Ertesi Gün Hapı Haberleri

Ertesi gün hapı ne zaman alınmalı? Ertesi gün hapı ne zaman kullanılır?

Ertesi gün hapı acil kontrasepsiyon (gebeliği önleme) yöntemlerinden biridir ve cinsel ilişki sonrası istenmeyen gebelik riskini azaltmak için kullanılır. Bu ilaç, hamileliğin başlamasını engellemek veya ertelemek için kullanılır ve genellikle korunmasız cinsel ilişki sonrası kullanılır. Ancak unutulmamalıdır ki ertesi gün hapı, düzenli bir doğum kontrol yönteminin yerini almaz.

Haber 30-08-2023 01:44

Ertesi gün hapı nedir? Ertesi gün hapı nasıl kullanılır?

Eczanelerden reçetesiz olarak satın alınabilen ertesi gün hapı yüksek oranda progesteron hormonu içerir. Bu ilacın başarılı olma oranı doğru bir şekilde ve önerilen sürede kullanılmasıyla doğrudan ilişkilidir. Buna ek olarak bu ilacın etkileşime girebildiği bileşenler, tehlikeli olabildiği kişi grupları ve koruma sağlamadığı durumlar hakkında da bilgi edinilmelidir. Böylelikle ertesi gün hapının yüksek oranda başarı sağlaması için nasıl kullanılması gerektiği tam olarak öğrenilebilir.

Haber 23-08-2023 12:16

Ertesi gün hapı kullandıktan sonra kanama olmaması hamilelik belirtisi mi? Ertesi gün hapı kanama yapar mı?

Bazı çiftler bebek sahibi olmak için sabırsızlanırken bazı çiftler de bunun için erken olduğunu düşünerek ya da sadece bebek sahibi olmak istemediği için bazı önlemler alabilirler. Bu önlemlerden en etkili olduğu bilinenlerden biri de kadının ertesi gün hapı kullanmasıdır. Ancak ertesi gün haplarının da bazı yan etkileri bulunabilir. Peki, ertesi gün hapının kanama yapmasın normal mi?

Kadin 17-02-2023 09:14

Kaza geliyorum demez: Çok kötü sonuçlara yol açabilir! Prezervatif yırtılırsa ne yapmak gerekiyor?

Cinsel ilişki sırasında korunmak hem hamilelik hem de hastalık hakkında oldukça koruyucu olabiliyor. Ancak bazı durumlarda prezervatiflerde yırtılma meydana gelebiliyor. Konuşulmasa da sıklıkla yaşanabilen bu durum iki taraf için de gerginliğe yol açıyor. Prezervatifin yırtılma durumunda yapılacak işlemlere dikkat etmek gerekiyor.

Haber 12-09-2022 17:27

Ertesi Gün Hapı

Ertesi Gun Hapi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ertesi Gun Hapi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ertesi gün hapı nedir? Nasıl kullanılır?

Korunmasız cinsel ilişki sonrası kullanılan doğum kontrol yöntemidir. Çok sık başvurmamak şartıyla acil ve çaresiz durumlarda ilişkiyi müteakiben 72 saat içinde alınabilir. Aynı anda 2 tablet birden alınmalıdır. Jinekolog Mebrure Altuğ, ertesi gün haplarının nasıl kullanılması gerektiğini Mynet okurları için yazdı.

Haber 29-09-2005 09:29