Engin Şenkan kimdir?

Engin Şenkan kimdir?

1 Ocak 1944 Engin Şenkan tiyatro, sinema oyuncusudur. Oyunculuk eğitimini mezun olduğu Ankara Devlet Konservatuvarında alan Şenkan, kariyeri boyunca çok sayıda tiyatro oyununda oynamıştır. Bunun yanında pek çok dizide de rol alan Şenkan özellikle Bizikiler dizisindeki Şevket rolü ile ünlenmiştir. Son Osmanlı Yandım Ali ve Kaçamak filmlerinde de rol alan Şenkan, Sıdıka Şenkan ile olan evliliğinden iki kızı vardır. Sanatçının ilk oynadığı tiyatro oyunu “Amedee Yahut Nasıl Kurtulmalı”, ilk oynadığı dizi ise “Yalnızlar” adlı yapımdır.

Engin Şenkan Haberleri

Ay Yapım'dan 'kavga' açıklaması

Kurt Seyit ve Şura-İstanbul dizisinde rol alan Kıvanç Tatlıtuğ ile Engin Şenkan geçtiğimiz günlerde sette kavga etmişti.

Magazin 12-06-2014 10:23

'Kıvanç ile oynama eziyetinden kurtuldum'

Genç oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, 45 yıllık sanat emektarı Engin Şenkan'la sette kavga etti. Diziden ayrılan Şenkan, "O çocukla bir daha hayatta oynamam" diye konuştu.

Magazin 09-06-2014 14:43

Kurt Seyit ve Şura setinde reyting kavgası

Düşük reyting nedeniyle gergin olan Kıvanç Tatlıtuğ, çamaşırhane çekimlerinde Engin Şenkan'la tartıştı.

Magazin 07-06-2014 14:59

Usta oyuncu Kurt Seyit ve Şura'da

Aldığı kötü reytinglerden dolayı oyuncu kadrosunu güçlendiren Kurt Seyit ve Şura'nın ekibine daha önce Dila Hanım ve Firuze dizilerinde rol alan usta oyuncu Engin Şenkan da dahil oldu.

Magazin 28-04-2014 17:04