Altında Haberleri

Altın fiyatları ne kadar oldu? 16 Temmuz güncel gram, çeyrek altın ve ons altın fiyatları

Altın fiyatları ne kadar oldu sorusunun yanıtı, Türkiye'de bulunan binlerce altın yatırımcısı tarafından gündemde yer alıyor. Gram, çeyrek ve ons altında yatırımı bulunan kişiler, altının 16 Temmuz tarihli güncel alış ve satış fiyatını merak ediyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? 16 Temmuz güncel gram, çeyrek altın ve ons altın fiyatları.

Finans 16-07-2022 09:25

İkinci el araba fiyatları için TOBB'dan flaş açıklama: 'Kimse beklemesin! Eylül ve ekim aylarında...!

Sıfır otomobildeki sorunlar nedeniyle ikinci el otomobilde yaşanan fiyat artışları devam ediyor. Fiyatların yüksek olması nedeniyle durma noktasına gelen ikinci el araç satışlarına bayram bile fayda etmedi. Fiyatların düşmesini bekleyen vatandaşlara araç fiyatlarında daha büyük köpüklerin oluşmayacağını söyleyen sektör temsilcileri, buna rağmen fiyatların eylül ve ekim ayına kadar böyle devam edeceğinin altını çizdi. Araçta ÖTV ve KDV indirimi içinse çok iddialı bir çıkışta bulundular…

Finans 15-07-2022 13:40

Cari oran nedir? Cari oran hesaplama nasıl yapılır?

Cari oran hesaplama işlemi için dönen varlıklar ve kısa vadeli yabancı kaynaklar bilinmelidir. Dolayısıyla cari oran için, işletmenin kısa süreli borçlarını ödeme yeterliliğinin bulunmasını sağladığı söylenebilir. Cari oran ne demek, cari oran hesaplama formülü nedir?

Finans 14-07-2022 19:37

Son dakika: Euro ve dolar eşitlendi: ABD’li yatırım bankasının yorumu olay oldu: ‘Daha güçlü adımlar gelebilir’

Son dakika: Euro/dolar paritesi 20 yıl sonra ilk kez eşitlenmesinin yankıları bugün de devam ediyor. Fed’in faiz adımları ve resesyon endişeleriyle hareket eden piyasalar için bugün açıklanacak ABD enflasyon verisindeki yükseliş beklentisi yatırımcıyı tedirgin etti. 13 Temmuz Çarşamba yatırımcılar “Dolar bugün ne kadar?” Euro kaç TL?” sorusunu araştırırken ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs’tan yeni bir yorum geldi. İşte piyasalarda yaşanan son dakika gelişmeleri...

Finans 13-07-2022 07:26

Diğer Haber Etiketleri

Enflasyon Emtia Parite serbest piyasa Cumhurbaşkanı Memur Ekonomi Nestle gram altın çeyrek altın yarım altın reşat altın asgari ücret emekli maaşı Kurban Bayramı dolar son dakika EYT Aile Destek Programı abd doları 100 dolar borsa 22 ayar Altın Otomobil cumhuriyet altını Euro Adana Bursa ikinci el araba Gümüş ÖTV İşsizlik Maaşı Sıfır araba Petrol altın fiyatları petrol fiyatları Hisse senedi Zam ons altın resmi gazete kıdem tazminatı Vedat Bilgin altın kaç altın kaç tl altın ons altın ons fiyatı altın tl altın ve dolar altını altının ons fiyatı cumhuriyet altını alış cumhuriyet altını alış fiyatı çeyrek çeyrek altın alış çeyrek altın alış fiyatı bir dolar bugün dolar bugün ne kadar euro dolar euro dolar paritesi euro kaç euro kaç tl euro tl euro tl kuru faiz indirimi fiyatı ne kadar güncel gram altın gram gram altın alış gram altın alış fiyatı gram altın fiyatı gram fiyatı hisse anlık altın alış altın alış fiyatı altın çeyrek altın fiyatı altın fiyatları bugün altın fiyatları ne altın fiyatları ne kadar altın fiyatları ne kadar oldu altın fiyatlarında son durum altın gümüş avro emtia borsası emtia fiyatları dolar paritesi dolar tl dolar tl dün dolar tl kuru dolar ve altın dolarin döviz kurları döviz kuru dolar altın dolar bugün yarım altın kaç tl reşat piyasa piyasalar serbest sterlin son dakika dolar son dakika euro kuru kur kurlar para piyasaları ons ons altin fiyatlari ons altın fiyatı ons fiyatı tl kuru altın son kurları fiyatlar yatırım yapmak borsalar gram altın çeyrek altın son dakika euro dolar dolarla altın almak fiyatları bugün fiyatı ne altın fiyatları bugün ne kadar petrolün varil fiyatı pariteler likidite güncel çeyrek altın piyasalarda altın gram çeyrek cuma günü altın fiyatları dolar yorumu fiyatları ne kadar altın fiyatları bugün ne kadar oldu altın kaç tl oldu dolar mı altın mı altının gram altın çeyrek altın anlık canlı altın fiyatları bugün ne satış fiyatı gümüşün altının ons fiyata altın mı Recep Tayyip Erdoğan

Altında

Altında Hakkındaki Haberler Mynet'te. Altında Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Araba satışlarında acil durum önlemi! Artık yollarda bunu göremeyeceğiz...

Koronavirüs salgını, çip krizi ve ardından Rusya-Ukrayna savaşı derken sıfır araçlarda bulunabilirlik sorununu ortaya çıkarmış ve fiyatlar alıp başını gitmişti. Bulunabilirlik, küresel otomotiv satışlarının düşmesine neden olurken markalar acil durum önlemi almaya başladı. Bu kapsamda Avrupa'daki otomobil üreticileri, müşterilerin yaz tatili sezonu sona ermeden yeni bir araba alabilmeleri için seçenekleri azaltma yoluna gitti. İşte haberin detayları...

Finans 12-07-2022 11:03

Faktoring nedir, türleri nelerdir? Faktoring ne demek?

Finansman, tahsilat ve garanti gibi 3 temel unsuru bünyesinde barındıran faktoring şirketleri; esas şirketlere vadeli alacakları konusunda destek sağlar. Bu temel prensipleri sayesinde faktoring şirketleri, alacakların nakde çevrilmesini ve vadesinden önce esas şirketlere iletilmesini mümkün kılar. Faktoring ne demek, faktoring şirketleri nedir?

Finans 11-07-2022 17:00

Disponibilite nedir? Disponibilite oranı ne demek, ankes ile farkı ne?

İhtiyari karşılık anlamına gelen disponibilite kavramı, hazır para ve kasada nakit bulundurma olarak tanımlanabilmektedir. Disponibilite oranı, Merkez Bankası tarafından belirlenmektedir. Bankaların Merkez Bankası’na yatırdığı mevduat munzam karşılığının haricinde kendi kasalarında tuttukları parasal varlık, disponibilite olarak adlandırılmaktadır. Disponibilite oranı ne demek, ankes ve disponibilite farkı nedir?

Finans 11-07-2022 16:53

Damping nedir, nasıl yapılır? Damping çeşitleri nelerdir?

Bir malın normal değerinden daha düşük satılması, damping uygulaması olarak ifade edilmektedir. Damping terimi daha çok uluslararası ticarette kullanılmaktadır. Düşürmek veya indirmek manalarını taşıyan damping uygulamasından çoğu şirketin ithalat ve ihracat yaptığı durumlarda bahsedilmektedir. Damping nedir, çeşitleri nelerdir?

Finans 11-07-2022 16:50

Hane başına 7 bin 200 lira verilecek! Detaylar belli oldu: Başvurular e-Devlet’ten…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Aile Destek Programı için detaylar netleşti. Bu kapsamda 4 milyon aileye 12 ay boyunca toplamda 15 milyar liralık destek verilecek. Aile Destek Programı ödemeleri hane başına 450-600 lira arasında ödenecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmiş olacak. İşte, destek paketi hakkında tüm merak edilenler...

Finans 11-07-2022 13:29

Emekli maaşlarında yeni tartışma! Prim gün sayısı bilmecesi! SGK ve BAĞ-KUR’lular...

Emekli olacak veya emekli olmuş milyonlarca kişi, “Fazla prim ödemek emekli aylığını düşürür mü?” sorusunu merak ederken maaşlara ilişkin kritik bir ayrıntı ortaya çıktı. Alt sınır aylıklarının yüksek prim ödeyerek uzun yıllar çalışan emeklilerin maaşına yetişmesi tartışma konusu oldu. 2000 yılından önce 7400 gün ile 3600 gün prim ödeyip emekli olan vatandaşların aynı maaşı alması intibak taleplerini gündeme getirdi.

Finans 11-07-2022 08:38

Emtia nasıl alınır? Emtia borsasında nasıl işlem yapılır?

Emtia, bankalar aracılığıyla alınabilmektedir. Fakat bankalardan emtia alınabilmesi için öncelikle ELÜS hesabı açılması gerekmektedir. Bunun dışında emtia borsaları üzerinden de emtia alımı ve satımı gerçekleştirilmektedir. Yatırımcılar hangi emtiaya yatırım yapmak istediklerine ise kendileri karar vermelidirler. Birden fazla emtia çeşidi bulunmaktadır. Bunlar buğday, pamuk, demir, bakır, altın ya da petrol gibi ham maddeler olabilirler. Emtia nasıl alınır?

Finans 09-07-2022 01:27

Piyasa değeri nedir? Piyasa değeri neyi ifade eder?

Piyasa değeri, bir şirketin borsadaki yani piyasadaki toplam değerini ifade etmektedir. Şirketlerin piyasa değerinin belirlenmesinde hisse senedi etken olmaktadır. Fakat hisse senetlerinin yüksek olması tek başına piyasa değerini belirleyemez. Piyasa değeri nedir, neyi ifade eder?

Finans 09-07-2022 01:07

Cari açık Mayıs’ta 6,5 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Mayıs ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini yayımladı. Buna göre cari açık Mayıs’ta 6,47 milyar dolar oldu. 12 aylık cari işlemler açığı 29,4 milyar dolara yükseldi.

Finans 08-07-2022 10:41

Son dakika: Zamlı maaşlar bugün hesaplarda! Memur ve memur emeklisine bayram öncesi güzel haber

Son dakika haberi: Memur ve memur emeklisinin zamlı maaşlarıyla ilgili kritik gün geldi. TÜİK'in açıkladığı Haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından yüzde 41.69'luk zamlı memur ve memur emeklisi maaşının ne zaman yatacağı merak ediliyordu. Kurban Bayramı'ndan bir gün önce 8 Temmuz Cuma (bugün) zamlı memur maaşları hesaplara yatıyor. İşte son dakika haberinin detayları:

Finans 08-07-2022 08:30

8 Temmuz Cuma altın fiyatları ne kadar oldu? 8 Temmuz 2022 gram altın, çeyrek altın ve cumhuriyet altını kaç TL?

8 Temmuz 2022 Cuma haftanın beşinci gününde altın fiyatları sorgulanıyor. Şu anda 966 TL’de olan altın fiyatlarının düşüp düşmeyeceği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Özellikle Rusya Ukrayna savaşı sonrası piyasalar da yakından takip edilirken, son olarak gram altında yükseliş yaşanmıştı. Peki 8 Temmuz tarihinde gram altın, çeyrek altın ve yarım altın kaç TL oldu? İşte altın fiyatlarında son durum...

Finans 08-07-2022 07:23

Darphaneden Reşat altın adımı! 104 yıl sonra yeniden basıldı

Darphaneden yeni altın üretimi hamlesi geldi. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, vatandaşların yüksek ilgisi nedeniyle ve piyasadaki sahte basımların önüne geçebilmek amacıyla Reşat altın basımına 104 yıl sonra yeniden başladı. Öte yandan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin'den Reşat altın alacaklara önemli uyarılar geldi.

Finans 07-07-2022 13:07

Benzin fiyatlarına indirim mi gelecek? 6 Temmuz benzin fiyatı ne kadar, kaç TL? Motorin ne kadar? İstanbul, Ankara, İzmir güncel benzin fiyatları!

Benzin fiyatlarına indirim mi gelecek? 6 Temmuz 2022 Çarşamba günü petrol fiyatlarının 100 doların altına düşmesi nedeniyle akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Geçtiğimiz gün, Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle yapılan zam geri çekilmişti. Peki 6 Temmuz 2022 benzin fiyatı ne kadar, kaç TL? Motorin ne kadar? İşte 6 Temmuz 2022 Çarşamba İstanbul, Ankara, İzmir'de benzin fiyatları...

Finans 06-07-2022 10:25

Gram altın ve dolar fiyatları gaza bastı... Alım fırsatı kollayanlar dikkat: İslam Memiş elinde altın ve doları olanları uyardı!

Dolar ve altın yatırımcıları son dakika güncel fiyatları 6 Temmuz Çarşamba günü de araştırmaya devam ediyor. Dolar/TL kuru ve gram altın fiyatları bu sabah yüzde 1 değer artışı ile güne başladı. BDDK'nın döviz kuru kararı sonrası dün 17 liranın üzerine çıkan dolar/TL kuruna rağmen ons altın fiyatının 1760 dolarlara kadar inmesi gram altın fiyatlarında yükselişi sınırlı bıraktı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş elinde altın ve dolar bulunduranlar için kritik bir uyarıda bulundu...

Finans 06-07-2022 10:14

Evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2022 Evde bakım maaşı yattı mı, ödemesi yatan iller hangileri?

Evde bakım maaşının miktarı ve hesaplara yatıp yatmadığı merak ediliyor. Konu ile ilgili vatandaşlar "Evde bakım maaşı ne kadar oldu?" sorusunu sorgulamaya başladı. Peki evde bakım maaşı yattı mı ve ödemesi yatan iller hangileri? İşte miktarı ve ayrıntılar...

Finans 06-07-2022 10:06

Elektrikli otomobilllerdeki ÖTV indirimi Resmi Gazete'de! Bazı otomobillerin fiyatı 300 bin TL düştü: Mini Cooper, Volvo, Seres 3, Skywell ET5...

Elektrikli otomobillerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi geldi. TBMM'den geçen ve Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre motor gücü 160 kW'ı geçmeyen ve matrah değeri 700 bin TL'yi aşmayan elektrikli otomobillerin yeni ÖTV oranı yüzde 10 olacak. Yapılan değişiklik birçok otomobil modelinin ÖTV oranını yüzde 60'tan yüzde 10 çekerken, fiyatlarda da 300 bin TL'lik indirim yaratacak. İşte ÖTV düzenlemesiyle ilgili tüm detaylar...

Finans 06-07-2022 09:12

Bakan Vedat Bilgin'den dikkat çeken ekonomi yorumu! 'Milli gelir 10 bin doları geçti, her ailenin kapısında otomobili var...'

Dün açıklanan enflasyon verisi sonrası birçok kişi ekonominin gidişatını eleştirirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye'nin değiştiğine ve refah seviyesinin yükseldiğine vurgu yapan Bakan Bilgin, "Türkiye'de bütün ailelerin, her gelir grubundan ailenin kapısında otomobili var, çocukları okuyor. Netice itibarıyla hepimiz bireysel hayatımızdan bunu hissedebiliriz" dedi. İşte Bakan Bilgin'in çok konuşulacak o açıklamaları!

Finans 05-07-2022 15:32

Sıfır araç almak isteyenler için markalar tek tek duyurdu: 2 ayda 150 bin lira zam! 400 bin liranın altında ise… İşte Temmuz 2022 kampanyalı araba fiyatları

Sıfır araçlar zamlanmaya devam ederken araba almak isteyenler Temmuz 2022 sıfır araç kampanyası için fiyat araştırmalarını hızlandırdı. Savaş, çip krizi ve tedarik sorunu derken fiyatlar ise 2 ayda 150 bin liradan fazla artı. Piyasada ise son zamlardan sonra 400 bin liranın altında sadece birkaç model kaldı. İşte markaların liste ve kampanyalı fiyatlarına göre, Temmuz ayı itibarıyla Türkiye'de satılan en ucuz sıfır otomobiller...

Finans 05-07-2022 15:06

En düşük emekli maaşı ne kadar 2022? Temmuz zammı ile en düşük emekli maaşı kaç TL oldu?

En düşük emekli maaşı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Emekli aylığı alt sınırı düzenlemesinin de yer aldığı ekonomi ile ilgili kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Vatandaşlar konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. Peki En düşük emekli maaşı ne kadar 2022? Temmuz zammı ile en düşük emekli maaşı kaç TL oldu? İşte detaylar...

Finans 05-07-2022 12:22

Dolar yeniden 17 sınırında! Altın fiyatlarında ise 'ters köşe' yaptıracak tahmin... Piyasalar yeniden hareketlendi

Dolar, küresel tarafta dolar güçlenirken yurt içinde son enflasyon oranı TL’yi baskılamaya devam ediyor. Altın fiyatları ise resesyon endişeleri ve enflasyona ilişkin belirsizlikler arasında yön arayışının sürdürüyor. Bu kapsamda dolar/TL kuru 16,98’e yükselerek 24 Haziran’da BDDK’nin ticari kredilerdeki sınırlama kararı sonrası en yüksek seviyeyi gördü. Gram altın fiyatı üzerinde etkili ons altın fiyatı içinse ANZ Bank ekonomistlerinden ters köşe yaptıracak bir değerlendirme geldi.

Finans 05-07-2022 11:45

Merkez Bankası açıkladı: '24 yılın zirvesine çıkan enflasyonun sebebi...'

TCMB, yüzde 78,6 ile 24 yılın zirvesine çıkan enflasyona dair değerlendirmesini yayınladı. Haziran'da hizmet grubunda yıllık enflasyonun tüm alt gruplarda arttığı belirtildi. Enflasyondaki yükselişe en belirgin katkının enerji grubundan geldiği ifade edildi.

Finans 05-07-2022 10:18

Hangisine inanacağımızı şaşırdık! Petrol fiyat tahmini kafaları karıştırdı: 45 dolar...

Citi Research, küresel bir resesyonun petrol fiyatlarında keskin düşüşe yol açmasını bekliyor. Kurum, ham petrol fiyatlarının 2023 sonuna kadar 45 dolarları, brent petrolün de 75 dolara kadar gerileyebileceğini ifade etti. Ancak JPMorgan ise petrol fiyatlarının 380 dolara kadar çıkabileceğini öngördü.

Finans 05-07-2022 10:03

Son dakika: Altın, dolar ve euro için flaş yorum! 'Senaryolar bu hafta değişebilir...'

Son dakika: Dolar/TL kuru BDDK’nın hamlesi sonrası sert düşmüştü. Fed’in faiz adımları ve resesyon endişeleriyle hareket eden piyasalar için yatırımcılar, 4 Temmuz Pazartesi “Dolar bugün ne kadar, kaç TL?” sorusunu araştırıyor. Peki dolar/TL kuru düşecek mi, yükselecek mi? Piyasa Uzmanı İslam Memiş ve Eda Karadağ’dan ses getirecek bir dolar yorumu geldi. İşte piyasalarda yaşanan son dakika gelişmeleri ve anlık, canlı, güncel rakamlar…

Finans 04-07-2022 14:23

Emekli maaşı zammı belli oldu! 13,7 milyon emekliyi kapsayacak

Emekli maaşı zammı ile ilgili son dakika açıklaması bugün TÜİK tarafından yapıldı. 2022 yılının 6 aylık enflasyon verisi saat 10.00'da belli oldu. Enflasyon farkının açıklamasının ardından emekli ve memur zammı netlik kazandı. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili detaylar merak konusu oldu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ve Temmuz 2022 emekli maaşı zammında son durum...

Finans 04-07-2022 10:47

Asgari ücretle birlikte neler değişecek? Şimdi herkes diğer ödemeleri merak ediyor! Hepsi arttı…

Asgari ücrete yüzde 30 ara zam yapılması ile birlikte şimdi herkes detayları merak etmeye başladı. Asgari ücretle birlikte neler değişecek. 5 bin 500 liraya çıkarılan asgari ücret artışı birçok kesimi doğrudan ve dolaylı olarak etkileyecek. Türkiye’deki hemen herkesi kapsayacak asgari ücret artışı, memurdan sözleşmeli personelin maaşlarına kadar vergi ve birçok alanda yeniden hesaplamalara neden olacak. İşte asgari ücret artışı ile birlikte değişecek o ödemeler…

Finans 03-07-2022 07:25

Türkiye'de bir ilk! Bursa'da açılışı yapıldı

İsviçre merkezli Nestle Health Science, Türkiye'nin ilk enteral beslenme ürünleri fabrikasını açtı. Bursa'nın Karacabey ilçesindeki fabrikanın açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de katıldı.

Finans 02-07-2022 17:55

Bakan Muş rekoru duyurdu! İhracatta tüm zamanların en yüksek rakamı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'de haziran ayında ihracatta tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşıldığını belirterek "Haziran ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 18,5 artışla 23,4 milyar dolar olmuştur" açıklamasında bulundu. Öte yandan Ticaret Bakanlığı, haziran ayı veri bültenini yayımladı. Buna göre, ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 20 artarak 125 milyar 864 milyon dolar, ithalat yüzde 40,6 artışla 177 milyar 230 milyon dolar oldu.

Finans 02-07-2022 12:31

SON DAKİKA | Asgari ücret zammı sonrası Bakan Bilgin'den EYT açıklaması! Canlı yayında duyurdu

Son dakika haberi: Asgari ücrete yapılan yüzde 30'luk zammı değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili açıklama geldi. Canlı yayında son gelişmeleri aktaran Bakan Bilgin, "EYT ile ilgili çalışmalarımız da var. Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var. Sonra EYT de var... Bu sorunlar halledilecek. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz." dedi.

Finans 01-07-2022 20:52

Asgari ücret 5 bin 500 TL oldu! İşte belirlenen yeni asgari ücret tutarı ile değişen rakamlar: Kıdem tazminatı, GSS primi, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı...

Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Konuya ilişkin gelişmeler milyonlarca asgari ücretli çalışan tarafından yakından takip ediliyordu. Erdoğan asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldığını ifade ederek net tutarın 5 bin 500 TL olarak belirlendiğini duyurdu. Asgari ücrete gelen ara zam ile çok sayıda kalemde de artış yaşanacak. İşte kıdem tazminatı, GSS primi, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı ile ilgili merak edilenler...

Finans 01-07-2022 18:29

Benzin ve motorin fiyatında önce reçeteyi sonra düşüşe geçeceği tarihi açıkladı: Uzmanlardan akaryakıt fiyatları için dikkat çeken sözler...

Benzin ve motorin fiyatları Rusya ile Ukrayna savaşı ve dolar/TL kurundaki yükseliş ile 30 lirayı görmüştü. Vatandaşlar merakla akaryakıt fiyatlarında düşüş için yapılan açıklamalara odaklanırken, uzmanlardan benzin ve motorin litre fiyatında düşüş için tarih verildi. Ortalama 100 dolar seviyesinde olan petrolde sadece 55 dolarının rafineri marjı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, marjlardan bir miktar feragat edilerek yüzde 10-12’lik indirimin piyasaya yansıyabileceğini dile getirdiler.

Finans 01-07-2022 15:42

Adana'da bulunan 1 milyar dolarlık petrol rezervi sonrası bir ilimizde daha heyecanlandıran gelişme

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na bağlı ‘Çukurova 1 ve Çukurova 2’ isimli araştırma sahasında yüksek kalitede petrol bulunmuştu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bulunan petrolün rezerv değerini yaklaşık 1 milyar dolar olarak açıklamıştı. Bununla beraber 1962 yılında kapatılan Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Çınar köyündeki vatandaşları petrol heyecanı sardı.

Finans 01-07-2022 14:21