Semerkant Haberleri

Kadim Türk yurdu Semerkant, görkemli yapılarıyla zamana meydan okuyor

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve 2 bin 750 yıllık tarihi bulunan şehir, Orta Asya Türk mimarisinin ünü sınırları aşan sayılı eserlerine ev sahipliği yapıyor - "Semerkant'ın kalbi" kabul edilen Registan Meydanı'ndaki tarihi medreseler, Timur İmparatorluğu'nun kurucusu Emir Timur'un kabrinin bulunduğu Guri Emir Türbesi, döneminin önemli astronomi merkezlerinden Uluğbey Gözlemevi gibi yüzlerce yıllık yapılar, tarih meraklılarını zamanda yolculuğa çıkarıyor

Yurthaber 18-09-2022 11:05

Emine Erdoğan'dan Ebedi Şehirde tarihe yolculuk

Emine Erdoğan'dan "Ebedi Şehir"de tarihe yolculuk

Yurthaber 16-09-2022 17:47

Zirveden dikkat çeken kare: Cumhurbaşkanı Erdoğan liderlerle bir araya geldi! Putin'le sohbet etti

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi nedeniyle Özbekistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirveye katılan ülkelerin devlet başkanlarıyla "Ebedi Şehir" kompleksini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle bir araya geldiği zirveden dikkat çeken fotoğraflar paylaşıldı. Öte yandan Erdoğan gezi esnasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayrıca sohbet etti.

Haber 15-09-2022 22:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'da ziyaretlerine başladı! Aliyev ile kritik temas... İlk kareler geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun bir diplomasi trafiğiyle geçecek ve Türkiye'den ilk kez "cumhurbaşkanı" düzeyinde katılımın gerçekleştiği zirveye katılmak üzere Özbekistan'ın Semerkant kentine geldi. Burada Hazreti Hızır Türbesi'ni ziyaret eden Erdoğan, daha sonra Ermenistan'la geçtiğimiz günlerde çatışma yaşayan Azerbaycan'ın cumhurbaşkanı İlhami Aliyev ile bir araya geldi.

Haber 15-09-2022 15:29

Semerkant

Semerkant Hakkındaki Haberler Mynet'te. Semerkant Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.