Avro Kuru Haberleri

İlaç sektöründen yüzde 40 artış talebi! Stokçuluk başladı

İlaç sektörü her yıl şubat ayında belirlenerek sabitlenen döviz kuruna yüzde 40'lık bir artış bekliyor. Kur artışının hem küresel hem de yerel olarak maliyetlerde yüzde 100'e varan artışlara neden olduğunu belirten İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası Genel sekreteri Savaş Malkoç, yıl içindeki artışlar nedeniyle bu yıl, yıllık artışın yanı sıra bir kez daha güncelleme istediklerini belirtti. Bu beklenti sebebiyle piyasada birçok ilaçta 'bulunabilirlik' sıkıntısı baş gösterdi.

Finans 26-01-2022 15:30

CHP'li Özel'den dikkat çeken 50+1 yorumu: MHP, AK Parti hattını gerginleştiren durum budur

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Sayın Erdoğan'ın ayağına 50 artı 1'lik pranga vurulmuştur, parti içinde de bu ciddi şekilde tartışmalıdır. MHP, AK Parti hattını gerginleştiren de durumun ta kendisidir." dedi.

Haber 17-11-2021 19:15

Türk Eczacıları Birliğinden endişelendiren açıklama: 645 ilaç piyasada yok

Türk Eczacıları Birliği (TEB) "Sahadan, eczacı kooperatiflerimizden, meslektaşlarımızdan aldığımız bilgiler, piyasada pek çok ilacın bulunmadığını gösteriyor. Şu anki tabloda 645 ilaçta sıkıntı yaşanıyor, eczacılarımız ilaç temininde ve ilaçları hastaya ulaştırmada güçlük yaşıyor." açıklamasında bulundu.

Haber 06-11-2021 12:37

İkinci el araba fiyatları ne zaman düşer? Sıfır araçlar ne zaman gelecek? Toyota Türkiye CEO’su açıkladı!

İkinci el araba fiyatları üzerindeki artış bir süredir gözleri sıfır otomobil piyasasına çeviriyor. Sıfır araç artışının ikinci el piyasasında durulma yatacağı düşünüldüğünden herkes ikinci el araba fiyatları ne zaman düşer ve sıfır araçlar ne zaman gelecek sorularına yanıt arıyor. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, ikinci dalga olmazsa Ekim-Kasım aylarında talebe yetişmeye başlanacağını belirtti.

Finans 04-08-2020 10:42

Avro Kuru

Avro Kuru Hakkındaki Haberler Mynet'te. Avro Kuru Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İkinci el otomobil fiyatları artacak mı?

Garenta ve ikinciyeni.com'un Genel Müdürü Emre Ayyıldız, "Biz mart ayından sonra sektör oyuncuları olarak fiyatların geriye gelmesini kesinlikle beklemiyoruz. Ama 2019'daki sert dalgalanmaları da beklemiyoruz." dedi.

Finans 25-02-2020 14:37

Sağlık Bakanı Koca, AA Editör Masası'na konuk oldu: (2)

"İlaçla ilgili takip sistemimiz güçlü olduğu için ciddi sorun yaşamıyoruz" - "Yurt dışından temin edilen ilaçlar için 2019'da 3,2 milyar lira ödendi" - "(İlaç fiyatlarında kur güncellemesi) Şubatın 15'inde bunu bildirmiş olacağız ve 20'sinde de geçerli olacak"

Haber 22-01-2020 12:17

Ankara Eczacı Odası Başkanı Ercanlı’dan ’yerli ilaç’ değerlendirmesi

Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, “Yerli ilaç üretimindeki bu süreç ‘ilaçta kısmi yerelleşme’den çıkarılıp, üretimin her aşamasında yerelleşmeye gidilmelidir” dedi.Ankara Eczacı Odası olarak ülke ekonomisine ve halkın ilaca erişimine yapacağı katkılar için her zaman yerli ilaç üretiminin arkasında olduklarının altını çizen Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, “Şu anda üretilen yerli ilaçların üretim aşamalarına baktığımızda yalnızca kullanılan tesis ve çalışanların yerli olduğunu söylemek mümkündür.

Haber 09-10-2019 22:05

Ankara Eczacı Odasından yerli ilaç üretimine destek

Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı: - "Ankara Eczacı Odası olarak yerli ilaç üretimini ve jenerik ilacı destekliyoruz" - "Hastalarımızın ilaca ulaşımındaki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz"

Haber 09-10-2019 13:12

İhracatta yeni rekorlar görebiliriz

TİM Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya: - "Eylül ayında miktar bazlı artışın değerlere yansımamasındaki kur engeli önümüzdeki aylarda olmayacak. Miktar bazlı ihracat rakamlarımızı koruyabilirsek kurun desteğiyle gelecek aylarda, aylık rekor ihracat rakamları görebiliriz" - "Yılın son iki ayında baz etkisi terse çalışmaya başlayacak ve yıl sonunda yeniden çift hanelerde olacağız. YEP'de belirtilen yüzde 12 hedefine yakın bir seviyede yılı tamamlamış olmayı bekliyoruz" - "Bankaların kredi faizlerinde de indirimler görmeyi bekliyoruz. Özel sektörün krediye erişimi kolaylaştığında hem yatırım iştahı geri gelecek hem de üretim ile büyüme desteklenecek"

Finans 04-10-2019 11:54

Eczacılardan 'danışmanlık ücreti' talebi

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, eczaların danışmanlık ücreti almasını talep ettiklerini belirterek, "Eczacıya tansiyon, şeker ölçümü, sigara bıraktırma gibi eczane temelli ekstra hizmetler ve bu hizmetler doğrultusunda sunduğu danışmanlık hizmeti için sabit bir ücret ödenmeli." dedi.

Finans 13-05-2019 11:44

Eczacılardan danışmanlık ücreti talebi

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak: - "Avrupa ülkelerindeki pek çok örnekte olduğu gibi eczacıya tansiyon, şeker ölçümü, sigara bıraktırma gibi eczane temelli ekstra hizmetler ve bu hizmetler doğrultusunda sunduğu danışmanlık hizmeti için sabit bir ücret ödenmeli" - "Devlet, vakıf, özel fark etmeksizin yeni eczacılık fakülteleri açılmamalı. Öğretim elemanı eksik, altyapısı bilimsel çalışma yapmaya uygun olmadığı halde açılmış olan eczacılık fakülteleri, bünyesinde bulundukları üniversite ve sanayi iş birliği ile Ar-Ge merkezlerine dönüştürülmeli"

Haber 13-05-2019 11:21

Çiftlere evlilik öncesi genetik geçişli hastalıklar için tarama

Sağlık Bakanlığınca SMA gibi genetik geçişli hastalıkların belirlenmesine olanak veren yerli kit geliştirilerek evlilik öncesi çiftlere tarama yapılacak - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Önceden bilindiğinde tedbir alınabilecek hastalıkları tespit etmek için yerli bir tarama kiti geliştirmek ve herkesi bu taramalardan geçirmek istiyoruz" - "(Taramada sonucunun pozitif çıkması halinde) Evlenecek çifte, bundan sonraki sürece ilişkin tüp bebek yöntemi gibi yönlendirmelerle bilgilendirme yapılacak. Tüp bebek yönteminin de ücretini karşılamayı taahhüt eden bir yaklaşım olacak" - "Şu an her türlü ilacın olduğunu çok rahat söyleyebiliriz. Gelecek hafta itibarıyla düzenleme yapılacak ilaçlar varsa bunu da yapmış olacağız. Dolayısıyla bu anlamda vatandaşımız tedirgin olmasın"

Haber 29-03-2019 11:06

Bakan Koca, ilaç fiyatlandırmasında kullanılacak kuru açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: - "Sektörle geldiğimiz noktada biz bu yıl için 19 Şubat'tan sonra uygulanmak üzere bir sabit oranda anlaşmış olduk. Bu yılki zam oranının yüzde 26,4 olarak uygulanmasına hep birlikte karar vermiş olduk" - "Denetimlerimizi yine devam ettiriyor olacağız. Bundan sonraki süreçte üretici paydaşlarımızla görüşmelerimiz de sürecek. Benzer ilaç sıkıntısının yaşanacağını düşünmüyoruz"

Haber 13-02-2019 18:02

Bakan Koca, ilaçlardaki zam oranını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaçlarda zam oranının yüzde 26.4 olarak uygulanmasına karar verildiğini söyledi.

Finans 13-02-2019 17:50

Toplum sağlığını gözetmeyen bir ticari stratejiyi kabul edemeyiz

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası: - "Toplum sağlığını gözetmeyen, sorumluluktan uzak herhangi bir ticari stratejiyi ve davranışı kabul etmemiz mümkün değildir. Kuruluş ilkelerimiz doğrultusunda, sektörümüzün itibarını etkileyecek her türlü iddianın takipçisiyiz"

Haber 08-02-2019 12:39

41 ilacın arz sıkıntısı sona erecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: - "Bu hafta itibarıyla 41 ilacın piyasadaki arz sıkıntısı son bulacak" - "Medya üzerinden ilaç sayılarıyla ilgili abartılı rakamlar dillendirilerek spekülasyon yaratma çabalarının, kur güncellemesi öncesinde baskı oluşturmaya yönelik olduğu açıktır. Bu konuda kamuoyunu yanlış bilgilendirerek sürece alet olan açıklama ve beyanlara da maalesef şahit olmaktayız. Vatandaşlarımızın bu tip spekülatif bilgilere itibar etmemesini rica ediyoruz" - "Yeni kur ayarlamasını takiben bu durum tamamen ortadan kalkacaktır"

Haber 05-02-2019 16:42

Bakan Koca’dan ilaç tedariki açıklaması

İlaç fiyatlarının belirlenmesi ve bununla ilgili denetimlerin devam ettiğine dair açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kimsenin ilaç tedarik zincirini bozup hastalarımızı mağdur etmesine izin verilmeyecek, gereken yapılacaktır" dedi.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç fiyatlarının belirlenmesinde referans alınan sabit Avro kuru güncellemesinin, tebliğ gereği bu yıl da Şubat ayında yapılacağını bildirdi.

Haber 05-02-2019 16:42

Bakan Koca: 41 ilacın piyasadaki arz sıkıntısı son bulacaktır

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, "İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinden yapılan incelemeler neticesinde üretici seviyesinde sorun yaşandığı tespit edilen 41 kalem ilaca geçen hafta Fiyat Değerlendirme Komisyonumuz (FDK) tarafından fiyat artışı verilmiştir.

Haber 05-02-2019 16:34

Bakan Koca: 41 ilacın piyasadaki arz sıkıntısı son bulacaktır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinden yapılan incelemeler neticesinde üretici seviyesinde sorun yaşandığı tespit edilen 41 kalem ilaca geçen hafta Fiyat Değerlendirme Komisyonumuz (FDK) tarafından fiyat artışı verilmiştir.

Haber 05-02-2019 16:24

Sağlık Bakanı: 41 ilaçta arz sıkıntısı bu hafta son bulacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Bu hafta itibarıyla 41 ilacın piyasadaki arz sıkıntısı son bulacaktır" açıklaması yaptı.

Haber 05-02-2019 16:19

Yabancı ilaç firmaları stok yapıyor

Yabancı firmalar, avro kurunun 2,69 TL olarak sabitlenmesinden dolayı Türkiye’ye ilaç göndermiyor.

Haber 30-01-2019 02:08

Nissan olarak 2018'de pazar payımızı artırdık

Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök: - "Nissan olarak, 2018'i, düşen bir pazarda pazar payımızı artırarak tamamladık. Toplam pazardaki onuncu sıradaki yerimizi korurken, otomobil pazarında ise dokuzuncu sıraya yükseldik. Elde ettiğimiz bu pazar payı gelişimi bizi mutlu ediyor, önümüzdeki dönem için de umut veriyor" - "Zor geçen bir senede devletimizin ortaya koymuş olduğu vergi indirimlerine sektör de kampanyalarla destek verdi. Türkiye’nin lokomotif sektörü konumundaki otomotiv, bu zor dönemi 600 bin adet seviyesinin üzerinde tamamlayarak gücünü gösterdi"

Haber 05-01-2019 14:50

İlaç tedariki sorununun nedeni, avro kurunun güncellenmemesi

Tüm Eczacı İşveren Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan: "İlaç tedarikinde yaşanan sorunların temel nedeni, ilaç fiyatı hesaplamasında kullanılan avro kurunun yeni yıla kadar güncellenmeyecek olmasıdır. Bu yüzden yeni yıl beklenilmeden avro kurundaki gerekli güncelleme bir an önce yapılmalı ve yürürlüğe konulmalıdır" - "Ecza depolarının, ilaç firmalarından aldıkları vadeleri, yıllardır eczanelerimize aynı şekilde yansıttığı gerçeği biliniyorken, depoların vadeleri geri çekme kararlarını algılamakta zorlanıyoruz" - "Aralık ayında 404 kalemde yüzde 76'dan başlayan oranda indirim yapılacak. Bu durum zaten bulunamayan ilaçların tedarikini daha da zorlaştıracaktır"

Haber 24-10-2018 14:15

Kurban pazarında dolar ve avroyla satış yapılmıyor

Kırşehir Ticaret Borsası, kentteki kurban pazarında Türk lirasıyla alışveriş yapılmasını kararlaştırdı - Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik: - "Türk lirasının değerinin artması için Kırşehir Ticaret Borsası bünyesinde dolar ve avro ile satış kesinlikle yasak"

Haber 18-08-2018 11:45

Oda başkanlarından kira kontratlarında Türk lirası çağrısı

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu: - "Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir, Trump'ın haksız istek ve taleplerine boyun eğecek kabile devleti değildir" - Nevşehir'de görme engelliler, dolar ve altın bozdurdu

Haber 16-08-2018 15:55

Hurda teşvik programı pazara dinamizm getirecek

Citroen Türkiye Genel Müdürü Doğueri: - "Hurda teşvik programının yılın geri kalan bölümünde pazara dinamizm getireceğini ve 2017 pazar performansına ulaşacak bir ortam oluşabileceğini öngörüyoruz" - "Ekonomide gelecek dönemdeki kontekstin otomotiv satışlarında tekrar bir canlanma getireceğini tahmin ediyoruz" - "Pazarda yılın ilk 5 ayında yaşanan yüzde 5 gibi ufak bir gerilmeyi aslında 'eyvah' dedirtecek oranlar olarak değerlendirmiyorum" - "Yeni C4 Cactus modelimizde bu yıl için 2 bin adet satışla C-Hacthback segmentinde yaklaşık yüzde 4 pay almayı hedefliyoruz"

Haber 17-06-2018 11:05

İlaç tedarikinde sıkıntı yaşandığı iddiaları

- Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Turunç: - "Meslektaşlarımızın sosyo-ekonomik örgütü olan eczacı kooperatifleri, taşıdığı sorumluluğun bilinci ile eczacı ortaklarımıza ve dolayısıyla halkımızın talep ettiği ilaca ulaşması konusunda gerekli özveri ve duyarlılığı göstermektedir"

Haber 31-01-2018 10:51

'Otomobil almanın tam zamanı'

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Operasyonlar Direktörü İsmail Ergun, "Şu an araba almanın tam zamanı. Kur artışları nedeniyle fiyatların bu aylardan sonra artma ihtimali çok yüksek" dedi.

Finans 11-05-2015 12:24

Otomotivde yıl sonu kampanyaları

Yıl sonu kotalarını doldurmaya çalışan sektör temsilcileri, birbirinden cazip seçeneklerle müşterilerine alternatifler sunuyor.

Finans 21-11-2011 12:04

Otomotivde süper indirim

Türk otomotiv pazarında faaliyet gösteren otomotiv firmaları yaz sonuna doğru otomobil kampanyalarına hız verdi.

Finans 05-09-2011 09:50