Mehtap Anıl kimdir?

Mehtap Anıl kimdir?

Mehtap Anıl,1940 yılında İstanbul Çatalca'da dünyaya geldi. Aslen Selanik kökenli bir ailenin çocuğudur. Mehtap Anıl, küçükken İstanbul’a yerleştiler. İlk olarak, Beyazıt İlkokulu’nu daha sonra İstanbul Kız Lisesi ve Cağaloğlu Belediye Konservatuarı Bale bölümü’ne devam etti ve eğitimini tamamlamıştır. 14 yaşından beri sinema oyunculuğu yapmaktadır. 3 Yıl Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde oyuncu olarak çalıştı. Bir erkek çocuğu sahibi olan oyuncu, 1992-2002 arasında Televizyon ekranlarının en sevilen dizilerinden biri olan Mahallenin Muhtarları dizisinde "Kemikkıran Kadriye" karakteriyle gönüllerde yer etmiştir. Ayrıca “ Hanımın Çiftliği” ve “ Merhamet” adlı projelerde de yer almıştır.80 yaşında kalp krizi nedeni ile hayatını kaybeden usta oyuncu, ömrü hayatına birçok sinema ve tiyatro sığdırmıştır.

Mehtap Anıl Haberleri

Usta oyuncu Mehtap Anıl, hayatını kaybetti

"Mahallenin Muhtarları", "Hanımın Çiftliği", "Merhamet" ve "Veda Türküsü" adlı yapımlardaki rolleriyle unutulmayan oyuncu Mehtap Anıl, 80 yaşında hayata veda etti.

Magazin 31-08-2020 15:17

Yeşilçam'a hayatlarını adadılar! Şimdi hepsi 'Yaşam Evi'nde yaşıyor

Başarılı oyunculuklarıyla filmlere damga vuran Mehtap Anıl, Atilla Pekdemir, Hikmet Karagöz ve Meral Küçükerol Kartal'da bulunan Sanatçı Yaşam Evi'nde hayatlarını sürdürüyor.

Magazin 26-01-2019 15:54

Diğer Haber Etiketleri