HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mansur Yavaş ve Melih Gökçek'ten açıklama

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve AKP adayı Melih Gökçek açıklama yaptı.

CHP'li Mansur Yavaş; "Yaptığımız hesaplara göre şu anda yüzde 50'ye yakın oy alıyoruz. Temennimiz en az yüzde 51" dedi.
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

İŞTE ANKARA'DA SON DURUM

CHP'li Mansur Yavaş şunları söyledi; "Sizlere geçilen bilgilerin bir algı yönetimi olduğunu düşünüyoruz. Öncelikle, küçük ilçelerden ve Ankara dışından gelen sonuçlar bildiriliyor. Şu anda yüzde 70'in üzerinde oy aldığımız Çankaya'dan bu bildirilen oyların içinden sadece 4 torba var. Yaptığımız hesaplara göre şu anda yüzde 50'ye yakın oy alıyoruz. Temennimiz en az yüzde 51. Bunun neden yapıldığını ben size izah etmek istiyorum. Bu bilgiyi alan, arada 5-10 puan varmış gibi gösteren TV'ler olduğu müddetçe, sandık başındaki arkadaşlarımız sandık başını terk ediyorlar. Sizlerin aracılığıyla, bütün görevlilere sesleniyorum: Sonuna kadar, torbaları merkez kurulana teslim edilene kadar takip etmelerini istiyoruz. Ve takip sonucunu bize bildirmelerini istiyoruz."

Bu arada CHP'li Gürsel Erol ise şunları söyledi; "Hepimizin gözü aydın. Ankara Belediye Başkanlığı seçimini şu anda kazanmış bulunmaktayız. Biz 4 bin 372 sandık sonucu aldık. Buna göre, kullanılan oyların oranı: CHP yüzde 49, AK Parti yüzde 42. Yüzde 7'lik bir oy farkımız. Çankaya'da CHP'nin aldığı oy yüzde 76."

Yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen illerin başında Başkent Ankara geliyordu.

AA VERİLERİNE GÖRE

Anadolu Ajansı verilerine göre (Yüzde 12.70'i sayıldı)

AK Parti adayı Melih Gökçek 172 877 bin, CHP adayı Mansur Yavaş ise 146 bin 979 oyda

CİHAN HABER AJANSI VERİLERİNE GÖRE

Cihan Haber Ajansı'nın geçtiği verilere göre oyların yüzde 8'i sayıldı.

AK Parti adayı Melih Gökçek 145 bin 775, CHP adayı Mansur Yavaş ise 140 bin 909 oyda.

CHP İl Başkanı'na göre İstanbul'da oy oranları...

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, basın toplantısı düzenledi. Salıcı, 20.43 itibariyle sayılan oylara göre CHP'nin oy oranının yüzde 39, AK Parti'nin ise yüzde 37 olduğunu söyledi.

Gökçek: Ben bu işleri iyi bilirim

Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek konuştu.

Gökçek'in konuşmasından satırbaşları:

Enteresan olan bir konu var. Hatırlar mısınız demiştim ki, seçim sırasında önce bizi Ankara İstanbul gibi yerlerde düşük göstermeye çalışacaklar. Bunun neticesinde de insanları sokağa dökecekler. Şu anda yapılan böyle bir olay var. CİHAN Haber Ajansı ana mihrak noktası. CİHAN, tamamen gerçek dışı veriler vererek ortalığı karıştırmak istiyor. NTV’de baktık ki, aniden küt dedik aşağı düşüverdik. Tam bir manipülasyon.

MELİH GÖKÇEK'TEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ (VİDEO)

Aradık NTV’yi, CİHAN’dan aldık veriyoruz diyor. Kimse CİHAN’a inanmasın. Ak Parti 30 alıyordu, Ankara İstanbul kaybediliyordu.

Tabi bu manipülasyonun uzantısı olarak Ankara CHP adayını da kullanıyorlar. Basın toplantısına çıktı, biz bu seçimi aldık. Hadi canım sende. Ankara’da 25 ilçe var. Ankara’nın taşra ilçelerini tek tek sayıyor. 17 tane ilçemiz var. 16 tanesinde AK Parti kazanmış, bir tanesini başka parti. Diğerlerine bakıyorsunuz, Keçiören’de Mamak’ta Sincan’da AK Parti kazanmış, Altındağ’da AK Parti kazanmış, Yeni Mahalle Etimesgut’ta ortada ggidiyor. Her tarafı biz kazanırken, hikmeti ilahi bir de bakıyorsunuz CHP Ankara’da kazanmış. Bu tam bir manipülasyon.

Bir başka şey. Hangi hesaptır bilemiyorum. Mamak’ta 34’e 50, belli ki düzeltmeye başladılar. NTV beni altta gösterdi, sonra yükselmeye başladık. Diyorum ki 50’ye 39 bitecek bu. Ben bu işi bilen anket yapan birisiyim. Sadece size bazı örnekler vereyim. Ankara’da çevre ilçelerimiz 17 tane. Burada bizim Melih Gökçek ve Mansur Yavaş arasındaki minimum fark net 6,1. Peki Çankaya’da öne geçtiler, 30 ila 25 önümüze geçerler. Keçiören’den ben de 30 puan geçiyorum. Altındağ’da 50 puan geçiyorum. Sincan’da 55 puan geçiyorum.

Geçen seçimde İstanbul’da Gürsel Tekin ekrana çıktı. Ekrana çıktıktan sonra, İstanbul’u kazandık arkadaşlar dedi. Sonra ne oldu? Mahçubiyet. Bu CHP’nin alışkanlığı.

'Sandıkta kazandığımızı masada kaybetmeceğiz!'

CHP'li Mansur Yavaş; "Ankara'da her şey bitmedi...Sandıkta kazandığımızı masada kaybetmeceğiz" dedi.CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, telefonla Cnn Türk yayınına bağlandı. Ankara'da seçim sonucunun netleşmediğini belirten Yavaş; " Şu anda Çankaya'da sayılmayan 356 bin oy var. Yenimahalle'nin bir miktar oyu var. 44,04 bizim, 44,57 Gökçek. Çankaya'da yüzde 70'in üzeridne oyumuz var. Yenimahalle'de ise yüzde 50'ye 40 civarında oyumuz var. Büyük ihtimalle bunlar sayıldığı zaman seçimi kazanıyoruz.

Ankara'da her şey bitmedi. YSK'dan aldığım kesin bilgi. Seyranbağları'nda bir gerginlik var, üzerinde helikopter geziyor. AK Partili vekiller orada, çünkü Çankaya sayıldığı zaman sonucun ne olduğunu biliyorlar. Gökçek'in bizzat müdahalesi var. Sandıkta kazandığımızı masada kaybetmeceğiz" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler