Emekli Maaş Bilgileri Haberleri

Yüzde 30 zamlı maaş ödemelerinde 2. etap başladı! Milyonlarca emekliye müjde

Emekli ve memur zammı sonrası zamlı maaşların ödeme tarihleri merak edilmeye başlanmıştı. Yüzde 30'luk zamlı maaşlar hesaplara aktarılmaya devam ediyor. SSK emeklilerinin zamlı maaş ödemeleri yarın son bulacakken bugün ise Bağ-Kur'lular için ödemeler başladı.

Finans 27-01-2023 13:00

İlk emekli maaşı ne zaman yatar, aylık bağlanması ne kadar sürer? İlk emekli maaşı kaç günlük ödenir?

Her çalışan devlet tarafından belirlenmiş koşulları yerine getirdikten sonra emekli olmaya hak kazanır. Kadın ya da erkek çalışanlara farklılık gösterebilen zorunlu hizmet süresi ve yaş sınırı başlıca kriterlerdir. Bağlı olduğu kuruma başvurulmasının ardından emekli olunur. Başvurunun ardından emekli maaşı ödemesi yapılır.

Haber 19-10-2022 19:17

BAĞ-KUR emekli maaşı ne zaman yatar? Tahsis numarasına göre BAĞ-KUR emekli maaşı ödeme günleri nedir?

Zorunlu hizmet süresini tamamlayan ve yaş sınırını dolduran her çalışan emekli olmaya hak kazanır. Bağlı olduğu kurumdan emekli maaşı almaya başlarlar. Emekli maaşları için ödeme tarihleri çeşitli kriterlere göre hesaplanarak belirlenir. Bağ-Kurdan emekli olan kişiler emekli maaşlarını kurumdan alacakları tahsis numarasına göre belirlenen tarihte alırlar.

Haber 19-10-2022 19:17

Emekli Sandığı emekli maaşı ne zaman yatar? Doğum tarihlerine göre Emekli Sandığı maaş ödemesi günleri nedir?

Devlet tarafından belirlenmiş olan yasal koşulları yerine getiren her çalışan emekli olmaya hak kazanır. Zorunlu hizmet sayısını ve yaş haddini dolduran emekliler emekli aylığı almaya başlar. Emekli Sandığından emekli olan her kişinin maaş tarihi emekli olmaya hak kazanan kişinin doğum tarihine göre belirlenir.

Haber 19-10-2022 19:16

Emekli Maaş Bilgileri

Emekli Maaş Bilgileri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Emekli Maaş Bilgileri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Eşi vefat eden kadın, eşinin emekli maaşının ne kadarını alır? Vefat eden kişinin maaşı eşine nasıl bağlanır?

Sigortalı olarak çalışan birinin ölümünden sonra geride kalanlara ölüm aylığı bağlanır. Ölüm aylığının bağlanabilmesi için gerekli bazı koşullar vardır. Bunlardan en önemlisi sigortalının belirli bir süre prim ödemiş olmasıdır. Bu süre kanunlar tarafından 1800 gün olarak belirlenmiştir. Ya da sigorta kapsamında çalışan kişi, en az 5 yıl sigortalılık süresini doldurmuş olmalıdır. Ölen eşten dolayı maaş alan dul eş, tekrar evlenene kadar maaş almaya devam eder.

Haber 14-10-2022 10:14