Türkiye Altın Rezervi Haberleri

Bakın Türkiye kaçıncı sırada! Altın zengini olan 40 ülke açıklandı

Dünya Altın Konseyi geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde en çok altın rezervi olan ülkeleri yayınlamıştı. Açıklanan listede Türkiye'nin bir basamak atladığı belirtildi. Dünya Altın Konseyi'nin yayınladığı rapora göre, Türkiye'nin 431,1 ton olarak altın rezervi bulunuyor. Türkiye bu rakam ile birlikte bir çok ülkeyi geride bırakmayı başardı.

Finans 26-01-2023 14:13

Dünya Altın Konseyi'nden 364 ton altınlık hesaplama değişikliği

Dünya Altın Konseyi, Türkiye'nin altın rezervleri hesaplamasında yöntem değişikliğine giderek bankaların Rezerv Opsiyon Mekanizması (ROM) kapsamında tuttuğu 364 tonluk altın rezervini veriye dahil etmeme kararı aldı - Hesaplama değişikliği sonucu Türkiye'nin altın rezervi açısından dünya ülkeleri sıralamasındaki konumu 9 basamak birden geriledi - TCMB yetkilileri: - "Uluslararası rezervler ve döviz likiditesi tablosu, IMF metodolojisinde belirtilen tanım, kapsam ve sınıflandırmalara bağlı olarak hazırlanmaktadır. Bu kapsamda, Türkiye'nin döviz ve altın cinsinden brüt rezervleri, ROM kapsamında bankalarca TCMB'de tutulan döviz ve altınları da içermektedir" - Dünya Alın Konseyi Piyasa İstihbarat Grubu'ndan Krishan Gopaul: - "TCMB'nin sahip olduğu rezervleri daha doğru yansıtması ve diğer ülkelerin altın rezervleriyle daha doğru bir karşılaştırma yapılmasını sağlaması açısından ROM kapsamında tutulan altınları veriye dahil etmeme kararı aldık"

Finans 28-07-2018 11:08

En çok altın bu ülkelerde

Dünya Altın Konseyi verilerine göre Türkiye altın rezervi sıralamasında bir sıra yükselerek 12'nci sıraya yerleşti.

Finans 23-01-2015 10:16

Diğer Haber Etiketleri

Türkiye Altın Rezervi

Türkiye Altın Rezervi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Türkiye Altın Rezervi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.