Gümüş Altın Haberleri

Mıknatıs gibi çekiyor! Her şey sigara içmek istemesiyle başladı: Bunu ben açıklayamıyorum, tıp açıklasın...

Sakarya Karasu'da metalleri mıknatıs gibi çeken adamı görenler gözlerine inanamıyor. Sigara içmek istediğinde elinden düşen çakmağın vücuduna yapışması sonrası özelliğini fark eden Süleyman Demirci, "Vücuduma; gümüş, altın, cam, taş, bozuk para, metal kaşık ve farklı birçok materyal yapışıyor" diye konuştu. Özelliğini görenlerin şaşırdığını söyleyen Demirci, “Sadece metal değil. Ağaç, gümüş, taş ne varsa getirin vücudum tutuyor." dedi.

Haber 09-01-2022 15:36

Apple'ın piyasaya sürmediği iPhone 5s prototipi yıllar sonra ortaya çıktı!

Daha önce Apple'ın bazı prototip modellerinin fotoğrafını paylaşan bir sızıntı kaynağı, şimdi iPhone 5s'in hiç üretilmemiş bir modelinin fotoğraflarını paylaştı. Fotoğraflardaki iPhone 5s modelinin en önemli farkı ise şüphesiz iPhone 5'i hatırlatan ve oldukça şık görünen rengi.

Haber 18-01-2021 12:10

Altın, son 10 yılın en kazançlı yılına giriyor... Analistler 2021 altın fiyatları için ne dedi?

Altın fiyatları pandeminin yarattığı belirsizlik ortamından dolayı, güvenli liman taleplerinin artmasıyla son 10 yıldaki kazançlı yılına girmeye hazırlanıyor. Altın fiyatlarının son zamanlarda düşey eğilim göstermesine rağmen, 2020 yılının başından bu yana yüzde 24 oranında artış gösterdi. Peki altın fiyatlarındaki artış ve yükselişler için uzmanlar ne söyledi? İşte bu hafta başından itibaren altın fiyatlarında yaşanan gelişmeler ve uzman yorumları...

Finans 25-12-2020 14:51

Gram altında 473 altında baskı sürüyor... Altın fiyatları düşmeye devam edecek mi?

Gram altın fiyatları 458 lira seviyesinde fiyat belirliyor. Hızla yükselen gram altının düşüşü de çok hızlı oldu. Fon Yöneticisi Baştürk, ons altın fiyatında 1855 dolar desteğinin önemli olduğunu belirtirken; "Bu kırılma gelirse baskı derinleşebilir" şeklinde uyardı. İşte uzmanlardan gram altın tahminleri...

Finans 23-12-2020 15:37

Uzmandan altın yorumu: 2021 yılı ise 2020’yi aratacak... Analistten ons altın için 1970 dolar tahmini!

İngiltere'de ortaya çıkan mutasyona uğramış koronavirüs haberlerinin ardından küresel piyasalarda hareketlilik yaşandı. Fakat yapılan açıklama salgının ölümcül oranından çok yayılma hızı olunca küresel piyasalarda iyimser hava hakim oldu. Analistler dünyada yaşanan son gelişmeleri ele alarak, altın fiyat beklentilerini paylaştı. Altın fiyatları ne olacak araştıran yatırımcılar güncel altın yorumlarını merak ediyor. İşte uzmanların yaptığı güncel altın tahminleri ve açıklamaları...

Finans 22-12-2020 16:00

Apple akıllı saatlerinin sağlık uygulamalarını karşılaştırdık!

Apple akıllı saatlerinin sağlık uygulamalarını karşılaştırdık. Hangi akıllı saat daha sağlıklı yapar sorusuna yanıt arıyoruz...

Haber 23-09-2020 11:11

Tasarımlarıyla Mevlana'yı dünyaya tanıtıyor

İranlı Pegah Moshfeghi: - "Mevlana, hep "aşk" ve "hiç"i bir arada görmüştür. "Can" teması da felsefesini oluşturan önemli konulardandır. Çok sevdiğim Mevlana felsefesini tasarımlarıma yansıtmak istedim" - "Türkiye'yle ilgili 2020 yılında bir koleksiyon yapma hedefim var. Kültürleri bir şekilde gelecek nesillere anlatmak bizim görevimiz"

Haber 27-11-2019 11:00

AK Partili Hamza Dağ'dan özel sporculara destek

İZMİRLİ özel sporcularla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sporculara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyleyerek, "Onun özellikle özel sporculara verdiği önem ve onların durumlarını sorması başarılarında etkili oluyor.

Haber 16-11-2019 17:03

AK Partili Hamza Dağ'dan özel sporculara destek

İZMİRLİ özel sporcularla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sporculara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyleyerek, "Onun özellikle özel sporculara verdiği önem ve onların durumlarını sorması başarılarında etkili oluyor.

Haber 16-11-2019 14:54

Arslantepe Höyüğü UNESCO'da kalıcı liste yolunda

Binlerce yıllık geçmişiyle UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nün kalıcı listeye dahil edilmesi için yürütülen çalışmalar sürüyor - Son olarak 2020 yılındaki UNESCO değerlendirmesi için çalışma yapan Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi adına gelen heyetin incelemelerde bulunduğu höyüğün kalıcı listeye girmesiyle dünyaya tanıtılması hedefleniyor - Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder: - "Zengin bir kültürü ve tarihi Dünya Kültür Miras Listesi'ne dahil etmek için çaba sarf ediyoruz"

Haber 30-09-2019 11:25

ABD araştırdı, Delice tuzunda mikroplastiğe rastlamadı

Kırıkkale’nin Delice ilçesinde dağların eteklerinden akan doğal kaynak suyundan elde edilen tuzda ABD’de bir üniversite yapılan analizlere göre mikroplastiğe rastlanmadı.

Haber 08-09-2019 11:53

Ağaç yapraklarını işleyip, eşyalarda kullanıyor

Ankara'da grafik tasarımcısı Yeşim Livaoğlu, (42) doğadan topladığı ağaçların yapraklarını özel bir solüsyonda bekletip, iskeletlerini çıkardıktan sonra işleyerek, çeşitli eşyalarda kullanıyor.

Haber 30-07-2019 12:39

Ağaç yapraklarını işleyip, eşyalarda kullanıyor

Ankara'da grafik tasarımcısı Yeşim Livaoğlu, (42) doğadan topladığı ağaçların yapraklarını özel bir solüsyonda bekletip, iskeletlerini çıkardıktan sonra işleyerek, çeşitli eşyalarda kullanıyor.

Haber 30-07-2019 12:11

Ağaç yapraklarını işleyip, eşyalarda kullanıyor

ANKARA'da grafik tasarımcısı Yeşim Livaoğlu, (42) doğadan topladığı ağaçların yapraklarını özel bir solüsyonda bekletip, iskeletlerini çıkardıktan sonra işleyerek, çeşitli eşyalarda kullanıyor.

Haber 30-07-2019 11:41

Sıfır Atık'ın uygulama takvimi belirlendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Sıfır Atık Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı - Yönetmelikle, ülke genelinde Sıfır Atık Yönetim Sistemi'nin oluşturulmasına yönelik mahalli idareler ile bina ve yerleşkeler için uygulama takvimi ortaya konuldu - Buna göre, kamu kurum ve kuruluşları 1 Haziran 2020 itibarıyla Sıfır Atık'a geçecek - Nüfusu 250 binin üzerindeki büyükşehir ilçe belediyeleri ile organize sanayi bölgeleri, havalimanları, iş merkezi ve ticari plazalar, limanlar ve 5000 metrekare üzeri alışveriş merkezleri, 250 ve fazla öğrencisi bulunan eğitim kurumları ile yurtlar, 100 yatak ve üzeri kapasiteli sağlık kuruluşları, akaryakıt istasyonları ile dinlenme tesisleri, 300 ve üzeri konuta sahip siteler de 31 Aralık 2020'ye kadar Sıfır Atık'a geçecek - Sıfır atık uygulaması tren ve otobüs terminallerinde ise 31 Aralık 2021'e kadar başlayacak - Mülki idare amirinin başkanlığında Mahalli Çevre Kurulu kararıyla her il için "İl Sıfır Atık Yönetim Sistemi Planı" hazırlanacak

Haber 12-07-2019 13:47

Rönesans İşletme Hizmetleri “Atık Yönetiminde” rol model

Tıbbi Atıkların Kontrol Yönetmeliğinin tüm hükümlerini yerine getirmenin yanı sıra risklerin tamamen ortadan kaldırılması için Rönesans İşletme Hizmetleri tarafından “Atıklara Barkod” uygulamasının gerçekleştirildiği Yozgat Şehir Hastanesi’nde, Yaşanabilir Çevre Derneği tarafından “Sıfır Atık” konulu eğitim verildi.Çevre ve Sosyal Sürdürülebilirlik Politikasında; dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi UN Global Compact imzacısı Rönesans Holding kuruluşu olan Rönesans İşletme Hizmetleri (RİH), hizmet verdiği Şehir Hastanelerinde uyguladığı “Katı Atık Yönetimi” ile bulunduğu kentlere rol model oluyor.

Haber 09-07-2019 09:54

İnternette sahte altınlara dikkat

Düğün sezonuyla birlikte kuyumculardan altın almak yerine internetten satılan sahte altınlara rağbet eden vatandaşları uyaran kuyumcular, düğün sahiplerinin takı merasimini zarf usulü yapmalarını önerirken, yetkilileri de alenen satışı yapılan bu ürünler hakkında işlem yapmaya çağırdı.Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte kimileri altın almak için kuyumcuların yolunu tutarken, kimileri de internet üzerinden düşük fiyata satılan takılara rağbet ediyor.

Haber 04-07-2019 10:06

Babalar Günü öncesi erkek bileklik satışı arttı

BABALAR Günü nedeniyle erkek takılarında da satışlar arttı.

Haber 14-06-2019 09:35

Karun Hazineleri keşfedilmeyi bekliyor

Uşak’ta kaçak kazılarda bulunup yurt dışına kaçırılan ve yapılan girişimlerle tekrar Uuşak’a dönen Lidya Kralı Kraisos’a (Karun) ait değerine paha biçilemeyen yaklaşık 450 parçalık hazine ziyaretçilerini bekliyor.

Haber 05-05-2019 12:25

Toyota'nın Hayalimdeki Araba Resim Yarışması

Toyota tarafından düzenlenen ve 5 binden fazla resmin katıldığı "Hayalimdeki Araba Resim Yarışması"nın Türkiye ayağı sonuçlandı

Haber 02-04-2019 12:05

Toyota’nın ‘Hayalimdeki Araba Resim Yarışması’nın sonuçları belli oldu

Toyota tarafından düzenlenen ve dünyanın 5 kıtasından binlerce çocuğun katıldığı uluslararası ‘Hayalimdeki Araba Resim Yarışması’nın Türkiye seçmelerinde dereceye girenler belli oldu.Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile 15 Aralık 2018-22 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenen ve Türk çocuklarının altıncı kez yer aldığı yarışmaya Türkiye’nin 46 ilinden 5 bin 73 çocuk otomobillerin geleceğini hayal ettikleri birbirinden ilginç resimlerle katıldı.

Haber 01-04-2019 15:42

Tarihi şahsiyetleri değerli taşlara işliyor

Çalışmalarında anıtsal tarza ağırlık veren Azeri tasarımcı Nijat Kadirov, Atatürk, Şeyh Şamil, Fatih Sultan Mehmet, Hacı Zeynelabidin Tagiyev, Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan'ın annesi Sara Hatun gibi yaklaşık 30 tarihi şahsiyetin figürünü yüzüğe işleyerek meraklıların beğenisine sunuyor - Tasarladığı figürleri "negatif teknik" ile oyarak işlediği taşlarla yüzüklere aktaran genç tasarımcının koleksiyonları Azerbaycan, Türkiye, İtalya ve İsveç'te gibi ülkelerde sergileniyor - Nijat Kadirov: - "Yaptığım işlerin evladiyelik statüde olmasını istiyorum. Bir kişi ürünü aldığı zaman çocuğuna bıraksın, nesilden nesle miras kalsın istiyorum. İnsanlar onu alırken geleceğe dönük, bir tarihi esere sahip olmuş gibi hissetsin istiyorum"

Haber 25-03-2019 11:04

Arslantepe UNESCO kalıcı listesine girme yolunda

Binlerce yıllık geçmişiyle UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nün kalıcı listeye dahil edilmesi için resmi başvuruda bulunuldu

Haber 19-03-2019 16:10

Milletvekillerinden kan ve kök hücre bağışı kampanyasına destek

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop: - "Çeşitli hastalıklardan muzdarip vatandaşlarımıza deva olacak bu ulvi görev için kampanyanın TBMM'de, milletvekillerimizin öncülüğünde gerçekleştirilmesinin vatandaşlarımız üzerinde olumlu ve teşvik edici etkisinin olacağına inanıyoruz" - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: - "Sözümüze kıymet veren herkesi bu kampanyaya destek vermeye, Kızılaya giderek hem kök hücre bağışı hem de kan bağışına destek olmaya çağırıyoruz" - Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can: - "Artık kurumlarımıza da ödüller ve plaketler vereceğiz. İlkini, bugüne kadar yaptığı kan bağışlarıyla üniversitelere, sivil toplum kuruluşlarına örnek olan TBMM'ye takdim edeceğiz"

Haber 12-02-2019 13:21

Binali Yıldırım, Gümüşhanelilerle buluştu

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım: - "Geleceğimizi İstanbul'da arıyoruz. İstanbul Peygamber Efendimizin müjdelediği şehir. İstanbul dünyanın başkenti olacak şehir. 15 milyon İstanbullu var. Burada her ilimizden, her ilçemizden, her bölgemizden hemşehrilerimiz var. Bu sebeple İstanbul Türkiye'nin özetidir, İstanbul Türkiye'nin kalbidir"

Haber 09-02-2019 21:57

Bakan Kurum, AA Editör Masası'na konuk oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: (5) - "(İmar barışı) Bugüne kadar yaklaşık 8 milyon 600 bin vatandaşımız bu uygulamadan faydalandı" - "(Sıfır Atık Projesi) 8 bin 500 kamu kurum ve kuruluşunda bu uygulamaya geçildi" - "Sıfır Atık Projesi'ni 2023'te tüm Türkiye'de uyguladığımız zaman yıllık 20 milyar lira tasarruf sağlayacağız" - "Belediyelerimize teşvik vereceğiz. Uygulamaya hızlı geçen belediyelere gümüş, altın ve platin şeklinde ödül vereceğiz, destek vereceğiz"

Haber 14-11-2018 13:19

Arslantepe'deki kazılarla devlet sisteminin izi sürülüyor

Binlerce yıllık geçmişiyle UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'ndeki kazı çalışmaları sürüyor - Kazı Başkanı Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcelle Frangipane: - "Bu yıl 2 farklı yerde kazı yapıyoruz. Höyüğün güney batısında Kalkolitik dönemle ilgili geçen yıl başlattığımız kazılara bu yıl devam ediyoruz" - "Bu kazıda (Höyüğün güney batısındaki alan) Arslantepe'de devlet sisteminin nasıl oluştuğunu anlamaya çalışıyoruz" - "Arslantepe'nin milattan önceki 4 bin ve 3 bin yıllarını çok iyi biliyoruz. Şimdi milattan önce 5 bin yılı, Demir Çağı ve Geç Tunç dönemini bu yılki kazılarda çalışacağız"

Haber 08-09-2018 11:26

Havacılıkta ilklerin adamı: Vecihi Hürkuş

TUSAŞ/TAI tarafından üretilen yeni nesil temel eğitim uçağına adını veren, Türk havacılığında adını hep ilklere yazdıran Vecihi Hürkuş, vefatının ardından 49 yıl geçmesine rağmen Türk milletinin hafızasından silinmedi - Cumhuriyet döneminde zor şartlar ve çeşitli engellere rağmen imzasını attığı "Vecihi" serisi uçaklarla, okulunda yetiştirdiği öğrencilerle tanınan Hürkuş, yaşadığı dönemde, "Ona kapıyı ver, üstüne çıkar, onu da uçurur." cümlesiyle anılırdı - Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Gürer: - "Vecihi Hürkuş, döneminde kasıtlı ve kasıtsız engel veya engellemelerle karşılaşmıştı. Dolayısıyla bu engellemeler de belli bir döneme has değil" - "İlk Türk otomobili Devrim 1961 yılında yapılıp yerde yürümeden 37 sene önce Vecihi Bey, 1924'te 'Vecihi K6' uçağını imal etmiş, tamamlamış ve 28 Ocak 1925'te de uçmuştur"

Haber 16-07-2018 11:32

Altın girişi kolaylaşırsa mücevher ihracatı yüzde 25 artar

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Kamar: - "Gümrükten altın girişi kolaylaştırılırsa mücevher ihracatında yüzde 25 artış yaşanır. 4,5 milyar dolarlık ihracat rakamı 6 milyar dolara çıkar ve her sene katlanarak artmaya devam eder" - "Diyorlar ki cari açığa en büyük etkiyi altın ithalatı yapıyor. Yeter ki cari açığı altın tetiklesin. 5 milyar dolarlık telefon gelirken kimse bir şey demiyor. 5 milyar dolarlık altın gelirken yaygara kopuyor" - "Tektaşın modası kıyamet kopana kadar geçmez. Tektaş, beştaş, su yolu, bilezik en çok giden ürünler arasında bulunuyor. Her yıl ortalama 650 bin çift evleniyorsa 650 bin çift alyans satılıyor demektir. Bu rakamın da yüzde 70-80'i tektaş alıyordur" - Erkeklerin mücevhere ilgisi 4-5 senedir artmaya başladı. Erkekler genelde; deri, tekstil, altın-çelik, gümüş-altın, gümüş-pırlanta tercih ediyor"

Haber 21-04-2018 11:20

Toyota'nın Hayalimdeki Araba Resim Yarışması

Toyota'nın "Hayalimdeki Araba Resim Yarışması"

Haber 04-04-2018 18:26

Dezavantajlı ve suça sürüklenen gençler meslek sahibi oluyor

Diyarbakır’da, Geleneksel El Sanatlarından Turizme Projesi sayesinde dezavantajlı ve suça sürüklenmiş 16-29 yaş arasındaki gençlere mesleki eğitimler verilecek.

Haber 01-03-2018 12:48

Gümüşhane’de ‘Geleceğimizi Birlikte Planlayalım’ toplantısı

Kalkınma Bakanlığı tarafından 2019-2023 yıllarını kapsayacak olan 11.

Haber 20-02-2018 14:10

Galaxy Note8’in 8 renk seçeneklerinde olacak

Samsung’un yeni amiral gemisi olan Galaxy Note8’in hangi renklerle satışa çıkacağı belli oldu.

Haber 11-08-2017 13:38

Huawei P10, 6 farklı renk seçeneği ile geliyor

Çin’in lider akıllı telefon üreticisi Huawei’nin yeni amiral gemisi modeli tam 6 farklı renk seçeneğiyle geliyor. İşte Huawei P10 renk seçenekleri.

Haber 28-02-2017 14:07

iPhone 7 Yeni Fiyatı Ve Özellikleri iPhone 7 Ne Kadar Oldu?

iPhone 7 Fiyatında Rekor Düşüş iPhone 7 Ne Kadar Oldu iPhone 7 Ne Kadar Düştü iPhone 7 Özellikleri Fiyatı Açıklandı

Haber 17-11-2016 13:36

Alıcıları 1 yıl önceden sıraya giriyor

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nda 2300-3000 rakım arasında üretilen ve pek çok hastalığa iyi geldiği bilinen Anzer balı yoğun talep görüyor.

Finans 01-09-2016 14:35

Samsung Galaxy C5’in basın görselleri sızdırıldı

Yarın düzenlenecek basın toplantısıyla resmen tanıtılacak olan Samsung Galaxy C5’in basın için hazırlanan görüntüleri internete sızdırıldı. Telefonun dört farklı renk seçeneğiyle geliyor.

Haber 27-05-2016 08:49

iPhone SE Türkiye fiyatı belli oldu!

Apple 21 Mart tarihinde düzenlediği etkinlikte iPhone SE modelini duyurdu.

Haber 22-03-2016 08:54

Yeni gizemli telefon: Huawei KIW-AL20

Çinli üreticiden yeni bir akıllı telefon görüldü. Huawei KIW-AL20 firmanın yeni gizemli modeli olarak TENAA’dan sertifika aldı.

Haber 30-12-2015 08:47

Sanat eseri otomobiller

Otomobillerle sanat olur mu? BMW'ye göre bu mümkün.

Haber 17-06-2015 10:49

İsveç’te maden kazası: 159 kişi kurtarıldı

İsveç’in Dalarna bölgesindeki Garpenberg’de Bolidens şirketine ait madende meydana gelen yangın yüzünden toprak altında mahsur kalan 159 kişi kurtarıldı.

Haber 03-03-2015 12:39

iPad’lerin Türkiye fiyatları belli oldu

iPad Air 2 ve iPad mini 3 tabletlerinin Türkiye satış fiyatları belli oldu. Apple’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni tabletler Apple Store Türkiye’den temin edilebilecek.

Haber 27-10-2014 08:23

E-ticaret yapana 10 bin dolar hibe

Küresel ekonomide şirketler arası elektronik ticaretin (B2B) önemi giderek artıyor.  Ekonomi Bakanlığı, B2B sitelerinin üyelik ücretlerini karşılıyor. Neredeyse sıfır maliyetle tüm dünya ile ticari bağlantı kurma imkanı veren elektronik ticaret siteleri KOBİ’ler için vazgeçilmez bir platform haline geldi…

Finans 20-07-2013 10:16

Bakanlık'ta büyük skandal

Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi, tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alındı.

Haber 21-09-2012 15:53

Arda en pahalı spor sigortalısı

Türkiye'nin sağlık sigortaları içerisindeki ''en pahalı'' sigorta ürünü olan ''spor sigortaları''nda Galatasaray'lı futbolcu Arda Turan 1 milyon avroluk poliçesiyle ilk sırada yer alıyor.

Haber 06-12-2009 11:58