Cağ Kebabı Haberleri

Ne pizza ne sushi ne de steak... Türkiye'nin o yemeği listeyi altüst etti! Sosyal medya dünya çapındaki bu sıralamayla çalkalanıyor

Sosyal medya dünyanın en iyi yemekleri ve dünyanın en iyi mutfakları listesini konuşuyor. Tasteatlas tarafından yayınlanan bu iki listede, elbette Türkiye'deki sosyal medya kullanıcıları ilk olarak Türkiye'nin sıralamasına, ardından da yemekler listesinde Türkiye'den hangi yemeklerin olduğuna baktı. Özellikle bir lezzetin, dünyadaki pek çok yemeği ezip geçtiği görülürken Türkiye'nin ülkeler sıralamasındaki yeri de dikkat çekti. Peki, listede hangi yemekler var ve Türkiye kaçıncı sırada?

Haber 26-12-2022 11:33

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Erzurum ve Artvin'in paylaşamadığı lezzet: Cağ kebabı

Erzurum'un Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca: - "Asıl esprisi şu, bizim bu coğrafyada kır çiçeğiyle beslenen koyunların etinden yapılmasıdır. Balıkesir, Bursa veya Artvin'de bu aromayı bulamazsınız" - Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt: - "Biz 'Artvin yatık döneri' adı altında Artvin Belediyemizle ortak bir çalışma yaparak coğrafi işaret başvurusunda bulunduk. Çok yakın zamanda coğrafi işaretimizi de alıp önce Karadeniz'e, sonra da tüm Türkiye'ye bu lezzeti tattırmak istiyoruz"

Yurthaber 07-10-2022 11:09

Türkiye'nin ilk cağ kebabı fabrikası Erzurum'da açıldı

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı: - "Burada üretilecek ürünlerin Körfez ülkeleri başta olmak üzere yurt dışına ihraç edilmesini temenni ediyorum"

Yurthaber 31-07-2022 21:09

Cağ Kebabı

Cağ Kebabı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Cağ Kebabı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.