Oğul Otu Haberleri

Oğul otunun faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Oğul otu ne işe yarar, oğul otu çayı nasıl demlenir?

Oğul otu bitkisi, bilimsel olarak Melissa officinalis olarak adlandırılan, nane ailesine ait bir bitkidir. Diğer adları arasında "limon balsamı" ve "bal örtüsü" yer almaktadır. Oğul otu Akdeniz bölgesinde ve Orta Asya'da doğal olarak yetişmektedir. Yaprakları, limon benzeri hoş bir kokuya sahiptir ve geleneksel olarak çay, losyon ve aromaterapi yağı gibi çeşitli kullanımlar için kullanılır. Peki, oğul otunun faydaları nelerdir?

Haber 08-05-2023 13:56

Osmanlı'da kadınların şaşırtan güzellik sırları! İbn-i Sina yöntemini uyguladılar

Kadınlar her dönemde güzelliklerine önem veriyorlar. Güzellikleri için çok zaman harcayıp kendi tariflerini oluşturabiliyorlar. Kadınların uyguladığı güzellik sırları bazen çok ilginç olabiliyor. Osmanlı’da kadınların güzellikleri için kullandıkları çok çeşitli tarifler bulunuyor. İşte İbn-i Sina’nın da önerdiği güzellik sırları…

Kadin 27-04-2022 11:09

Bunları bilseniz çay yerine oğul otu içerdiniz

Oğul otu 20. yüzyılın baş düşmanı stresin en iyi yan tesiri olmayan ilacı olarak bilinir. Bunun yanısıra kalp, karaciğer ve mide hastalıkları için de oldukça fazla faydası bulunan oğul otu melissa, kovanotu, temreotu, limonotu, turunçotu gibi isimlerle de bilinir.

Yemek 17-12-2017 18:52

Oğul Otu

Oğul Otu Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Oğul Otu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.