Prof. Dr. Bülent Ertuğrul

Prof. Dr. Bülent Ertuğrul

1993 yılıdna Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2003’de İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamladı. Kısa bir süre Özel İstanbul Medicine Hospital Mikrobiyoloji Laboratuvarı Mesul Müdürlüğü’nü yaptıktan sonra 2004 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda uzman kadrosuna atandı. Aynı bölümde 2007’de Yardımcı Doçent, 2012 yılında Doçent unvanı aldı. Özel İstanbul Medicine Hospital Mikrobiyoloji Laboratuvarı Mesul Müdürlüğünde de görev alan Ertuğrul İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim Yeterlik Kurulu Eğitim Programlarını Geliştirme Komisyonu da üyesidir.

Prof. Dr. Bülent Ertuğrul Haberleri

2 doz BionTech mi yoksa 2 doz Sinovac ve 1 doz BionTech mi etkili?

Koronavirüse karşı aşılama tüm hızıyla devam ederken Delta varyantına karşı 2 doz BionTech mi yoksa 2 doz Sinovac ve 1 doz BionTech'in mi daha etkili olduğu merek konusu oldu. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Ertuğrul ise konuyla ilgili son araştırma sonuçlarını canlı yayınında aktardı.

Haber 20-08-2021 11:48

Prof. Dr. Bülent Ertuğrul: Normalleşmede önce okullar açılmalı

Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, 17 günlük tam kapanmada test pozitiflik oranın yüzde 20'lerden yüzde 8'e düştüğünü belirterek, herkesin normalleşmeye dönmek istediğini söyledi. Prof. Dr. Ertuğrul, "Buradaki en önemli şey bence eğitimdir. Eğitim yani okulların açılması, yüz yüze eğitime açılması. Eğitim sektöründe okulların pandemi koşullarına hazırlanarak yüz yüze eğitime geçmesi ve birlikte öğretmen ve öğrencilerin haftalık PCR testlerinin yapılması gerekir" dedi.

Haber 12-05-2021 09:51

Endişelendiren uyarı: İngiltere varyantı hakim, önlem alınmazsa günlük vaka sayısı 50 bine çıkar

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, yurt genelinde İngiltere varyantının hakim olduğunu belirterek, "Ramazan ayına 30 bin civarı günlük olgu sayısıyla giriyoruz. Bu bizim için çok büyük risk. Buna bir de İngiltere varyantının yaygın olmasını eklersek, bir an önce bazı önlemler acil olarak alınmalı. Aksi takdirde olgu sayılarımızın 50 binlere çıkması ve can kayıplarımızın artması kaçınılmaz olacak" dedi.

Haber 31-03-2021 11:12

Çok riskli iller için kritik uyarı! 'Kısıtlamalar artırılmalı'

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, koronavirüs salgınında 'çok yüksek riskli’ illerde kısıtlamaların daha da artırılması gerektiğini belirterek, "Bir miktar daha kısıtlama yapılabilir. İller arası geçişin engellenmesi, kısıtlanması veya denetimli bir biçimde yapılması gibi. Çünkü o illerde oluşan hasta yoğunluğunun başka illere geçmemesi gerekir. Ya da o illere giren insanların tekrar çıkış yaparken kontrollerinin yapılması gerekir" dedi.

Haber 04-03-2021 09:38