Kartpostal Haberleri

Kartpostal nasıl yazılır, kartpostal yazımı nasıl olmalıdır? Kartpostal ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İki ayrı sözcüğün bir araya gelmesi ile oluşan birleşik kelimeler yabancı kökenli olabilir. Bu durumda ilgili birleşik sözcüğün Türkçe yazım kurallarına göre nasıl yazıldığı merak konusu olur. Kartpostal da iki ayrı kelimenin birleşiminden oluşan Fransızca kökenli bir sözcüktür. Dolayısıyla bu sözcüğün ayrı mı bitişik mi yazıldığı yaygın olarak araştırılır. Günlük yaşamda farklı bağlamlarda kullanılan kartpostal yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 28-04-2023 15:07

42 yıl önce gönderilen kartpostal alıcısına yeni ulaştı

Hollanda’da 42 yıl önce postaya verilen bir kartpostal, ancak Cuma günü alıcısına teslim edilebildi. Adres doğru olmasına rağmen alıcısına 42 yıl boyunca neden ulaştırılamadığı araştırılıyor.

Haber 01-10-2022 17:25

Çankırı'nın güzelliklerini yaptığı kartpostallarla anlatıyor

Çankırı'nın tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan kartpostallar yapan Ali Bülent Dereli: - "Türkiye'nin, Avrupa'nın, dünyanın çoğu yerine gidecek bunlar. Bununla birlikte küçük de olsa Çankırı'nın tanıtımına katkı sağlamış oluyoruz"

Yurthaber 26-09-2022 11:15

Kartpostal

Kartpostal Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kartpostal Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.