Biyomühendislik kimdir?

Biyomühendislik kimdir?

Biyolojik tekniklerin ve mühendislik tekniklerinin canlılara uygulanması sonucu ortaya çıkan bir ana bilim dalıdır. Biyoproses mühendisliği, biyomedikal mühendislik, genetik mühendisliği, moleküler mühendislik gibi alt alanları kapsamaktadır.

Bu bilim dalı analiz prensiplerini uygulayan bir bilim dalı olarak karşımıza çıkar.

Bu bölümde eğitim gören öğrenciler bilgisayar, malzeme bilimi, kimya ve biyoloji alanlarında da oldukça nitelikli öğrenim görmektedirler. 4 yıllık lisans bölümüdür.

4 yıllık lisansı tamamlayanlar biyomühendis unvanı alırlar. Eğitim tamamlandıktan sonra iş olanağı oldukça geniş olmakla bilikte kişilere kendine uygun seçim şansı sunulur. Bu özelliği sayesinde diğer bölümlerdeki araştırmacılarla ortaklık yapılarak alan daha fazla geliştirilebilir. Geri dönüşüm, arıtma, malzeme, enerji, biyokimyasal, biyomedikal gibi alanlarda iş seçenekleri mevcuttur.

Biyomühendislik Haberleri

Genetik ve Biyomühendislik mezunları ne iş yapar? Genetik ve Biyomühendislik bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Geleceğe yönelik yapılan seçimler arasında en önemlilerinden biri de meslek seçimidir. Kişinin yapacağı meslek seçimi geleceğini şekillendirir. Bu seçimi kendi yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda yapmalıdır. Tercih edilen mesleğin gelecek vaat etmesi de son derece önemlidir. Genetik ve Biyomühendislik bölümü de bunlardan biridir. Genetik ve biyomühendislik bölümlerini birleştiren bu bölümden mezun olabilmek 4 yıl eğitim almak gerekir. Genetik ve biyomühendislik iş olanakları nelerdir?

Egitim 23-07-2022 04:56

Biyomühendislik mezunları ne iş yapar? Biyomühendislik bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Meslek seçiminde ilgi duyulan alanlara yönelmek önemlidir. Bunun yanında eğitimi alınacak bölümün gerektirdiği yeteneklere de sahip olmak gerekir. Kişi sayısal ya da sosyal bilimlerden hangilerine daha yatkınsa o bilimleri içeren eğitimleri almalıdır. Diğer yandan eğitimi alınacak olan mesleğin gelecek vadetmesi de önemlidir. Biyomühendislik mezunları da bu grup içinde yer alırlar. Biyomühendislik bölümü mezunları nerelerde çalışır?

Egitim 11-07-2022 03:20

Üç boyutlu yazıcılardan canlı nesne!

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte üç boyutlu yazıcılar canlı nesneler üretebilecek boyuta ulaştı.

Haber 30-11-2021 10:11

Yerel buğday kaynaklarımız büyük bir hazine

Karaman'da üniversite tarafından geliştirilen ve kurak alanlarda yüksek verim veren 5 çeşit buğday tohumu, 2019 yılında deneme ekimi çalışmaları kapsamında toprakla buluşturulacak - KMÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Aydın: - "Yerel buğdayların tohum ıslahındaki yeri tartışılmaz çünkü bizim geliştirdiğimiz ve dünyada geliştirilen birçok buğday çeşidinin temelinde Anadolu'nun yerel buğdayları yer almaktadır. Yerel buğday kaynaklarımız büyük bir hazinedir"

Finans 30-12-2018 11:52