Nilüfer Aydan kimdir?

Nilüfer Aydan kimdir?

Gerçek adı Aydan Canbula olan sinema ve dizi oyuncusu Nilüfer Aydan 29 Şubat 1940 yılında İstanbul’da doğmuştur. Yaşam Boyu Onu Ödüllü sanatçı oyunculuk kariyerine 1955 yılında Yörük Ali filminde küçük bir filmde başlamıştır. Ancak 3 yıl kadar bir yapımda yer almamış 1958’de ise 3 filmde yer almış ve bundan sonra çok sayıda dizi ve filmde rol almıştır. Oyunculuk kariyerinin yanında dans da eden Aydan, Amerika'da New York City Broadway sahnelerinde folklor ve çeşitli Türk dans örneklerini sergilemiştir.

Nilüfer Aydan Haberleri

Nilüfer Aydan’ın dansçılıktan oyunculuğa uzanan 67 yıllık sanat hayatı

Zeki Müren'in "Altın Kafes" filmiyle yıldızı parlayan ve 67 yılda 90'dan fazla projede yer alan Nilüfer Aydan, dansçılık ve oyunculukla geçen yıllarını AA muhabirine anlattı: - "Sinema ve dizi tamamen ayrı bir şey. Dizi ticari maksatla yapılan biraz fabrikasyon iş, dizide oynayan bazı arkadaşlarımızı dizideki ismiyle hatırlarlar ama biz Yeşilçam oyuncuları, sinemacılar kendi isimleriyle hatırlanır"

Yurthaber 12-10-2022 12:08

Yeşilçam Oyuncusu Nilüfer Aydan’a Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası

Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Yeşilçam oyuncusu Nilüfer Aydan (Aydan Canbula) "Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Söz konusu cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Magazin 30-03-2021 12:32

Oyuncu Nilüfer Aydan'ın 'Cumhurbaşkanına hakaretten' hapsi isteniyor

Türk sinemasının usta oyuncularından Nilüfer Aydan hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Soruşturma kapsamında ifade veren oyuncu, yaşından dolayı bazı paylaşımları parkta gördüğü gençlere yaptırdığını bu paylaşımları da onların yapabileceğini söyledi.

Magazin 11-11-2020 15:47