Mavi Yengeç Haberleri

İç piyasanın ilgisi artıyor! Kilosunu 40 liradan satıyorlar... Biraz dikkat isteyen bir iş ve...

Edirne’nin Enez ilçesindeki dalyanlarda avlanan mavi yengece iç piyasanın ilgisi artıyor. Yıllardır Avrupa'ya ihraç edilen mavi yengece iç piyasadan da talep artarken, mavi yengeç sezonunun 1 ay önce başladığını söyleyen balıkçı Murat Pınarcı, mavi yengecin iyi bir geçim kaynağı olduğunu ifade etti. Mavi yengeci yurt dışına da gönderdiklerini belirten Melih Yılmazoğlu ise mavi yengecin kilosunu 40 liradan sattıklarını ancak yengecin değerinin daha fazla olduğunu dile getirdi.

Finans 02-07-2023 18:05

Böcek olarak biliniyordu! Yurt dışından yoğun talep var! Kilosu 12 euro...

Adana'da lagünlerden çıkarılan mavi yengeç, Uzak Doğu ve Avrupa ülkelerine satılıyor. Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, "Mavi yengeç, son yıllarda yurt dışına yapılan ihraçlarla kendisini duyurdu ve kanıtlamaya başladı. Daha önceleri böcek olarak nitelendiriliyordu." dedi. Yılda ortalama 100 ton ihraç edilen mavi yengeç, kilogramı 10-12 eurodan alıcı buluyor.

Finans 09-08-2022 11:54

Adana'nın mavi yengeci Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerine ihraç ediliyor

Kentten yılda yaklaşık 100 ton mavi yengeç ihraç edilirken kilogramı 10-12 avrodan alıcı buluyor - En fazla mavi yengeç ihracatı, Çin, Almanya, İngiltere ve İtalya'ya yapılıyor

Yurthaber 09-08-2022 11:05

Diğer Haber Etiketleri

Mavi Yengeç

Mavi Yengeç Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mavi Yengeç Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.