU

Erdoğan'ın, Van Beşyol Meydanı'nda yaptığı konuşmada sesini duyanlar inanamadı. Sesi kısılan Erdoğan konuşmasına özür dileyerek başladı.

Dün katıldığı Düzce, Karabük ve Zonguldak mitinglerinde de sesi kötü olan Başbakan Erdoğan'ın bugün sesinin tamamı kısıldı. Halka hitap etmek için Van'da miting alanına gelen Başbakan Erdoğan, konuşmasına Vanlılar'dan özür dileyerek başladı. Erdoğan, "Öncelikle sesimden dolayı sizlerden özür diliyorum. Fakat Van'ı iptal edemezdim, Diyarbakır'ı iptal edemezdim. Böyle de olsa gelmek zorundaydım" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Sevgili Vanlılar, en kalbi duygularımla selamlıyorum. Burada tüm Van’a tüm vanlı kardeşlerime selamlarımı yolluyorum. Öncelikle sesimden dolayı sizlerden özür diliyorum. Fakat Van’ı iptal edemezdim, Diyarbakır’ı iptal edemezdim. Böyle de olsa gelmek zorundaydım.

Her karşısında evliyaların alimlerin izi olan, eseri olan Van’ı muhabbetle selamlıyorum. Van’ın evladı, Van’ın kahramanı Saidi Nursi’yi özellikle yad ediyor, mekanı cennet olsun diyorum. Bugün Van bir başka. Bugün Van’daki coşku bir başka. Sevdanız başka. Aşkınız başka. İstikbalimiz için önemli bir tercihte bulunacağız. Eski Türkiye’de kutsal değerler baskı alında, tehdit altında aşağılamalara maruz kalıyordu. Eski Türkiye’de develt kibirliydi. Devlet tepeden bakıyordu.

"30 MİLLETVEKİLİYLE NE YAPARSIN?"

Vatandaşını horluyor, ayrımcılık yapıyordu. Eski Türkiye’de kimsesizlik vardı. Yeni Türkiye’de hastaneler, üniversiteler hastaneler, konutlar inşa ettik. Barajlar enerji santralleri kültür merkezleri inşa ettik. Sen kimsin ya? Senin gücün ne? 30 tane milletvekiliyle ne yaparsın? Şu BDP’nin Van’da yaptığı ne var? Ben Van’ı yakından ilgilendiren bir müjde vereceğim.

"BUGÜN DE IRKÇI"

Yeni Türkiye’de birlik var, kardeşlik var. Biz gençlerin zamansız yitip gitmesinden de geçtik. Şu gençlerimizi dağlara çıkaran zihniyet hangisidir? Dağlara çıkaran zihniyet barışı konuşabilir mi? Demokrasiyi konuşabilir mi? Kardeşliği konuşabilir mi? O zaman soruyorum neden 90’larda almadınız o zaman? 90’larda da vardınız neden almadınız? 90’larda adeta kan gövdeyi götürürken neden tek bir reform yaptıramadınız? Biz Türkiye’nin partisiyiz. Bu Pensilvanya’daki zat, gençliğinde imkan varken gidip Saidi Nursi’yi ziyaret etmemiştir. Neden biliyor musunuz? Kürt olduğu için yanına gitmekten kaçınmıştır. O gün nasıl ırkçıysa bugün de aynı şekilde ırkçı.

O gün nasıl insanlara aynı nazarla bakmıyorsa bugün de aynı nazarla bakmıyor. O gün nasıl tahkir ettiyse bugün de senaryosunu yazdığı dizilerle Kürt kardeşlerimi tahkir ediyor. İşte Pensilvanya'daki bu zat, oradaki kurduğu sarayıyla buradaki maşaları aracılığıyla çözüm sürecine, kardeşliğe, barışa saldırıyor.

İşte bu kardeşlik atmosferi birilerini çok ciddi şekilde rahatsız etti. Yıllardır gençlerin kanından beslenen vampirler bundan rahatsız oldu. 'AK Parti nasıl megri (ağlama) der' Biz hayatımızı bunun üzerine kurduk. Yıllardır huzursuzluktan istikrarsızlıktan, ölümlerden beslenenler bundan rahatsız oldu.

BUNDAN 20 YIL ÖNCE...

Bugün benim hayatımda özel bir gün. Bundan 20 yıl önce, İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı olmuştum. Allah’a hamd olsun. İstanbul’un bana yüklediği emaneti yerine getirdim. Muhtar bile olamaz dediler, 12 yıldır bu kutsal emaneti taşıyorum.

Şunu özellikle söylemek istiyorum. Belediyecilik bizim ilgi alanımızdır.

AKŞAM YAYINI İPTAL EDİLDİ

Başbakan'ın bu akşam katılacağı ATV ve A Haber ortak yayını iptal edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler