Altın Borsası Haberleri

Altın yastık altından böyle çıkacak! İstanbul Altın Rafinerisi CEO’su tek tek açıkladı

Yastık altı birikimin ekonomiye kazandırılmasına yönelik yeni teşviklerle ilgili çalışmayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı. Altın dönüşümlü mevduat hesabı ile yastık altı altınların finansal sisteme kazandırılması amaçlanıyor. İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) CEO’su Ayşen Esen, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili sistemi tek tek açıkladı. Peki sistem nasıl işleyecek? İşte yeni altın düzenlemesi hakkındaki merak edilenler...

Finans 18-02-2022 16:33

Devlet Düzenleme Yapmadıkça Kimsenin Kripto Parası Güvende Değil

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) en büyük 74 ekonomi arasında yaptığı araştırmaya göre, Türkiye nüfusa oranla en fazla kripto para kullanan ülkeler arasında dünyada dördüncü, Avrupa’da ise ilk sırada yer alıyor. Ekonomist ve bankavitrini.com sitesinin editörü Erol Taşdelen, VOA Türkçe’ye kripto para piyasalarıyla ilgili merak edilenleri anlattı

Haber 27-04-2021 22:29

Borsadan iki sıfır atılınca ne olur? Borsaya etkisi nasıl olur?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda borsadan iki sıfır atılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Peki borsadan iki sıfır atılınca ne olur? Borsa İstanbul'un 2018'den bu yana zaman zaman gündemini meşgul eden endekslerden sıfır atılması uygulaması, bugün yapılacak sistem güncellemesi ile hayata geçiyor. İşte borsadan iki sıfır atılmasına dair son dakika gelişmeleri...

Finans 27-07-2020 10:13

İslam İşbirliği Teşkilatı Borsalar Forumu 13. Toplantısı yapıldı

Forum'da S&P İİT/İSEDAK 50 İslami Endeksi Fonu’nun lansmanı gerçekleştirildi

Finans 27-09-2019 17:15

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Borsalar Forumu 13’üncü toplantısı yapıldı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Borsalar Forumu 13’üncü toplantısı, yurt dışından konuşmacıların da katılımıyla Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşti.

Haber 27-09-2019 16:05

Haftanın tarihine bakış

Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması 24 Temmuz 1923'te imzalandı - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit olduğu Boğaziçi Köprüsü'nün adı, 26 Temmuz 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirildi - Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Halil İnalcık, 25 Temmuz 2016'da Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 100 yaşında hayatını kaybetti

Haber 21-07-2019 12:24

Tarihi eser için değil, taze balıklar için el kaldırıyorlar

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı Mahallesi'nde Uluabat gölünde avlanan balıklar 100 yıldır aynı meydanda düzenlenen mezatta satılıyor. Balıkçıların 'altın borsası' adını verdikleri mezatta balık fiyatları her geçen sürede değişiklik gösteriyor.

Finans 16-07-2019 10:04

(Özel) Tarihi eser için değil, taze balıklar için el kaldırıyorlar

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı Mahallesi’nde Uluabat gölünde avlanan balıklar 100 yıldır aynı meydanda düzenlenen mezatta satılıyor.

Haber 16-07-2019 10:02

VakıfBank’tan İstanbul Kuyumcular Odası işbirliği

 VakıfBank, Türkiye’nin dört yanında sanayi odaları, ihracatçı ve esnaf birlikleri gibi STK’larla gerçekleştirdiği işbirliklerine İstanbul Kuyumcular Odası ile imzaladığı protokol ile oda üyelerine uygun vade ve faizlerle işletme kredileri, imalatçı/ihracatçı destek kredileri, makine alım kredileri, yatırım kredileri ve gayri nakdi kredileri yanı sıra spot ve BCH Altın Kredisi başta olmak üzere kısa, orta ve uzun vadeli kredileri uygun maliyetlerle sağlayacak.

Finans 22-05-2019 11:36

VakıfBank'tan kuyumculara destek

VakıfBank, İstanbul Kuyumcular Odası ile yaptığı iş birliği protokolü kapsamında, oda üyesi firmaların sıklıkla tercih ettiği spot ve BCH Altın Kredisi başta olmak üzere kısa, orta ve uzun vadeli kredileri uygun maliyetlerle sunacak - VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan: - "Altın Kredisi ürünümüzle sektörün önemli bir ihtiyacına çözüm sunuyoruz" - İstanbul Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atayık: - "Bu birlikteliğin 2023'te hedeflenen güçlü Türkiye'nin inşasına katkı sunmasını diliyorum"

Haber 22-05-2019 11:30

İstanbul Finans Merkezi Konferansı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: (1) - "Önümüzdeki dönemde de yurt içinde ve yurt dışında hem nitelikli yatırımcıya satış hem de halka arzlarla sermaye piyasalarına derinlik kazandırma çalışmalarına devam edeceğiz" - "Sermaye piyasalarını, sigortacılık piyasalarını genişleteceğiz" - "Türkiye'de bankacılık sistemi var, gerisi maalesef hepinizin malumu. Yüzde 90'ından fazlası bankacılık sektörüyse hangi finansal sistemden bahsediyoruz?" - "Atılacak adımlarla ilgili somut, yasal, yönetmelik, sermaye enjeksiyonu da başta olmak üzere, yakın dönemde güzel bir haberimiz olacak, yeni bir fon oluşturulması noktasında..."

Finans 07-03-2019 21:39

Beyoğlu’nda 300 bin dolarlık gasp

Beyoğlu’nda döviz bürosuna ait para taşıyan motorlu kurye otomobille çarpan zanlılar yaklaşık 300 bin doları alarak kayıplara karıştı.

Haber 04-03-2019 13:11

Fuat Oktay: Döviz kuru manipülasyonundan korunmak için yerli ve milli para birimimizi kullanmalıyız (2)

İSLAM İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin toplantısının kapanış oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Aramızdaki ticarette milli para birimini kullanmanın yolunu da azami bir şekilde aramalıyız.

Haber 29-11-2018 17:45

Fuat Oktay: Döviz kuru manipülasyonundan korunmak için yerli ve milli para birimimizi kullanmalıyız

İSLAM İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin toplantısının kapanış oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Aramızdaki ticarette milli para birimini kullanmanın yolunu da azami bir şekilde aramalıyız.

Haber 29-11-2018 17:27

İSTANBUL BÜLTENİ - 4

1- VİYADÜK ENKAZINDA ÖLEN İŞÇİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-Murat KORKMAZ/İSTANBUL DHA Kocaeli Gebze'de Kuzey Marmara Otoyolu'nda viyadükte meydana gelen çökmede enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Öztürk Yılmaz, Ihlamurkuyu Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Haber 29-11-2018 16:56

Fuat Oktay: Döviz kuru manipülasyonundan korunmak için yerli ve milli para birimimizi kullanmalıyız

  İSLAM İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin toplantısının kapanış oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Aramızdaki ticarette milli para birimini kullanmanın yolunu da azami bir şekilde aramalıyız.

Haber 29-11-2018 16:44

FUAT OKTAY: DÖVİZ KURU MANİPÜLASYONUNDAN KORUNMAK İÇİN YERLİ VE MİLLİ PARA BİRİMİZİ KULLANMALIYIZ

  *Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: "Aramızdaki ticarette milli para birimini kullanmanın yolunu da azami bir şekilde aramalıyız.

Haber 29-11-2018 16:37

34. İSEDAK Toplantısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay (2): - "ABD’nin gümrük tarifelerini artırması ve diğer ülkelerin buna karşı yaptığı misillemeler sonucu dünyada giderek büyüyen bir korumacı dalga meydana gelmiştir" - "Bu dalga, küresel ticareti, üretimi ve refahı ciddi bir şekilde etkilemektedir. Bu bağlamda, söz konusu korumacı dalgaya karşı verilecek en doğru tepki, ticaretin kolaylaştırılması yoluyla maliyetlerin azaltılması, özellikle tarifelerin ve tarife dışı engellerin kaldırılması ve gümrük prosedürlerinin basitleştirilmesi olacaktır"

Haber 29-11-2018 16:09

34. İSEDAK Toplantısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında "Ticaretin Kolaylaştırılması: İİT Üyesi Ülkelerde Gümrük Risk Yönetimi Sistemlerinin İyileştirilmesi" konulu bakanlar çalışma oturumu düzenlendi

Haber 28-11-2018 15:21

34. İSEDAK Toplantısı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (3) - "Filistin meselesinden iç savaşlara kadar her konuda çözüm için kapısını çaldığımız uluslararası kuruluşlar bizi hayal kırıklığına uğratmadı mı? Daha biz oralardan ne bekliyoruz? Ne umuyoruz?" - 'İslam medeniyetinin kadim şehirlerinin birer birer yok edilmesine, DEAŞ bahanesiyle bölgemizde yeni terör devletlerinin oluşturulmasına önce biz itiraz edeceğiz. FETÖ, PKK, El-Kaide, Boko Haram, Eş Şebab gibi proje örgütler üzerinden geleceğimizin karartılmasına önce biz 'hayır' diyeceğiz" - "Bir masumu öldürmeyi bütün insanları öldürmek gibi gören bir inancın müntesipleri olarak yargısız infazlara, vahşi cinayetlere başkalarından önce biz itiraz edeceğiz" - "Aramızdaki ticarette milli para birimleri kullanmamız, kollarımıza vurulan emperyalist prangaları parçalamamız bakımından son derece önemlidir. İSEDAK'a üye ülkeler olarak birbirimize ne kadar çok yatırım yaparsak, ticaretimizi ne kadar artırırsak o kadar güçlü oluruz" - "Yerli ve milli paramızı kullanmaktan başka çıkış yolu yok. Aksi takdirde döviz kuru altında ezilmeye devam edeceğiz"

Haber 28-11-2018 12:12

34. İSEDAK Zirvesi için geri sayım

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daimi başkanlığını yürüttüğü İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin 34. toplantısı, 26-29 Kasım'da İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek - Bu yılki teması "Ticaretin Kolaylaştırılması: Gümrüklerde Risk Yönetimi" olarak belirlenen zirvede gerçekleştirilecek "Bakanlar Görüş Alışverişi Oturumu"nda, gümrüklerde risk yönetimi konusunda ülke deneyimleri paylaşılacak ve İslam ülkeleri arasında iş birliğini artırmaya yönelik adımlar değerlendirilecek - İslam İşbirliği Teşkilatınca İSEDAK Altın Borsası ve Gayrimenkul Kıymetler Borsasının kurulmasına yönelik çalışmalar devam ederken, İslam ülkelerine alternatif yatırım imkanı sunacak iki proje de gündemde olacak

Haber 25-11-2018 11:24

İİT Üye Ülke Borsaları Forumu

İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülke Borsaları Forumu 12. Toplantısı, Borsa İstanbul'un ev sahipliğinde İstanbul'da yapıldı - Borsa İstanbul Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çetinkaya: - "İslami finans alanındaki uzmanlar, sermaye piyasası altyapı kuruluşlarının İslam hukukuna uyumuna ilişkin çeşitli konulara değinecekler. Aynı zamanda altyapı ve kalkınma projelerinin finansmanı için yenilikçi sukuk yapılarının kullanılması ve İslami sermaye piyasalarının güçlendirilmesi için atılması gereken adımlar üzerine tartışacaklar"

Finans 11-09-2018 19:47

Sivaslı yarım ton altın bozdurdu

Son günlerde Türk lirasına yapılan spekülatif atak üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyan Sivaslılar, bu hafta içerisinde yarım ton altını paraya çevirdi - Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Taner Deliktaş: - "Sivaslı hemşehrilerimiz çağrıya büyük ilgi gösterdi. Bu süreçte Sivas halkının yastık altından çıkan altın miktarı yarım tondur"

Haber 17-08-2018 11:50

Haftanın tarihine bakış

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit olduğu Boğaziçi Köprüsü'nün adı, 26 Temmuz 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirildi - Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması 24 Temmuz 1923'te imzalandı - Tarihçi-yazar Prof. Dr. Halil İnalcık, 25 Temmuz 2016'da Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 100 yaşında hayatını kaybetti

Haber 22-07-2018 13:45

TSPB 18. Olağan Genel Kurulu

Borsa İstanbul Genel Müdürü Çetinkaya: - “Dün bir tane açığa satış düzenlemesi çıkardık. Neticede faydalı olduğunu düşünüyorum. Piyasada bugün bir parça olumlu etkisini gördük” - “(Altın Borsası) Borsa İstanbul o kadar büyük bir kurum ki biz bin 600 tonluk saklama kapasitesine sahibiz, bu önemli bir imkan. Merkez Bankası’nın artık bir oyuncu olarak bu piyasada yer aldığını sizlerle paylaşabilirim. Siz de rakamlardan anlıyorsunuz. Orayı da piyasa haline getirmemiz gerekiyor”

Finans 09-05-2018 15:45

Balıkçılar turnayı gözünden vurdu

Uluabat gölünde turna avının başlaması balıkçıların yüzünü güldürdü.

Haber 07-04-2018 10:01

Şangay Altın Borsası'ndan Borsa İstanbul'a ziyaret

Şangay Altın Borsası Başkanı Jin Pu Jiao ve beraberindeki heyetin ziyaretinde, iki ülkenin de uluslararası piyasalara entegre pazarları ve söz sahibi konumları nedeniyle iş birliğinin ticareti artıracağı üzerinde duruldu

Haber 07-04-2018 09:16

Şangay Altın Borsası Başkanı Jiao Jinpu Borsa İstanbul’u ziyaret etti

Şangay Altın Borsası Başkanı Jiao Jinpu ve beraberindeki heyet Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Murat Çetinkaya’yı ziyaret etti.

Haber 06-04-2018 19:19

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş görevden ayrıldı

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş'ın görevinden ayrıldığı açıklandı. Görev süresi sona eren Ertaş'ın yeniden atanma hakkı bulunmuyordu.

Finans 02-01-2018 15:10

Bankalar Sarraf’ın İddialarını Yalanladı

Rıza Sarraf,verdiği ifadelerde Türkiye İran’ın arasında gerçekleştirdiğini iddia ettiği altın ticaretiyle ilgili Türkiye’de faaliyet gösteren altı bankanın adını söyledi. Bankalar ise, savcılıkla işbirliği yaptığı için sanıkken tanık olan Sarraf’ın iddialarını yalanladı.

Haber 01-12-2017 01:12

DenizBank'tan Rıza Sarraf açıklaması

- DenizBank, ABD'de görülmekte olan Mehmet Hakan Atilla davasında, itirafçı olduğu belirtilen Rıza Sarraf tarafından yapılan açıklamalarda bankanın adının geçtiğine dair sosyal medyadaki söylentilerin asılsız olduğunu belirtti

Haber 30-11-2017 14:36

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'ten Zarrab açıklaması

ABD'de başlayan Zarrab davasında Denizbank'ın adının geçmesiyle ilgili Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'ten açıklama geldi.

Finans 30-11-2017 12:04

Kıymetli Maden Standartları Tebliğinde değişiklik

Cevherden üretilen altın, Türkiye'de kurulu rafinerilerde işleme tabi tutularak, standart işlenmemiş altın haline getirilecek ve bu işlemin ardından 7 gün içinde Takas Merkezine teslim edilecek.

Finans 04-04-2017 10:55

Nedim Şener kimdir?

Nedim Şener kimdir? Ergenekon kapsamında tutuklanan Nedim Şener, CHP'yi darbe karşıtı bir tavır izlemekle suçladı. Şener'in sözleri tepki topladı. Nedim Şener kimdir sorusunun yanıtı haberimizdedir.

Haber 19-07-2016 11:56

Altın fiyatları ve altın piyasasında son durum Mynet'te

Altın piyasası ve altın fiyatlarındaki son durumdan anında haberdar olmak artık çok kolay! Piyasadaki en güncel altın fiyatları ve kuyumcu fiyatları, altınla ilgili tüm veriler Mynet Finans'ta!

Finans 15-10-2015 12:08

İşte 'Altın fiyatları ne kadar oldu?' sorusuna güncel yanıt

Altın yatırımcılarının sık sık merak ettiği "Altın fiyatları bugün ne kadar?" sorusunun yanıtı güncel olarak Mynet'te! Güncel altın fiyatlarının yanı sıra ekonomideki gelişmeler Mynet Finans'ta!

Finans 19-08-2015 16:11

Altın yeniden 'güvenli liman' mı?

Spot altının fiyatı geçtiğimiz hafta 1,400 doları bulsa da Bank of America Merrill Lynch’in metal stratejisti Michael Widmer inatçı ters rüzgarların bu çıkışı durdurabileceğine inanıyor.

Finans 18-03-2014 08:53

Altın ithalatında büyük düşüş

Türkiye'nin altın ithalatı Şubat'ta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 93 azaldı.

Finans 05-03-2014 09:37

Bir devir sona mı eriyor?

Yabancı ekonomistler yatırımcılar için altına hücum devrinin sonuna gelinmiş olabileceği görüşünde...

Finans 18-01-2014 12:15

Pırlantaya borsa ayarı

Kıymetli taşlarda yüzde 20’lik ÖTV’nin kaldırılarak, yerine yüzde 18 KDV getirilmesine sektör de onay verdi.

Finans 08-01-2014 08:25

Altın ithalatı rekor kırdı

2013’te 302.3 ton ile son 4 yılın toplamından daha fazla altın ithal edildi

Finans 03-01-2014 08:48

Nedim Şener kim?

Nedim Şener, 1966'da Almanya'da dünyaya geldi. Bolu'nun Mengen ilçesinde büyüdü.

Haber 14-11-2013 12:32

Bu dükkanla en iyi 500'e girdi!

İSO 500 listesinde en hızlı yükseliş kaydeden şirket Nadir Metal Rafineri A.Ş. oldu.

Finans 23-07-2013 14:57

Başbakan Erdoğan: Bizi içeriden vurdular

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray’ın geç açılması ile ilgili yaptığı değerlendirmede içeriden vurulduklarını söyledi.

Haber 08-05-2013 22:45

Başbakan Erdoğan faizleri fazla buldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında “bugün ki yüzde 6’lık faiz bile fazla bunu indirerek faiz baskısını yok etmeliyiz” dedi.

Finans 05-04-2013 11:43