Broker Haberleri

Dealer nedir? Dealer ne iş yapar?

Finans ve yatırım alanlarında görev alan dealer, kendi adına alım ve satım işlemlerini yürütmektedir. Alış ve satış fiyatı arasındaki farktan getirisi elde eden dealer, kendi adına işlem yapması ile broker meslek grubundan ayrılmaktadır. Dealer ne demek, ne iş yapar?

Finans 15-08-2022 11:20

Broker ne demek? Broker nedir, kime denir?

Broker, alım satım işlemlerindeki aracıdır. Belirli bir komisyon alarak, alım satım işlemlerini kendi adına gerçekleştirir. İşlemleri kendi adına gerçekleştirirken, aracı olduğu kurum veya kişilerin hesabına yapar. Broker kişilerin amacı alışveriş işlerini hızlandırmaktır. Satıcı ve alıcı kişisinin bir araya gelmesini kolaylaştırır. İşlemlerin en kısa sürede gerçekleşmesini sağlar. Ortaya çıkabilecek sorun veya işlem basamaklarıyla broker ilgilenir.

Finans 31-07-2022 19:49

'Bitcoin Safiye' ve eşinin 135 yıl hapsi isteniyor! 39 sayfalık savunma: Kazananlar sustu...

Aydın’da, Bitcoin Safiye olarak anılan Safiye Gökçe Yüce ile eşi Oğuzhan Yüce’nin dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanmalarına başlandı. Kendisini ‘ekonomist-broker’ olarak tanıtarak 40 kişiyi 600 Bitcoin karşılığı yaklaşık 30 milyon TL dolandırmakla suçlanan Yüce çifti can güvenliği endişesiyle duruşmaya SEGBİS ile bağlandı. Suçsuz olduğunu belirten çift, 39 sayfalık savunmayı teslim etti. Bitcoin Safiye savunmasında kazananların sustuğunu, zarar edenlerin dolandırıldığını söylediğini belirtti.

Haber 17-05-2022 22:18

Başbakan'ın güldüren telefon sohbeti

Borsa İstanbul'un açılış gongunu çalan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra borsanın içinde dolaştı.

Haber 05-04-2013 15:48